Αυτό είναι το taiyaki, το χωνάκι παγωτού σε σχήμα ψαριού που (φυσικά) λατρεύει το Instagram

Αυτό είναι το taiyaki, το χωνάκι παγωτού σε σχήμα ψαριού που (φυσικά) λατρεύει το Instagram Facebook Twitter
Ο ιστορία του φωτογενούς κώνου είναι πολύ παλιότερη απ' αυτήν του Ιnstagram.
1

Οι «ουρές στη Νέα Υόρκη» και ο «χαμός στο Instagram» είναι εν γένει φράσεις εκνευριστικές και δεν εγγυώνται απαραίτητα την ποιότητα ενός νέου φαγητού. Τέλος προειδοποίησης. Τώρα κοιτάξτε αυτό το παγωτό μέσα σε ψαράκι! Το νέο trend που σερβίρει το Taiyaki NYC στην Chinatown είναι ουσιαστικά παγωτό μηχανής που, αντί να μπει σε κλασικό κώνο, γεμίζει το ομώνυμο γλυκό ιαπωνικής προέλευσης το οποίο έχει σχήμα ψαριού με ανοιχτό στόμα. Και επειδή στις μέρες μας αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό –υπάρχουν σκληροί άνθρωποι–, το κατάστημα προσθέτει πολύχρωμη τρούφα, αυτάκια και κέρατα στο δημιούργημα.

Ο ιστορία του φωτογενούς κώνου είναι πολύ παλιότερη απ' αυτήν του Ιnstagram. To taiyaki είναι δημοφιλές γλυκό στην Ιαπωνία με υφή κάπου ανάμεσα σε κέικ και βάφλα και το ιδιαίτερο σχήμα του επιτυγχάνεται όταν ψήνεται σε ειδικές τοστιέρες σε σχήμα ψαριού. Συνήθως τρώγεται με γλυκιά κρέμα από κόκκινα φασόλια.

Το taiyaki πρωτοεμφανίστηκε στην Ιαπωνία το 1909, αλλά η δημοφιλία του εκτοξεύτηκε το 1978 λόγω του αγαπημένου παιδικού τραγουδιού «Oyoge! Taiyaki-kun», ο τίτλος του οποίου μεταφράζεται ως «Κολύμπα! Τaiyaki».

Αυτό είναι το taiyaki, το χωνάκι παγωτού σε σχήμα ψαριού που (φυσικά) λατρεύει το Instagram Facebook Twitter
Αυτό είναι το taiyaki, το χωνάκι παγωτού σε σχήμα ψαριού που (φυσικά) λατρεύει το Instagram Facebook Twitter
Αυτό είναι το taiyaki, το χωνάκι παγωτού σε σχήμα ψαριού που (φυσικά) λατρεύει το Instagram Facebook Twitter
Αυτό είναι το taiyaki, το χωνάκι παγωτού σε σχήμα ψαριού που (φυσικά) λατρεύει το Instagram Facebook Twitter

Πληροφορίες από: taiyakinyc.com και ny.eater.com

Γεύση
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια