Επιτέλους, τα μπέργκερ του Juicy Grill κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας

Επιτέλους, τα burgers του Juicy Grill κατέβηκαν στο κέντρο Facebook Twitter
Το νέο κατάστημα Juicy Grill στο κέντρο της Αθήνας.
0

Η ιστορία είναι πάνω-κάτω γνωστή στους φανατικούς του: Πριν από δέκα χρόνια τo Juicy Grill ανοίγει με πενήντα καρέκλες, τέσσερα μπέργκερ και steaks. Λίγο μετά, η Αθήνα αρχίζει να συρρέει στον Χολαργό για να δοκιμάσει το νέο –διαφορετικό απ' όσα ήξερε μέχρι τότε– μπέργκερ. 

Τα steaks φεύγουν από τον κατάλογο και τα μπέργκερ αυξάνονται, σήμερα είναι γύρω στα 30. Καθώς μέχρι τότε το μπέργκερ ήταν συνδεδεμένο με τις μεγάλες αλυσίδες, αυτό που προσέφερε (και προσφέρει) το Juicy Grill έχει μπιφτέκι που ψήνεται πάντα medium well κι είναι πραγματικά ζουμερό, έχει φρέσκα λαχανικά, πλούσιους και ασυνήθιστους συνδυασμούς υλικών, φρέσκο μπριός, μπριός ολικής ή μπέιγκελ  – αυτή η δυνατότητα επιλογής στο ψωμί ήταν ακόμα ένας λόγος για να διαδοθεί η φήμη του από στόμα σε στόμα τα πρώτα χρόνια λειτουργίας. 

Όταν το μαγαζί είχε δουλειά (δηλαδή πάντα) το μπέργκερ δεν έφτανε στο τραπέζι στο πεντάλεπτο, καθώς στην κουζίνα του δεν υπάρχει τίποτα προψημένο. Ο κόσμος δεν είχε συνηθίσει σε αυτήν την αργοπορία, με αποτέλεσμα κάποιοι να ρωτάνε εντόνως γιατί χρειάζονταν τριάντα λεπτά για να βγει η παραγγελία τους σε ώρα αιχμής. Έξω από το μαγαζί η ουρά είναι κάτι το συνηθισμένο, κάποιοι έχουν περιμένει κυριολεκτικά δυο και τρεις ώρες για να φάνε. 

Από το 2011, το Juicy Grill είναι το μαγαζί που κατάφερε να πάρει ένα φαγητό ταυτισμένο με το fast food και να το κάνει πρόταση εξόδου. Αν ανήκετε λοιπόν σε αυτούς που έχουν κάνει χιλιόμετρα για να το απολαύσουν, τα καλά νέα είναι πως μόλις δημιουργήθηκε μια νέα διεύθυνση στο κέντρο της Αθήνας.

Το μπέργκερ του είναι πληθωρικό, προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια, ενώ δεν μεταφερόταν με delivery. Έτσι, από το 2011, το Juicy Grill είναι το μαγαζί που κατάφερε να πάρει ένα φαγητό ταυτισμένο με το fast food και να το κάνει πρόταση εξόδου. Αν ανήκετε λοιπόν σε αυτούς που έχουν κάνει χιλιόμετρα για να το απολαύσουν, τα καλά νέα είναι πως μόλις δημιουργήθηκε μια νέα διεύθυνση στο κέντρο της Αθήνας. Όλα αυτά τα χρόνια ο Δημοσθένης Κουβαράκης είχε αρνηθεί πολλές προτάσεις για franchise εκτός από μία για την πόλη της Βηρυτού. 

Juicy Grill beef burger Facebook Twitter
Όταν το μαγαζί είχε δουλειά (δηλαδή πάντα) το μπέργκερ δεν έφτανε στο τραπέζι στο πεντάλεπτο, καθώς στην κουζίνα του δεν υπάρχει τίποτα προψημένο.
Juicy Grill burger Facebook Twitter
Το νέο Juicy Grill άνοιξε σε μια περίοδο που στην πόλη επικρατεί η μόδα του πιο λιτού και μαζεμένου cheeseburger.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, το μπεργκεράδικο του Χολαργού έμεινε κλειστό για σαράντα πέντε μέρες – επαναλαμβάνω, όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει δουλέψει με διανομή. «Αυτές τις μέρες σκεφτόμουν τι πρέπει να κάνω, δεν ξέραμε και τι έχουμε μπροστά μας. Έπειτα άνοιξα γιατί ένιωσα και μια υποχρέωση προς τον κόσμο, το φαγητό είναι ένα είδος ευχαρίστησης και από τη στιγμή που δεν μπορούσαμε να προσφέρουμε πια το κομμάτι της εμπειρίας και της φιλοξενίας, την περιποίηση και την εξυπηρέτηση, έπρεπε να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα κάνοντας delivery».

Κι όταν αυτό ανακοινώθηκε, έγινε χαμός. «Ήταν η στιγμή που επιβεβαιώθηκε για μένα το συναισθηματικό δέσιμο που έχει ο κόσμος με το φαγητό. Παρότι κάναμε προσαρμογές για να φτάνει το μπέργκερ όπως πρέπει στο σπίτι, αν και δεν έβλεπα πια τις εκφράσεις τους ενώ έτρωγαν και μπορούσα να διαβάσω τα σχόλιά τους μόνο σε μια πλατφόρμα, αυτό που πήρα πίσω μου έδωσε πολύ μεγάλη χαρά». 

Στο δεύτερο και πιο πολύμηνο κλείσιμο της εστίασης, o Δημοσθένης Κουβαράκης ένιωσε έτοιμος να προχωρήσει σε μια συνεργασία που συζητά χρόνια. Μαζί με τους φίλους του Λέλο Γεωργόπουλο και Γιώργο Καίσαρη από την ομάδα του The Clumsies βρήκαν τον χώρο τους στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων και ψάχνοντας τι μπορούν να κάνουν μαζί αποφάσισαν να ακολουθήσουν την ήδη επιτυχημένη συνταγή διανθίζοντάς τη με τα κοκτέιλ ενός από τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο. 

Juicy Grill burgers Facebook Twitter
Προς το παρόν, ο κατάλογος του κεντρικού Juicy Grill είναι πιο μαζεμένος αλλά ότι σερβίρεται «πάνω» θα υπάρχει και «κάτω», όταν τα μαγαζιά ξανανοίξουν.

Προς το παρόν, ο κατάλογος του κεντρικού Juicy Grill είναι πιο μαζεμένος αλλά ότι σερβίρεται «πάνω» θα υπάρχει και «κάτω», όταν τα μαγαζιά ξανανοίξουν, ενώ θα υπάρχουν και λίγοι κωδικοί που θα μπορούμε να απολαύσουμε μόνο στο ένα ή στο άλλο μαγαζί. Στη νέα διεύθυνση θα δείτε να επανέρχονται και κάποια μπέργκερ που είχαν αποσυρθεί από το παλιό – όχι γιατί δεν ήταν δημοφιλή αλλά γιατί το μπεργκεράδικο του Χολαργού το συνηθίζει αυτό, αφαιρεί ένα για λίγο καιρό και δίνει χώρο σε ένα άλλο.

Πάντως, μπέργκερ όπως το διαχρονικό Bill Murray με μπιφτέκι γεμιστό με τσένταρ, iceberg, ντομάτα, χειροποίητα onion rings και chipotle mayo, το εξίσου παλιό και αγαπημένο Ari Gold με σοταρισμένα και καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί, αλλά και το Billion με ψωμί ζυμωμένο με σκορδοβούτυρο, λιωμένο ρεγκάτο, διπλό μπέικον, iceberg, ντομάτα και caesar’s sauce θα τα βρείτε σίγουρα. 

Το νέο Juicy Grill άνοιξε σε μια περίοδο που στην πόλη επικρατεί η μόδα του πιο λιτού και μαζεμένου cheeseburger. «Ούτε εγώ είμαι της σχολής που θέλει τα μπέργκερ γιγαντιαία, στα πιο πλούσια του καταλόγου χρησιμοποιώ υλικά που θα μπορούσαν να συνθέτουν ένα πιάτο και δεν μένω στο τσένταρ και στο μπέικον. Το επίπεδο στο μπέργκερ έχει ανέβει σίγουρα και ο κόσμος θα συνεχίσει να ψάχνει και να θέλει το πιο νόστιμο, είτε αυτό έχει τρία είτε πέντε υλικά, αρκεί αυτά να είναι φρέσκα και καλά».  

Juicy Grill κέντρο Facebook Twitter

Juicy Grill, Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, delivery μέσω Wolt.


 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι γεύσεις της Cookoovaya σε delivery: Ο Περικλής Κοσκινάς παρουσιάζει τα νέα σάντουιτς με ψάρι

Γεύση / Οι γεύσεις της Cookoovaya σε delivery: Ο Περικλής Κοσκινάς παρουσιάζει τα νέα σάντουιτς με ψάρι

Μια συζήτηση με τον Περικλή Κοσκινά, σεφ του εστιατορίου Cookoovaya, που πιστεύει ότι η συνέχιση της επαφής με το κοινό του είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να επιδιώξει κάθε εστιατόριο, τώρα στο lockdown.
TWOMINUTES ANGIE
Άκης Πετρετζίκης: Ο πιο δημοφιλής σεφ της Ελλάδας αφηγείται τη ζωή του στη LiFO

Οι Αθηναίοι / Άκης Πετρετζίκης: Ο πιο δημοφιλής σεφ της Ελλάδας αφηγείται τη ζωή του στη LiFO

Τα πρώτα βήματα, η τηλεόραση, η ελληνική κουζίνα, τα βιβλία, το website που συμβουλεύεται ένας στους τρεις Έλληνες για το φαγητό της ημέρας, τα μαγαζιά, η προσαρμογή της επιτυχίας σε συνθήκες καραντίνας και τα «Μελομακάρονα του Άκη» που μετρούν 2,7 εκατομμύρια page views.
M. HULOT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ