ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

H σημασία του να σε αναφέρει το Gossip Girl (μέρος 1ο)

Facebook Twitter
0

To Gossip Girl είναι η Δυναστεία+Beverly Hills 90210+Τόλμη και Γοητεία+Sex and the City για ηλικίες 9-42. Ναι, μιλάω για την τηλεοπτική σειρά.

Στο Gossip Girl βλέπουμε νόστιμα αγόρια και κορίτσια τα οποία ζουν και δολοπλοκούν στην καλή πλευρά της Νέας Υόρκης ενώ τα μπατζάκια τους είναι ξεχειλωμένα από τα λεφτά που τρέχουν. Όμως επειδή τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, σε κάθε επεισόδιο μία δραματική εξέλιξη απειλή να φέρει τα πάνω κάτω: από χαμένους πατέρες που βρίσκονται στη Σαντορίνη, κατά λάθος δολοφονίες, απιστίες και ερωτικά τρίγωνα, χαμένες ξαδέρφες, αποπλανήσεις καθηγητών, γερουσιαστών, κατ’ οίκον περιορισμοί μετά από πλαστογράφηση εγγράφου, και όλα αυτά μέσα σε εγκαίνια, δεξιώσεις, επιδείξεις μόδας, πάρτι, λόμπι ξενοδοχείων και μερικές φορές ακόμα και σε μουσεία. Αυτά είναι όσα μου έρχονται πρόχειρα.

Η τεράστια επιτυχία οφείλεται στους ατσίδες αμερικανούς που σε κάτι τέτοια είναι μανούλες, αν έχουν το απαραίτητο μπάτζετ. Γιατί για να γυρίσεις σειρά με πρωταγωνιστές πλούσιους πρέπει να έχεις πολλά λεφτά (προειδοποιώ όποιον επιχειρήσει στην Ελλάδα να αντιγράψει το Gossip Girl, ακόμα γελάμε με την αντιγραφή του Sex and the City). Βάλτε –εξαιρετικά- φωτογενή αγόρια και κορίτσια, ούλτρα γκλάμορους σκηνικά, γκαρνταρόμπες και γκάτζετ, γρήγορο διάλογο με ποπ αναφορές, σκηνοθεσία βίντεο κλιπ και voila! Ιδού η απολύτως δύσκολη συνταγή για την μεγάλη επιτυχία.

Τι τρώνε στο Upper East Side λοιπόν; Αν και δεν εξηγείται αναλυτικά, σίγουρα φαγητά που δεν παχαίνουν, που είναι 100% organic, seasonal and sustainable, όπως είναι της απολύτου μόδας μέχρι αηδίας στους σικ/ψαγμένους κύκλους. Τα εστιατόρια που εμφανίζονται στη σειρά επιβεβαιώνουν υπάρχοντα trend της Νέας Υόρκης ή εμφανίζουν καινούρια. Ένα παράδειγμα της τέχνης που μιμείται τη ζωή που μιμείται την τέχνη: στο πρώτο επεισόδιο της σειράς ο πραγματικός σεφ Christopher Lee παίζει τον πλασματικό σεφ ενός πλασματικού εστιατορίου ο οποίος σερβίρει στην χοτ πρωταγωνίστρια ένα grilled cheese sandwich. Πρόκειται για ένα πρόχειρο και φτηνό φαγητό που σερβίρουν οι εργαζόμενες μητέρες ή που φτιάχνουν οι ξενυχτισμένοι φοιτητές. Όχι στο Gossip Girl: εκεί το σάντουιτς περιέχει τρούφα και απογειώνεται πάνω από τις στέγες του Queens και προσγειώνεται σε ελικοδρόμιο ουρανοξύστη, κάπου στην 42nd street.

Το αληθινό εστιατόριο Gilt, στο οποίο γυρίστηκε αυτό το επεισόδιο και το οποίο  βρίσκεται μέσα στο πολυτελές ξενοδοχείο Palace Hotel, έσπευσε μετά την επιτυχία της σειράς να προσθέσει αυτό το σάντουιτς στο μενού του και να το κοστολογήσει 50$ όταν οι τρούφες είναι εκτός σεζόν και 25$ όταν είναι εντός. Ο Christopher Lee ήταν αρκετά γενναιόδωρος ώστε να μοιραστεί τη συνταγή με το κοινό, άλλωστε πόσοι έχουν τα λεφτά για να αγοράσουν μαύρες τρούφες;

Υλικά

  • 8 φέτες φρέσκο άσπρο ψωμί
  • 16 φέτες τυρί Φοντίνα
  • 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
  • 55 γρ μαύρη τρούφα σε φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη συνοδευτική σαλάτα

  • Άγρια ρόκα
  • 1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

(ΘΑΥΜΑ: χωρίς μπαλσάμικο)

Τοποθετήστε δύο φέτες φοντίνα μέσα σε δύο φέτες ψωμιού προσθέτοντας και μερικές φέτες τρούφας μέσα σε κάθε σάντουιτς. Κάντε το ίδιο και για τα τέσσερα σάντουιτς. Λιώστε το βούτυρο μέσα σ’ ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τα σάντουιτς μέχρι το ψωμί να ροδοκοκκινίσει. Στο πιάτο με τα σάντουιτς ανακατέψτε τη σαλάτα που έχετε φτιάξει ανακατεύοντας τα υλικά της μεταξύ τους.

(συνεχίζεται αύριο με την καστανομάλλα Blair Waldorf...)

 

Γεύση
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ