The Sowl: μια μεξικάνικη χασιέντα στο κέντρο της Αθήνας

The Sowl: μια μεξικάνικη χασιέντα στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
0
The Sowl: μια μεξικάνικη χασιέντα στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Το Sowl, που σε ταξιδεύει σε μεξικάνικη χασιέντα, διηγείται μια κεφάτη ιστορία στο ιστορικό κτίριο του Θησείου που στέγαζε το πάλαι ποτέ τους στάβλους του Όθωνα.

Απολαμβάνουμε την ανοιξιάτικη βραδιά στο αίθριο του Sowl, πίνοντας ένα άψογα εκτελεσμένο δροσιστικό κοκτέιλ που φέρει την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα. Το Sowl, που σε ταξιδεύει σε μεξικάνικη χασιέντα, διηγείται μια κεφάτη ιστορία στο ιστορικό κτίριο του Θησείου που στέγαζε το πάλαι ποτέ τους στάβλους του Όθωνα. Το παλιό κτίριο έχει μετατραπεί σε έναν χαρούμενο χώρο. Την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο σεφ Μάνος Ευσταθίου που έχει θητεύσει σε σημαντική κουζίνα του Μονακό και συνδυάζει γευστικές προτάσεις από το Μεξικό και το Περού έως την Κούβα και τη Βενεζουέλα.

Η σαλάτα κινόα με μάνγκο σε κύβους, κόλιανδρο, ντοματίνια, πράσο σοταρισμένο, φύτρες και λάιμ (€8,80) προσφέρει μια φρέσκια και δροσερή προσέγγιση για το ξεκίνημα. Υπάρχουν τρεις επιλογές σε σεβίτσε, με μυλοκόπι, λαβράκι και γαρίδα. Ξεχώρισα αυτό με την καλοφτιαγμένη με λάιμ και χυμό ντομάτας γαρίδα που είναι τρυφερή και συνοδεύεται με δροσερές κορδέλες αγγουριού (€10,20). Τα ορεκτικά κινούνται στα μαγειρικά μονοπάτια της Βραζιλίας και του Μεξικού. Εντυπωσιάζει το πιάτο με τις τραγανές πατάτες yucca κομμένες σε μπαστουνάκια, που σερβίρονται έχοντας στην κορυφή τους ένα αυγό ποσέ. Το σπας και ο κρόκος ενώνεται με τη σάλτσα μόχο που έχει καταγωγή από τις Κανάριες Νησους (€8,20) και είναι ευχάριστα πικάντικη, ενισχύοντας την ουδέτερη γεύση του yucca. Τα βραζιλιάνικα embanadas (€8,80) –τυροπιτάκια με γέμιση από μείγμα καπνιστών τυριών– εκφράζουν οικεία γεύση και εκτιμώνται αμέσως. «Gringa causas» είναι η ονομασία ενός πιάτου με λεπτοκομμένα χοιρινά φιλετάκια πάνω σε παναρισμένο γιούκα, που στο σύνολό του είναι περιχυμένο με σάλτσα Pastor, η οποία είναι σκορδάτη και έχει ως βάση τις καυτερές πιπεριές (€11). Οι τραγανές πατάτες ισορροπούν το πιάτο.

Η εμπειρία δυναμώνει με τη μοσχαρίσια Black Angus Tagliata (€23) που μαρινάρεται σε κουβανέζικο sofrito και έχει ως βάση του την ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το κύμινο, χυμώδη υφή και πλούσια γεύση. Το κυρίως Lamba de Αnis (€19) είναι αρνί με γλυκάνισο και σάλτσα ανανά κι ενώ όταν το διαβάζεις στο μενού προκαλεί ενδιαφέρον, στην πραγματικότητα η γεύση του ήταν αμήχανη, σαν να είναι ατυχής ο συνδυασμός του ανανά με το αρνί. Το γλυκό Two Smoking Barrels με σοκολάτα Kalingo Valrhona και πιπεριά Habanero (€8,20) έκλεισε το δείπνο με την καυτερή και γλυκιά γεύση του. Σημειώνονται στα συν το ευγενικό σέρβις και η ευπρεπής λίστα κρασιών που εναρμονίζεται με το σύνολο. Το Sowl αποτελεί μια κεφάτη πρόταση εξόδου.

The Sowl: μια μεξικάνικη χασιέντα στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
The Sowl: μια μεξικάνικη χασιέντα στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter

☛ The Sowl, Ηρακλειδών 10, Θησείο, 2103450003

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ