Όλα είναι καλύτερα με μπέικον

Facebook Twitter
0

 

Το Everything tastes better with bacon είναι ένα βιβλίο μαγειρικής που εκδόθηκε το 2002. Έχει 70 συνταγές με κυρίως πιάτα και επιδόρπια με μπέικον: ο κυρίως συνδυασμός που προβάλλεται είναι αυτός του μπέικον με τη ζάχαρη.

Το βιβλίο έκανε τόση επιτυχία στην Αμερική που από τότε έχει ξεκινήσει η Αναγέννηση του μπέικον με φανατικούς που φτάνουν στα άκρα, σε σημείο καλτ, και το μπέικον έχει φτάσει στα επίπεδα αγάπης της σοκολάτας.

Πάνω από δέκα χρόνια, μετά η λατρεία συνεχίζεται:

Ξεκινάμε ομαλά: θήκη για iPhone, από το ZeroGravity

Ένας διαγωνισμός μπέικον στο Bacon Contest. Νικητής, ένα μπουκέτο λουλούδια. Σίγουρα αξίζει να δείτε και τους χαμένους.

 

Πραγματική μαγεία

«Όταν αυτή η μαγική ταμπλέτα πέφτει στο νερό διαλύεται και τους δίνει μία υπέροχη γεύση μπέικον. Μην περιορίζεστε όμως μόνο στο νερό. Οι μαγικές ταμπλέτες λειτουργούν και με γάλα, χυμό ή αναψυκτικά. Είναι τέλειες για να φτιάξετε παράξενα ποτά ή για να τις ρίξετε στο ποτό των φίλων σας όταν δεν κοιτάνε.» (Ωραίος φίλος!)

Μπέικον Μαρτίνι

 

Αλείψτε φέτες καπνιστού μπέικον με μαύρη ζάχαρη. Βάλτε τις σε χαρτί ψησίματος και μετά στο φούρνο, για τουλάχιστον 15 λεπτά, μέχρι να καραμελοποιηθεί η ζάχαρη. Αφήστε τις να κρυώσουν ώστε να σταθεροποιηθούν.

3 σφηνάκια βότκα

2 σφηνάκια μπράντι

1 σφηνάκι Αμαρέττο

Χτυπήστε τα ποτά στο σέικερ με πάγο, σερβίρετε σε ποτήρια μαρτίνι, διακοσμήστε με φέτες μπέικον.

Vegan Bacon?

Ο πιο κουλ χαρακτήρας των τελευταίων ετών στην τηλεόραση, ο δημόσιος υπάλληλος Ron Swanson του Parks and Recreation, τοποθετεί το χορτοφαγικό μπέικον εκεί που του αξίζει. Μην το προσπεράσετε.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ