Η απλότητα του Iki Sushi

Η απλότητα του Iki Sushi Facebook Twitter
0

Η απλότητα του Iki Sushi Facebook Twitter
Το φυσικό ξύλο, οι απλές γραμμές και το ζωηρό πράσινο χρώμα στα φωτιστικά δένουν αρμονικά, τονίζοντας το λιτό και χαλαρό ύφος της διακόσμησης...

 

Τρεις φίλοι δεμένοι με οικογενειακούς δεσμούς, που λατρεύουν το σούσι, αποφάσισαν να κάνουν στροφή στις μέχρι τώρα καριέρες τους και να ανοίξουν ένα μαγαζί. Έκαναν πείραμα πάνω στην εστίαση με το ολοκαίνουργιο Iki Sushi Lounge – «Iki» στα γιαπωνέζικα σημαίνει απλότητα, αυθορμητισμός. Ακριβώς αυτή την απλότητα και την αυθεντικότητα θα ανακαλύψεις στον χώρο του που διακόσμησε ο αρχιτέκτονας Νότης Πετρόπουλος, ο ένας από τους συνιδιοκτήτες. Το φυσικό ξύλο, οι απλές γραμμές και το ζωηρό πράσινο χρώμα στα φωτιστικά δένουν αρμονικά, τονίζοντας το λιτό και χαλαρό ύφος της διακόσμησης. Ανοιχτή κουζίνα που παρουσιάζει την ειλικρίνεια της φρεσκάδας των υλικών.

 

Το μενού εκφράζει τα αυθεντικά στοιχεία της γιαπωνέζικης κουζίνας που προσφέρει το σούσι, αποφεύγοντας το πάντρεμα πολλών υλικών στα ρολ, ενώ η φιλοσοφία της κουζίνας επικεντρώνεται στην ωμή φρέσκια πρώτη ύλη και στα ελαφριά dressings που συνοδεύουν κάποια πιάτα και τις σαλάτες. Τα βρασμένα φασολάκια σόγιας (€3,50), ραντισμένα με αλάτι, είναι ό,τι πρέπει για τσιμπολόγημα στην αρχή. Ακολούθησε η πράσινη σαλάτα, ενισχυμένη με κομμάτια γαρίδας και καβούρι (€8,50), δροσερή και όλο φρεσκάδα, με ανάλαφρη γεύση, για να πάρει τη σκυτάλη η σαλάτα Wakame (€7), με τραγανές πρασινάδες, φύκι wakame, καρότο που την «αγκάλιαζε» ισορροπημένα και ευχάριστο dressing σόγιας και σουσαμιού. Πληθωρικό ήρθε το πιάτο Vegetable Yaki Soba (€8,50), με τηγανητά νουντλς μαζί με μανιτάρια και λαχανικά που κρατούσαν τη ζωντάνια και τη γεύση τους. Τα τσόπστικς μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι και βουτούν στο μπολ με τα νουντλς που τρώγονται ευχάριστα. Τα maki sushi ήρθαν καλοφτιαγμένα και η απόλαυση απογειώθηκε με το καλοτυλιγμένο ρολό με πικάντικη γαρίδα που δρόσιζε το αγγούρι (6 τεμάχια €5), στη συνέχεια υποδεχτήκαμε στο τραπέζι τα uramaki sushi και τιμήσαμε τα California rolls (€5,50) με καβούρι και αβοκάντο που βαπτίζαμε διακριτικά σε μπολάκι με σόγια και γουασάμπι. Μην αναζητήσετε κυρίως στο μενού. Αφήσαμε για επόμενη επίσκεψη τα nigiri και τα combos sushi. Το sushi, όπως όλα δείχνουν, έχει πέραση στην αθηναϊκή εστίαση και οι εραστές του με κάθε ευκαιρία δίνουν το ραντεβού τους στη γιαπωνέζικη κουζίνα. Το Iki κάνει τα πρώτα του βήματα στην περιοχή του Ψυχικού και ήδη έχει αποκτήσει το κοινό του, το οποίο σύντομα θα βρίσκει στο μενού ωραίες σούπες και δέκα επιπλέον καινούργια πιάτα. Η οινική λίστα έχει ενδιαφέρουσες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, που υποστηρίζουν τις προτάσεις του φαγητού.

☛Iki Sushi, Λεωφ. Κηφισίας 176, Ν. Ψυχικό, 210 6771165

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ