Επιτέλους, τα μπέργκερ του Juicy Grill κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας

Επιτέλους, τα burgers του Juicy Grill κατέβηκαν στο κέντρο Facebook Twitter
Το νέο κατάστημα Juicy Grill στο κέντρο της Αθήνας.
0

Η ιστορία είναι πάνω-κάτω γνωστή στους φανατικούς του: Πριν από δέκα χρόνια τo Juicy Grill ανοίγει με πενήντα καρέκλες, τέσσερα μπέργκερ και steaks. Λίγο μετά, η Αθήνα αρχίζει να συρρέει στον Χολαργό για να δοκιμάσει το νέο –διαφορετικό απ' όσα ήξερε μέχρι τότε– μπέργκερ. 

Τα steaks φεύγουν από τον κατάλογο και τα μπέργκερ αυξάνονται, σήμερα είναι γύρω στα 30. Καθώς μέχρι τότε το μπέργκερ ήταν συνδεδεμένο με τις μεγάλες αλυσίδες, αυτό που προσέφερε (και προσφέρει) το Juicy Grill έχει μπιφτέκι που ψήνεται πάντα medium well κι είναι πραγματικά ζουμερό, έχει φρέσκα λαχανικά, πλούσιους και ασυνήθιστους συνδυασμούς υλικών, φρέσκο μπριός, μπριός ολικής ή μπέιγκελ  – αυτή η δυνατότητα επιλογής στο ψωμί ήταν ακόμα ένας λόγος για να διαδοθεί η φήμη του από στόμα σε στόμα τα πρώτα χρόνια λειτουργίας. 

Όταν το μαγαζί είχε δουλειά (δηλαδή πάντα) το μπέργκερ δεν έφτανε στο τραπέζι στο πεντάλεπτο, καθώς στην κουζίνα του δεν υπάρχει τίποτα προψημένο. Ο κόσμος δεν είχε συνηθίσει σε αυτήν την αργοπορία, με αποτέλεσμα κάποιοι να ρωτάνε εντόνως γιατί χρειάζονταν τριάντα λεπτά για να βγει η παραγγελία τους σε ώρα αιχμής. Έξω από το μαγαζί η ουρά είναι κάτι το συνηθισμένο, κάποιοι έχουν περιμένει κυριολεκτικά δυο και τρεις ώρες για να φάνε. 

Από το 2011, το Juicy Grill είναι το μαγαζί που κατάφερε να πάρει ένα φαγητό ταυτισμένο με το fast food και να το κάνει πρόταση εξόδου. Αν ανήκετε λοιπόν σε αυτούς που έχουν κάνει χιλιόμετρα για να το απολαύσουν, τα καλά νέα είναι πως μόλις δημιουργήθηκε μια νέα διεύθυνση στο κέντρο της Αθήνας.

Το μπέργκερ του είναι πληθωρικό, προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια, ενώ δεν μεταφερόταν με delivery. Έτσι, από το 2011, το Juicy Grill είναι το μαγαζί που κατάφερε να πάρει ένα φαγητό ταυτισμένο με το fast food και να το κάνει πρόταση εξόδου. Αν ανήκετε λοιπόν σε αυτούς που έχουν κάνει χιλιόμετρα για να το απολαύσουν, τα καλά νέα είναι πως μόλις δημιουργήθηκε μια νέα διεύθυνση στο κέντρο της Αθήνας. Όλα αυτά τα χρόνια ο Δημοσθένης Κουβαράκης είχε αρνηθεί πολλές προτάσεις για franchise εκτός από μία για την πόλη της Βηρυτού. 

Juicy Grill beef burger Facebook Twitter
Όταν το μαγαζί είχε δουλειά (δηλαδή πάντα) το μπέργκερ δεν έφτανε στο τραπέζι στο πεντάλεπτο, καθώς στην κουζίνα του δεν υπάρχει τίποτα προψημένο.
Juicy Grill burger Facebook Twitter
Το νέο Juicy Grill άνοιξε σε μια περίοδο που στην πόλη επικρατεί η μόδα του πιο λιτού και μαζεμένου cheeseburger.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, το μπεργκεράδικο του Χολαργού έμεινε κλειστό για σαράντα πέντε μέρες – επαναλαμβάνω, όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει δουλέψει με διανομή. «Αυτές τις μέρες σκεφτόμουν τι πρέπει να κάνω, δεν ξέραμε και τι έχουμε μπροστά μας. Έπειτα άνοιξα γιατί ένιωσα και μια υποχρέωση προς τον κόσμο, το φαγητό είναι ένα είδος ευχαρίστησης και από τη στιγμή που δεν μπορούσαμε να προσφέρουμε πια το κομμάτι της εμπειρίας και της φιλοξενίας, την περιποίηση και την εξυπηρέτηση, έπρεπε να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα κάνοντας delivery».

Κι όταν αυτό ανακοινώθηκε, έγινε χαμός. «Ήταν η στιγμή που επιβεβαιώθηκε για μένα το συναισθηματικό δέσιμο που έχει ο κόσμος με το φαγητό. Παρότι κάναμε προσαρμογές για να φτάνει το μπέργκερ όπως πρέπει στο σπίτι, αν και δεν έβλεπα πια τις εκφράσεις τους ενώ έτρωγαν και μπορούσα να διαβάσω τα σχόλιά τους μόνο σε μια πλατφόρμα, αυτό που πήρα πίσω μου έδωσε πολύ μεγάλη χαρά». 

Στο δεύτερο και πιο πολύμηνο κλείσιμο της εστίασης, o Δημοσθένης Κουβαράκης ένιωσε έτοιμος να προχωρήσει σε μια συνεργασία που συζητά χρόνια. Μαζί με τους φίλους του Λέλο Γεωργόπουλο και Γιώργο Καίσαρη από την ομάδα του The Clumsies βρήκαν τον χώρο τους στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων και ψάχνοντας τι μπορούν να κάνουν μαζί αποφάσισαν να ακολουθήσουν την ήδη επιτυχημένη συνταγή διανθίζοντάς τη με τα κοκτέιλ ενός από τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο. 

Juicy Grill burgers Facebook Twitter
Προς το παρόν, ο κατάλογος του κεντρικού Juicy Grill είναι πιο μαζεμένος αλλά ότι σερβίρεται «πάνω» θα υπάρχει και «κάτω», όταν τα μαγαζιά ξανανοίξουν.

Προς το παρόν, ο κατάλογος του κεντρικού Juicy Grill είναι πιο μαζεμένος αλλά ότι σερβίρεται «πάνω» θα υπάρχει και «κάτω», όταν τα μαγαζιά ξανανοίξουν, ενώ θα υπάρχουν και λίγοι κωδικοί που θα μπορούμε να απολαύσουμε μόνο στο ένα ή στο άλλο μαγαζί. Στη νέα διεύθυνση θα δείτε να επανέρχονται και κάποια μπέργκερ που είχαν αποσυρθεί από το παλιό – όχι γιατί δεν ήταν δημοφιλή αλλά γιατί το μπεργκεράδικο του Χολαργού το συνηθίζει αυτό, αφαιρεί ένα για λίγο καιρό και δίνει χώρο σε ένα άλλο.

Πάντως, μπέργκερ όπως το διαχρονικό Bill Murray με μπιφτέκι γεμιστό με τσένταρ, iceberg, ντομάτα, χειροποίητα onion rings και chipotle mayo, το εξίσου παλιό και αγαπημένο Ari Gold με σοταρισμένα και καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί, αλλά και το Billion με ψωμί ζυμωμένο με σκορδοβούτυρο, λιωμένο ρεγκάτο, διπλό μπέικον, iceberg, ντομάτα και caesar’s sauce θα τα βρείτε σίγουρα. 

Το νέο Juicy Grill άνοιξε σε μια περίοδο που στην πόλη επικρατεί η μόδα του πιο λιτού και μαζεμένου cheeseburger. «Ούτε εγώ είμαι της σχολής που θέλει τα μπέργκερ γιγαντιαία, στα πιο πλούσια του καταλόγου χρησιμοποιώ υλικά που θα μπορούσαν να συνθέτουν ένα πιάτο και δεν μένω στο τσένταρ και στο μπέικον. Το επίπεδο στο μπέργκερ έχει ανέβει σίγουρα και ο κόσμος θα συνεχίσει να ψάχνει και να θέλει το πιο νόστιμο, είτε αυτό έχει τρία είτε πέντε υλικά, αρκεί αυτά να είναι φρέσκα και καλά».  

Juicy Grill κέντρο Facebook Twitter

Juicy Grill, Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, delivery μέσω Wolt.


 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι γεύσεις της Cookoovaya σε delivery: Ο Περικλής Κοσκινάς παρουσιάζει τα νέα σάντουιτς με ψάρι

Γεύση / Οι γεύσεις της Cookoovaya σε delivery: Ο Περικλής Κοσκινάς παρουσιάζει τα νέα σάντουιτς με ψάρι

Μια συζήτηση με τον Περικλή Κοσκινά, σεφ του εστιατορίου Cookoovaya, που πιστεύει ότι η συνέχιση της επαφής με το κοινό του είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να επιδιώξει κάθε εστιατόριο, τώρα στο lockdown.
TWOMINUTES ANGIE
Άκης Πετρετζίκης: Ο πιο δημοφιλής σεφ της Ελλάδας αφηγείται τη ζωή του στη LiFO

Οι Αθηναίοι / Άκης Πετρετζίκης: Ο πιο δημοφιλής σεφ της Ελλάδας αφηγείται τη ζωή του στη LiFO

Τα πρώτα βήματα, η τηλεόραση, η ελληνική κουζίνα, τα βιβλία, το website που συμβουλεύεται ένας στους τρεις Έλληνες για το φαγητό της ημέρας, τα μαγαζιά, η προσαρμογή της επιτυχίας σε συνθήκες καραντίνας και τα «Μελομακάρονα του Άκη» που μετρούν 2,7 εκατομμύρια page views.
M. HULOT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Ο σεφ Χάρης Νικολούζος μάς οδηγεί στα βήματα παραδόσεων που για πολλές δεκαετίες αποτελούσαν -και ενδεχομένως κάπου να συνεχίζουν να είναι− συνηθισμένη πρακτική για πολλά νοικοκυριά ανά την Ελλάδα. Η οικιακή παραγωγή αλλαντικών δεν είναι απλή, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να περηφανευτούμε για τα έργα των χεριών μας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Radio Lifo / Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η πρωτεΐνη είναι συνώνυμη με την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Από πού παίρνουν όμως την πρωτεΐνη τους οι χορτοφάγοι, οι βίγκαν ή όσοι απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Ο Δημήτρης Δημητριάδης γράφει ένα νέο κεφάλαιο στο Φίτα του Νέου Κόσμου

Γεύση / Στο Φίτα του Νέου Κόσμου θα τρώμε πια περισσότερο φαγητό που βγαίνει από κατσαρόλα

Το εστιατόριο που ταυτίστηκε με την προσιτή ψαροφαγία και έγινε γρήγορα κλασικό μόλις ανανεώθηκε, χωρίς να χάσει τον χαρακτήρα του. Με τον Δημήτρη Δημητριάδη, έναν ακόμα μεγάλο μάγειρα στην κουζίνα, γράφεται ένα νέο κεφάλαιο, χωρίς να μας λείψουν η ταραμοσαλάτα, το σπαγγέτι αυγοτάραχο και το περιπόθητο εκλέρ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Διονυσιακά δρώμενα στην κοιλάδα του Λίγηρα

Γεύση / Διονυσιακά δρώμενα στην κοιλάδα του Λίγηρα

Εντυπώσεις και συμπεράσματα από τις φετινές εκθέσεις κρασιών του Λίγηρα, όπου, με επίκεντρο τη γαλλική πόλη Angers, επισκέπτες από όλο τον κόσμο δίνουν ραντεβού κάθε χρόνο για να δοκιμάσουν και να γιορτάσουν.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την ιδιαίτερη ποικιλία Μούχταρο

Το κρασί με απλά λόγια / Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την ιδιαίτερη ποικιλία Μούχταρο

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης αποκαλύπτουν τα μυστικά της ποικιλίας Μούχταρο με τους παραγωγούς του είδους, Στέλιο Ζαχαρία από το Κτήμα Μουσών και ο Πάνο Σαμαρτζή από το ομώνυμο οινοποιείο.
THE LIFO TEAM
10 + 1 ελληνικές σούπες του χειμώνα

Γεύση / Πώς να φτιάξετε σούπες σαν αυτές που κάνει η «Ήπειρος» στη Βαρβάκειο

Μπήκαμε στην κουζίνα της «Ακρόπολης της ελληνικής εστίασης» -όπως αποκαλεί ο Βασίλης Ακριβός το εμβληματικό οινομαγειρείο που ανανέωσε πρόσφατα- και ζητήσαμε να μάθουμε τα μυστικά για τις πιο νόστιμες ελληνικές σούπες του χειμώνα. Μαγείρεψε για μας ούτε μία, ούτε δύο αλλά έντεκα διαφορετικές συνταγές.  
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ

Γεύση / Στο Παγκράτι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ

Το World X11 είναι ένα μπεργκεράδικο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στην πόλη. Ετοιμάζει ολόσωστο smash burger και κλασικές τηγανητές πατάτες, ενώ μπαίνοντας δεν βλέπουμε κανέναν για να πάρει την παραγγελία μας. Έχει και arcade παιχνίδια για να παίξουμε όσο θέλουμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Για μουσακά, φαλάφελ και ναπολιτάνικη πίτσα στην Ιπποκράτους 

Γεύση / Για μουσακά, παστουρμαδόπιτα και ναπολιτάνικη πίτσα στην Ιπποκράτους

Ο δρόμος των Εξαρχείων που οι περισσότεροι Αθηναίοι έχουν συνδέσει με τις κλήσεις που έχουν μαζέψει για παράνομο παρκάρισμα πλέον έχει να μας χορτάσει με πολλά νόστιμα και διαφορετικά, πριν ξεχυθούμε για φυσικά κρασιά στο Τανίνη Αγάπη Μου ή για ποτά στο πιο χοτ μπαρ του δρόμου, το Lulu. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ταβερνάκια για να μας βρουν οι Αλκυονίδες

Γεύση / Ταβερνάκια για να μας βρουν οι Αλκυονίδες

Μαγαζιά κοντά στη θάλασσα που είτε τη βλέπουν είτε όχι, κάποια που θέλουν φεριμπότ για να τα βρει κανείς, μια καλά κρυμμένη αυλή στο βουνό, στέκια του κέντρου που ομορφαίνουν λίγο παραπάνω όταν τα λούζει ο ήλιος. Η ομάδα της LiFO επιλέγει εκείνα τα μέρη όπου θέλει να περάσει τις πιο καλές μέρες του χειμώνα.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το αρμένικο μαντί

Γεύση / Αρμένικα μαντί: Τα πιο μπελαλίδικα γεμιστά ζυμαρικά είναι και τα πιο ωραία

Θέλουν παρέα για να γίνουν γρήγορα. Όμως, όπως όλα τα φαγητά που απαιτούν χρόνο και πολλά χέρια, η παρασκευή των μαντί είναι παραδοσιακά μια ευκαιρία για κοινωνική επαφή. Η Ιζαμπέλα Μπογοσιάν ξεδιπλώνει τα μυστικά το εμβληματικής συνταγής του τόπου της.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ