Oι μπάλες σοκολάτας που λιώνουν και κρύβουν ένα άλλο γλυκό

Oι μπάλες σοκολάτας που λιώνουν και κρύβουν ένα άλλο γλυκό Facebook Twitter
0

Λένε πως πρώτα χορταίνει το μάτι και έπειτα το στομάχι. Ίσως αυτή να είναι και η εξήγηση για το γεγονός πως στο Facebook,  θα έχετε μάλλον πέσει πάνω στα βίντεο με τις σοκολατένιες μπάλες που λιώνουν και αποκαλύπτουν το κρυμμένο στο εσωτερικό γλυκό. Τα chocolate ball deserts εμφανίστηκαν σε βίντεο στο διαδίκτυο πριν από περίπου ένα χρόνο και στη αρχή έμοιαζε με κάποιο κόλπο που είχε σκαρφιστεί για εντυπωσιασμό κάποιο ακριβό εστιατόριο.

Η εικόνα ήταν σίγουρα δελεαστική! Εδώ και λίγες μέρες πάντως, και ενόψει της γιορτής του Άγιου Βαλεντίνου, αυτές οι μπάλες έχουν αρχίσει να κερδίζουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον.

Oι μπάλες σοκολάτας που λιώνουν και κρύβουν ένα άλλο γλυκό Facebook Twitter

Μια σοκολατένια μπάλα, που μοιάζει αρκετά με σοκολατένιο Πασχαλινό αυγό, σερβίρεται σε ένα πιάτο. Στη συνέχεια περιχύνεται με ζεστή σοκολάτα και αυτό σταδιακά λιώνει. Στο εσωτερικό κρύβει ένα κομμάτι σοκολατένιο κέικ, μια μπάλα παγωτό ή ένα οποιοδήποτε γλυκό, που ξαφνικά πνίγεται σε ακόμη περισσότερη ρευστή σοκολάτα. Αν μάλιστα έχουν γίνει κάποιες πρόβες, το κόνσπεπτ μπορεί να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό, καθώς ο τρόπος που θα χύσετε την καυτή σοκολάτα, θα χωρίσει τη μπάλα με θεαματικότερο τρόπο και τα αποκαλυπτήρια θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη.

Το δημοφιλέστερο βίντεο που κυριολεκτικά έσπασε το ίντερνετ και μέσα σε λίγες μέρες έχουν δει πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες και έχει χιλιάδες likes, είναι του SITI Cable. Αν είστε σε δίαιτα και αν ανήκετε στη μειοψηφία που δεν τους αρέσει η σοκολάτα, τότε μην πατήσετε το play:

Delicious desserts

THIS IS REAL LOVE!!!! Chocolate lovers' real dream <3

Δημοσιεύτηκε από SITI Cable στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Αν έχετε όρεξη να δοκιμάστε και μόνοι σας τη δημιουργία μιας τέτοιας μπάλας, τότε τα tutorial του σεφ ByronTalbott θα σας φανούν αρκετά χρήσιμα και κατατοπιστικά:

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ