Athens Street Food Festival- τελευταία ευκαιρία

Athens Street Food Festival- τελευταία ευκαιρία Facebook Twitter
Για το τρίτο και τελευταίο τριήμερο του φεστιβάλ όλα τα περίπτερα θα προσφέρουν ανανεωμένα μενού, με νέες γευστικές προτάσεις που προσδοκούν να εκπλήξουν όσους θα τα επισκεφθούν για πρώτη φορά
0

Η μεγάλη γιορτή του «φαγητού του δρόμου» που δίνει την ευκαιρία στο κοινό να δοκιμάσει γεύσεις απ' όλο τον κόσμο πραγματοποιείται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο έκτασης άνω των 4.000 τ.μ., στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι.


Οι ώρες που μπορεί κανείς να βολτάρει και να δοκιμάσει φαγητά απ' όλο τον κόσμο είναι από τις 17:00 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα την Παρασκευή, 12:00-01:00 το Σάββατο και 12:00-23:30 την Κυριακή. Άπλετος χρόνος, που ευνοεί τα νυχτοπούλια.


Πάνω από 35 καταστήματα έχουν τα δικά τους περίπτερα φέτος στο φεστιβάλ. Μερικά μόνο από τα ονόματα που συμμετέχουν είναι τα: Po' Boys, Mama Roux, Monster Burger, Guerilla Chef, Gurun, Not Just Falafel, Royal Curry House, Wok Art, El Luchador, Emi's Cupcakes, Γλυκό Καμινάδα, Mister Rolly, Γκιουζλεμέ, Mac 'n Cheesus, Etnico, Davinci, Loukoumades, Κωνσταντινίδης, Mentality, Poke Hawaian Susi, L' Ovelha Negra, Sugar Rock.


Για το τρίτο και τελευταίο τριήμερο του φεστιβάλ όλα τα περίπτερα θα προσφέρουν ανανεωμένα μενού, με νέες γευστικές προτάσεις που προσδοκούν να εκπλήξουν όσους θα τα επισκεφθούν για πρώτη φορά αλλά και όσους πήραν μία πρώτη γεύση τις προηγούμενες ημέρες.


Τρεις διακεκριμένοι σεφ έχουν δημιουργήσει φέτος pop-up stores αποκλειστικά για τις ημέρες του φεστιβάλ. Ο Δημήτρης Κατριβέσης, μετά τη μεγάλη επιτυχία της περασμένης χρονιάς, επιστρέφει με το Pantera Negra αλλά και το Vandal Burgers. Ο Στέφανος Στεφανίδης, ιδιοκτήτης του Big Kahuna Burgers, παρουσιάζει το μεξικάνικο El Luchador, ενώ ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης παρουσιάζει το Sugar Rock.

 
Το Athens Street Food Festival δεν παρουσιάζει μόνο φαγητό αλλά και ασυνήθιστα ποτά από διάφορες χώρες του κόσμου. Φέτος δεν θα λείψουν τα ειδικά διαμορφωμένα μπαρ με μεγάλη ποικιλία σε κοκτέιλ, κρασί, μπίρα, cider και αναψυκτικά.


Από το φεστιβάλ δεν λείπει, βέβαια, ούτε η μουσική, με γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς να επιλέγουν το soundtrack για τις γαστρονομικές βόλτες των επισκεπτών. Το Σάββατο 20/5 καλεσμένος του Athens Street Food Festival είναι ο DJ Food. Από τις αρχές των '90ς, το όνομα του πρότζεκτ συνδέθηκε με δύο σημεία αναφοράς της δεκαετίας: τη δισκογραφική Ninja Tune και τη σειρά Jazz Brakes, που με τα 5 volumes της συνέβαλε στη διαμόρφωση του trip-hop και της abstract hip hop.


Μερικά μόνο από τα φαγητά που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε αυτό το τριήμερο στο φεστιβάλ είναι τα μαύρα nachos του El Luchador, τα καυτερά του Royal Curry House, χαβανέζικο sushi από το Poké Hawaiian Sushi, «γάλα του τίγρη» από το ceviche του Pantera Negra και churros βουτηγμένα σε παγωτό.

Το κόστος εισόδου στο φεστιβάλ είναι 2,50 ευρώ.

Poké Hawaiian Sushi

To sushi των σέρφερ απευθείας από τη Χαβάη στo κέντρο της Αθήνας.

Athens Street Food Festival- τελευταία ευκαιρία Facebook Twitter
Δοκιμάστε για αρχή ένα pokebowl, δηλαδή ένα μπολάκι με μια μεγάλη μπάλα ρυζιού με σολομό ή γαρίδα και τέλειες σος.

Η νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης που αναμένεται να σηκώσει... κύματα ευχαρίστησης στους απανταχού λάτρεις του sushi λέγεται Poké Hawaiian Sushi και είναι ήδη εδώ, δηλαδή στο Athens Street Food Festival, όπου και μας συστήθηκε μέχρι να ανοίξει και επισήμως τις πόρτες του στο κέντρο της Αθήνας σε λίγες μέρες. Και αν αναρωτιέστε τι διαφορετικό έχει αυτό το sushi από τα άλλα, πρόκειται για το sushi της Χαβάης που έχουν αγαπήσει όλοι οι σέρφερ. Κάντε μια βόλτα, λοιπόν, το επόμενο και τελευταίο τριήμερο του φεστιβάλ απ' το περίπτερο του Poké Hawaiian Sushi που βρίσκεται σε πραγματικά χαβανέζικη διάθεση και δοκιμάστε για αρχή ένα pokebowl, δηλαδή ένα μπολάκι με μια μεγάλη μπάλα ρυζιού με σολομό ή γαρίδα και τέλειες σος που έχει δημιουργήσει ο σεφ Γιάννης Κανδυλίδης, γνωστός από τη θητεία του στο Βαρούλκο.

Το Poké Hawaiian Sushi ανοίγει τις πόρτες του στο Σύνταγμα (Πετράκη 7) στις 30 Μαΐου.

Royal Curry House

Αυθεντικές ανατολίτικες γεύσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Athens Street Food Festival- τελευταία ευκαιρία Facebook Twitter
Extra tip: Ο ζεστός του χώρος προσφέρεται για την οργάνωση εκδηλώσεων.

Λένε πως όπου βλέπεις πολλά και διαφορετικά μενού που προσπαθούν να έχουν λίγο απ' όλα δεν πρέπει να δείχνεις εμπιστοσύνη. Στην περίπτωση, όμως, του Royal Curry House τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και σας προσκαλεί να απολαύσετε παραδοσιακές ανατολίτικες, πικάντικες ή μη, θαλασσινές και χορτοφαγικές γεύσεις καθώς και επιδόρπια σε συνδυασμό με την ασιατική κουλτούρα. Το μενού του έχει να παρουσιάσει πιάτα από την ινδική, κινεζική, αραβική, ταϊλανδέζικη αλλά και πακιστανική κουζίνα, που αποτελούν ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι. Πλούσια αρώματα, καυτερά μπαχαρικά και χρυσαφένια χρώματα μπερδεύονται ιδιαίτερα και το γευστικό αποτέλεσμα δικαιώνει πλήρως τη δημιουργική ματιά που έχουν οι άνθρωποι στην κουζίνα του Royal Curry House. Το επόμενο τριήμερο, 19-21 Μαΐου, μπορείτε να γευτείτε τις ανατολίτικες νοστιμιές του στο Athens Street Food Festival και εκεί θα πειστείτε πως αξίζει να περάσετε άμεσα απ' το εστιατόριο και να ανακαλύψετε το ταξιδιάρικο μενού του. Σας προσφέρουμε το μενού του μπουφέ με 10 ευρώ ανά άτομο.

Royal Curry House, Πειραιώς & Βούλγαρη 7, Αθήνα, 215 5359222

Ερωτόκριτος

Το φημισμένο κεμπάπ της Κάνιγγος.

Athens Street Food Festival- τελευταία ευκαιρία Facebook Twitter
Ό,τι βγαίνει απ' την κουζίνα του Ερωτόκριτου είναι ένα κι ένα, μαγειρεμένο με τα καλύτερα κρέατα της αγοράς.


Αυτοί που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου ξέρουν ότι αν τους έρθει η όρεξη για κάτι νόστιμο, γρήγορο και οικονομικό ο προορισμός λέγεται «Ερωτόκριτος» και βρίσκεται στην Κάνιγγος. Το παραδοσιακό εστιατόριο-ψητοπωλείο που δημιούργησαν οι λάτρεις του φαγητού και πολλοί λάτρεψαν για το μοναδικό πολίτικο κεμπάπ του είναι ένας χώρος όπου η παράδοση συναντά την πολυτέλεια και οι γεύσεις είναι απλές, αλλά εκλεπτυσμένες. Ό,τι βγαίνει απ' την κουζίνα του Ερωτόκριτου είναι ένα κι ένα, μαγειρεμένο με τα καλύτερα κρέατα της αγοράς που κόβονται στο εργαστήριο του καταστήματος, ώστε το γευστικό αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό, και όλα χειροποίητα, όπως ακριβώς θα τα έφτιαχνε μια νοικοκυρά στο σπίτι της. Για πρώτη φορά, επιβάλλεται να δοκιμάσετε το πικάντικο κεμπάπ, εκτός αν έχετε όρεξη για κοτόπουλο ή χοιρινό που θα γευτείτε σε γύρο τυλιχτό ή σε μερίδα και πραγματικά θα το εκτιμήσετε. Και αν το επόμενο τριήμερο, 19-21 Μαΐου, ο δρόμος σάς βγάλει στο Γκάζι αντί για την Κάνιγγος, κάντε μια στάση στο stand του Ερωτόκριτου που θα βρίσκεται στο 2ο Athens Street Food Festival και θα καταλάβετε για τι γεύσεις μιλάμε.

Ερωτόκριτος, Κάνιγγος 3, Αθήνα, 210 3812583, www.souvlaki-erotokritos.gr

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πανάκριβο, μονάκριβο ελαιόλαδο

Ρεπορτάζ / Το πανάκριβο, μονάκριβο ελαιόλαδο

Η κατακόρυφη πτώση στην παγκόσμια ελαιοπαραγωγή έχει δημιουργήσει μια πρωτοφανή έλλειψη και από αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας του μέσου νοικοκυριού, το ελαιόλαδο κινδυνεύει να μετατραπεί σε luxury γαστρονομικό αγαθό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ & ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 01/10-Πώς πήγε φέτος ο τρύγος; Πέντε κορυφαίοι οινοποιοί απαντούν

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς πήγε φέτος ο τρύγος; Πέντε κορυφαίοι οινοποιοί απαντούν

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μαθαίνουν για τον τρύγο του ‘23 μιλώντας με τους οινοποιούς Στέλιο Μπουτάρη, Σωτήρη Καραγιάννη, Σταμάτη Μυλωνά, Γιώργο Λυραράκη και Γεράσιμο Λαζαρίδη.
THE LIFO TEAM
Ο καφές πάει με όλα

Γεύση / Ο καφές πάει με όλα

Η Αθήνα έχει να προσφέρει καλύτερο καφέ από ποτέ, όχι μόνο στα μέρη που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτόν αλλά και σε αυτά oπου μπορούμε να αγοράσουμε βιβλία και κεραμικά, φυτά και ρούχα, να γνωρίσουμε τις δουλειές Ελλήνων και ξένων artisans, να βρούμε γλυκά και ποπκόρν κατάλληλα για σκύλους και να υιοθετήσουμε μια γάτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
47’ λεπτά με τη Μαρίνα Χρονά

Γεύση / Μαρίνα Χρονά: «Με ενδιαφέρει το προσιτό φαγητό, γιατί θέλω να έχω επαφή με τον κόσμο»

Έξω από πιάτσες, δίπλα στο Μουσείο, η νεαρή σεφ άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι ένα new age μπιστρό που τα κάνει όλα απλά και κατανοητά, που συζητιέται όχι μόνο γιατί είναι νόστιμο αλλά και γιατί με τις τιμές του μπορεί να γίνει εύκολα στέκι, σαν να είναι η ταβέρνα της γενιάς μας.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Στα Άκρα για πρωινό με κοκορόπιτα, αυγά και χωριάτικα ψωμιά

Γεύση / Στα Άκρα για πρωινό με κοκορόπιτα, αυγά και χωριάτικα ψωμιά

Το πολυσυζητημένο εστιατόριο του Παγκρατίου δεν προσφέρεται μόνο για βραδινές συναντήσεις αλλά μας περιμένει από νωρίς το πρωί, περνάει τις πίτες μας από τα κάρβουνα, φτιάχνει πιάτα με ό,τι καλή πρώτη ύλη δίνουν η εποχή και οι μικροί παραγωγοί, κάνει ένα πρωινό που θα ετοίμαζαν οι γιαγιάδες μας, αν ήξεραν από τεχνικές.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αυτές είναι οι νέες αγαπημένες μας τυρόπιτες στην Αθήνα

Γεύση / Αυτές είναι οι νέες καλές τυρόπιτες της Αθήνας

Σίγουρα τιμούμε τις πιο ιστορικές του είδους και δύσκολα τις αλλάζουμε, από το Μαμ και το  Άριστον έχουμε φάει τόνους ζύμη κουρού. Όμως υπάρχουν και οι πιο νέοι, που έχουν μπει στο παιχνίδι αυτού του κλασικού πρωινού και μας το προσφέρουν άψογο. Ας ανανεωθούμε λοιπόν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σπέτσες

Γεύση / On the Verandah: Σεπτέμβριος στις Σπέτσες με ψάρι και εποχική κουζίνα

Στο ξενοδοχείο-τοπόσημο του νησιού, το Poseidonion Grand Hotel, και στην κομψή βεράντα του με φόντο τον Αργοσαρωνικό Kόλπο, ο Θεολόγος Αμηράς ποντάρει στο φρέσκο ψάρι και σε όσα του δίνει το μποστάνι του. Και αν ψάχνετε έναν καλό λόγο για μια σύντομη απόδραση προς τα εκεί, έρχεται και η Αρμάτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Όσα θέλουμε να δοκιμάσουμε φέτος στα νησιά

Γεύση / Όσα θέλουμε να δοκιμάσουμε φέτος στα νησιά

Είναι πολλές οι νέες και πολύ ενδιαφέρουσες αφίξεις φέτος το καλοκαίρι στα μέρη που θα ταξιδέψουμε, αφού οι μάγειρες από τα πιο hip γαστρονομικά project της Αθήνας δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους εκτός πόλης, ενώ άλλοι επιστρέφουν στον τόπο τους για να δουλέψουν με την κορυφαία του πρώτη ύλη και να την αναδείξουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μα γιατί δεν μιλάει κανείς για τα αγγούρια; 

Γεύση / Μα γιατί δεν μιλάει κανείς για τα αγγούρια; 

Αν και είναι απαραίτητο συστατικό για να φτιάξουμε το εθνικό μας ντιπ, τα επισκιάζει διαχρονικά η ντομάτα, ακόμα και η φέτα όταν μπαίνουν μαζί στη σαλάτα ενώ λίγοι είναι οι μάγειρες της Αθήνας που τους έχουν δώσει τη δέουσα προσοχή. Κάποιες ποικιλίες τους όμως θα σας πείσουν ότι κάθε άλλο παρά αδιάφορα είναι, ρίξτε τους μόνο χοντρό αλάτι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ