Επιτέλους, τα μπέργκερ του Juicy Grill κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας

Επιτέλους, τα burgers του Juicy Grill κατέβηκαν στο κέντρο Facebook Twitter
Το νέο κατάστημα Juicy Grill στο κέντρο της Αθήνας.
0

Η ιστορία είναι πάνω-κάτω γνωστή στους φανατικούς του: Πριν από δέκα χρόνια τo Juicy Grill ανοίγει με πενήντα καρέκλες, τέσσερα μπέργκερ και steaks. Λίγο μετά, η Αθήνα αρχίζει να συρρέει στον Χολαργό για να δοκιμάσει το νέο –διαφορετικό απ' όσα ήξερε μέχρι τότε– μπέργκερ. 

Τα steaks φεύγουν από τον κατάλογο και τα μπέργκερ αυξάνονται, σήμερα είναι γύρω στα 30. Καθώς μέχρι τότε το μπέργκερ ήταν συνδεδεμένο με τις μεγάλες αλυσίδες, αυτό που προσέφερε (και προσφέρει) το Juicy Grill έχει μπιφτέκι που ψήνεται πάντα medium well κι είναι πραγματικά ζουμερό, έχει φρέσκα λαχανικά, πλούσιους και ασυνήθιστους συνδυασμούς υλικών, φρέσκο μπριός, μπριός ολικής ή μπέιγκελ  – αυτή η δυνατότητα επιλογής στο ψωμί ήταν ακόμα ένας λόγος για να διαδοθεί η φήμη του από στόμα σε στόμα τα πρώτα χρόνια λειτουργίας. 

Όταν το μαγαζί είχε δουλειά (δηλαδή πάντα) το μπέργκερ δεν έφτανε στο τραπέζι στο πεντάλεπτο, καθώς στην κουζίνα του δεν υπάρχει τίποτα προψημένο. Ο κόσμος δεν είχε συνηθίσει σε αυτήν την αργοπορία, με αποτέλεσμα κάποιοι να ρωτάνε εντόνως γιατί χρειάζονταν τριάντα λεπτά για να βγει η παραγγελία τους σε ώρα αιχμής. Έξω από το μαγαζί η ουρά είναι κάτι το συνηθισμένο, κάποιοι έχουν περιμένει κυριολεκτικά δυο και τρεις ώρες για να φάνε. 

Από το 2011, το Juicy Grill είναι το μαγαζί που κατάφερε να πάρει ένα φαγητό ταυτισμένο με το fast food και να το κάνει πρόταση εξόδου. Αν ανήκετε λοιπόν σε αυτούς που έχουν κάνει χιλιόμετρα για να το απολαύσουν, τα καλά νέα είναι πως μόλις δημιουργήθηκε μια νέα διεύθυνση στο κέντρο της Αθήνας.

Το μπέργκερ του είναι πληθωρικό, προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια, ενώ δεν μεταφερόταν με delivery. Έτσι, από το 2011, το Juicy Grill είναι το μαγαζί που κατάφερε να πάρει ένα φαγητό ταυτισμένο με το fast food και να το κάνει πρόταση εξόδου. Αν ανήκετε λοιπόν σε αυτούς που έχουν κάνει χιλιόμετρα για να το απολαύσουν, τα καλά νέα είναι πως μόλις δημιουργήθηκε μια νέα διεύθυνση στο κέντρο της Αθήνας. Όλα αυτά τα χρόνια ο Δημοσθένης Κουβαράκης είχε αρνηθεί πολλές προτάσεις για franchise εκτός από μία για την πόλη της Βηρυτού. 

Juicy Grill beef burger Facebook Twitter
Όταν το μαγαζί είχε δουλειά (δηλαδή πάντα) το μπέργκερ δεν έφτανε στο τραπέζι στο πεντάλεπτο, καθώς στην κουζίνα του δεν υπάρχει τίποτα προψημένο.
Juicy Grill burger Facebook Twitter
Το νέο Juicy Grill άνοιξε σε μια περίοδο που στην πόλη επικρατεί η μόδα του πιο λιτού και μαζεμένου cheeseburger.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, το μπεργκεράδικο του Χολαργού έμεινε κλειστό για σαράντα πέντε μέρες – επαναλαμβάνω, όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει δουλέψει με διανομή. «Αυτές τις μέρες σκεφτόμουν τι πρέπει να κάνω, δεν ξέραμε και τι έχουμε μπροστά μας. Έπειτα άνοιξα γιατί ένιωσα και μια υποχρέωση προς τον κόσμο, το φαγητό είναι ένα είδος ευχαρίστησης και από τη στιγμή που δεν μπορούσαμε να προσφέρουμε πια το κομμάτι της εμπειρίας και της φιλοξενίας, την περιποίηση και την εξυπηρέτηση, έπρεπε να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα κάνοντας delivery».

Κι όταν αυτό ανακοινώθηκε, έγινε χαμός. «Ήταν η στιγμή που επιβεβαιώθηκε για μένα το συναισθηματικό δέσιμο που έχει ο κόσμος με το φαγητό. Παρότι κάναμε προσαρμογές για να φτάνει το μπέργκερ όπως πρέπει στο σπίτι, αν και δεν έβλεπα πια τις εκφράσεις τους ενώ έτρωγαν και μπορούσα να διαβάσω τα σχόλιά τους μόνο σε μια πλατφόρμα, αυτό που πήρα πίσω μου έδωσε πολύ μεγάλη χαρά». 

Στο δεύτερο και πιο πολύμηνο κλείσιμο της εστίασης, o Δημοσθένης Κουβαράκης ένιωσε έτοιμος να προχωρήσει σε μια συνεργασία που συζητά χρόνια. Μαζί με τους φίλους του Λέλο Γεωργόπουλο και Γιώργο Καίσαρη από την ομάδα του The Clumsies βρήκαν τον χώρο τους στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων και ψάχνοντας τι μπορούν να κάνουν μαζί αποφάσισαν να ακολουθήσουν την ήδη επιτυχημένη συνταγή διανθίζοντάς τη με τα κοκτέιλ ενός από τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο. 

Juicy Grill burgers Facebook Twitter
Προς το παρόν, ο κατάλογος του κεντρικού Juicy Grill είναι πιο μαζεμένος αλλά ότι σερβίρεται «πάνω» θα υπάρχει και «κάτω», όταν τα μαγαζιά ξανανοίξουν.

Προς το παρόν, ο κατάλογος του κεντρικού Juicy Grill είναι πιο μαζεμένος αλλά ότι σερβίρεται «πάνω» θα υπάρχει και «κάτω», όταν τα μαγαζιά ξανανοίξουν, ενώ θα υπάρχουν και λίγοι κωδικοί που θα μπορούμε να απολαύσουμε μόνο στο ένα ή στο άλλο μαγαζί. Στη νέα διεύθυνση θα δείτε να επανέρχονται και κάποια μπέργκερ που είχαν αποσυρθεί από το παλιό – όχι γιατί δεν ήταν δημοφιλή αλλά γιατί το μπεργκεράδικο του Χολαργού το συνηθίζει αυτό, αφαιρεί ένα για λίγο καιρό και δίνει χώρο σε ένα άλλο.

Πάντως, μπέργκερ όπως το διαχρονικό Bill Murray με μπιφτέκι γεμιστό με τσένταρ, iceberg, ντομάτα, χειροποίητα onion rings και chipotle mayo, το εξίσου παλιό και αγαπημένο Ari Gold με σοταρισμένα και καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί, αλλά και το Billion με ψωμί ζυμωμένο με σκορδοβούτυρο, λιωμένο ρεγκάτο, διπλό μπέικον, iceberg, ντομάτα και caesar’s sauce θα τα βρείτε σίγουρα. 

Το νέο Juicy Grill άνοιξε σε μια περίοδο που στην πόλη επικρατεί η μόδα του πιο λιτού και μαζεμένου cheeseburger. «Ούτε εγώ είμαι της σχολής που θέλει τα μπέργκερ γιγαντιαία, στα πιο πλούσια του καταλόγου χρησιμοποιώ υλικά που θα μπορούσαν να συνθέτουν ένα πιάτο και δεν μένω στο τσένταρ και στο μπέικον. Το επίπεδο στο μπέργκερ έχει ανέβει σίγουρα και ο κόσμος θα συνεχίσει να ψάχνει και να θέλει το πιο νόστιμο, είτε αυτό έχει τρία είτε πέντε υλικά, αρκεί αυτά να είναι φρέσκα και καλά».  

Juicy Grill κέντρο Facebook Twitter

Juicy Grill, Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, delivery μέσω Wolt.


 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι γεύσεις της Cookoovaya σε delivery: Ο Περικλής Κοσκινάς παρουσιάζει τα νέα σάντουιτς με ψάρι

Γεύση / Οι γεύσεις της Cookoovaya σε delivery: Ο Περικλής Κοσκινάς παρουσιάζει τα νέα σάντουιτς με ψάρι

Μια συζήτηση με τον Περικλή Κοσκινά, σεφ του εστιατορίου Cookoovaya, που πιστεύει ότι η συνέχιση της επαφής με το κοινό του είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να επιδιώξει κάθε εστιατόριο, τώρα στο lockdown.
TWOMINUTES ANGIE
Άκης Πετρετζίκης: Ο πιο δημοφιλής σεφ της Ελλάδας αφηγείται τη ζωή του στη LiFO

Οι Αθηναίοι / Άκης Πετρετζίκης: Ο πιο δημοφιλής σεφ της Ελλάδας αφηγείται τη ζωή του στη LiFO

Τα πρώτα βήματα, η τηλεόραση, η ελληνική κουζίνα, τα βιβλία, το website που συμβουλεύεται ένας στους τρεις Έλληνες για το φαγητό της ημέρας, τα μαγαζιά, η προσαρμογή της επιτυχίας σε συνθήκες καραντίνας και τα «Μελομακάρονα του Άκη» που μετρούν 2,7 εκατομμύρια page views.
M. HULOT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ