Επιτέλους, τα μπέργκερ του Juicy Grill κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας

Επιτέλους, τα burgers του Juicy Grill κατέβηκαν στο κέντρο Facebook Twitter
Το νέο κατάστημα Juicy Grill στο κέντρο της Αθήνας.
0

Η ιστορία είναι πάνω-κάτω γνωστή στους φανατικούς του: Πριν από δέκα χρόνια τo Juicy Grill ανοίγει με πενήντα καρέκλες, τέσσερα μπέργκερ και steaks. Λίγο μετά, η Αθήνα αρχίζει να συρρέει στον Χολαργό για να δοκιμάσει το νέο –διαφορετικό απ' όσα ήξερε μέχρι τότε– μπέργκερ. 

Τα steaks φεύγουν από τον κατάλογο και τα μπέργκερ αυξάνονται, σήμερα είναι γύρω στα 30. Καθώς μέχρι τότε το μπέργκερ ήταν συνδεδεμένο με τις μεγάλες αλυσίδες, αυτό που προσέφερε (και προσφέρει) το Juicy Grill έχει μπιφτέκι που ψήνεται πάντα medium well κι είναι πραγματικά ζουμερό, έχει φρέσκα λαχανικά, πλούσιους και ασυνήθιστους συνδυασμούς υλικών, φρέσκο μπριός, μπριός ολικής ή μπέιγκελ  – αυτή η δυνατότητα επιλογής στο ψωμί ήταν ακόμα ένας λόγος για να διαδοθεί η φήμη του από στόμα σε στόμα τα πρώτα χρόνια λειτουργίας. 

Όταν το μαγαζί είχε δουλειά (δηλαδή πάντα) το μπέργκερ δεν έφτανε στο τραπέζι στο πεντάλεπτο, καθώς στην κουζίνα του δεν υπάρχει τίποτα προψημένο. Ο κόσμος δεν είχε συνηθίσει σε αυτήν την αργοπορία, με αποτέλεσμα κάποιοι να ρωτάνε εντόνως γιατί χρειάζονταν τριάντα λεπτά για να βγει η παραγγελία τους σε ώρα αιχμής. Έξω από το μαγαζί η ουρά είναι κάτι το συνηθισμένο, κάποιοι έχουν περιμένει κυριολεκτικά δυο και τρεις ώρες για να φάνε. 

Από το 2011, το Juicy Grill είναι το μαγαζί που κατάφερε να πάρει ένα φαγητό ταυτισμένο με το fast food και να το κάνει πρόταση εξόδου. Αν ανήκετε λοιπόν σε αυτούς που έχουν κάνει χιλιόμετρα για να το απολαύσουν, τα καλά νέα είναι πως μόλις δημιουργήθηκε μια νέα διεύθυνση στο κέντρο της Αθήνας.

Το μπέργκερ του είναι πληθωρικό, προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια, ενώ δεν μεταφερόταν με delivery. Έτσι, από το 2011, το Juicy Grill είναι το μαγαζί που κατάφερε να πάρει ένα φαγητό ταυτισμένο με το fast food και να το κάνει πρόταση εξόδου. Αν ανήκετε λοιπόν σε αυτούς που έχουν κάνει χιλιόμετρα για να το απολαύσουν, τα καλά νέα είναι πως μόλις δημιουργήθηκε μια νέα διεύθυνση στο κέντρο της Αθήνας. Όλα αυτά τα χρόνια ο Δημοσθένης Κουβαράκης είχε αρνηθεί πολλές προτάσεις για franchise εκτός από μία για την πόλη της Βηρυτού. 

Juicy Grill beef burger Facebook Twitter
Όταν το μαγαζί είχε δουλειά (δηλαδή πάντα) το μπέργκερ δεν έφτανε στο τραπέζι στο πεντάλεπτο, καθώς στην κουζίνα του δεν υπάρχει τίποτα προψημένο.
Juicy Grill burger Facebook Twitter
Το νέο Juicy Grill άνοιξε σε μια περίοδο που στην πόλη επικρατεί η μόδα του πιο λιτού και μαζεμένου cheeseburger.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, το μπεργκεράδικο του Χολαργού έμεινε κλειστό για σαράντα πέντε μέρες – επαναλαμβάνω, όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει δουλέψει με διανομή. «Αυτές τις μέρες σκεφτόμουν τι πρέπει να κάνω, δεν ξέραμε και τι έχουμε μπροστά μας. Έπειτα άνοιξα γιατί ένιωσα και μια υποχρέωση προς τον κόσμο, το φαγητό είναι ένα είδος ευχαρίστησης και από τη στιγμή που δεν μπορούσαμε να προσφέρουμε πια το κομμάτι της εμπειρίας και της φιλοξενίας, την περιποίηση και την εξυπηρέτηση, έπρεπε να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα κάνοντας delivery».

Κι όταν αυτό ανακοινώθηκε, έγινε χαμός. «Ήταν η στιγμή που επιβεβαιώθηκε για μένα το συναισθηματικό δέσιμο που έχει ο κόσμος με το φαγητό. Παρότι κάναμε προσαρμογές για να φτάνει το μπέργκερ όπως πρέπει στο σπίτι, αν και δεν έβλεπα πια τις εκφράσεις τους ενώ έτρωγαν και μπορούσα να διαβάσω τα σχόλιά τους μόνο σε μια πλατφόρμα, αυτό που πήρα πίσω μου έδωσε πολύ μεγάλη χαρά». 

Στο δεύτερο και πιο πολύμηνο κλείσιμο της εστίασης, o Δημοσθένης Κουβαράκης ένιωσε έτοιμος να προχωρήσει σε μια συνεργασία που συζητά χρόνια. Μαζί με τους φίλους του Λέλο Γεωργόπουλο και Γιώργο Καίσαρη από την ομάδα του The Clumsies βρήκαν τον χώρο τους στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων και ψάχνοντας τι μπορούν να κάνουν μαζί αποφάσισαν να ακολουθήσουν την ήδη επιτυχημένη συνταγή διανθίζοντάς τη με τα κοκτέιλ ενός από τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο. 

Juicy Grill burgers Facebook Twitter
Προς το παρόν, ο κατάλογος του κεντρικού Juicy Grill είναι πιο μαζεμένος αλλά ότι σερβίρεται «πάνω» θα υπάρχει και «κάτω», όταν τα μαγαζιά ξανανοίξουν.

Προς το παρόν, ο κατάλογος του κεντρικού Juicy Grill είναι πιο μαζεμένος αλλά ότι σερβίρεται «πάνω» θα υπάρχει και «κάτω», όταν τα μαγαζιά ξανανοίξουν, ενώ θα υπάρχουν και λίγοι κωδικοί που θα μπορούμε να απολαύσουμε μόνο στο ένα ή στο άλλο μαγαζί. Στη νέα διεύθυνση θα δείτε να επανέρχονται και κάποια μπέργκερ που είχαν αποσυρθεί από το παλιό – όχι γιατί δεν ήταν δημοφιλή αλλά γιατί το μπεργκεράδικο του Χολαργού το συνηθίζει αυτό, αφαιρεί ένα για λίγο καιρό και δίνει χώρο σε ένα άλλο.

Πάντως, μπέργκερ όπως το διαχρονικό Bill Murray με μπιφτέκι γεμιστό με τσένταρ, iceberg, ντομάτα, χειροποίητα onion rings και chipotle mayo, το εξίσου παλιό και αγαπημένο Ari Gold με σοταρισμένα και καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί, αλλά και το Billion με ψωμί ζυμωμένο με σκορδοβούτυρο, λιωμένο ρεγκάτο, διπλό μπέικον, iceberg, ντομάτα και caesar’s sauce θα τα βρείτε σίγουρα. 

Το νέο Juicy Grill άνοιξε σε μια περίοδο που στην πόλη επικρατεί η μόδα του πιο λιτού και μαζεμένου cheeseburger. «Ούτε εγώ είμαι της σχολής που θέλει τα μπέργκερ γιγαντιαία, στα πιο πλούσια του καταλόγου χρησιμοποιώ υλικά που θα μπορούσαν να συνθέτουν ένα πιάτο και δεν μένω στο τσένταρ και στο μπέικον. Το επίπεδο στο μπέργκερ έχει ανέβει σίγουρα και ο κόσμος θα συνεχίσει να ψάχνει και να θέλει το πιο νόστιμο, είτε αυτό έχει τρία είτε πέντε υλικά, αρκεί αυτά να είναι φρέσκα και καλά».  

Juicy Grill κέντρο Facebook Twitter

Juicy Grill, Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, delivery μέσω Wolt.


 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι γεύσεις της Cookoovaya σε delivery: Ο Περικλής Κοσκινάς παρουσιάζει τα νέα σάντουιτς με ψάρι

Γεύση / Οι γεύσεις της Cookoovaya σε delivery: Ο Περικλής Κοσκινάς παρουσιάζει τα νέα σάντουιτς με ψάρι

Μια συζήτηση με τον Περικλή Κοσκινά, σεφ του εστιατορίου Cookoovaya, που πιστεύει ότι η συνέχιση της επαφής με το κοινό του είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να επιδιώξει κάθε εστιατόριο, τώρα στο lockdown.
TWOMINUTES ANGIE
Άκης Πετρετζίκης: Ο πιο δημοφιλής σεφ της Ελλάδας αφηγείται τη ζωή του στη LiFO

Οι Αθηναίοι / Άκης Πετρετζίκης: Ο πιο δημοφιλής σεφ της Ελλάδας αφηγείται τη ζωή του στη LiFO

Τα πρώτα βήματα, η τηλεόραση, η ελληνική κουζίνα, τα βιβλία, το website που συμβουλεύεται ένας στους τρεις Έλληνες για το φαγητό της ημέρας, τα μαγαζιά, η προσαρμογή της επιτυχίας σε συνθήκες καραντίνας και τα «Μελομακάρονα του Άκη» που μετρούν 2,7 εκατομμύρια page views.
M. HULOT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ