Food Daily: Σήμερα, lifestyle

Facebook Twitter
0

στη φωτογραφία η Silvana Mangano

Βασιλικό πόλο

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Γουίλιαμ και της Δούκισσας Κέιτ στη Βόρειο Αμερική. Η περίσταση είχε πόλο, επισκέψεις σε μουσεία και πολλά γεύματα μαζί με αστέρες του Χόλυγουντ αλλά και ελαφρώς Β’ κατηγορίας συναντήσεις, όπως αυτή με τη JLo. H υπόθεση βεβαίως είχε και πολύ, πάρα πολύ φαγητό.

Μία διασημότητα του καναλιού Food Network, η Giada de Laurentiis, επιμελήθηκε  του μενού του αγώνα πόλο που έγινε στη Σάντα Μπάρμπαρα (ναι, στη Σάντα Μπάρμπαρα του πολύχρονου σήριαλ, τι γλυκά που δένουν όλες οι β’ κατηγορίας πληροφορίες!)

Giada de Laurentiis

Η de Laurentiis είναι Ιταλίδα, εγγονή της πρώην «Μις Ρώμη» και ηθοποιού, Silvana Mangano. Η Giada έχει πάρει από την ομορφιά της γιαγιάς και της μαμάς και χάρη σ’αυτό το γεγονός συν τις ικανότητές της έχει γίνει σταρ του Food Network, με εκπομπές από το 2003, πράγμα πολύ σπάνιο γι’ αυτό το κανάλι. Μη νομίζετε πάντως ότι μου αρέσει- τη βρίσκω απολύτως ενοχλητική και τα επιφωνήματά της την ώρα που μαγειρεύει με κάνουν να θέλω να μπήξω μολύβια μέσα στ’ αυτιά μου.

Silvana Mangano

Όμως, συνεχίζω το lifestyle θέμα μου για να σας περιγράψω τι έφαγαν οι 3600 καλεσμένοι του πόλο, μαζί με το διάσημο ζευγάρι από την Αγγλία. Η σεφ δεν είχε λάβει οδηγίες για περιορισμό στις θερμίδες ούτε κάποια άλλη ειδική προτίμηση, αφού η Kate υποτίθεται ότι είναι περιπετειώδης στο φαγητό (συμφωνώ, είναι τεράστια περιπέτεια το να μην τρως τίποτα)και ο Γουίλιαμ πολύ καλός μάγειρας. Το μενού ήταν το εξής:

Γκοργκονζόλα, μικρές πίτσες με ντομάτα και βασιλικό, κροστίνι με πέστο από αρακά, καπνιστή μοτσαρέλα με σύκο, κεκάκια με σολωμό και σάλτσα γιαούρτι, κροστίνι με μοσχάρι και μαγιονέζα κάρι, μπιφτεκάκια από κοτόπουλο, σαλάτα Καλιφόρνια (υπάρχουν άπειρες εκδοχές, έχει σίγουρα μαρούλι και αβοκάντο) με παρμεζάνα και μαριναρισμένες γαρίδες, λαζάνια με ντομάτα και ψητά σπαράγγια.


Harry Potter, τέλος

Tο γιγαντιαίο έργο Harry Potter τελείωσε, για κάποιους με δάκρυα ενώ κάποιους τους άφησε αδιάφορους. Δεν έχω διαβάσει ούτε ένα βιβλίο, δεν είδα καμία ταινία, όχι επειδή σνομπάρω –έχω δει όλες τις ταινίες του Hugh Grant, σπουδαίος ηθοποιός, δεν ξέρω πως έγινε, αλλά δεν έτυχε.

Αυτό που έτυχε όμως να δω, είναι η τούρτα που έφτιαξε ο Duff Goldman του ζαχαροπλαστείου Charm City Cakes  με έδρα τη Βαλτιμόρη. O Duff Goldman έγινε διάσημος όταν απέκτησε δικό του σόου στο Food Network, το οποίο είναι τρομερά ευχάριστο, έως και εθιστικό, όπως είναι τα πατατάκια. Βέβαια, πρέπει να παραδεχτώ ότι έχει πολύ ωραίες εκπομπές διάσπαρτες, οι οποίες μπορούν να διδάξουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για το φαγητό.

Ο Duff Goldman έχει την εκπομπή Ace of Cakes και όπως βλέπετε και από το ντροπιαστικό γενάκι του, είναι από τους Αμερικανούς που συμβάλλουν στην γελοιοποίηση της χώρας. Είναι φωνακλάς, ενθουσιάζεται και τσιρίζει με το παραμικρό και γενικά φέρεται σαν κακομαθημένο πεντάχρονο. Για τις τούρτες μιλάει όπως μιλάνε οι κάγκουρες για τα μηχανάκια τους ή για το νέο ηχοσύστημα που έχουν βάλει στο μικροσκοπικό τους αυτοκίνητο. Είναι τόσα κιλά, με τόσα κιλά ζάχαρη με τόσα κιλά κόντρα πλακέ και τα λοιπά και τα λοιπά.

Δεν μπόρεσα όμως να μη θαυμάσω την τούρτα που έφτιαξε για την πρεμιέρα του τελευταίου Harry Potter στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για μοντέλο του Hogwart’s School of Magic, ελαφρώς κακοποιημένου. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι τρώγεται και τι όχι, αλλά το πρώτο κομμάτι το έκοψε ο Rupert Grint.


Δείτε κι άλλες, άκρως εντυπωσιακές τούρτες του Duff Goldman:

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ