Η απλότητα του Iki Sushi

Η απλότητα του Iki Sushi Facebook Twitter
0

Η απλότητα του Iki Sushi Facebook Twitter
Το φυσικό ξύλο, οι απλές γραμμές και το ζωηρό πράσινο χρώμα στα φωτιστικά δένουν αρμονικά, τονίζοντας το λιτό και χαλαρό ύφος της διακόσμησης...

 

Τρεις φίλοι δεμένοι με οικογενειακούς δεσμούς, που λατρεύουν το σούσι, αποφάσισαν να κάνουν στροφή στις μέχρι τώρα καριέρες τους και να ανοίξουν ένα μαγαζί. Έκαναν πείραμα πάνω στην εστίαση με το ολοκαίνουργιο Iki Sushi Lounge – «Iki» στα γιαπωνέζικα σημαίνει απλότητα, αυθορμητισμός. Ακριβώς αυτή την απλότητα και την αυθεντικότητα θα ανακαλύψεις στον χώρο του που διακόσμησε ο αρχιτέκτονας Νότης Πετρόπουλος, ο ένας από τους συνιδιοκτήτες. Το φυσικό ξύλο, οι απλές γραμμές και το ζωηρό πράσινο χρώμα στα φωτιστικά δένουν αρμονικά, τονίζοντας το λιτό και χαλαρό ύφος της διακόσμησης. Ανοιχτή κουζίνα που παρουσιάζει την ειλικρίνεια της φρεσκάδας των υλικών.

 

Το μενού εκφράζει τα αυθεντικά στοιχεία της γιαπωνέζικης κουζίνας που προσφέρει το σούσι, αποφεύγοντας το πάντρεμα πολλών υλικών στα ρολ, ενώ η φιλοσοφία της κουζίνας επικεντρώνεται στην ωμή φρέσκια πρώτη ύλη και στα ελαφριά dressings που συνοδεύουν κάποια πιάτα και τις σαλάτες. Τα βρασμένα φασολάκια σόγιας (€3,50), ραντισμένα με αλάτι, είναι ό,τι πρέπει για τσιμπολόγημα στην αρχή. Ακολούθησε η πράσινη σαλάτα, ενισχυμένη με κομμάτια γαρίδας και καβούρι (€8,50), δροσερή και όλο φρεσκάδα, με ανάλαφρη γεύση, για να πάρει τη σκυτάλη η σαλάτα Wakame (€7), με τραγανές πρασινάδες, φύκι wakame, καρότο που την «αγκάλιαζε» ισορροπημένα και ευχάριστο dressing σόγιας και σουσαμιού. Πληθωρικό ήρθε το πιάτο Vegetable Yaki Soba (€8,50), με τηγανητά νουντλς μαζί με μανιτάρια και λαχανικά που κρατούσαν τη ζωντάνια και τη γεύση τους. Τα τσόπστικς μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι και βουτούν στο μπολ με τα νουντλς που τρώγονται ευχάριστα. Τα maki sushi ήρθαν καλοφτιαγμένα και η απόλαυση απογειώθηκε με το καλοτυλιγμένο ρολό με πικάντικη γαρίδα που δρόσιζε το αγγούρι (6 τεμάχια €5), στη συνέχεια υποδεχτήκαμε στο τραπέζι τα uramaki sushi και τιμήσαμε τα California rolls (€5,50) με καβούρι και αβοκάντο που βαπτίζαμε διακριτικά σε μπολάκι με σόγια και γουασάμπι. Μην αναζητήσετε κυρίως στο μενού. Αφήσαμε για επόμενη επίσκεψη τα nigiri και τα combos sushi. Το sushi, όπως όλα δείχνουν, έχει πέραση στην αθηναϊκή εστίαση και οι εραστές του με κάθε ευκαιρία δίνουν το ραντεβού τους στη γιαπωνέζικη κουζίνα. Το Iki κάνει τα πρώτα του βήματα στην περιοχή του Ψυχικού και ήδη έχει αποκτήσει το κοινό του, το οποίο σύντομα θα βρίσκει στο μενού ωραίες σούπες και δέκα επιπλέον καινούργια πιάτα. Η οινική λίστα έχει ενδιαφέρουσες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, που υποστηρίζουν τις προτάσεις του φαγητού.

☛Iki Sushi, Λεωφ. Κηφισίας 176, Ν. Ψυχικό, 210 6771165

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ