Επιτέλους, τα μπέργκερ του Juicy Grill κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας

Επιτέλους, τα burgers του Juicy Grill κατέβηκαν στο κέντρο Facebook Twitter
Το νέο κατάστημα Juicy Grill στο κέντρο της Αθήνας.
0

Η ιστορία είναι πάνω-κάτω γνωστή στους φανατικούς του: Πριν από δέκα χρόνια τo Juicy Grill ανοίγει με πενήντα καρέκλες, τέσσερα μπέργκερ και steaks. Λίγο μετά, η Αθήνα αρχίζει να συρρέει στον Χολαργό για να δοκιμάσει το νέο –διαφορετικό απ' όσα ήξερε μέχρι τότε– μπέργκερ. 

Τα steaks φεύγουν από τον κατάλογο και τα μπέργκερ αυξάνονται, σήμερα είναι γύρω στα 30. Καθώς μέχρι τότε το μπέργκερ ήταν συνδεδεμένο με τις μεγάλες αλυσίδες, αυτό που προσέφερε (και προσφέρει) το Juicy Grill έχει μπιφτέκι που ψήνεται πάντα medium well κι είναι πραγματικά ζουμερό, έχει φρέσκα λαχανικά, πλούσιους και ασυνήθιστους συνδυασμούς υλικών, φρέσκο μπριός, μπριός ολικής ή μπέιγκελ  – αυτή η δυνατότητα επιλογής στο ψωμί ήταν ακόμα ένας λόγος για να διαδοθεί η φήμη του από στόμα σε στόμα τα πρώτα χρόνια λειτουργίας. 

Όταν το μαγαζί είχε δουλειά (δηλαδή πάντα) το μπέργκερ δεν έφτανε στο τραπέζι στο πεντάλεπτο, καθώς στην κουζίνα του δεν υπάρχει τίποτα προψημένο. Ο κόσμος δεν είχε συνηθίσει σε αυτήν την αργοπορία, με αποτέλεσμα κάποιοι να ρωτάνε εντόνως γιατί χρειάζονταν τριάντα λεπτά για να βγει η παραγγελία τους σε ώρα αιχμής. Έξω από το μαγαζί η ουρά είναι κάτι το συνηθισμένο, κάποιοι έχουν περιμένει κυριολεκτικά δυο και τρεις ώρες για να φάνε. 

Από το 2011, το Juicy Grill είναι το μαγαζί που κατάφερε να πάρει ένα φαγητό ταυτισμένο με το fast food και να το κάνει πρόταση εξόδου. Αν ανήκετε λοιπόν σε αυτούς που έχουν κάνει χιλιόμετρα για να το απολαύσουν, τα καλά νέα είναι πως μόλις δημιουργήθηκε μια νέα διεύθυνση στο κέντρο της Αθήνας.

Το μπέργκερ του είναι πληθωρικό, προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια, ενώ δεν μεταφερόταν με delivery. Έτσι, από το 2011, το Juicy Grill είναι το μαγαζί που κατάφερε να πάρει ένα φαγητό ταυτισμένο με το fast food και να το κάνει πρόταση εξόδου. Αν ανήκετε λοιπόν σε αυτούς που έχουν κάνει χιλιόμετρα για να το απολαύσουν, τα καλά νέα είναι πως μόλις δημιουργήθηκε μια νέα διεύθυνση στο κέντρο της Αθήνας. Όλα αυτά τα χρόνια ο Δημοσθένης Κουβαράκης είχε αρνηθεί πολλές προτάσεις για franchise εκτός από μία για την πόλη της Βηρυτού. 

Juicy Grill beef burger Facebook Twitter
Όταν το μαγαζί είχε δουλειά (δηλαδή πάντα) το μπέργκερ δεν έφτανε στο τραπέζι στο πεντάλεπτο, καθώς στην κουζίνα του δεν υπάρχει τίποτα προψημένο.
Juicy Grill burger Facebook Twitter
Το νέο Juicy Grill άνοιξε σε μια περίοδο που στην πόλη επικρατεί η μόδα του πιο λιτού και μαζεμένου cheeseburger.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, το μπεργκεράδικο του Χολαργού έμεινε κλειστό για σαράντα πέντε μέρες – επαναλαμβάνω, όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει δουλέψει με διανομή. «Αυτές τις μέρες σκεφτόμουν τι πρέπει να κάνω, δεν ξέραμε και τι έχουμε μπροστά μας. Έπειτα άνοιξα γιατί ένιωσα και μια υποχρέωση προς τον κόσμο, το φαγητό είναι ένα είδος ευχαρίστησης και από τη στιγμή που δεν μπορούσαμε να προσφέρουμε πια το κομμάτι της εμπειρίας και της φιλοξενίας, την περιποίηση και την εξυπηρέτηση, έπρεπε να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα κάνοντας delivery».

Κι όταν αυτό ανακοινώθηκε, έγινε χαμός. «Ήταν η στιγμή που επιβεβαιώθηκε για μένα το συναισθηματικό δέσιμο που έχει ο κόσμος με το φαγητό. Παρότι κάναμε προσαρμογές για να φτάνει το μπέργκερ όπως πρέπει στο σπίτι, αν και δεν έβλεπα πια τις εκφράσεις τους ενώ έτρωγαν και μπορούσα να διαβάσω τα σχόλιά τους μόνο σε μια πλατφόρμα, αυτό που πήρα πίσω μου έδωσε πολύ μεγάλη χαρά». 

Στο δεύτερο και πιο πολύμηνο κλείσιμο της εστίασης, o Δημοσθένης Κουβαράκης ένιωσε έτοιμος να προχωρήσει σε μια συνεργασία που συζητά χρόνια. Μαζί με τους φίλους του Λέλο Γεωργόπουλο και Γιώργο Καίσαρη από την ομάδα του The Clumsies βρήκαν τον χώρο τους στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων και ψάχνοντας τι μπορούν να κάνουν μαζί αποφάσισαν να ακολουθήσουν την ήδη επιτυχημένη συνταγή διανθίζοντάς τη με τα κοκτέιλ ενός από τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο. 

Juicy Grill burgers Facebook Twitter
Προς το παρόν, ο κατάλογος του κεντρικού Juicy Grill είναι πιο μαζεμένος αλλά ότι σερβίρεται «πάνω» θα υπάρχει και «κάτω», όταν τα μαγαζιά ξανανοίξουν.

Προς το παρόν, ο κατάλογος του κεντρικού Juicy Grill είναι πιο μαζεμένος αλλά ότι σερβίρεται «πάνω» θα υπάρχει και «κάτω», όταν τα μαγαζιά ξανανοίξουν, ενώ θα υπάρχουν και λίγοι κωδικοί που θα μπορούμε να απολαύσουμε μόνο στο ένα ή στο άλλο μαγαζί. Στη νέα διεύθυνση θα δείτε να επανέρχονται και κάποια μπέργκερ που είχαν αποσυρθεί από το παλιό – όχι γιατί δεν ήταν δημοφιλή αλλά γιατί το μπεργκεράδικο του Χολαργού το συνηθίζει αυτό, αφαιρεί ένα για λίγο καιρό και δίνει χώρο σε ένα άλλο.

Πάντως, μπέργκερ όπως το διαχρονικό Bill Murray με μπιφτέκι γεμιστό με τσένταρ, iceberg, ντομάτα, χειροποίητα onion rings και chipotle mayo, το εξίσου παλιό και αγαπημένο Ari Gold με σοταρισμένα και καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί, αλλά και το Billion με ψωμί ζυμωμένο με σκορδοβούτυρο, λιωμένο ρεγκάτο, διπλό μπέικον, iceberg, ντομάτα και caesar’s sauce θα τα βρείτε σίγουρα. 

Το νέο Juicy Grill άνοιξε σε μια περίοδο που στην πόλη επικρατεί η μόδα του πιο λιτού και μαζεμένου cheeseburger. «Ούτε εγώ είμαι της σχολής που θέλει τα μπέργκερ γιγαντιαία, στα πιο πλούσια του καταλόγου χρησιμοποιώ υλικά που θα μπορούσαν να συνθέτουν ένα πιάτο και δεν μένω στο τσένταρ και στο μπέικον. Το επίπεδο στο μπέργκερ έχει ανέβει σίγουρα και ο κόσμος θα συνεχίσει να ψάχνει και να θέλει το πιο νόστιμο, είτε αυτό έχει τρία είτε πέντε υλικά, αρκεί αυτά να είναι φρέσκα και καλά».  

Juicy Grill κέντρο Facebook Twitter

Juicy Grill, Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, delivery μέσω Wolt.


 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι γεύσεις της Cookoovaya σε delivery: Ο Περικλής Κοσκινάς παρουσιάζει τα νέα σάντουιτς με ψάρι

Γεύση / Οι γεύσεις της Cookoovaya σε delivery: Ο Περικλής Κοσκινάς παρουσιάζει τα νέα σάντουιτς με ψάρι

Μια συζήτηση με τον Περικλή Κοσκινά, σεφ του εστιατορίου Cookoovaya, που πιστεύει ότι η συνέχιση της επαφής με το κοινό του είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να επιδιώξει κάθε εστιατόριο, τώρα στο lockdown.
TWOMINUTES ANGIE
Άκης Πετρετζίκης: Ο πιο δημοφιλής σεφ της Ελλάδας αφηγείται τη ζωή του στη LiFO

Οι Αθηναίοι / Άκης Πετρετζίκης: Ο πιο δημοφιλής σεφ της Ελλάδας αφηγείται τη ζωή του στη LiFO

Τα πρώτα βήματα, η τηλεόραση, η ελληνική κουζίνα, τα βιβλία, το website που συμβουλεύεται ένας στους τρεις Έλληνες για το φαγητό της ημέρας, τα μαγαζιά, η προσαρμογή της επιτυχίας σε συνθήκες καραντίνας και τα «Μελομακάρονα του Άκη» που μετρούν 2,7 εκατομμύρια page views.
M. HULOT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ