e&ο: Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Λονδίνου ήρθε στην Αθήνα

e&ο: Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Λονδίνου ήρθε στην Αθήνα Facebook Twitter
Στο μενού ανακαλύπτεις έναν γευστικό fusion διάλογο που περνά από την Ιαπωνία, αντλεί έμπνευση από την Κίνα και κλείνει το μάτι στον thai αισθησιασμό.
0

Όσοι έχουν κάνει τη βόλτα τους στο Notting Hill γνωρίζουν καλά ότι το ασιατικό εστιατόριο e&o είναι ένα από τα σημεία αναφοράς της γραφικής συνοικίας του Λονδίνου.

Δεκαοκτώ χρόνια αφότου άνοιξε, λίγο μετά το ξεκίνημα του millennium, το e&o εξακολουθεί να φημίζεται για τα εξαιρετικά κοκτέιλ που σερβίρει, τα ενδιαφέροντα fusion πιάτα, εμπνευσμένα από την Κίνα, την Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη, το πρωτοποριακό design του και τη μοναδική του ατμόσφαιρα.


Ανάμεσα στο φανατικό κοινό του είναι και η Ελληνίδα ξενοδοχειακή επιχειρηματίας Ευγενία Χανδρή και η προτίμησή της αυτή είναι η αιτία που οι Αθηναίοι μπορούν να απολαύσουν την ατμόσφαιρα και το φαγητό του e&o χωρίς να επισκεφτούν τη βρετανική πρωτεύουσα.

Λίγο πριν από το γύρισμα της νέας χρονιάς άνοιξε τη σάλα του το e&o Athens, σκαρφαλωμένο στον όγδοο όροφο του Athens Marriott Hotel, που προσφέρει στην ελληνική εκδοχή του e&o ένα ακόμα ισχυρό χαρακτηριστικό: συναρπαστική θέα.

Λίγο πριν από το γύρισμα της νέας χρονιάς άνοιξε τη σάλα του το e&o Athens, σκαρφαλωμένο στον όγδοο όροφο του Athens Marriott Hotel, που προσφέρει στην ελληνική εκδοχή του e&o ένα ακόμα ισχυρό χαρακτηριστικό: συναρπαστική θέα. Το νέο εστιατόριο είναι συνδημιούργημα του Ομίλου Χανδρή και των Ricker Restaurants.

Το rooftop του Athens Marriott Hotel διαμορφώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, διαθέτοντας χώρους για γεύμα και δείπνο, μπαρ και πισίνα, καθώς και ένα συναρπαστικό playroom για ενήλικους επισκέπτες, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει παρουσιάσεις ή εκδηλώσεις σε ένα περιβάλλον που διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε event.

Η θέση του, μοναδική. Το βλέμμα ταξιδεύει απρόσκοπτα στη θάλασσα και σε εμβληματικά σημεία της Αθήνας, όπως η Ακρόπολη και ο Λυκαβηττός, αφήνοντας το μυαλό να ταξιδεύει.

e&ο: Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Λονδίνου ήρθε στην Αθήνα Facebook Twitter
Η θέση του, μοναδική. Το βλέμμα ταξιδεύει απρόσκοπτα στη θάλασσα και σε εμβληματικά σημεία της Αθήνας, όπως η Ακρόπολη και ο Λυκαβηττός, αφήνοντας το μυαλό να ταξιδεύει.

Το φυσικό ξύλο και η πέτρα είναι τα υλικά που χάρισαν στην εταιρεία Wimberly Ιnteriors την έμπνευση για τον σχεδιασμό. Σαν να φιλοξενείσαι σε ένα καλόγουστο και ζεστό διαμέρισμα με βιβλιοθήκες, αναπαυτικές πολυθρόνες, άφθονο πράσινο και γήινες αποχρώσεις.

Στο μενού ανακαλύπτεις έναν γευστικό fusion διάλογο που περνά από την Ιαπωνία, αντλεί έμπνευση από την Κίνα και κλείνει το μάτι στον thai αισθησιασμό με πιάτα από την ταϊλανδέζικη κουζίνα που σε κερδίζουν με τα αρώματα και τις υφές τους.

Σε καλόγουστο μπολ σερβίρονται τα edamame που αγκαλιάζει kimchi butter, δίνοντας ένταση στη γεύση τους (€5). Τρώγονται με τα χέρια και είναι ό,τι πρέπει για χαλαρό ξεκίνημα.

e&ο: Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Λονδίνου ήρθε στην Αθήνα Facebook Twitter
Στην κουζίνα μαγειρεύει με τέχνη ο σεφ Δημήτρης Λιέμ.
e&ο: Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Λονδίνου ήρθε στην Αθήνα Facebook Twitter

Το λαβράκι σασίμι με yuzu, λάδι τρούφας και γαρνιρισμένο με σχοινόπρασο κρατά τις ισορροπίες και τρώγεται ευχάριστα (€12). Ανάλαφρο ξεκίνημα που δίνει τη σκυτάλη σε μια πολύχρωμη και αναζωογονητική thai beef σαλάτα, ωραία παρουσιασμένη, με φύτρες, φύλλα σπανάκι και λάχανο, κόκκινο ψιλοκομμένο τσίλι, λεπτοκομμένες και ιδανικά καψαλισμένες φέτες μοσχάρι, γαρνιρισμένη με ψημένο τραγανό φιστίκι (€14).

Στην κουζίνα μαγειρεύει με τέχνη ο σεφ Δημήτρης Λιέμ και σερβίρει βασιλικές γαρίδες φτιαγμένες στη ρομπάτα με τσίλι Καντονίας, φύτρες φασολιών, κόλιανδρο και γαρνιρισμένες με ευωδιαστά φύλλα δυόσμου (€18). Γεύση συναρπαστική με ωραία, πικάντικη, επίμονη επίγευση. Να γλείφεις και τα δάχτυλά σου.

Προκλητικός είναι ο «λόφος» με καλοφτιαγμένα Singapore noodles αυγού με γαρίδες, μπουκιές χοιρινό και σόγια, που θα έπρεπε ίσως να είναι σε μικρότερη δόση. Στην κορυφή, μια εκτυφλωτική κόκκινη τούφα ψιλοκομμένο τσίλι. Απαραίτητη η συνοδεία της φέτας μοσχολέμονου: λίγες σταγόνες αρκούν για να απογειώσουν με τη δροσιά και τα αρώματά τους τη γεύση του πιάτου (€6).

e&ο: Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Λονδίνου ήρθε στην Αθήνα Facebook Twitter
Οι Αθηναίοι μπορούν να απολαύσουν την ατμόσφαιρα και το φαγητό του e&o χωρίς να επισκεφτούν τη βρετανική πρωτεύουσα.

Τα τσόπστικς παίρνουν φωτιά και χαρίζουν τη διαφορετικότητα στην τελετουργία της απόλαυσης. Πιάτο εντυπωσιακό, πληθωρικό, όπου ευωδιάζει το άρωμα του μαύρου πιπεριού, είναι οι μπουκιές μοσχαριού μαγειρεμένου στο γουόκ με σπαράγγια και πινελιές από ψιλοκομμένο τσίλι (€24). Γεύση πολυεπίπεδη που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των πικάντικων.

Κρατήστε χώρο για κάποιο από τα τέσσερα επιδόρπια του καταλόγου, όπως η λέμονγκρας κρεμ μπριλέ (€5) ή η lychee granita (€5). Το έθνικ φαγητό δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε καινούργιες γεύσεις, αρώματα και υλικά που μεγιστοποιούν την απόλαυση.

Το e&o είναι ένας γαστρονομικός προορισμός, μια αρχιτεκτονική αποκάλυψη, ένας χώρος αυθεντικής φιλοξενίας, και όλα αυτά σε ένα σημείο όπου η θέα δημιουργεί μια αξέχαστη αίσθηση μοναδικότητας. Ζήσε την εμπειρία του.

e&ο: Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Λονδίνου ήρθε στην Αθήνα Facebook Twitter

Info

e&o

Athens Marriott Hotel (Λ. Συγγρού 385, Παλαιό Φάληρο, 210 9471234)

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ