Oι μπάλες σοκολάτας που λιώνουν και κρύβουν ένα άλλο γλυκό

Oι μπάλες σοκολάτας που λιώνουν και κρύβουν ένα άλλο γλυκό Facebook Twitter
0

Λένε πως πρώτα χορταίνει το μάτι και έπειτα το στομάχι. Ίσως αυτή να είναι και η εξήγηση για το γεγονός πως στο Facebook,  θα έχετε μάλλον πέσει πάνω στα βίντεο με τις σοκολατένιες μπάλες που λιώνουν και αποκαλύπτουν το κρυμμένο στο εσωτερικό γλυκό. Τα chocolate ball deserts εμφανίστηκαν σε βίντεο στο διαδίκτυο πριν από περίπου ένα χρόνο και στη αρχή έμοιαζε με κάποιο κόλπο που είχε σκαρφιστεί για εντυπωσιασμό κάποιο ακριβό εστιατόριο.

Η εικόνα ήταν σίγουρα δελεαστική! Εδώ και λίγες μέρες πάντως, και ενόψει της γιορτής του Άγιου Βαλεντίνου, αυτές οι μπάλες έχουν αρχίσει να κερδίζουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον.

Oι μπάλες σοκολάτας που λιώνουν και κρύβουν ένα άλλο γλυκό Facebook Twitter

Μια σοκολατένια μπάλα, που μοιάζει αρκετά με σοκολατένιο Πασχαλινό αυγό, σερβίρεται σε ένα πιάτο. Στη συνέχεια περιχύνεται με ζεστή σοκολάτα και αυτό σταδιακά λιώνει. Στο εσωτερικό κρύβει ένα κομμάτι σοκολατένιο κέικ, μια μπάλα παγωτό ή ένα οποιοδήποτε γλυκό, που ξαφνικά πνίγεται σε ακόμη περισσότερη ρευστή σοκολάτα. Αν μάλιστα έχουν γίνει κάποιες πρόβες, το κόνσπεπτ μπορεί να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό, καθώς ο τρόπος που θα χύσετε την καυτή σοκολάτα, θα χωρίσει τη μπάλα με θεαματικότερο τρόπο και τα αποκαλυπτήρια θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη.

Το δημοφιλέστερο βίντεο που κυριολεκτικά έσπασε το ίντερνετ και μέσα σε λίγες μέρες έχουν δει πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες και έχει χιλιάδες likes, είναι του SITI Cable. Αν είστε σε δίαιτα και αν ανήκετε στη μειοψηφία που δεν τους αρέσει η σοκολάτα, τότε μην πατήσετε το play:

Delicious desserts

THIS IS REAL LOVE!!!! Chocolate lovers' real dream <3

Δημοσιεύτηκε από SITI Cable στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Αν έχετε όρεξη να δοκιμάστε και μόνοι σας τη δημιουργία μιας τέτοιας μπάλας, τότε τα tutorial του σεφ ByronTalbott θα σας φανούν αρκετά χρήσιμα και κατατοπιστικά:

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM