Αργυρούπολη-Ηλιούπολη-Άλιμος

Αργυρούπολη-Ηλιούπολη-Άλιμος Facebook Twitter
Villa Marieta
0
Κουρδιστήρι
Πριάμου & Κων. Καραμανλή 3, Κάτω Ηλιούπολη, 6909 179963

Στο ζεστό και φιλικό οινομαγειρείο του Θέμη και του Γιάννη θα συναντήσετε νεαρόκοσμο και όχι μόνο και θα γευτείτε διαφορετικούς μεζέδες. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη δροσιστική σαλάτα ντομάτα με τσαλαφούτι και κουλούρι Θεσσαλονίκης αλλά και τον καταπληκτικό γύρο κοτόπουλο με μαγιονέζα γουασάμπι. Οι λαϊκές, έντεχνες και ρεμπέτικες μουσικές θα σας βάλουν κατευθείαν στο κλίμα του μαγαζιού και θα κάνουν το Κουρδιστήρι στέκι σας. Στα συν του το άνετο πάρκινγκ, καθώς και η πιάτσα ταξί που βρίσκεται δίπλα.

Villa Marieta
Αριστοτέλους 31, Άλιμος, 210 9853188

Σε μια παλιά μονοκατοικία με κατάφυτο κήπο για το καλοκαίρι μπορείτε να απολαύσετε 115 διαφορετικές ετικέτες μπίρας και 23 βαρελίσιες, να ακούσετε classic rock μουσική αλλά και να δοκιμάσετε υπέροχα πιάτα, βασισμένα στη γερμανική κουζίνα, από αγριογούρουνο μέχρι λουκάνικο. Η Villa Marieta, με 16 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της μπίρας, προσφέρει τις βαρελίσιες μπίρες όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 7 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στη μισή τιμή. Επισκεφθείτε τη μια Κυριακή και διασκεδάστε παίζοντας beer-pong. Ανοιχτά καθημερινά από τις 6 μ.μ.

Rialto
Ηρώων Πολυτεχνείου 4, Ηλιούπολη, 210 9958764

Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, συνοδεία χαλαρής ή εντονότερης μουσικής, μπορείς να απολαύσεις το βραβευμένο καφέ του είτε μόνος, σερφάροντας στο internet, είτε με συντροφιά. Το Rialto στην Ηλιούπολη αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια κλασική επιλογή για όσους εκτιμούν το υψηλό επίπεδο ποιότητας και εξυπηρέτησης. Ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος που ανανεώνεται προσφέρει μια ανεξάντλητη παλέτα μουσικών ακουσμάτων, αρωμάτων και γεύσεων. Στα συν του η μεσογειακή κουζίνα με ιταλικές επιρροές και τα ευφάνταστα κοκτέιλ των εξειδικευμένων barista του.

Ζύθος
Λ. Καλαμακίου 97, Άλιμος, 210 9935001

Το όνομα του σημαίνει μπίρα στα ελληνικά. Λειτουργεί από το 1994 και συνδυάζει την μπιραρία με το εστιατόριο. Στον Ζύθο θα βρεις ποικιλία σε μπίρες, από ξανθιές έως καστανές και από κόκκινες μέχρι μαύρες, 8 βαρελίσιες και 120 ετικέτες. Δοκίμασε μοναδικές γεύσεις, ειδικές για την μπίρα, όπως λευκά λουκάνικα Μονάχου, κότσι, φοντί τυριών, αχνιστά μύδια, το ρωμαϊκό όργιο, σπάθα του Kaiser και πλήρη κουζίνα ζυμαρικών. Καταστήματα Ζύθος λειτουργούν, επιπλέον στο Π. Φάληρο (Λ. Ελευθερίας 45) και στο Χαλάνδρι (Κολοκοτρώνη 8).

Μικρές Κυκλάδες
Πανταζή 56, Ηλιούπολη, 210 9709150

Γνήσια τοπικά προϊόντα και αυθεντικές συνταγές σε έναν χώρο αιγαιοπελαγίτικης αισθητικής στην Ηλιούπολη. Στη διακόσμηση του χώρου κυριαρχεί το άσπρο-μπλε, που παραπέμπει στην κυκλαδίτικη παράδοση και μαρτυρά την καταγωγή των ιδιοκτητών. Οι ποιοτικές πρώτες ύλες, τα μοναδικά πιάτα, όπως ριζότο πεταλίδας, καπνιστό χέλι και φρέσκα όστρακα, αλλά και τα προïόντα με ονομασία προέλευσης και καταγωγή από τις Μικρές Κυκλάδες, είναι μερικοί από τους λόγους που το κάνουν άκρως ελκυστικό. €25/άτομο

Beertuoso
Λ. Ποσειδώνος 38, Άλιμος, 210 9836550

Με περισσότερες από 70 επιλεγμένες ετικέτες, που ξεκινούν από ελαφριές pills και φτάνουν μέχρι τις δυνατές μοναστηριακές και τις all time classic βαρελίσιες, και με ήχους ροκ, έθνικ, τζαζ και μπλουζ, το Beertuoso υποδέχεται όσους αγαπούν την μπίρα αλλά και το καλό φαγητό. Το νέο beer- restaurant στην  παραλία του Αλίμου θα σας κερδίσει με τη ζεστή του ατμόσφαιρα αλλά και το εξαιρετικό μενού του, που δεν μένει στα στενά όρια του συνοδευτικού της μπίρας, αλλά προχωράει πολύ περισσότερο στη γαστρονομία. Beertuoso… γιατί ποτέ πια ένα ποτήρι μπίρα δεν θα είναι το ίδιο!

Χόβολη
Κανάρη 30Α, Ηλιούπολη, 210 9959460

Κλασικό νεανικό στέκι στην καρδιά της Ηλιούπολης, που αποτελεί σημείο αναφοράς και τόπο συνάντησης. Εδώ και 15 χρόνια η Χόβολη προσφέρει υψηλή ποιότητα σε συνδυασμό με καλές τιμές. Ανοιχτή από το πρωί για καφέ, ροφήματα και κουβεντούλα, μέχρι το βράδυ για ποτό και μπίρα σε ρυθμούς ροκ, φάνκι και μπλουζ. Στα συν της η άψογη εξυπηρέτηση και τα επιτραπέζια παιχνίδια, που διασκεδάζουν τους θαμώνες κάθε ηλικίας.

Pita Plus
Λ. Βουλιαγμένης 276, Athens Metro Mall, 210 9712119

Το πρώτο κατάστημα της Pita Plus στο Athens Metro Mall είναι γεγονός. Ένας λιτός χώρος με μοντέρνο design που παραπέμπει σε μοντέρνα κουζίνα φιλοξενεί το πιο παραδοσιακό και αγαπημένο ελληνικό προϊόν, το σουβλάκι. Τα αποκλειστικά χειροποίητα προϊόντα, τα 100% μοσχαρίσια μπιφτέκια (ίσως τα πιο «σπιτικά» μπιφτέκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ), οι φρεσκοκομμένες και λαχταριστές σαλάτες, καθώς και ο εξαιρετικός γύρος κοτόπουλο και χοιρινό (ελαφρύς, χωρίς πολλά καρυκεύματα, με γεμάτη γεύση) είναι τέσσερις λόγοι για τους οποίους πρέπει να το επισκεφθείτε.

Besito
28ης Οκτωβρίου & Θράκης 10, Αργυρούπολη, 210 9952063

Το καφέ που έχει γίνει στέκι στην Αργυρούπολη. Κάτοικοι των περιχώρων και όχι μόνο, όλων των ηλικιών, βρίσκονται από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ στους φιλόξενους καναπέδες του για καφέ, σοκολάτα, χυμό, ποτό αλλά και λαχταριστά γλυκά. Ζεστός χώρος, με κύριο στοιχείο το ξύλο και τις αποχρώσεις του καφέ και του πορτοκαλί, που ανοίγει την όρεξη για διασκέδαση και κουβέντα με την παρέα.

Despues
Κύπρου 75, Αργυρούπολη, 210 9952063

Το αδελφάκι του Besito, το Despues, άλλαξε εδώ και λίγο καιρό κι έγινε τελείως διαφορετικό. Το είχαμε συνηθίσει με ελληνικές μουσικές και πλέον παίζει mainstream και light έντεχνο ελληνικό. Φανταστικά σχέδια και ζωγραφικές στους τοίχους το κάνουν εντελώς street, δίνοντάς του μια νεανική νότα. Κάθε μέρα happy hour από τις 11:00 μ.μ.

Vale Vale
Αλεξουπόλεως 26, Αργυρούπολη, 210 9965903

Λιχουδιές από τη γερμανική κουζίνα, νόστιμοι μπιρομεζέδες, κρύες και ζεστές χορταστικές ποικιλίες και σαλάτες συνοδεύουν άριστα όποιον από τους 80  κωδικούς μπίρας διαλέξετε. Με ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα υπό τους ήχους ροκ μουσικής και με εσωτερική διακόσμηση από πέτρα και ξύλο, το Vale Vale αποτελεί το ιδανικό στέκι για τους λάτρεις της μπίρας. Τα συλλεκτικά ποτήρια απ’ όλο τον κόσμο δίνουν ξεχωριστή φινέτσα στον χώρο. Ανοιχτό τις καθημερινές από τις 3:00 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα από τη 1:00 μ.μ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ