The Sowl: μια μεξικάνικη χασιέντα στο κέντρο της Αθήνας

The Sowl: μια μεξικάνικη χασιέντα στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
0
The Sowl: μια μεξικάνικη χασιέντα στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Το Sowl, που σε ταξιδεύει σε μεξικάνικη χασιέντα, διηγείται μια κεφάτη ιστορία στο ιστορικό κτίριο του Θησείου που στέγαζε το πάλαι ποτέ τους στάβλους του Όθωνα.

Απολαμβάνουμε την ανοιξιάτικη βραδιά στο αίθριο του Sowl, πίνοντας ένα άψογα εκτελεσμένο δροσιστικό κοκτέιλ που φέρει την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα. Το Sowl, που σε ταξιδεύει σε μεξικάνικη χασιέντα, διηγείται μια κεφάτη ιστορία στο ιστορικό κτίριο του Θησείου που στέγαζε το πάλαι ποτέ τους στάβλους του Όθωνα. Το παλιό κτίριο έχει μετατραπεί σε έναν χαρούμενο χώρο. Την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο σεφ Μάνος Ευσταθίου που έχει θητεύσει σε σημαντική κουζίνα του Μονακό και συνδυάζει γευστικές προτάσεις από το Μεξικό και το Περού έως την Κούβα και τη Βενεζουέλα.

Η σαλάτα κινόα με μάνγκο σε κύβους, κόλιανδρο, ντοματίνια, πράσο σοταρισμένο, φύτρες και λάιμ (€8,80) προσφέρει μια φρέσκια και δροσερή προσέγγιση για το ξεκίνημα. Υπάρχουν τρεις επιλογές σε σεβίτσε, με μυλοκόπι, λαβράκι και γαρίδα. Ξεχώρισα αυτό με την καλοφτιαγμένη με λάιμ και χυμό ντομάτας γαρίδα που είναι τρυφερή και συνοδεύεται με δροσερές κορδέλες αγγουριού (€10,20). Τα ορεκτικά κινούνται στα μαγειρικά μονοπάτια της Βραζιλίας και του Μεξικού. Εντυπωσιάζει το πιάτο με τις τραγανές πατάτες yucca κομμένες σε μπαστουνάκια, που σερβίρονται έχοντας στην κορυφή τους ένα αυγό ποσέ. Το σπας και ο κρόκος ενώνεται με τη σάλτσα μόχο που έχει καταγωγή από τις Κανάριες Νησους (€8,20) και είναι ευχάριστα πικάντικη, ενισχύοντας την ουδέτερη γεύση του yucca. Τα βραζιλιάνικα embanadas (€8,80) –τυροπιτάκια με γέμιση από μείγμα καπνιστών τυριών– εκφράζουν οικεία γεύση και εκτιμώνται αμέσως. «Gringa causas» είναι η ονομασία ενός πιάτου με λεπτοκομμένα χοιρινά φιλετάκια πάνω σε παναρισμένο γιούκα, που στο σύνολό του είναι περιχυμένο με σάλτσα Pastor, η οποία είναι σκορδάτη και έχει ως βάση τις καυτερές πιπεριές (€11). Οι τραγανές πατάτες ισορροπούν το πιάτο.

Η εμπειρία δυναμώνει με τη μοσχαρίσια Black Angus Tagliata (€23) που μαρινάρεται σε κουβανέζικο sofrito και έχει ως βάση του την ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το κύμινο, χυμώδη υφή και πλούσια γεύση. Το κυρίως Lamba de Αnis (€19) είναι αρνί με γλυκάνισο και σάλτσα ανανά κι ενώ όταν το διαβάζεις στο μενού προκαλεί ενδιαφέρον, στην πραγματικότητα η γεύση του ήταν αμήχανη, σαν να είναι ατυχής ο συνδυασμός του ανανά με το αρνί. Το γλυκό Two Smoking Barrels με σοκολάτα Kalingo Valrhona και πιπεριά Habanero (€8,20) έκλεισε το δείπνο με την καυτερή και γλυκιά γεύση του. Σημειώνονται στα συν το ευγενικό σέρβις και η ευπρεπής λίστα κρασιών που εναρμονίζεται με το σύνολο. Το Sowl αποτελεί μια κεφάτη πρόταση εξόδου.

The Sowl: μια μεξικάνικη χασιέντα στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
The Sowl: μια μεξικάνικη χασιέντα στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter

☛ The Sowl, Ηρακλειδών 10, Θησείο, 2103450003

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM