Oven Sesame: όταν το ταπεινό κουλούρι γίνεται καταπληκτικό φαγητό

Oven Sesame: όταν το ταπεινό κουλούρι γίνεται καταπληκτικό φαγητό Facebook Twitter
Το «ΣουΚου», δηλαδή σουσαμένιο κουλούρι φτιαγμένο με φρέσκια ζύμη, ψήνεται και γεμίζεται μπροστά σας με εκλεκτά ελληνικά υλικά τη στιγμή της παραγγελίας.
0

Oven Sesame, δηλαδή σουσάμι του φούρνου, ή μήπως λογοπαίγνιο με το παραμυθένιο «οpen sesame» («σουσάμι άνοιξε»); Όπως και να 'χει, το Oven Sesame άνοιξε στην Αιόλου, στην καρδιά της Αθήνας, και δεν είναι παραμύθι. Είναι μια καινούργια πρόταση για φρέσκο, γρήγορο φαγητό. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ένα μικρό, all day φαγάδικο του δρόμου προτείνει μια άλλη άποψη για το σουσαμένιο κουλούρι. Το παρασκεύασμα θυμίζει «τσαντάκι», είναι χωρίς ψίχα και παίρνει γεύση από τα υλικά με τα οποία γεμίζεται. «Θέλαμε να φτιάξουμε street food που να είναι καινούργιο, αλλά ταυτόχρονα παραδοσιακό και με οικεία ελληνική γεύση. Τι καλύτερο από το να στηριχτούμε στο σουσαμένιο κουλούρι;» εξηγεί ο εμπνευστής του Βαγγέλης Σταματελάτος.

Το «ΣουΚου», δηλαδή σουσαμένιο κουλούρι φτιαγμένο με φρέσκια ζύμη, ψήνεται και γεμίζεται μπροστά σας με εκλεκτά ελληνικά υλικά τη στιγμή της παραγγελίας. Δώδεκα διαφορετικές σπιτικές γεύσεις φιγουράρουν στη βιτρίνα και μπορούν να γεμίσουν με νοστιμιά το σουσαμένιο τσαντάκι σας. Τα υλικά δείχνουν όλα φρέσκα και χειροποίητα και απευθύνονται σε κάθε διάθεση. Μπορείς να γευθείς γέμιση από σπιτικό μείγμα με φέτα Ελασσόνας, στραγγιστό γιαούρτι, παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκα μυρωδικά (€1,70) ή με χοιρινά strips ή φρεσκοψημένα κομμάτια από στήθος κοτόπουλο. Για πιο μερακλήδες, υπάρχει το αρμένικο με κιμά μοσχαρίσιο που είναι ελαφρά πικάντικος και συνδυάζεται με μεσογειακή σάλτσα ντομάτας, πράσινη σαλάτα, φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σος γιαουρτιού που το δροσίζει (€2,90). Διαλέξαμε το Tuna Fresh (€3) και πήραμε θέση στα ψηλά ξύλινα σκαμπό στον πεζόδρομο με θέα την Ακρόπολη. Μέχρι να ψηθεί το «ΣουΚου» δροσιστήκαμε με χειροποίητη λεμονάδα με φύλλα δυόσμου, που η αληθινή γεύση της σε ταξιδεύει στα παιδικά σου χρόνια.

Το σουσαμένιο «τσαντάκι» ήρθε τραγανό και σε κάθε μπουκιά αποκάλυπτε την ευχάριστη γεύση του σουσαμιού που συνδυαζόταν με τη σαλάτα τόνου με ανάλαφρη μαγιονέζα, στην οποία τη γευστική ένταση χάριζε η ποικιλία από λαχανικά τουρσί, ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι. Το φρεσκοψημένο γεμιστό κουλούρι αποδεικνύεται ωραία ιδέα. Τίποτα δεν πάει χαμένο, γιατί το μισοφέγγαρο που λείπει για να σχηματίζεται η «λαβή» που δημιουργεί το τσαντάκι γίνεται «σουσαμίνι», δηλαδή γλυκές μπουκιές που γεμίζονται με κρέμα τυριού, περιχύνονται με μέλι και ραντίζονται με κανέλα και καρύδια (€2,60) ή με πραλίνα φουντουκιού και ξύσμα σοκολάτας. Το Oven Sesame δίνει τη δική του νόστιμη διαφορετική εκδοχή για φαγητό στο πόδι.

Oven Sesame: όταν το ταπεινό κουλούρι γίνεται καταπληκτικό φαγητό Facebook Twitter
Το παρασκεύασμα θυμίζει «τσαντάκι», είναι χωρίς ψίχα και παίρνει γεύση από τα υλικά με τα οποία γεμίζεται.
Oven Sesame: όταν το ταπεινό κουλούρι γίνεται καταπληκτικό φαγητό Facebook Twitter
Oven Sesame: όταν το ταπεινό κουλούρι γίνεται καταπληκτικό φαγητό Facebook Twitter


☛ Oven Sesame, Αιόλου 17Α, Αθήνα, 210 3230038.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ