Μια απολύτως τρομαχτική δίαιτα

Facebook Twitter
3

Νομίζαμε ότι είχαμε δει τα πάντα σχετικά με τις δίαιτες αλλά όλοι κάναμε λάθος.

Τα ευκολότερα θύματα φαίνεται πως είναι οι γυναίκες, και ειδικότερα αυτές που πρόκειται να παντρευτούν. Μια έρευνα του πανεπιστημίου Cornell έδειξε ότι το 70% των γυναικών που βρίσκονται στα πρόθυρα γάμου θέλουν να χάσουν κατά μέσο όρο πέντε (!) κιλά για να χωρέσουν σε ένα πανάκριβο φόρεμα που θα φορέσουν μόνο μια φορά για να βγουν φωτογραφίες στις οποίες έτσι κι αλλιώς, θα ήταν όμορφες.

Ο παραδοσιακός τρόπος που πετυχαίνει στα σίγουρα (λιγότερο φαγητό, άσκηση) είναι, όπως φαίνεται, μεγάλος μπελάς και απαιτεί αυτοπειθαρχία, οπότε χρόνια τώρα τρελές δίαιτες εμφανίζονται για να εξαφανιστούν πάλι με τον πρώτο που μπαίνει στο νοσοκομείο εξαιτίας τους. Η νέα μόδα που φαίνεται να είναι της μόδας στην Αμερική (στην Ευρώπη ήταν ήδη γνωστή) είναι η δίαιτα των 800 θερμίδων. Φυσικά η καινοτομία δεν είναι οι λίγες θερμίδες, αλλά ο τρόπος με τον οποίο εισάγονται στο σώμα: μέσω σωλήνα που μπαίνει στη μύτη, και από κει στον οισοφάγο, και από κει στο στομάχι.

  

Με 1200 ευρώ, για δέκα μέρες, χάνονται πέντε κιλά. Λειτουργεί; Φυσικά, επειδή οι θερμίδες είναι πραγματικά πολύ χαμηλές. Πεινάει ο μέλλουσα νύφη; Όχι, λέει ο γιατρός που εφαρμόζει τα σωληνάκια, Oliver R. Di Pietro, ο οποίος προσφέρει αυτό το σέρβις στη Φλόριντα από τον περασμένο Ιούνιο. Ο «ασθενής» δεν πεινάει, και αυτό είναι ένα από τα βασικά συστατικά επιτυχίας.

Φυσικά, υπάρχουν και μερικές παρενέργειες: η νύφη πρέπει να φοράει το σωληνάκι 24 ώρες το 24ωρο, πράγμα που σημαίνει ότι τρομάζει τον κόσμο. Επίσης, μπορεί να μην πεινάει, αλλά πρέπει να παρακολουθείται καθημερινά από γιατρό, γιατί προκύπτουν θέματα όπως πέτρες στη χολή, δυσκοιλιότητα, ζαλάδες, έλλειψη ενέργειας, αφυδάτωση και κακοσμία στόματος – και ποιος ξέρει τι άλλο.

Βέβαια, όταν ο πελάτης είναι ευχαριστημένος, όταν ο γιατρός το προτείνει, και όταν το νυφικό κουμπώνει, τα υπόλοιπα περιττεύουν. Ή έτσι φαίνεται.

Γεύση
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια
Καλά είναι δυνατόν να βασανιστεί κανείς έτσι για 5 κιλάκια;Μα για 5 κιλάκια;;;Αν τους νοιάζουν τόσο πολύ αυτά τα 5 κιλά γιατί πολύ απλά δεν πρόσεχαν λίγο τη διατροφή τους μερικούς μήνες πριν;;Πολύ πιο εύκολο από τα σωληνάκια...