Η Μυρσίνη Λαμπράκη μαγειρεύει εξαιρετικούς μεζέδες στο Ούζομπαρ

Η Μυρσίνη Λαμπράκη μαγειρεύει εξαιρετικούς μεζέδες στο Ούζομπαρ Facebook Twitter
0
Η Μυρσίνη Λαμπράκη μαγειρεύει εξαιρετικούς μεζέδες στο Ούζομπαρ Facebook Twitter
Το μενού εμπνέεται από τη θάλασσα με κλασικές προτάσεις αλλά και με πιο πειραγμένες, που τους χαρίζει η Μυρσίνη το δικό της δημιουργικό άγγιγμα...


Τα τηγάνια του Ούζομπαρ στο Μαρούσι πήρε στα χέρια της η Μυρσίνη Λαμπράκη, ετοιμάζοντας ένα καινούργιο μενού για το γνωστό εστιατόριο. Η Μυρσίνη εμπνέεται από την καλή πρώτη ύλη για να δημιουργήσει συνταγές που κρατούν καλά τα νήματα της παράδοσης, αλλά ανανεώνονται με σύγχρονα αγγίγματα. Φτιάχνει άφθονους μεζέδες που θα συντροφεύσουν κάποιο από τη μεγάλη ποικιλία αποσταγμάτων που βρίσκονται σε παράταξη στα ράφια στο έμπα του μαγαζιού. Στην ανοιχτή κουζίνα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, η Μυρσίνη μαγειρεύει με κέφι και υποδέχεται τον κόσμο σαν φιλόξενη οικοδέσποινα. Τις υπόλοιπες ημέρες βρίσκουμε στην κουζίνα τον σεφ Άγγελο Πάντο. Στον μεγάλο μαυροπίνακα αναγράφονται τα φρέσκα ψάρια ημέρας που έρχονται απευθείας από το καΐκι, μπαίνουν σε μεγάλο δίσκο και επιδεικνύονται σε όσους πελάτες το επιθυμούν.

Ο χώρος του Ούζομπαρ διατηρεί τη φυσιογνωμία του με μοντέρνες πινελιές αλλά και με διακοσμητικά στοιχεία που παραπέμπουν σε περασμένες δεκαετίες. Το μενού εμπνέεται από τη θάλασσα με κλασικές προτάσεις αλλά και με πιο πειραγμένες, που τους χαρίζει η Μυρσίνη το δικό της δημιουργικό άγγιγμα. Για παράδειγμα, η ταραμοσαλάτα, ένα από τα κλασικά ορεκτικά και λαϊκό έδεσμα, έρχεται στο τραπέζι λευκή και βελούδινη, στολισμένη με μαύρα μπαστουνάκια, φτιαγμένα από παντεσπάνι, με μελάνι σουπιάς και αμύγδαλο (€5,50). Η ρεγκοσαλάτα από βασιλική ρέγκα έχει πλούσια γεύση, έντονη, και της ταιριάζει το ψιλοκομμένο τσάιβς (€5,50). Την αλείφεις στο φρέσκο ψωμί, απολαμβάνεις τη μεγαλειώδη μπουκιά, τσουγκρίζουν τα ποτήρια και πίνεις μια γουλιά από το τσίπουρο που απογειώνει τη διάθεση της παρέας. Η εκδοχή της παντζαροσαλάτας είναι ενδιαφέρουσα, με το κομμένο σε κύβους παντζάρι να παντρεύεται με σκόρδο, καραμελωμένο καπνιστό σκουμπρί, λευκό αμύγδαλο, και στην κορυφή κορδέλες αραβικής πίτας (€8). Τα κρητικά ντακάκια από χαρούπι, ραντισμένα με ελαιόλαδο, γίνονται η βάση που πάνω τους θα «ξαπλώσουν» οι τρυφερές παπούλες, ένα είδος λαθουριού, που στην Κρήτη τις φτιάχνουν υπέροχη σαλάτα και, φυσικά, δεν λείπουν από το νηστίσιμο κρητικό εδεσματολόγιο. Είμαστε τυχεροί γιατί τις γευθήκαμε φρέσκες, μόλις τις είχε φέρει η Μυρσίνη από την Κρήτη.

Πολύ ωραία η ιδέα της πατατοσαλάτας με ξινόμηλο, μαγιονέζα wasabi και καπνιστό χέλι Μεσολογγίου (€9) – ένα γευστικό παιχνίδι που τέρπει τον ουρανίσκο. Από τη λίστα με τα όστρακα δοκιμάσαμε τα φρέσκα χτένια σβησμένα με κρασί Μοσχάτου Λήμνου και με μια πινελιά μπρικ (€18). Ιδανικά σοταρισμένα, χυμώδη, και με γλύκα στην επίγευση. Ένα πιάτο που πατάει στην παράδοση, ακολουθώντας τη συνταγή της γιαγιάς της Μυρσίνης, είναι οι φρέσκες τηγανητές κυδωνάτες πατάτες που πάνω τους σερβίρονται οι σουπιές, μαγειρεμένες με το μελάνι τους και μάραθο (€9,50) – ο θρίαμβος της συνύπαρξης γης και θάλασσας. Εξαιρετικό το φρικασέ με το βιολογικό λαβράκι (€15), καλοφτιαγμένο και γευστικό. Οι αφράτοι λουκουμάδες, περιχυμένοι με μέλι θυμαρίσιο και καρδάμωμο (€4) κλείνουν γλυκά την αυλαία του δείπνου. Τα μεσημέρια στο Ούζομπαρ σερβίρονται και θαλασσινοί ντολμάδες, κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι αλλά και μπέργκερ σολομού. Εδώ θα βρεις μεζέδες για το τσίπουρο αλλά και πιάτα που θα συνοδεύσεις με κρασί από τη λίστα, με επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα.

Η Μυρσίνη Λαμπράκη μαγειρεύει εξαιρετικούς μεζέδες στο Ούζομπαρ Facebook Twitter
Ο χώρος του Ούζομπαρ διατηρεί τη φυσιογνωμία του με μοντέρνες πινελιές αλλά και με διακοσμητικά στοιχεία που παραπέμπουν σε περασμένες δεκαετίες...
Η Μυρσίνη Λαμπράκη μαγειρεύει εξαιρετικούς μεζέδες στο Ούζομπαρ Facebook Twitter
Πολύ ωραία η ιδέα της πατατοσαλάτας με ξινόμηλο, μαγιονέζα wasabi και καπνιστό χέλι Μεσολογγίου
Η Μυρσίνη Λαμπράκη μαγειρεύει εξαιρετικούς μεζέδες στο Ούζομπαρ Facebook Twitter

☛ Ούζομπαρ, Αγ. Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι, 210 6300026

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ