Το Everything tastes better with bacon είναι ένα βιβλίο μαγειρικής που εκδόθηκε το 2002. Έχει 70 συνταγές με κυρίως πιάτα και επιδόρπια με μπέικον: ο κυρίως συνδυασμός που προβάλλεται είναι αυτός του μπέικον με τη ζάχαρη.

Το βιβλίο έκανε τόση επιτυχία στην Αμερική που από τότε έχει ξεκινήσει η Αναγέννηση του μπέικον με φανατικούς που φτάνουν στα άκρα, σε σημείο καλτ, και το μπέικον έχει φτάσει στα επίπεδα αγάπης της σοκολάτας.

 

Πάνω από δέκα χρόνια, μετά η λατρεία συνεχίζεται:

 

Ξεκινάμε ομαλά: θήκη για iPhone, από το ZeroGravity

 

 

Ένας διαγωνισμός μπέικον στο Bacon Contest. Νικητής, ένα μπουκέτο λουλούδια. Σίγουρα αξίζει να δείτε και τους χαμένους.

 

 

Πραγματική μαγεία

 

«Όταν αυτή η μαγική ταμπλέτα πέφτει στο νερό διαλύεται και τους δίνει μία υπέροχη γεύση μπέικον. Μην περιορίζεστε όμως μόνο στο νερό. Οι μαγικές ταμπλέτες λειτουργούν και με γάλα, χυμό ή αναψυκτικά. Είναι τέλειες για να φτιάξετε παράξενα ποτά ή για να τις ρίξετε στο ποτό των φίλων σας όταν δεν κοιτάνε.» (Ωραίος φίλος!)

 

 

Μπέικον Μαρτίνι

 

 

Αλείψτε φέτες καπνιστού μπέικον με μαύρη ζάχαρη. Βάλτε τις σε χαρτί ψησίματος και μετά στο φούρνο, για τουλάχιστον 15 λεπτά, μέχρι να καραμελοποιηθεί η ζάχαρη. Αφήστε τις να κρυώσουν ώστε να σταθεροποιηθούν.

 

3 σφηνάκια βότκα

2 σφηνάκια μπράντι

1 σφηνάκι Αμαρέττο

 

Χτυπήστε τα ποτά στο σέικερ με πάγο, σερβίρετε σε ποτήρια μαρτίνι, διακοσμήστε με φέτες μπέικον.

 

Vegan Bacon?

Ο πιο κουλ χαρακτήρας των τελευταίων ετών στην τηλεόραση, ο δημόσιος υπάλληλος Ron Swanson του Parks and Recreation, τοποθετεί το χορτοφαγικό μπέικον εκεί που του αξίζει. Μην το προσπεράσετε.