Κάτω στον Πειραιά

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter
Πισίνα
0
ΠΙΣIΝΑ
Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 210 4511324

Στυλάτος lounge χώρος με ιδιαίτερη διακόσμηση και θέα τα σκάφη στη μαρίνα Ζέας. Ο απόλυτος χώρος για χαλάρωση, φαγητό και ποτό, με τη μυρωδιά της θάλασσας και των ανθισμένων λουλουδιών του κήπου. Μουσικές που σας καλούν ν’ απολαύσετε κάθε χώρο της πισίνας, ευφάνταστες και γευστικές λιχουδιές, υπέροχα γλυκά αλλά και δροσερά ποτά και κοκτέιλ για κάθε στιγμή της ημέρας.

AMUSE
Ακτή Δηλαβέρη 5, Μικρολίμανο, 210 4129615

Ένα τριώροφο café-lounge bar από την πλευρά της Ακτής Δηλαβέρη. Φωτεινός, ζεστός χώρος, με μοντέρνες πινελιές. Οι ανακλειόμενες οροφές του είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι. Με θέα στο ΣΕΦ και άψογο σέρβις, απολαμβάνουμε τον καφέ, τον χυμό και το ρόφημά μας, ενώ το βράδυ το παρακολουθούμε να μεταμορφώνεται σε δροσερό mainstream κλαμπ, με υπέροχα κοκτέιλ και μουσικές επιλογές για όλα τα γούστα.

SMALL CAFÉ
Aριστοτέλους 10, Πειραιάς, 210 4297236

Είναι το στέκι όπου χτυπάει, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, η καρδιά του Πειραιά. Εδώ κι έναν χρόνο το Small αποτελεί το σημείο συνάντησης όλων των επιχειρηματιών της πόλης, αλλά και εκείνων που ξέρουν ν’ απολαμβάνουν τη

διασκέδαση για λίγους, με ιδιαίτερη κουζίνα, καφέ και ποτό. Κάθε εβδομάδα live εμφανίσεις των πιο επιτυχημένων καλλιτεχνών και μουσικών συγκροτημάτων.

CAROL HOTEL
Δυoβουνιώτου 31 & Ακτή Πρωτοψάλτη, Πειραιάς, 210 4122933, www.hotelcarol.gr

Ένα μοντέρνο και σύγχρονο συγκρότημα δωματίων που προσφέρει στους επισκέπτες του όλες τις ανέσεις για τη διαμονή τους. Η περίτεχνη διακόσμησή του, η στρατηγική του θέση, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του Πειραιά, και η άψογη εξυπηρέτησή του το καθιστούν κορυφαία επιλογή για διαμονή. Επωφεληθείτε από την προσφορά: δωμάτιο δύο ατόμων μόνο €15 η ημιδιαμονή.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΌΣ
Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, 210 4134084

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος προορισμός από τον Ιστιοπλοϊκό στο Μικρολίμανο. Σικάτο εστιατόριο που δεν σε αγχώνει, τραπεζάκια στην προβλήτα με θέα τους ιστιοπλόους, χαλαρή μουσική και τα νέα λαχταριστά πιάτα διά χειρός Αντώνη Λαδόπουλου είναι σίγουρα οι καλύτεροι λόγοι για να τον επισκεφτείς. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα φημισμένα επιδόρπιά του! Ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι έως και το βράδυ, υποδέχεται όλους όσοι εκτιμούν το ποιοτικό φαγητό.

ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ
Κουντουριώτου 164, Πειραιάς, 210 4220672

Υπάρχει ένας διαφορετικός κόσμος και βρίσκεται εδώ! Καφέδες, χυμοί, ποικιλία γεύσεων σε σοκολάτες και τσάι, λαχταριστά γλυκά, και για τους βραδινούς επισκέπτες δροσερά ποτά στην τεράστια μπάρα. Το Καφέ των Αισθήσεων είναι το στέκι που ξεχωρίζει για τον οικείο, σε τρία επίπεδα, χώρο του, το καλαίσθητο στυλ του με βάση το ξύλο, την ιδιαίτερη είσοδό του, που παραπέμπει σε παλιό αθηναϊκό νεοκλασικό αρχοντικό, και το ζεστό του σέρβις. Καθημερινά με εναλλασσόμενους DJs. Μην το ψάξετε, όμως, τώρα. Κάνει διακοπές! Ραντεβού τον Σεπτέμβρη.

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΦΕ
Καραΐσκου 115, πλ. Κοραή, 210 4117897

Ένα διατηρητέο κτίριο του 1932 στεγάζει το Θέατρο Καφέ, έναν πολυεπίπεδο χώρο στην πλατεία Κοραή, απέναντι ακριβώς από το Δημοτικό Θέατρο. Από τις 7:00 π.μ. έως και τη 1:00 π.μ., σερβίρει καφέ, χυμό, φαγητό, γλυκό και ποτό. Έχει πρόσφατα ανακαινιστεί και τον ζεστό, άνετο χώρο του διακοσμούν πίνακες ζωγραφικής και σκίτσα, ενώ η ατμόσφαιρα γεμίζει από mainstream και έθνικ ήχους. Στα ατού, η μεγάλη γκάμα του σε γλυκά, καθώς και τα λαχταριστά συνοδευτικά για τον καφέ ή το ποτό. Δωρεάν WiFi.

ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ
Ι. Κατσούλη 77, Καμίνια, 210 4814438, 6946 856502

Τα πιο γευστικά πιάτα στο πιο ζεστό μαγειρείο με παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Στη Ζωοδόχο Πηγή αγαπάνε τα εκλεκτά υλικά, τη γεμάτη γεύση και τις φρέσκες πρώτες ύλες. Λαχταριστοί λαχανοντολμάδες, κεφτεδάκια, ζουμερές μελιτζάνες γεμιστές με τυρί υπό τη μουσική συνοδεία έντεχνου ελληνικού αλλά και ρεμπέτικου, με προγραμματισμένα αλλά και αυθόρμητα λάιβ. Τώρα το καλοκαιράκι, προτιμήστε τραπεζάκι έξω.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ