e&ο: Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Λονδίνου ήρθε στην Αθήνα

e&ο: Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Λονδίνου ήρθε στην Αθήνα Facebook Twitter
Στο μενού ανακαλύπτεις έναν γευστικό fusion διάλογο που περνά από την Ιαπωνία, αντλεί έμπνευση από την Κίνα και κλείνει το μάτι στον thai αισθησιασμό.
0

Όσοι έχουν κάνει τη βόλτα τους στο Notting Hill γνωρίζουν καλά ότι το ασιατικό εστιατόριο e&o είναι ένα από τα σημεία αναφοράς της γραφικής συνοικίας του Λονδίνου.

Δεκαοκτώ χρόνια αφότου άνοιξε, λίγο μετά το ξεκίνημα του millennium, το e&o εξακολουθεί να φημίζεται για τα εξαιρετικά κοκτέιλ που σερβίρει, τα ενδιαφέροντα fusion πιάτα, εμπνευσμένα από την Κίνα, την Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη, το πρωτοποριακό design του και τη μοναδική του ατμόσφαιρα.


Ανάμεσα στο φανατικό κοινό του είναι και η Ελληνίδα ξενοδοχειακή επιχειρηματίας Ευγενία Χανδρή και η προτίμησή της αυτή είναι η αιτία που οι Αθηναίοι μπορούν να απολαύσουν την ατμόσφαιρα και το φαγητό του e&o χωρίς να επισκεφτούν τη βρετανική πρωτεύουσα.

Λίγο πριν από το γύρισμα της νέας χρονιάς άνοιξε τη σάλα του το e&o Athens, σκαρφαλωμένο στον όγδοο όροφο του Athens Marriott Hotel, που προσφέρει στην ελληνική εκδοχή του e&o ένα ακόμα ισχυρό χαρακτηριστικό: συναρπαστική θέα.

Λίγο πριν από το γύρισμα της νέας χρονιάς άνοιξε τη σάλα του το e&o Athens, σκαρφαλωμένο στον όγδοο όροφο του Athens Marriott Hotel, που προσφέρει στην ελληνική εκδοχή του e&o ένα ακόμα ισχυρό χαρακτηριστικό: συναρπαστική θέα. Το νέο εστιατόριο είναι συνδημιούργημα του Ομίλου Χανδρή και των Ricker Restaurants.

Το rooftop του Athens Marriott Hotel διαμορφώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, διαθέτοντας χώρους για γεύμα και δείπνο, μπαρ και πισίνα, καθώς και ένα συναρπαστικό playroom για ενήλικους επισκέπτες, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει παρουσιάσεις ή εκδηλώσεις σε ένα περιβάλλον που διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε event.

Η θέση του, μοναδική. Το βλέμμα ταξιδεύει απρόσκοπτα στη θάλασσα και σε εμβληματικά σημεία της Αθήνας, όπως η Ακρόπολη και ο Λυκαβηττός, αφήνοντας το μυαλό να ταξιδεύει.

e&ο: Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Λονδίνου ήρθε στην Αθήνα Facebook Twitter
Η θέση του, μοναδική. Το βλέμμα ταξιδεύει απρόσκοπτα στη θάλασσα και σε εμβληματικά σημεία της Αθήνας, όπως η Ακρόπολη και ο Λυκαβηττός, αφήνοντας το μυαλό να ταξιδεύει.

Το φυσικό ξύλο και η πέτρα είναι τα υλικά που χάρισαν στην εταιρεία Wimberly Ιnteriors την έμπνευση για τον σχεδιασμό. Σαν να φιλοξενείσαι σε ένα καλόγουστο και ζεστό διαμέρισμα με βιβλιοθήκες, αναπαυτικές πολυθρόνες, άφθονο πράσινο και γήινες αποχρώσεις.

Στο μενού ανακαλύπτεις έναν γευστικό fusion διάλογο που περνά από την Ιαπωνία, αντλεί έμπνευση από την Κίνα και κλείνει το μάτι στον thai αισθησιασμό με πιάτα από την ταϊλανδέζικη κουζίνα που σε κερδίζουν με τα αρώματα και τις υφές τους.

Σε καλόγουστο μπολ σερβίρονται τα edamame που αγκαλιάζει kimchi butter, δίνοντας ένταση στη γεύση τους (€5). Τρώγονται με τα χέρια και είναι ό,τι πρέπει για χαλαρό ξεκίνημα.

e&ο: Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Λονδίνου ήρθε στην Αθήνα Facebook Twitter
Στην κουζίνα μαγειρεύει με τέχνη ο σεφ Δημήτρης Λιέμ.
e&ο: Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Λονδίνου ήρθε στην Αθήνα Facebook Twitter

Το λαβράκι σασίμι με yuzu, λάδι τρούφας και γαρνιρισμένο με σχοινόπρασο κρατά τις ισορροπίες και τρώγεται ευχάριστα (€12). Ανάλαφρο ξεκίνημα που δίνει τη σκυτάλη σε μια πολύχρωμη και αναζωογονητική thai beef σαλάτα, ωραία παρουσιασμένη, με φύτρες, φύλλα σπανάκι και λάχανο, κόκκινο ψιλοκομμένο τσίλι, λεπτοκομμένες και ιδανικά καψαλισμένες φέτες μοσχάρι, γαρνιρισμένη με ψημένο τραγανό φιστίκι (€14).

Στην κουζίνα μαγειρεύει με τέχνη ο σεφ Δημήτρης Λιέμ και σερβίρει βασιλικές γαρίδες φτιαγμένες στη ρομπάτα με τσίλι Καντονίας, φύτρες φασολιών, κόλιανδρο και γαρνιρισμένες με ευωδιαστά φύλλα δυόσμου (€18). Γεύση συναρπαστική με ωραία, πικάντικη, επίμονη επίγευση. Να γλείφεις και τα δάχτυλά σου.

Προκλητικός είναι ο «λόφος» με καλοφτιαγμένα Singapore noodles αυγού με γαρίδες, μπουκιές χοιρινό και σόγια, που θα έπρεπε ίσως να είναι σε μικρότερη δόση. Στην κορυφή, μια εκτυφλωτική κόκκινη τούφα ψιλοκομμένο τσίλι. Απαραίτητη η συνοδεία της φέτας μοσχολέμονου: λίγες σταγόνες αρκούν για να απογειώσουν με τη δροσιά και τα αρώματά τους τη γεύση του πιάτου (€6).

e&ο: Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Λονδίνου ήρθε στην Αθήνα Facebook Twitter
Οι Αθηναίοι μπορούν να απολαύσουν την ατμόσφαιρα και το φαγητό του e&o χωρίς να επισκεφτούν τη βρετανική πρωτεύουσα.

Τα τσόπστικς παίρνουν φωτιά και χαρίζουν τη διαφορετικότητα στην τελετουργία της απόλαυσης. Πιάτο εντυπωσιακό, πληθωρικό, όπου ευωδιάζει το άρωμα του μαύρου πιπεριού, είναι οι μπουκιές μοσχαριού μαγειρεμένου στο γουόκ με σπαράγγια και πινελιές από ψιλοκομμένο τσίλι (€24). Γεύση πολυεπίπεδη που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των πικάντικων.

Κρατήστε χώρο για κάποιο από τα τέσσερα επιδόρπια του καταλόγου, όπως η λέμονγκρας κρεμ μπριλέ (€5) ή η lychee granita (€5). Το έθνικ φαγητό δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε καινούργιες γεύσεις, αρώματα και υλικά που μεγιστοποιούν την απόλαυση.

Το e&o είναι ένας γαστρονομικός προορισμός, μια αρχιτεκτονική αποκάλυψη, ένας χώρος αυθεντικής φιλοξενίας, και όλα αυτά σε ένα σημείο όπου η θέα δημιουργεί μια αξέχαστη αίσθηση μοναδικότητας. Ζήσε την εμπειρία του.

e&ο: Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Λονδίνου ήρθε στην Αθήνα Facebook Twitter

Info

e&o

Athens Marriott Hotel (Λ. Συγγρού 385, Παλαιό Φάληρο, 210 9471234)

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περπατώντας στη φάρμα του Ναρλή, εκεί όπου φύεται η σιφναίικη γαστρονομία

Γεύση / Περπατώντας στη φάρμα του Ναρλή, εκεί όπου φύεται η σιφναίικη γαστρονομία

Σε ένα αγρόκτημα που καλλιεργείται άνυδρα τα τελευταία εκατό χρόνια και σήμερα τροφοδοτεί ένα από τα γαστρονομικά εστιατόρια του νησιού μπορείτε να αγγίξετε, να μυρίσετε, να δοκιμάσετε και να μαγειρέψετε όσα έχουν κάνουν τη λιτή κουζίνα της Σίφνου ξακουστή.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
(Ξανα)βγαίνουμε στο Παγκράτι

Γεύση / (Ξανα)βγαίνουμε στο Παγκράτι

Η πιο σταθερή πιάτσα εξόδου στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας έχει πολλά και πολύ ενδιαφέροντα νέα. Μια καινούργια σπριτζερία, μια abstract μπάρα που σερβίρει την καλύτερη διαφορετική μαργαρίτα της πόλης, ένας χώρος όπου κάτω τρώμε cinnamon buns και αυγά, ενώ πάνω κάποιοι κουρεύονται, και ένα new age ζαχαροπλαστείο που διπλοφουρνίζει τέλεια κρουασάν, ενώ παίζει ΛΕΞ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πιάτα ιδανικά για «παπάρα»

Γεύση / Πιάτα ιδανικά για «παπάρα»

Ιωδιούχοι χυμοί και πικάντικες σάλτσες, αυγά όπως τα κάνουν στον Λίβανο και στον Βοτανικό, λαδερά, κάρι, σαγανάκια θαλασσινών και κρύες σούπες. Η εθνική μας μπουκιά έχει την τιμητική της το καλοκαίρι, γι’ αυτό συγκεντρώσαμε πιάτα που μας κάνουν να αφήνουμε το πιρούνι στην άκρη και να τα «καθαρίζουμε» με ψωμί.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μπουγατσάν: Η ιστορία του πρώτου ελληνικού food viral

Μικροπράγματα / Μπουγατσάν: Η ιστορία του πρώτου ελληνικού food viral

Ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ του Άρη Δημοκίδη για το πολυσυζητημένο γλυκό που πόλωσε, στηλιτεύτηκε απ' τη Λιάνα Κανέλλη και τον Ριζοσπάστη, ένωσε τον Καραμανλή με τον Φλωρινιώτη κι έκανε δημοφιλές το brunch στην Ελλάδα.
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ
Φαγητό και σινεμά

Pulp Fiction / Φαγητό και σινεμά: Το μεγάλο φαγοπότι

Στην αυλαία του αφιερώματος για τη γαστριμαργική επιρροή στον κινηματογράφο, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος θυμάται ταινίες όπου το φαγητό καταλαμβάνει όχι μόνο μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά μεγάλο χώρο στην οθόνη, με την απολαυστική συντροφιά της Fischer.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΡΙΤΗ ΤΣΕΚ Το ΠΟΠ κελυφωτό φιστίκι Μεγάρων και δύο συνταγές για να το γνωρίσετε καλύτερα

Γεύση / Το ΠΟΠ κελυφωτό φιστίκι Μεγάρων και δυο συνταγές που το αναδεικνύουν

Ο Μεγαρίτης Πάνος Κόλλιαλης καλλιεργεί κελυφωτό φιστίκι υψηλής ποιότητας και δημιουργεί προϊόντα για να το εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή και να κάνουμε ακόμα πιο νόστιμη τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική μας.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ