XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens

XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
0

Η παράδοση που έχει δημιουργήσει πλέον η Electra Hotel & Resorts στις εξαιρετικές γαστρονομικές προτάσεις σε όλα τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται ανά την Ελλάδα δίνει ένα ακόμη εξαιρετικό δείγμα γραφής και συνέπειας στο Electra Athens, το ξενοδοχείο της αλυσίδας επί της οδού Ερμού, μια ανάσα από την πλατεία Συντάγματος.


Πράγματι, στο XFloor, το νέο εστιατόριο που στεγάζεται στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου, η φιλοσοφία της εταιρείας υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντας μια πολύ καλή επιλογή στο κέντρο της Αθήνας για φαγητό, και όχι μόνο, όλες τις ώρες τις ημέρας, από το πρωί, για breakfast, καφέ, σνακ και γεύμα, έως το βράδυ, για δείπνο και ποτό.

Ασφαλώς, το φαγητό είναι εκείνο που θα σε οδηγήσει στο XFloor, όμως, η θέα του κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι.

Η θέση του εστιατορίου σού εξασφαλίζει πανοραμική θέα στην Αθήνα, με αποτέλεσμα, εκτός από τα διάφορα εδέσματα, να έχεις στο «πιάτο» την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, παράλληλα με το αστικό τοπίο του κέντρου. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα τραβήξει τη ματιά σου, πριν ακόμη εντρυφήσεις στον κατάλογο με τις προτάσεις του σεφ.


Η θέση του εστιατορίου σού εξασφαλίζει πανοραμική θέα στην Αθήνα, με αποτέλεσμα, εκτός από τα διάφορα εδέσματα, να έχεις στο «πιάτο» την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, παράλληλα με το αστικό τοπίο του κέντρου. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα τραβήξει τη ματιά σου, πριν ακόμη εντρυφήσεις στον κατάλογο με τις προτάσεις του σεφ.


Η σάλα του XFloor αλλά και το επίπεδο περιποίησης έχουν δομηθεί έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες ενός εστιατορίου του κέντρου. Είναι τόσο casual ώστε να σε κάνουν να αισθανθείς άνετα σε ένα οικείο περιβάλλον αλλά και τόσο fine dining ώστε να μη σου αφήσουν καμία αμφιβολία για τον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζει τη λειτουργία του.


Την ευθύνη για τη δημιουργία του μενού αλλά και την καθημερινή λειτουργία της κουζίνας του εστιατορίου έχει αναλάβει ένας νέος σεφ με εμπειρία και τεχνική κατάρτιση. Ο Δημήτρης Σιώζος θέλησε να φτιάξει ένα μενού με προσήλωση στις βασικές αρχές της μεσογειακής κουζίνας, όπου όμως τα ελληνικά υλικά με ονομασία προέλευσης αλλά και οι τοπικές συνταγές από τα διάφορα μέρη της χώρας θα έχουν σημαντικό ρόλο.

XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Η σάλα του XFloor αλλά και το επίπεδο περιποίησης έχουν δομηθεί έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες ενός εστιατορίου του κέντρου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Το αποτέλεσμα, όπως το διαπιστώνεις καταρχάς παίρνοντας στα χέρια σου τον κατάλογο, αλλά και στη συνέχεια, δοκιμάζοντας τις προτάσεις του, φαίνεται να τον δικαιώνει.

Πριν αρχίσεις να γεύεσαι την παραγωγή της κουζίνας, θα δεχτείς την εξαιρετική υποστήριξη του σομελιέ Παναγιώτη Κατσούδα, την κατάρτιση και στην οινική αισθητική του οποίου μπορείς να εμπιστευτείς πλήρως για την επιλογή των κρασιών από την εξαιρετική και ενημερωμένη οινική λίστα που ο ίδιος έχει καταρτίσει με ενδιαφέρουσες επιλογές, κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα.


Ο σεφ φροντίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια των πιάτων του. Από τις σαλάτες ξεχωρίζει αυτή με την ποικιλία πράσινων δροσερών λαχανικών με βαλεριάνα, ραπανάκι πίκλα, κολοκυθόσπορο, αποξηραμένα σύκα και βινεγκρέτ από ξίδι xeres (€12). Δροσερό πιάτο για αρχή.


Ενδιαφέρουσα επιλογή είναι οι γαρίδες με Μοσχάτο Λήμνου, τζίντζερ, ευωδιαστό μοσχολέμονο και καραμελώμενα σπαράγγια (€17). Τη νόστιμη θαλασσινή παλέτα θα ενισχύσεις με το χταπόδι σχάρας που συνοδεύει καπνιστή μελιτζανοσάλατα και λάδι λουίζας (€16) ‒ ένα καλοκαιρινό πιάτο.

XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Πριν αρχίσεις να γεύεσαι την παραγωγή της κουζίνας, θα δεχτείς την εξαιρετική υποστήριξη του σομελιέ Παναγιώτη Κατσούδα. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Κι αν εκτιμάς τη σκοπελίτικη τυρόπιτα, ήρθε η στιγμή να συστηθείς με το σκοπελίτικο κριθαρότο που είναι μαγειρεμένο με φρέσκα καλαμαράκια, φρέσκια ντομάτα, αρωματικά βότανα και σβησμένο με ρακή (€19). Πατάει σε παραδοσιακή συνταγή της Σκοπέλου και η βαθιά νοστιμιά του κατακλύζει την ψυχή σου.


Ο Δημήτρης Σιώζος αγαπά το κρητικό ελαιόλαδο. «Είναι το αγαπημένο μου υλικό στην κουζίνα» δηλώνει χωρίς περιστροφές. Την ποιότητα των καλών ελληνικών υλικών που επιβεβαιώνουν τις ειλικρινείς προθέσεις του εστιατορίου ανακαλύπτεις και στο ποσαρισμένο λαβράκι με λαχανικά κομμένα julien και χούμους με ωραιότατη σάλτσα κίτρου (€22) ‒ χάρμα οφθαλμών το πιάτο.


Εξαιρετικό φινάλε του γεύματος με απαλή κρέμα καπνιστής σοκολάτας σε τραγανή βάση από sable κακάο, σορμπέ μάνγκο και φρούτα του πάθους (€8) και μια ιδιαίτερη πάβλοβα με λευκή σοκολάτα Valrhona, βανίλια Μαγαδασκάρης και σορμπέ φράουλα (8).

XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Είναι τόσο casual ώστε να σε κάνουν να αισθανθείς άνετα σε ένα οικείο περιβάλλον αλλά και τόσο fine dining ώστε να μη σου αφήσουν καμία αμφιβολία για τον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζει τη λειτουργία του. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Το XFloor δίνει μια πολύ καλή επιλογή στο κέντρο της Αθήνας για φαγητό, και όχι μόνο, όλες τις ώρες τις ημέρας, από το πρωί, για breakfast, καφέ, σνακ και γεύμα, έως το βράδυ, για δείπνο και ποτό. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Ενδιαφέρουσα επιλογή είναι οι γαρίδες με Μοσχάτο Λήμνου, τζίντζερ, ευωδιαστό μοσχολέμονο και καραμελώμενα σπαράγγια. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Την ποιότητα των καλών ελληνικών υλικών που επιβεβαιώνουν τις ειλικρινείς προθέσεις του εστιατορίου ανακαλύπτεις και στο ποσαρισμένο λαβράκι με λαχανικά κομμένα julien και χούμους με ωραιότατη σάλτσα κίτρου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Τη νόστιμη θαλασσινή παλέτα θα ενισχύσεις με το χταπόδι σχάρας που συνοδεύει καπνιστή μελιτζανοσάλατα και λάδι λουίζας. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Το φαγητό είναι εκείνο που θα σε οδηγήσει στο XFloor, όμως, η θέα του κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Εξαιρετικό φινάλε του γεύματος με απαλή κρέμα καπνιστής σοκολάτας σε τραγανή βάση από sable κακάο, σορμπέ μάνγκο και φρούτα του πάθους. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Info

Electra Athens Hotel, XFloor, Ερμού 5, 210 3378000

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ