Όλα είναι καλύτερα με μπέικον

Facebook Twitter
0

 

Το Everything tastes better with bacon είναι ένα βιβλίο μαγειρικής που εκδόθηκε το 2002. Έχει 70 συνταγές με κυρίως πιάτα και επιδόρπια με μπέικον: ο κυρίως συνδυασμός που προβάλλεται είναι αυτός του μπέικον με τη ζάχαρη.

Το βιβλίο έκανε τόση επιτυχία στην Αμερική που από τότε έχει ξεκινήσει η Αναγέννηση του μπέικον με φανατικούς που φτάνουν στα άκρα, σε σημείο καλτ, και το μπέικον έχει φτάσει στα επίπεδα αγάπης της σοκολάτας.

Πάνω από δέκα χρόνια, μετά η λατρεία συνεχίζεται:

Ξεκινάμε ομαλά: θήκη για iPhone, από το ZeroGravity

Ένας διαγωνισμός μπέικον στο Bacon Contest. Νικητής, ένα μπουκέτο λουλούδια. Σίγουρα αξίζει να δείτε και τους χαμένους.

 

Πραγματική μαγεία

«Όταν αυτή η μαγική ταμπλέτα πέφτει στο νερό διαλύεται και τους δίνει μία υπέροχη γεύση μπέικον. Μην περιορίζεστε όμως μόνο στο νερό. Οι μαγικές ταμπλέτες λειτουργούν και με γάλα, χυμό ή αναψυκτικά. Είναι τέλειες για να φτιάξετε παράξενα ποτά ή για να τις ρίξετε στο ποτό των φίλων σας όταν δεν κοιτάνε.» (Ωραίος φίλος!)

Μπέικον Μαρτίνι

 

Αλείψτε φέτες καπνιστού μπέικον με μαύρη ζάχαρη. Βάλτε τις σε χαρτί ψησίματος και μετά στο φούρνο, για τουλάχιστον 15 λεπτά, μέχρι να καραμελοποιηθεί η ζάχαρη. Αφήστε τις να κρυώσουν ώστε να σταθεροποιηθούν.

3 σφηνάκια βότκα

2 σφηνάκια μπράντι

1 σφηνάκι Αμαρέττο

Χτυπήστε τα ποτά στο σέικερ με πάγο, σερβίρετε σε ποτήρια μαρτίνι, διακοσμήστε με φέτες μπέικον.

Vegan Bacon?

Ο πιο κουλ χαρακτήρας των τελευταίων ετών στην τηλεόραση, ο δημόσιος υπάλληλος Ron Swanson του Parks and Recreation, τοποθετεί το χορτοφαγικό μπέικον εκεί που του αξίζει. Μην το προσπεράσετε.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ