Η σημασία του να σε αναφέρει το Gossip Girl (μέρος 2ο)

Facebook Twitter
0

Οι δύο μεγάλες πρωταγωνίστριες, οι οποίες υποδύονται η μία την ξανθιά σεξοβόμβα Serena Van der Woodsen και την καστανή δολοπλόκο Blair Waldorf έχουν γίνει it girls μεγάλου βεληνεκούς. Στην αρχή ο αγώνας μεταξύ τους φαινόταν ισότιμος αλλά ο κόσμος της μόδας τελικά διάλεξε την αγαπημένη του με οριστικό κριτή τον Karl Lagerfeld: η Blake Lively δέχτηκε το στέμμα από τα χέρια του κι έγινε το πρόσωπο της Chanel. Η τιμή είναι τεράστια έτσι κι αλλιώς, ακόμα πιο σημαντική γιατί η εταιρία δεν έχει ξαναδιαλέξει αμερικανίδα γι’ αυτή το ρόλο.

Πως κατάφερε μία αθλητική ξανθιά ροδομάγουλη καλιφορνέζα που σκάει από υγεία να πείσει μία εταιρία που είναι παραδοσιακά σικ να τη διαλέξει για εκπρόσωπο; Οι αρχικές αντιδράσεις ήταν κάπως ανάμικτες, με τους ευρωπαίους κάπως μουδιασμένους και τους αμερικανούς ενθουσιασμένους, δηλώνοντας ότι η Blake μπορεί να εκπροσωπήσει και τις δύο πλευρές του Ατλαντικού και ότι το συντηρητικό πρόσωπο της εταιρίας χρόνια τώρα ψάχνει ένα φρεσκάρισμα που τώρα θα του δώσει η Blake με το αθλητικό και μοντέρνο της παράστημα. Μάλλον ο ενθουσιασμός έχει αρχίσει να πέφτει γρήγορα. Μετά τις πρώτες φωτογραφίες με φωτογράφο τον ίδιο τον Lagerfeld το κοινό που αποφασίζει τι είναι πετυχημένο και τι όχι ξαναθυμήθηκε ότι η Blake Lively είναι μία καλιφορνέζα, ακατάλληλη για την διαχρονική πολυτέλεια ενός ονόματος της Chanel. Θρήνος στα αμερικανικά σαλόνια. Εν τω μεταξύ, η γη συνεχίζει να γυρίζει γύρω από τον άξονά της.

H καστανή πρωταγωνίστρια Leighton Meester η οποία παίζει την Blair Waldorf βρήκε δουλειά στις εταιρίες Missoni και Vera Wang οπότε δε χρειάζεται να τη λυπόμαστε. Τα δυνατά επώνυμα της σειράς πέρασαν τον πλασματικό κόσμο και βρέθηκαν στα αληθινά σαλόνια της Νέας Υόρκης. Με τόση πλύση εγκεφάλου σε λίγο θα πιστέψουμε ότι αυτά τα δύο κορίτσια κατάγονται από μεγάλες οικογένειες της μεγαλύτερης πόλης.

Δεν είναι τυχαία τα ονόματα της σειράς (που προέρχονται από το ομώνυμο βιβλίο). Οι εκπρόσωποι της ελίτ λέγονται Charles Bartholomew Bass, Serena van der Woodsen, Nathaniel Archibald, Lillian Rhodes, William van der Bilt, Blair Waldorf, όλα αυτά τα ονοματεπώνυμα είναι διαλεγμένα έτσι ώστε να θυμίζουν τους αληθινούς τωρινούς απόγονους των πρώτων Ευρωπαίων που έγιναν μυθικά πλούσιοι στην Αμερική αγοράζοντας μετοχές του σιδηρόδρομου, επενδύοντας στα ολοκαίνουρια ορυχεία, ποντάροντας σε εποχές που το ρίσκο μπορούσε να αποδώσει τα πολλαπλάσια. Αυτοί οι Ολλανδοί, Βέλγοι και Άγγλοι αποτελούν τώρα ένα είδος αριστοκρατίας στην φρέσκια Αμερική, η οποία δε μπορεί να συγκριθεί ιστορικά με την ευρωπαϊκή, αλλά σε λεφτά πιθανόν να υπερέχει.

Ένα όνομα της σειράς υπάρχει και σήμερα: Waldorf είναι το όνομα της Blair στη σειρά αλλά και είναι το όνομα ενός από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη και τώρα σε όλο τον κόσμο, με την αλυσίδα Waldorf-Astoria.

(συνεχίζεται αύριο με το πιο διάσημο πιάτο του Waldorf...)

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ