Αργυρούπολη-Ηλιούπολη-Άλιμος

Αργυρούπολη-Ηλιούπολη-Άλιμος Facebook Twitter
Villa Marieta
0
Κουρδιστήρι
Πριάμου & Κων. Καραμανλή 3, Κάτω Ηλιούπολη, 6909 179963

Στο ζεστό και φιλικό οινομαγειρείο του Θέμη και του Γιάννη θα συναντήσετε νεαρόκοσμο και όχι μόνο και θα γευτείτε διαφορετικούς μεζέδες. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη δροσιστική σαλάτα ντομάτα με τσαλαφούτι και κουλούρι Θεσσαλονίκης αλλά και τον καταπληκτικό γύρο κοτόπουλο με μαγιονέζα γουασάμπι. Οι λαϊκές, έντεχνες και ρεμπέτικες μουσικές θα σας βάλουν κατευθείαν στο κλίμα του μαγαζιού και θα κάνουν το Κουρδιστήρι στέκι σας. Στα συν του το άνετο πάρκινγκ, καθώς και η πιάτσα ταξί που βρίσκεται δίπλα.

Villa Marieta
Αριστοτέλους 31, Άλιμος, 210 9853188

Σε μια παλιά μονοκατοικία με κατάφυτο κήπο για το καλοκαίρι μπορείτε να απολαύσετε 115 διαφορετικές ετικέτες μπίρας και 23 βαρελίσιες, να ακούσετε classic rock μουσική αλλά και να δοκιμάσετε υπέροχα πιάτα, βασισμένα στη γερμανική κουζίνα, από αγριογούρουνο μέχρι λουκάνικο. Η Villa Marieta, με 16 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της μπίρας, προσφέρει τις βαρελίσιες μπίρες όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 7 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στη μισή τιμή. Επισκεφθείτε τη μια Κυριακή και διασκεδάστε παίζοντας beer-pong. Ανοιχτά καθημερινά από τις 6 μ.μ.

Rialto
Ηρώων Πολυτεχνείου 4, Ηλιούπολη, 210 9958764

Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, συνοδεία χαλαρής ή εντονότερης μουσικής, μπορείς να απολαύσεις το βραβευμένο καφέ του είτε μόνος, σερφάροντας στο internet, είτε με συντροφιά. Το Rialto στην Ηλιούπολη αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια κλασική επιλογή για όσους εκτιμούν το υψηλό επίπεδο ποιότητας και εξυπηρέτησης. Ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος που ανανεώνεται προσφέρει μια ανεξάντλητη παλέτα μουσικών ακουσμάτων, αρωμάτων και γεύσεων. Στα συν του η μεσογειακή κουζίνα με ιταλικές επιρροές και τα ευφάνταστα κοκτέιλ των εξειδικευμένων barista του.

Ζύθος
Λ. Καλαμακίου 97, Άλιμος, 210 9935001

Το όνομα του σημαίνει μπίρα στα ελληνικά. Λειτουργεί από το 1994 και συνδυάζει την μπιραρία με το εστιατόριο. Στον Ζύθο θα βρεις ποικιλία σε μπίρες, από ξανθιές έως καστανές και από κόκκινες μέχρι μαύρες, 8 βαρελίσιες και 120 ετικέτες. Δοκίμασε μοναδικές γεύσεις, ειδικές για την μπίρα, όπως λευκά λουκάνικα Μονάχου, κότσι, φοντί τυριών, αχνιστά μύδια, το ρωμαϊκό όργιο, σπάθα του Kaiser και πλήρη κουζίνα ζυμαρικών. Καταστήματα Ζύθος λειτουργούν, επιπλέον στο Π. Φάληρο (Λ. Ελευθερίας 45) και στο Χαλάνδρι (Κολοκοτρώνη 8).

Μικρές Κυκλάδες
Πανταζή 56, Ηλιούπολη, 210 9709150

Γνήσια τοπικά προϊόντα και αυθεντικές συνταγές σε έναν χώρο αιγαιοπελαγίτικης αισθητικής στην Ηλιούπολη. Στη διακόσμηση του χώρου κυριαρχεί το άσπρο-μπλε, που παραπέμπει στην κυκλαδίτικη παράδοση και μαρτυρά την καταγωγή των ιδιοκτητών. Οι ποιοτικές πρώτες ύλες, τα μοναδικά πιάτα, όπως ριζότο πεταλίδας, καπνιστό χέλι και φρέσκα όστρακα, αλλά και τα προïόντα με ονομασία προέλευσης και καταγωγή από τις Μικρές Κυκλάδες, είναι μερικοί από τους λόγους που το κάνουν άκρως ελκυστικό. €25/άτομο

Beertuoso
Λ. Ποσειδώνος 38, Άλιμος, 210 9836550

Με περισσότερες από 70 επιλεγμένες ετικέτες, που ξεκινούν από ελαφριές pills και φτάνουν μέχρι τις δυνατές μοναστηριακές και τις all time classic βαρελίσιες, και με ήχους ροκ, έθνικ, τζαζ και μπλουζ, το Beertuoso υποδέχεται όσους αγαπούν την μπίρα αλλά και το καλό φαγητό. Το νέο beer- restaurant στην  παραλία του Αλίμου θα σας κερδίσει με τη ζεστή του ατμόσφαιρα αλλά και το εξαιρετικό μενού του, που δεν μένει στα στενά όρια του συνοδευτικού της μπίρας, αλλά προχωράει πολύ περισσότερο στη γαστρονομία. Beertuoso… γιατί ποτέ πια ένα ποτήρι μπίρα δεν θα είναι το ίδιο!

Χόβολη
Κανάρη 30Α, Ηλιούπολη, 210 9959460

Κλασικό νεανικό στέκι στην καρδιά της Ηλιούπολης, που αποτελεί σημείο αναφοράς και τόπο συνάντησης. Εδώ και 15 χρόνια η Χόβολη προσφέρει υψηλή ποιότητα σε συνδυασμό με καλές τιμές. Ανοιχτή από το πρωί για καφέ, ροφήματα και κουβεντούλα, μέχρι το βράδυ για ποτό και μπίρα σε ρυθμούς ροκ, φάνκι και μπλουζ. Στα συν της η άψογη εξυπηρέτηση και τα επιτραπέζια παιχνίδια, που διασκεδάζουν τους θαμώνες κάθε ηλικίας.

Pita Plus
Λ. Βουλιαγμένης 276, Athens Metro Mall, 210 9712119

Το πρώτο κατάστημα της Pita Plus στο Athens Metro Mall είναι γεγονός. Ένας λιτός χώρος με μοντέρνο design που παραπέμπει σε μοντέρνα κουζίνα φιλοξενεί το πιο παραδοσιακό και αγαπημένο ελληνικό προϊόν, το σουβλάκι. Τα αποκλειστικά χειροποίητα προϊόντα, τα 100% μοσχαρίσια μπιφτέκια (ίσως τα πιο «σπιτικά» μπιφτέκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ), οι φρεσκοκομμένες και λαχταριστές σαλάτες, καθώς και ο εξαιρετικός γύρος κοτόπουλο και χοιρινό (ελαφρύς, χωρίς πολλά καρυκεύματα, με γεμάτη γεύση) είναι τέσσερις λόγοι για τους οποίους πρέπει να το επισκεφθείτε.

Besito
28ης Οκτωβρίου & Θράκης 10, Αργυρούπολη, 210 9952063

Το καφέ που έχει γίνει στέκι στην Αργυρούπολη. Κάτοικοι των περιχώρων και όχι μόνο, όλων των ηλικιών, βρίσκονται από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ στους φιλόξενους καναπέδες του για καφέ, σοκολάτα, χυμό, ποτό αλλά και λαχταριστά γλυκά. Ζεστός χώρος, με κύριο στοιχείο το ξύλο και τις αποχρώσεις του καφέ και του πορτοκαλί, που ανοίγει την όρεξη για διασκέδαση και κουβέντα με την παρέα.

Despues
Κύπρου 75, Αργυρούπολη, 210 9952063

Το αδελφάκι του Besito, το Despues, άλλαξε εδώ και λίγο καιρό κι έγινε τελείως διαφορετικό. Το είχαμε συνηθίσει με ελληνικές μουσικές και πλέον παίζει mainstream και light έντεχνο ελληνικό. Φανταστικά σχέδια και ζωγραφικές στους τοίχους το κάνουν εντελώς street, δίνοντάς του μια νεανική νότα. Κάθε μέρα happy hour από τις 11:00 μ.μ.

Vale Vale
Αλεξουπόλεως 26, Αργυρούπολη, 210 9965903

Λιχουδιές από τη γερμανική κουζίνα, νόστιμοι μπιρομεζέδες, κρύες και ζεστές χορταστικές ποικιλίες και σαλάτες συνοδεύουν άριστα όποιον από τους 80  κωδικούς μπίρας διαλέξετε. Με ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα υπό τους ήχους ροκ μουσικής και με εσωτερική διακόσμηση από πέτρα και ξύλο, το Vale Vale αποτελεί το ιδανικό στέκι για τους λάτρεις της μπίρας. Τα συλλεκτικά ποτήρια απ’ όλο τον κόσμο δίνουν ξεχωριστή φινέτσα στον χώρο. Ανοιχτό τις καθημερινές από τις 3:00 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα από τη 1:00 μ.μ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ