Ένα μπέργκερ από τον Πειραιά αφιερωμένο στον Lemmy

Ένα μπέργκερ από τον Πειραιά αφιερωμένο στον Lemmy Facebook Twitter
4

«Κάθε μήνα παρουσιάζουμε ένα διαφορετικό μπιφτεκόψωμο, με την προσδοκία να τραβήξουμε την προσοχή και την φαντασία των φίλων που μας επισκέπτονται καθημερινά», λέει ο Μιχάλης Μαντζουράνης ο ιδιοκτήτης του Μπαρ Μπεε Κιου. «Και για εμένα είναι ένας τρόπος να δημιουργήσω συνδυασμούς, που δεν έχουμε στον κατάλογο μας. Για να πω την αλήθεια είχα ετοιμάσει άλλο μπιφτεκόψωμο αλλά δυστυχώς με πρόλαβε ο Lemmy. Από την παιδική μου ηλικία ακούω φανατικά αποκλειστικά Metal άρα όπως καταλαβαίνεις ο Lemmy ως ένας από τους δημιουργούς του αγαπημένου ήχου, δεν θα μπορούσε να λείπει από την "δημιουργική μου παλέτα».

Οι φίλοι που μας επισκέπτονται γνωρίζουν πολύ καλά πως ότι κάνουμε το κάνουμε με αγάπη και σεβασμό. Προσωπικά δεν θεωρώ τον εαυτό μου επιχειρηματία, απλώς λατρεύω αυτό που κάνω. Αγαπώ το καλό φαγητό και θέλω να αυτό θέλω να μεταδίδω και στους υπόλοιπους

 

«Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε πιστεύω ότι θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τον "παππού" του Heavy Metal. Από γευστική άποψη αλλα και απο την εμφάνισή τους. Κορυφαίο Μπέικον, Jack Daniels μπάρμπεκιου, τσένταρ και όνιον ρίνγκς. Απλό και γαμάτο. Ό,τι ήταν ο Lemmy! Οι φίλοι που μας επισκέπτονται γνωρίζουν πολύ καλά πως ότι κάνουμε το κάνουμε με αγάπη και σεβασμό. Προσωπικά δεν θεωρώ τον εαυτό μου επιχειρηματία, απλώς λατρεύω αυτό που κάνω. Αγαπώ το καλό φαγητό και θέλω να αυτό θέλω να μεταδίδω και στους υπόλοιπους».

 

Πέμπτη βράδυ, λίγο μετά τις 10, στο μαγαζί του Μιχάλη Μαντζουράνη γίνεται χαμός. Έχουμε πάει συστημένοι για «ένα από τα καλύτερα μπέργκερ του κόσμου» (το List25 είχε το «γενναίο» μπέγκερ του στη λίστα με τα θανατερά νόστιμα για το 2014, ανάμεσα σε επιλογές από ιστορικά μπεργκεράδικα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού)και η εικόνα που αντικρίζουμε είναι μάλλον αποθαρρυντική: το μαγαζί ασφυκτικά γεμάτο και τριάντα τουλάχιστον άτομα περιμένουν στην ουρά. Σχεδόν όλοι στέκονται υπομονετικά για να αδειάσει τραπέζι και να ακούσουν να φωνάζουν το όνομά τους. Κι επειδή οι ελπίδες μας για τραπέζι εξανεμίστηκαν, δώσαμε την παραγγελία μας στην χαμογελαστή υπάλληλο και περιμέναμε να ετοιμαστούν τα μπιφτεκόψωμα -που μόνο από τις περιγραφές στον κατάλογο κάνουν το στόμα σου να πλημμυρίσει από σάλια.

Χρειάστηκαν τουλάχιστον 40 λεπτά μέχρι να ακούσουμε το όνομά μας και άλλα δέκα για να καταβροχθίσουμε την τεράστια μερίδα με το λαχταριστό μπέργκερ και τις καλοτηγανισμένες πατάτες (αληθινές, φρέσκιες πατάτες) που άξιζαν πραγματικά την αναμονή. Δεν ξέρω πώς το ανακάλυψε ο συντάκτης του List25, αλλά είναι όντως ένα από τα καλύτερα μπέρκερ που έχεις δοκιμάσει.

Ένα μπέργκερ από τον Πειραιά αφιερωμένο στον Lemmy Facebook Twitter
Φωτογραφία: Elizabeth Rovit/LIFO

Την Παρασκευή επιστρέψαμε στον Πειραιά λίγο πριν ανοίξει το μαγαζί για να μιλήσουμε με τον ιδιοκτήτη του και να μάθουμε πού οφείλεται αυτή η επιτυχία. Είναι λίγο πριν τις έξι και ήδη έχει μαζευτεί κόσμος που περιμένει να ανοίξουν. Συμβουλή: Αν θέλεις να είσαι σίγουρος ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένεις, αυτή είναι η καλύτερη ώρα τις καθημερινές, τα σαββατοκυριακα ανοίγει από τη 1.00.Tο ΜΠΑΡ ΜΠΕΕ ΚΙΟΥ δεν κάνει κρατήσεις θέσεων και από την ώρα που ανοίγει μέχρι να κλείσει είναι κάθε μέρα γεμάτο.

«Είμαι γέννημα θρέμμα Πειραιώτης, γουστάρω τα μπέργκερ και γενικότερα το κρέας», λέει ο Μιχάλης ενώ τσεκάρουμε τον κατάλογο: Κλασικό, Βελζεβούλης, Μπλε του μπέικον, Μπαρ-Μπεε-Κιου, Άγγλος Ασθενής, Αμέρικαν, Τζούσι Λούσι, Οου Μάμι, Σλόπι Τζο, Γενναίος, 50/50, ΝΤΕΛΙ, Το Κάππα Της Δοκίας, είναι κάποια από τα αυτά που έχεις να επιλέξεις. Ως λάτρης των καυτερών διάλεξα το Βελζεβούλη-Φωτιά. «Δεν υπάρχει περίπτωση να το φας, μόνο δύο άτομα έχουν καταφέρει να το φάνε» με προειδοποιεί ο Μιχάλης. Αλλά δεν τον άκουσα.

Το μαγαζί το άνοιξε πριν από δυο χρόνια και ξεκίνησε σερβίροντας μόνο τρία μπέργκερ για προσωπική του ευχαρίστηση, αλλά και για να ικανοποιήσει τους Πειραιώτες και να τους μυήσει στο καλό μπέργκερ. Μας λέει ότι το αγαπημένο του από τον κατάλογο είναι το 50/50. «Είμαι πολύ περήφανος για αυτό το burger. O κιμάς είναι μισός μπέικον και μισός από μοσχάρι. Περνάμε το μπέικον στην μηχανή του κιμά και το αναμειγνύουμε με το μοσχάρι κι έχει απίστευτη γεύση. Το καπνιστό μπέικον δίνει στο κρέας το λίπος που χρειάζεται. Γενικά ασχολούμαι με τα πάντα στο μαγαζί, παίζω με τα ονόματα, προσέχω τον χώρο, τις συνταγές. Ό,τι υπάρχει στο μαγαζί είναι Μιχάλης. Αν παρατηρήσεις τα μπέργκερ έχουν ένα στοιχείο υπερβολής και αυτό δεν είναι τυχαίο, είναι στοιχείο του χαρακτήρα μου».

Έχουμε πάει συστημένοι για «ένα από τα καλύτερα μπέργκερ του κόσμου»και η εικόνα που αντικρίζουμε είναι μάλλον αποθαρρυντική: το μαγαζί ασφυκτικά γεμάτο και τριάντα τουλάχιστον άτομα περιμένουν στην ουρά.

Μας μιλάει για το ιδανικό μπιφτέκι που πρέπει να είναι μέτρια ψημένο και αυτό είναι ένα από τα μυστικά του ΜΠΑΡ ΜΠΕΕ ΚΙΟΥ. « Το μέτριο είναι το ιδανικό ψήσιμο για να είναι το κρέας νόστιμο, όλη η νοστιμιά στο κρέας είναι στα υγρά του. Το μοσχάρι δεν έχει καμία σχέση με το κοτόπουλο και το χοιρινό που πρέπει να ψήνονται καλά. Αυτό που βλέπουμε στο μέτρια ψημένο κρέας και λέμε ότι είναι αίμα δεν είναι, δεν μπορώ να το ακούω αυτό. Είναι από την μυογλοβίνη μία ουσία που μεταφέρει στις ίνες του κρέατος διάφορες πρωτεΐνες. Δεν χρειάζεται ο κόσμος να τρελαίνεται και τόσο με τα ψησίματα. Το μοσχάρι όπως και το αρνί είναι δύο κρέατα που σηκώνουν διαβαθμίσεις ψησίματος, αν τα ψήσεις πολύ χάνουν τα υγρά τους και τα στεγνώνουν. Έχω προσπαθήσει πολύ τα δύο αυτά χρόνια να πείσω τους πελάτες να τρώνε μέτριο το μπιφτέκι και το έχω καταφέρει. Έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε τα γούστα του κόσμου που έρχεται να φάει στο μαγαζί. Το μεγαλύτερο πλέον ποσοστό τρώει το κρέας μέτριο -ή τουλάχιστον δοκιμάζει. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό».

«Έχετε πιάτα για χορτοφάγους;» λέω έχοντας στο μυαλό την φωτογράφο που αυτή την εποχή κάνει αποχή από το κρέας. «Μην το ξαναπείς αυτό. Εδώ οι χορτοφάγοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Εντάξει, πλάκα κάνω. Εδώ είμαστε καθολικά δοσμένοι στο κρέας. Αγαπάμε το κρέας και μας αγαπάει και αυτό, υπάρχει μία ανταποδοτικότητα. Το ψημένο κρέας είναι από τα πρώτα πράγματα που ανακάλυψε ο άνθρωπος. Είχε πάρει φωτιά ένα δάσος και τα ζώα που ζούσαν εκεί κάηκαν και ψήθηκαν. Πέρναγαν τυχαία κάποιοι, δοκίμασαν το κρέας και τους άρεσε από τότε το έχουμε στην διατροφή μας».

«Ποιο είναι το τέλειο burger;»

«Το τέλειο burger είναι σίγουρα κάτι υποκειμενικό. Για μένα σίγουρα παίζει ρόλο η ποιότητα και το μέρος του κρέατος. Δεν κάνουν όλα τα κομμάτια για μπιφτέκι. Το κρέας θα πρέπει να έχει σωστή αναλογία λίπους, το ιδανικό είναι 75% κρέας και 25% λίπος. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί όταν ψήνεται το κρέας το λίπος προσφέρει την ιδανική υγρασία. Το κρέας μας είναι εισαγωγής, black angus Ιρλανδίας. Σε κάποια φάση θα ήθελα να δουλέψω με ελληνικό κρέας, αλλά οι τιμές είναι ακόμη πολύ υψηλές. Είμαστε ικανοποιημένοι με το κρέας που έχουμε και από ό,τι φαίνεται και οι πελάτες μας. Όση αξία όμως έχει το μπιφτέκι, την ίδια αξία έχει και το ψωμί. Είναι το 50% του burger.

Ένα μπέργκερ από τον Πειραιά αφιερωμένο στον Lemmy Facebook Twitter
Φωτογραφία: Elizabeth Rovit/LIFO

Κάθε βράδυ στο ΜΠΑΡ ΜΠΕΕ ΚΙΟΥ γίνεται χαμός από κόσμο. Έχει μια τεράστια ουρά και όλοι περιμένουν υπομονετικά την σειρά τους. «Πως είναι να βλέπεις αυτήν την εικόνα στο μαγαζί σου;», ρωτάω τον Μιχάλη.

«Η αλήθεια είναι ότι στεναχωριέμαι που ο κόσμος αναγκάζεται να περιμένει. Κρατήσεις δεν κάνουμε, όποιος πρόλαβε-πρόλαβε, δεν είναι ωραίο να έρχεται ο άλλος στο μαγαζί και να είναι reserve όλα τα τραπέζια». «Και τώρα που το ΜΠΑΡ ΜΠΕΕ ΚΙΟΥ έχει μπει στη λίστα με τα εικοσιπέντε καλύτερα μπεργκεράδικα στον κόσμο πώς είναι;». «Πολύ κουφό είναι αυτό, δεν το περίμενα με τίποτα», λέει ο Μιχάλης. «Τι να πω ευχαριστώ τα παιδιά που το έβαλαν στη λίστα. Αλλά και αυτό είναι υποκειμενικό, μην τρελαινόμαστε».

Τα μπέργκερ που παραγγείλαμε έρχονται τέλεια σερβιρισμένα, με λεπτοκομμένες, φρέσκιες τηγανητές πατάτες και σάλτσα που είναι ό,τι πρέπει για συνοδευτικό. Όπως με πληροφορεί ο Μιχάλης, το μπέργκερ πρέπει να τρώγεται με τα χέρια. Αρχικά το πιέζεις να μικρύνει και να χωράει στο στόμα και μετά με τα δύο τελευταία δάχτυλα να πιέζεις τα δύο ψωμιά μεταξύ τους για να μην φεύγει το μπιφτέκι.

Ο Άγγλος Ασθενής είναι μια πληθωρική μερίδα ζουμερού μπέργκερ μαζί με λουκάνικο γεμιστό με τσένταρ, καραμελωμένα κρεμμύδια, έξτρα τυρί και τηγανητό αυγό –ένα υπέροχο πιάτο. Ο Βελζεβούλης-Φωτιά ήταν πραγματικά φωτιά και είναι από τις λίγες φορές που έτρωγα κάτι καυτερό και έκλαιγα. Αν είσαι φαν του καυτερού αξίζει να το δοκιμάσεις. Κατά τα άλλα, στο ΜΠΑΡ ΜΠΕΕ ΚΙΟΥ θα βρεις το ιδανικό μπέργκερ που σίγουρα θα απολαύσεις, θα εθιστείς και θα θέλεις να ξαναέρθεις για να δοκιμάσεις και τα υπόλοιπα.

 

ΜΠΑΡ ΜΠΕΕ ΚΙΟΥ, Λεωφόρος Φρεατύδος 13, Πειραιάς, 210 4518129

 

 

Ένα μπέργκερ από τον Πειραιά αφιερωμένο στον Lemmy Facebook Twitter
Φωτογραφία: Elizabeth Rovit/LIFO

 

Ένα μπέργκερ από τον Πειραιά αφιερωμένο στον Lemmy Facebook Twitter
Φωτογραφία: Elizabeth Rovit/LIFO

 

Ένα μπέργκερ από τον Πειραιά αφιερωμένο στον Lemmy Facebook Twitter
Φωτογραφία: Elizabeth Rovit/LIFO

 

Ένα μπέργκερ από τον Πειραιά αφιερωμένο στον Lemmy Facebook Twitter
Φωτογραφία: Elizabeth Rovit/LIFO

 

Ένα μπέργκερ από τον Πειραιά αφιερωμένο στον Lemmy Facebook Twitter
Φωτογραφία: Elizabeth Rovit/LIFO

 

Ένα μπέργκερ από τον Πειραιά αφιερωμένο στον Lemmy Facebook Twitter
Φωτογραφία: Elizabeth Rovit/LIFO

 

Ένα μπέργκερ από τον Πειραιά αφιερωμένο στον Lemmy Facebook Twitter
Φωτογραφία: Elizabeth Rovit/LIFO

 

Ένα μπέργκερ από τον Πειραιά αφιερωμένο στον Lemmy Facebook Twitter
Lemmy Burger

 

Ένα μπέργκερ από τον Πειραιά αφιερωμένο στον Lemmy Facebook Twitter
Φωτογραφία: Elizabeth Rovit/LIFO

 


 


 

 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καφές πάει με όλα

Γεύση / Ο καφές πάει με όλα

Η Αθήνα έχει να προσφέρει καλύτερο καφέ από ποτέ, όχι μόνο στα μέρη που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτόν αλλά και σε αυτά oπου μπορούμε να αγοράσουμε βιβλία και κεραμικά, φυτά και ρούχα, να γνωρίσουμε τις δουλειές Ελλήνων και ξένων artisans, να βρούμε γλυκά και ποπκόρν κατάλληλα για σκύλους και να υιοθετήσουμε μια γάτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
47’ λεπτά με τη Μαρίνα Χρονά

Γεύση / Μαρίνα Χρονά: «Με ενδιαφέρει το προσιτό φαγητό, γιατί θέλω να έχω επαφή με τον κόσμο»

Έξω από πιάτσες, δίπλα στο Μουσείο, η νεαρή σεφ άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι ένα new age μπιστρό που τα κάνει όλα απλά και κατανοητά, που συζητιέται όχι μόνο γιατί είναι νόστιμο αλλά και γιατί με τις τιμές του μπορεί να γίνει εύκολα στέκι, σαν να είναι η ταβέρνα της γενιάς μας.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Στα Άκρα για πρωινό με κοκορόπιτα, αυγά και χωριάτικα ψωμιά

Γεύση / Στα Άκρα για πρωινό με κοκορόπιτα, αυγά και χωριάτικα ψωμιά

Το πολυσυζητημένο εστιατόριο του Παγκρατίου δεν προσφέρεται μόνο για βραδινές συναντήσεις αλλά μας περιμένει από νωρίς το πρωί, περνάει τις πίτες μας από τα κάρβουνα, φτιάχνει πιάτα με ό,τι καλή πρώτη ύλη δίνουν η εποχή και οι μικροί παραγωγοί, κάνει ένα πρωινό που θα ετοίμαζαν οι γιαγιάδες μας, αν ήξεραν από τεχνικές.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αυτές είναι οι νέες αγαπημένες μας τυρόπιτες στην Αθήνα

Γεύση / Αυτές είναι οι νέες καλές τυρόπιτες της Αθήνας

Σίγουρα τιμούμε τις πιο ιστορικές του είδους και δύσκολα τις αλλάζουμε, από το Μαμ και το  Άριστον έχουμε φάει τόνους ζύμη κουρού. Όμως υπάρχουν και οι πιο νέοι, που έχουν μπει στο παιχνίδι αυτού του κλασικού πρωινού και μας το προσφέρουν άψογο. Ας ανανεωθούμε λοιπόν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σπέτσες

Γεύση / On the Verandah: Σεπτέμβριος στις Σπέτσες με ψάρι και εποχική κουζίνα

Στο ξενοδοχείο-τοπόσημο του νησιού, το Poseidonion Grand Hotel, και στην κομψή βεράντα του με φόντο τον Αργοσαρωνικό Kόλπο, ο Θεολόγος Αμηράς ποντάρει στο φρέσκο ψάρι και σε όσα του δίνει το μποστάνι του. Και αν ψάχνετε έναν καλό λόγο για μια σύντομη απόδραση προς τα εκεί, έρχεται και η Αρμάτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Όσα θέλουμε να δοκιμάσουμε φέτος στα νησιά

Γεύση / Όσα θέλουμε να δοκιμάσουμε φέτος στα νησιά

Είναι πολλές οι νέες και πολύ ενδιαφέρουσες αφίξεις φέτος το καλοκαίρι στα μέρη που θα ταξιδέψουμε, αφού οι μάγειρες από τα πιο hip γαστρονομικά project της Αθήνας δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους εκτός πόλης, ενώ άλλοι επιστρέφουν στον τόπο τους για να δουλέψουν με την κορυφαία του πρώτη ύλη και να την αναδείξουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μα γιατί δεν μιλάει κανείς για τα αγγούρια; 

Γεύση / Μα γιατί δεν μιλάει κανείς για τα αγγούρια; 

Αν και είναι απαραίτητο συστατικό για να φτιάξουμε το εθνικό μας ντιπ, τα επισκιάζει διαχρονικά η ντομάτα, ακόμα και η φέτα όταν μπαίνουν μαζί στη σαλάτα ενώ λίγοι είναι οι μάγειρες της Αθήνας που τους έχουν δώσει τη δέουσα προσοχή. Κάποιες ποικιλίες τους όμως θα σας πείσουν ότι κάθε άλλο παρά αδιάφορα είναι, ρίξτε τους μόνο χοντρό αλάτι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ostomachion: Μια ταράτσα για Αθηναίους στην Κολοκοτρώνη

Γεύση / Ostomachion: Μια ταράτσα για Αθηναίους στην Κολοκοτρώνη

Το νέο ενδιαφέρον μπαρ της πόλης λειτουργεί ψηλά, είναι χαλαρό και στημένο σαν spritzeria με θέα στο πυκνό αστικό τοπίο του εμπορικού τριγώνου. Αν λοιπόν ανήκετε σε εκείνους που πιστεύουν ότι οι ταράτσες της πόλης απευθύνονται κυρίως στους επισκέπτες της, αυτή θα σας αλλάξει γνώμη.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Καμία δίαιτα, παίζουν καινούργιες διευθύνσεις για φοβερά burgers στην Αθήνα

Γεύση / Καμία δίαιτα, έχουμε μερικά νέα φοβερά burgers στην Αθήνα

Kαι εκεί που νομίζαμε ότι αυτή η πόλη τα έχει δώσει όλα όσον αφορά τα burgers, έχουν εμφανιστεί νέα και διαφορετικά μεταξύ τους concepts που τα προσφέρουν ποιοτικά και ζουμερά. Μάλιστα, για να τα απολαύσουμε χρειάζεται να βολτάρουμε και εκτός κέντρου, μπορεί να ανακαλύψετε λοιπόν μια νέα περιοχή ενώ βάζετε τις διευθύνσεις τους στο Google Maps για να τα βρείτε και να τα δοκιμάσετε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σεράμικο: Το σαλονικιώτικο Σέμπρικο μόλις κατέβηκε και στην Αθήνα, στη γειτονιά του Κεραμεικού

Γεύση / Σεράμικο: Το σαλονικιώτικο Σέμπρικο μόλις κατέβηκε και στον Κεραμεικό

Τρώμε πολύ Θεσσαλονίκη στην Αθήνα τελευταία και σε αυτήν τη νέα άφιξη με τη value for money φιλοσοφία, όπου βρίσκουμε πολλά πιάτα-σουξέ του πρώτου εστιατορίου, μπορούμε να στήσουμε τραπέζι με γεύσεις του Βορρά και όχι μόνο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ασύρτικα

Γεύση / Πίνοντας ασύρτικα από αμπελώνες εκτός Σαντορίνης

Η παγκοσμίου κλάσης ποικιλία μας μπορεί να έχει αναδειχθεί στο αμίμητο terroir της Σαντορίνης, όμως πλέον υπάρχουν κι άλλες περιοχές της Ελλάδας που μπορούν να περηφανεύονται για το ασύρτικό τους, με κάποιες από αυτές να μας δίνουν και φοβερά value for money κρασιά για να περάσουμε το καλοκαίρι μας στα μπαλκόνια και τις αυλές.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

3 σχόλια
να είσαι τριάντα χρονών και να πάσχεις από μεταβολικό σύνδρομο δεν είναι κι ότι πιο ευχάριστο. το πέρασμα στη κατανάλωση κρέατος ήταν περισσότερο λύση ανάγκης παρά επιλογή για τον άνθρωπο.είναι λυπηρό να βλέπεις να προωθείται με τόση απερισκεψία και έπαρση η κατανάλωση κρέατος και δη κόκκινου που έχει ενοχοποιηθεί για δεκάδες παθήσεις στο όνομα μάλιστα ενός τραγουδιστή που πέθανε από ακμάζοντα καρκίνο.και, όχι, το να τρως μπέργκερ και να πίνεις μπέρμπον δε σε κάνει Λέμμυ
Επίσης το να τρως μόνο χόρτα δεν σε επιστρέφει στις ρίζες σου αλλά σε απομακρύνει από τον ανθρώπινο είδος. Εσύ έχεις την επιλογή να επιλέξεις επειδή σε κάποιους έκοψε και δοκίμασαν κρέας. Και τους άρεσε! Νια νια νια...