ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Oι μπάλες σοκολάτας που λιώνουν και κρύβουν ένα άλλο γλυκό

Oι μπάλες σοκολάτας που λιώνουν και κρύβουν ένα άλλο γλυκό Facebook Twitter
0

Λένε πως πρώτα χορταίνει το μάτι και έπειτα το στομάχι. Ίσως αυτή να είναι και η εξήγηση για το γεγονός πως στο Facebook,  θα έχετε μάλλον πέσει πάνω στα βίντεο με τις σοκολατένιες μπάλες που λιώνουν και αποκαλύπτουν το κρυμμένο στο εσωτερικό γλυκό. Τα chocolate ball deserts εμφανίστηκαν σε βίντεο στο διαδίκτυο πριν από περίπου ένα χρόνο και στη αρχή έμοιαζε με κάποιο κόλπο που είχε σκαρφιστεί για εντυπωσιασμό κάποιο ακριβό εστιατόριο.

Η εικόνα ήταν σίγουρα δελεαστική! Εδώ και λίγες μέρες πάντως, και ενόψει της γιορτής του Άγιου Βαλεντίνου, αυτές οι μπάλες έχουν αρχίσει να κερδίζουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον.

Oι μπάλες σοκολάτας που λιώνουν και κρύβουν ένα άλλο γλυκό Facebook Twitter

Μια σοκολατένια μπάλα, που μοιάζει αρκετά με σοκολατένιο Πασχαλινό αυγό, σερβίρεται σε ένα πιάτο. Στη συνέχεια περιχύνεται με ζεστή σοκολάτα και αυτό σταδιακά λιώνει. Στο εσωτερικό κρύβει ένα κομμάτι σοκολατένιο κέικ, μια μπάλα παγωτό ή ένα οποιοδήποτε γλυκό, που ξαφνικά πνίγεται σε ακόμη περισσότερη ρευστή σοκολάτα. Αν μάλιστα έχουν γίνει κάποιες πρόβες, το κόνσπεπτ μπορεί να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό, καθώς ο τρόπος που θα χύσετε την καυτή σοκολάτα, θα χωρίσει τη μπάλα με θεαματικότερο τρόπο και τα αποκαλυπτήρια θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη.

Το δημοφιλέστερο βίντεο που κυριολεκτικά έσπασε το ίντερνετ και μέσα σε λίγες μέρες έχουν δει πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες και έχει χιλιάδες likes, είναι του SITI Cable. Αν είστε σε δίαιτα και αν ανήκετε στη μειοψηφία που δεν τους αρέσει η σοκολάτα, τότε μην πατήσετε το play:

Delicious desserts

THIS IS REAL LOVE!!!! Chocolate lovers' real dream <3

Δημοσιεύτηκε από SITI Cable στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Αν έχετε όρεξη να δοκιμάστε και μόνοι σας τη δημιουργία μιας τέτοιας μπάλας, τότε τα tutorial του σεφ ByronTalbott θα σας φανούν αρκετά χρήσιμα και κατατοπιστικά:

0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ