ΚΟΙ

ΚΟΙ Facebook Twitter
4

ΚΟΙ Facebook Twitter
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ακρίβος

Πάω στο ΚΟΙ γιατί μου αρέσει το σούσι με τις πρώτες δροσιές και γιατί λατρεύω τα μεσημέρια στο κέντρο της Αθήνας γύρω από τον πιο βολικό σταθμό (Σύνταγμα) του μετρό. Πάω, επίσης, γιατί ο ιδιοκτήτης του Κρις Σουρλίγκας (μπάρμαν τα τελευταία δώδεκα χρόνια στα Island, Μamaca’s, Βalux και Cavo) είναι νέος, «δεν το βάζει κάτω» και, ανοίγοντας το ΚΟΙ, παίρνει ρίσκο με έναν άσο στο μανίκι του. 

Ο Κρις άνοιξε το ΚΟΙ sushi στην οδό Νίκης (που τα τελευταία χρόνια οι πάροδοί της έχουν γεμίσει με ψιλοακριβούτσικα γιαπωνέζικα, κινέζικα και κορεάτικα εστιατόρια), πιστεύοντας ότι το σούσι είναι μέχρι τώρα υπερεκτιμημένο στην Ελλάδα, ενώ μπορεί να γίνει και ένα αγαπημένο, οικονομικότερο street food, χωρίς αναγκαστικά να ρίξει την ποιότητά του. 

ΚΟΙ Facebook Twitter
ΚΟΙ Facebook Twitter

Προσφέρει, λοιπόν, οκτώ χορτοφαγικά ρολάκια με 2,50 ευρώ, ρολάκια maki με 2,50 ευρώ, sashimi (σκέτο ψάρι) με 5,50 ευρώ και nigiri (ρύζι με ψαράκι) με 4 ευρώ. Τρως σούσι, δηλαδή, με 4-5 ευρώ και αυτό είναι το ατού του ΚΟΙ: καλό σούσι σε χαμηλές τιμές. Δυο συμπαθητικές σαλάτες (3,50 και 4 ευρώ), σερβιρισμένες μέσα στα πανέμορφα πιάτα/φύλλα της Γιαπωνέζας Τάο Ναμούρα. Μπίρες, κρασί με το ποτήρι, sake και ελληνική Green Cola στον κατάλογο των αναψυκτικών. Μικρός κατάλογος, ό,τι πρέπει για ένα σούσι στα γρήγορα, μια οικονομική έξοδο, ένα μεσημεριανό στα πεταχτά, αν δουλεύεις ή βολτάρεις εκεί κοντά. 

ΚΟΙ Facebook Twitter
 

ΚΟΙ Facebook Twitter
ΚΟΙ Facebook Twitter

Η ατμόσφαιρα παραπέμπει σε εστιατόριο τύπου «ένα σουσάδικο για μας / δεν χρειάζεται να ξεπαραδιαστείς ούτε να κλείσεις τραπέζι» που θα το προτιμήσεις μεσημέρι-βράδυ, όλες τις μέρες, και Κυριακές. Ο Κρις σήκωσε τα μανίκια εν μέσω κρίσης, άνοιξε το εστιατόριό του και δίνει δουλειά σε δέκα άτομα καθημερινά (σεφ, σερβιτόροι, delivery κ.λπ.).  

Πήγα με την κόρη μου, που θα γίνει δεκαοκτώ σε λίγο, γιατί ήθελα να της δείξω ότι δεν είναι όλα μαύρα και ότι γίνονται πράγματα από την πρώτη γενιά που φαίνεται ότι δεν θα βολευτεί με μια θέση στο Δημόσιο και στην τράπεζα, ελπίζοντας στο εφάπαξ και στη σύνταξη. Και για να φάω καλό και οικονομικό σούσι. 

ΥΓ.: ΚΟΙ είναι το χαρακτηριστικό πορτοκαλί ψαράκι που κολυμπά στις γραφικές λιμνούλες της γιαπωνέζικης τέχνης αλλά και μία έκφραση της γιαπωνέζικης αργκό που σημαίνει «έλα, αν σου βαστάει».

 ΚΟΙ

 Νίκης 15, Σύνταγμα, για παραγγελίες 210 3211099.

 

ΚΟΙ Facebook Twitter

Γεύση
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ

σχόλια

3 σχόλια