ΚΟΙ

ΚΟΙ Facebook Twitter
4

ΚΟΙ Facebook Twitter
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ακρίβος

Πάω στο ΚΟΙ γιατί μου αρέσει το σούσι με τις πρώτες δροσιές και γιατί λατρεύω τα μεσημέρια στο κέντρο της Αθήνας γύρω από τον πιο βολικό σταθμό (Σύνταγμα) του μετρό. Πάω, επίσης, γιατί ο ιδιοκτήτης του Κρις Σουρλίγκας (μπάρμαν τα τελευταία δώδεκα χρόνια στα Island, Μamaca’s, Βalux και Cavo) είναι νέος, «δεν το βάζει κάτω» και, ανοίγοντας το ΚΟΙ, παίρνει ρίσκο με έναν άσο στο μανίκι του. 

Ο Κρις άνοιξε το ΚΟΙ sushi στην οδό Νίκης (που τα τελευταία χρόνια οι πάροδοί της έχουν γεμίσει με ψιλοακριβούτσικα γιαπωνέζικα, κινέζικα και κορεάτικα εστιατόρια), πιστεύοντας ότι το σούσι είναι μέχρι τώρα υπερεκτιμημένο στην Ελλάδα, ενώ μπορεί να γίνει και ένα αγαπημένο, οικονομικότερο street food, χωρίς αναγκαστικά να ρίξει την ποιότητά του. 

ΚΟΙ Facebook Twitter
ΚΟΙ Facebook Twitter

Προσφέρει, λοιπόν, οκτώ χορτοφαγικά ρολάκια με 2,50 ευρώ, ρολάκια maki με 2,50 ευρώ, sashimi (σκέτο ψάρι) με 5,50 ευρώ και nigiri (ρύζι με ψαράκι) με 4 ευρώ. Τρως σούσι, δηλαδή, με 4-5 ευρώ και αυτό είναι το ατού του ΚΟΙ: καλό σούσι σε χαμηλές τιμές. Δυο συμπαθητικές σαλάτες (3,50 και 4 ευρώ), σερβιρισμένες μέσα στα πανέμορφα πιάτα/φύλλα της Γιαπωνέζας Τάο Ναμούρα. Μπίρες, κρασί με το ποτήρι, sake και ελληνική Green Cola στον κατάλογο των αναψυκτικών. Μικρός κατάλογος, ό,τι πρέπει για ένα σούσι στα γρήγορα, μια οικονομική έξοδο, ένα μεσημεριανό στα πεταχτά, αν δουλεύεις ή βολτάρεις εκεί κοντά. 

ΚΟΙ Facebook Twitter
 

ΚΟΙ Facebook Twitter
ΚΟΙ Facebook Twitter

Η ατμόσφαιρα παραπέμπει σε εστιατόριο τύπου «ένα σουσάδικο για μας / δεν χρειάζεται να ξεπαραδιαστείς ούτε να κλείσεις τραπέζι» που θα το προτιμήσεις μεσημέρι-βράδυ, όλες τις μέρες, και Κυριακές. Ο Κρις σήκωσε τα μανίκια εν μέσω κρίσης, άνοιξε το εστιατόριό του και δίνει δουλειά σε δέκα άτομα καθημερινά (σεφ, σερβιτόροι, delivery κ.λπ.).  

Πήγα με την κόρη μου, που θα γίνει δεκαοκτώ σε λίγο, γιατί ήθελα να της δείξω ότι δεν είναι όλα μαύρα και ότι γίνονται πράγματα από την πρώτη γενιά που φαίνεται ότι δεν θα βολευτεί με μια θέση στο Δημόσιο και στην τράπεζα, ελπίζοντας στο εφάπαξ και στη σύνταξη. Και για να φάω καλό και οικονομικό σούσι. 

ΥΓ.: ΚΟΙ είναι το χαρακτηριστικό πορτοκαλί ψαράκι που κολυμπά στις γραφικές λιμνούλες της γιαπωνέζικης τέχνης αλλά και μία έκφραση της γιαπωνέζικης αργκό που σημαίνει «έλα, αν σου βαστάει».

 ΚΟΙ

 Νίκης 15, Σύνταγμα, για παραγγελίες 210 3211099.

 

ΚΟΙ Facebook Twitter

Γεύση
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια