Απεργία την Πρωτομαγιά

All Day: Tα πιο funky εστιατόρια της πόλης

All Day: Tα πιο funky εστιατόρια της πόλης Facebook Twitter
Ο βιομηχανικός χώρος της Gargaretta, που καταφέρνει να αποπνέει ταυτόχρονα ζεστασιά, έχει σχεδιαστεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο της Έλενας Σταυροπούλου και ταιριάζει απόλυτα στη γειτονιά της Ακρόπολης.
0

Gargaretta

Εκπροσωπεί την ελληνική γαστρονομία αλλά και την παραγωγή του τόπου μας. 

Η Gargaretta είναι από εκείνους τους χώρους που σου προκαλούν την αίσθηση της «χημείας», όπως συμβαίνει όταν συναντάς κάποιον άγνωστο και νιώθεις ότι σου ταιριάζει. Ο βιομηχανικός χώρος, που καταφέρνει να αποπνέει ταυτόχρονα ζεστασιά, έχει σχεδιαστεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο της Έλενας Σταυροπούλου και ταιριάζει απόλυτα στη γειτονιά της Ακρόπολης. Άλλωστε, το όνομα είναι μια υπενθύμιση της παλιάς ονομασίας της περιοχής, τότε που μεσουρανούσε εκεί η οικογένεια των γαιοκτημόνων Γαργαρέτα. 

Με το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν και την ελληνική παράδοση, o Χρύσανθος Μανωλόπουλος, ως consultant chef στην επιμέλεια του μενού, και ο head chef Σπύρος Μπελιβάνης παρουσιάζουν μια σύγχρονη και φρέσκια προσέγγιση σε πιάτα με έντονο μεσογειακό χαρακτήρα.

All Day: Tα πιο funky εστιατόρια της πόλης Facebook Twitter
All Day: Tα πιο funky εστιατόρια της πόλης Facebook Twitter

Τα νιόκι με καπνιστή γραβιέρα Κρήτης, η μπρουσκέτα με σαλάμι Λευκάδος, κρέμα ανθότυρου και καραμελωμένα σύκα και η βελουτέ σούπα κολοκύθας με χτένια είναι ανάμεσα στα ορεκτικά που θα σε προετοιμάσουν για τις γευστικές προτάσεις. Τα ταρτάρ παραμένουν αγαπημένη επιλογή, αλλά δεν θα αντισταθείς εύκολα στη σεφταλιά κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα και αρωματικό γιαούρτι ή στο μοσχαρίσιο στιφάδο με κρέμα καπνιστής πατάτας, κοκκάρια και καραμελωμένο μήλο, που θυμίζει κυριακάτικο ελληνικό τραπέζι. Εξαιρετική η λίστα κρασιών με ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, που τιμά αυτή την πλευρά της πολιτισμικής μας παράδοσης. Εξάλλου, η Gargaretta στα ράφια της προσφέρει προϊόντα από μικρούς  Έλληνες παραγωγούς, που μπορείς να αγοράσεις για το σπίτι, αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα. Εκπρόσωπος της μεσογειακής γαστρονομίας, της ελληνικής φιλοξενίας και της ντόπιας παραγωγής, η Gargaretta συνοψίζει με την αισθητική της όλα όσα αναζητάς στη γευστική σκηνή της Αθήνας. 

* Από τις 18 Νοεμβρίου θα βρεις σε limited διαθεσιμότητα το μοναδικό πανετόνε της "MiTo'21 Panettone Milano", που καλωσορίζει τη γιορτινή περίοδο.

Ροβέρτου Γκάλλι 1, 210 9228713, Facebook: Gargaretta, Instagram: gargaretta

This is Loco

Το νέο hot spot βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στο Κουκάκι.

All Day: Tα πιο funky εστιατόρια της πόλης Facebook Twitter

Specialty coffee από μικρούς παραγωγούς, comfort φαγητό από εξαιρετικές εποχικές πρώτες ύλες, φίνα tapas, χορταστικό brunch, λαχταριστά γλυκά, διαλεχτές ελληνικές ετικέτες κρασιού και signature cocktails. Αν είσαι λάτρης όλων των παραπάνω, τότε μόλις ανακάλυψες το νέο σου match στην καρδιά της Αθήνας, στο Κουκάκι και στο ολοκαίνουργιο This is Loco, που έφτασε μόλις για να μας τρελάνει με τις γεύσεις και τις μουσικές του. 

Πίσω από το This is Loco κρύβεται η Αθηνά Σκουβάκη που, αν και γεννημένη στο Σίδνεϊ, έζησε πολλά χρόνια στο Κουκάκι. Μια πολίτης του κόσμου, που στο ταξίδι της από χώρα σε χώρα μάζεψε γεύσεις, εικόνες, εμπειρίες και αναμνήσεις και, επιστρέφοντας στην Αθήνα, θέλησε να τα μοιραστεί. 

Την κουζίνα έχει αναλάβει ο chef Ηλίας Σταμάτης Καρακατσάνης Τεχάντα που γνωρίσαμε φέτος στο «Game of Chefs». Ευγενής του στόχος είναι να προσφέρει ασυνήθιστες συνταγές της Λατινικής Αμερικής με γευστικά και πρωτότυπα tapas για το βραδινο μενού, που σε ταξιδεύουν ως εκεί. Κατά τη διάρκεια της ημέρας υπογράφει και χειροποίητα σάντουιτς, ολόφρεσκες σαλάτες αλλά και πιάτα brunch που θα σε συνεπάρουν. 

All Day: Tα πιο funky εστιατόρια της πόλης Facebook Twitter
All Day: Tα πιο funky εστιατόρια της πόλης Facebook Twitter

Pastry chef η Χριστίνα Γιογκουρτσόγλου, που έχει περάσει από βραβευμένα εστιατόρια στο Λονδίνο (Hakkassan και Social) και είναι υπεύθυνη για τα θεσπέσια κέικ καρότου και μπανάνας, την αφράτη τιραμισού αλλά και το φανταστικό cheesecake.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ το This is Loco φιλοξενεί Έλληνες και ξένους DJs, ανεβάζοντας στροφές με ηλεκτρονική, funk και disco μουσική, ενώ τα κοκτέιλ και το κρασί συνοδεύονται από τα φανταστικά tapas αλλά και από ντελικάτα πλατό αλλαντικών και τυριών, δημιουργώντας το τέλειο pairing!

Φαλήρου 47, Κουκάκι, www.thisisloco.gr, Facebook: thisisloco.gr, Instagram: thisisloco_athens. Ωράριο: Κυρ.-Πέμ. 09:00-17:00, Παρ.-Σάβ. 09:00-02:00

Cappuccio

All-day στέκι που λατρεύει την ιταλική παράδοση.

All Day: Tα πιο funky εστιατόρια της πόλης Facebook Twitter

Η γαστρονομία που έρχεται από την Ιταλία είναι γνώριμη, γευστική και οικεία σαν το κέρασμα ενός καλού φίλου που μαγειρεύει για σένα τα αγαπημένα πιάτα της χώρας του. Γι’ αυτό το Cappuccio είναι το all-day στέκι που θα επισκεφθείς κάθε φορά που αναζητάς να απολαύσεις κάτι πραγματικά νόστιμο που έρχεται από την παράδοση μιας άλλης χώρας, αλλά ταιριάζει απόλυτα στη δική σου επιθυμία.

Από το πρωί τα πιάτα του brunch, που σερβίρεται καθημερινά, αναδεικνύουν την ιταλική κουζίνα στα καλύτερά της. Οι ομελέτες πρωταγωνιστούν, με την Cappuccio να κλέβει τις εντυπώσεις και τα pancakes να συνοδεύουν τον αρωματικό μονοποικιλιακό καφέ που ανεβάζει επίπεδο στην καθημερινή αυτή συνήθεια. Ανάμεσα στις προτάσεις του καταλόγου θα βρεις εκπληκτικά σάντουιτς, γεμιστά κουλούρια με μοναδικούς συνδυασμούς υλικών, πεντανόστιμα μπέιγκελ αλλά και vegan επιλογές που θα λατρέψεις, ακόμα κι αν δεν ακολουθείς αυτήν τη διατροφή. Εννοείται ότι η πίτσα και τα καλτσόνε σε διαφορετικές συνταγές, με πηγή έμπνευσης την ιταλική παράδοση, θα σε καταπλήξουν με τη γεύση τους, καθώς τα γνήσια ιταλικά αλλαντικά και τυριά κάνουν τη διαφορά και το καταλαβαίνεις από την πρώτη μπουκιά. Τα πεϊνιρλί –εδώ θα δοκιμάσεις την ελαφριά version τους– είναι ανάμεσα στα must try και, φυσικά, γίνονται η απόλυτη επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας.

All Day: Tα πιο funky εστιατόρια της πόλης Facebook Twitter

Κι επειδή μια επιτυχημένη ιδέα πρέπει να μοιράζεται, το Cappuccio προσφέρει το επιτυχημένο concept του για franchise, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε τις all-day ιταλικές γεύσεις σε πολλά και διαφορετικά σημεία. Κι αυτό εμείς το θέλουμε πολύ!

Ηλία Ηλιού 30, 210 9010092, Facebook: Cappuccio café, Instagram: cappuccio_gr

Zambri

Γαστρονομικές προτάσεις που διατηρούν την ουσία της γεύσης.

All Day: Tα πιο funky εστιατόρια της πόλης Facebook Twitter

Ένα από τα ομορφότερα νεοκλασικά της Κηφισίας, εκεί όπου παλιά βρισκόταν το Beau Brummel, είναι το νέο σημείο συνάντησης για όσους αναζητούν την ουσία της γεύσης. Στο Zambri ο σεφ Γιώργος Καπέρδας εκφράζει όλο του το πάθος για μια μαγειρική που μπορεί να μιλήσει στις βαθύτερες επιθυμίες σου, αυτές που αφορούν το αίσθημα εμπιστοσύνης και της ανεπιτήδευτης απόλαυσης για την οποία δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ. Το μενού προτείνει δημιουργικά πιάτα βασισμένα σε φρέσκα υλικά από μικρούς παραγωγούς κι αυτό μόνο του είναι ενδεικτικό όχι μόνο της υψηλής ποιότητας αλλά και της φιλοσοφίας που εκφράζει αυτό το ιδιαίτερο gastro-bar. Από τα πιάτα του πρωινού ή brunch μέχρι τον μεσημεριανό κατάλογο και τις επιλογές dinner, η γευστική εμπειρία στο Zambri είναι ένα ταξίδι που ξεκινά από την ελληνική παράδοση και μεταφέρει στις αποσκευές του σουβενίρ από τις κουζίνες όλου του κόσμου.

All Day: Tα πιο funky εστιατόρια της πόλης Facebook Twitter

Στον κατάλογο θα βρεις προτάσεις από τη στεριά και τη θάλασσα, όπως το rib eye με baby πατάτα φούρνου, ψητά baby καρότα, ψητά μανιτάρια enioki και σάλτσα μπεαρνέζ, αλλά και το εξαιρετικό λαβράκι ψημένο με φλόγιστρο, μεσογειακή σάλτσα, chips και πουρέ από παστινάκι. Ιδιαίτερες οι γεύσεις και στα ζυμαρικά, όπου θα σε εντυπωσιάσει το κριθαράκι πίτσα με σουτζούκι, πιπεριές και φύτρες ραπανάκι, ενώ το τραχανότο με μοσχάρι ραγού αναδίδει τα αρώματα του τόπου μας. Θα συνοδεύσεις τα πιάτα με δροσερές σαλάτες «από τον κήπο μας» και, φυσικά, δεν γίνεται να μην κλείσεις με κάποιο από τα λαχταριστά επιδόρπια –το Εmotion Chocolate προσφέρει πραγματική συγκίνηση! Το Zambri με τον ιδιαίτερο χώρο, όπου κάθε λεπτομέρεια έχει επιλεγεί προσεκτικά, σε προετοιμάζει από την πρώτη στιγμή για μια γαστρονομική αποκάλυψη που ταυτόχρονα παραμένει οικεία και σε κερδίζει με την ουσία της.

Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, 210 6230063, www.zambriallday.gr, Facebook: ZAMBRI, Instagram: zambri_all_day

Snob Athens

To πιο μαγικό bistronomy στο κέντρο της Αθήνας.

All Day: Tα πιο funky εστιατόρια της πόλης Facebook Twitter

Το Snob Αthens δεν θυμίζει σε τίποτα ένα απλό food spot. Το εκπληκτικό νεοκλασικό του κτίριο χρονολογείται από το 1850 και από τότε αποτελεί ένα στολίδι στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί ο σεφ Γιώργος Καπερδάς επιμελείται με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο τα υπέροχα πιάτα του head chef Δημήτρη Μαρούλη και μαζί δημιουργούν ένα gastrobar που χαρίζει μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Αν είσαι λάτρης του brunch, αποκλείεται να μην ξετρελαθείς με τις τόσο διαφορετικές και απολαυστικές εκδοχές του. Στο μενού θα βρεις από acai bowl και λευκή ομελέτα μέχρι τάρτα τανίν και sourdough sandwich. Αυτό, όμως, που αξίζει να δοκιμάσεις περισσότερο απ’ όλα είναι τα pancakes! Oreo cookie, red velvet ή curd μπανάνας, όποιο συνδυασμό και να επιλέξεις, είναι πεντανόστιμος. Για φαγητό, θα βρεις απολαυστικά πιάτα, όπως ταρτάρ μοσχάρι και katsu sando μουσακά, που αναδεικνύουν από την πρώτη δοκιμή τη φροντίδα του χειροποίητου. Στα must ανήκει σίγουρα το «I am Snob» burger με μοσχαρίσιο short rib, τυρί προβολόνε, μαρούλι, ντομάτες, αγιολί από μανιτάρια πορτσίνι σε μπριός πατάτας.

All Day: Tα πιο funky εστιατόρια της πόλης Facebook Twitter

Όποιο πιάτο κι αν έρθει στο τραπέζι σου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην εντυπωσιαστείς από την εμφάνισή του. Δημιουργικό, γεμάτο φαντασία και ευρηματικότητα, το food styling είναι ένα από τα highlights του μαγαζιού. Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός του χώρου, η υψηλή αισθητική και η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που σε παρασύρει από την πρώτη στιγμή δημιουργούν το απόλυτο σκηνικό για να δοκιμάσεις τις μοναδικές γεύσεις του. Όταν μιλάμε για απόλαυση, το Snob δεν εξυπακούεται απλώς. Επιβάλλεται!

Αγίας Ειρήνης 17, 210 3242603, Facebook: Snob Athens, Instagram: snob.athens 

Lot 51

Γεύσεις που σε κάνουν να περνάς καλά!

All Day: Tα πιο funky εστιατόρια της πόλης Facebook Twitter

Το Lot 51 είναι μια εμπειρία από αυτές που μετατρέπονται σε αναπάντεχη έκπληξη μέσα στην καθημερινότητα. Ξεκινάς για να πιεις έναν καφέ και ανακαλύπτεις την ξεχωριστή γεύση του κεφαλαίου specialty. Εκτός από τον μονοποικιλιακό καφέ ροής, καθημερινά μπορείς να κάνεις τη δική σου γευσιγνωσία με blends από διάφορα μέρη του κόσμου, όλα με την υπογραφή της Lot 51.

Όμως, η γευστική εξερεύνηση στο Lot 51 δεν σταματά στον καφέ. Γίνεται μια ολόκληρη φιλοσοφία που χαρακτηρίζει όλα τα πιάτα. Κι όταν λέμε όλα, εννοούμε ό,τι κι αν δοκιμάσεις από ένα μενού που τιμά τη συνήθεια του brunch με επιλεγμένες συνταγές και δημιουργεί προτάσεις για όλη την ημέρα, τις οποίες θα απολαύσεις σε έναν χώρο όπου το κουλ συνδυάζεται με την casual γαστρονομία. Η πίτσα Bufala με σάλτσα ντομάτας San Marzano, φρέσκια μοτσαρέλα και βασιλικό είναι πρόταση για κάθε στιγμή και θα σε ενθουσιάσει από την πρώτη μπουκιά – το ζυμάρι ωριμάζει για 24 ώρες και αυτή η αναμονή αξίζει κάθε της λεπτό! Must try το Chuck flap tail με εκπληκτικό black angus ocean beef 180 gr, mesclun, φρέσκιες τηγανητές πατάτες και χειροποίητη bbq sauce – όχι δεν έχει καμία σχέση με ό,τι ξέρεις.

All Day: Tα πιο funky εστιατόρια της πόλης Facebook Twitter

Στην κατηγορία γλυκό, η γκοφρέτα πραλίνας Namelaka από σοκολάτα Valrhona Bahibe, passion fruit sauce, crunchy πέρλες από σοκολάτα Valrhona και σορμπέ μάνγκο σού θυμίζει σε εμφάνιση και γεύση γκουρμέ δημιουργία. Όλα αυτά το Lot 51 καταφέρνει να τα προσφέρει μακριά από κάθε είδους ταμπέλα ή ψυχαναγκαστική κατηγοριοποίηση. Αντίθετα, όλες οι γεύσεις έρχονται ως μια φυσική προέκταση της τρέλας, του χιούμορ και της αισθητικής μια ομάδας που ξέρει πώς είναι να περνάς καλά και το μοιράζεται απλόχερα.

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια, 6937 337066, www.lot51.gr, Facebook: LOT51, Instagram: lot.51

6 Cafe Bistro

To γνωστό συνεργατικό καφενείο του Θησείου έγινε ένα υπέροχο bistro.

All Day: Tα πιο funky εστιατόρια της πόλης Facebook Twitter

Μπορεί να το θυμάσαι ως «6 Synergatiko Kafeneio Thiseiou». Σήμερα λέγεται 6 Cafe Bistro. H Γιώτα, η Κλειώ, η Μαρία και ο Μάκης κάνουν μαζί το επόμενό τους βήμα, αλλάζοντας τα πάντα στο μαγαζί τους, εκτός από ένα πράγμα: το υπέροχο, χειροποίητο φαγητό και την τεράστια αγάπη τους γι’ αυτό που κάνουν. Σήμερα, η κουζίνα του 6 Cafe Bistro έχει κυριολεκτικά τα πάντα. Σαγανάκι με αυγά και καβουρμά, γεμιστά πορτομπέλο, ιτσλί κεφτέ και σύγκλινο Μάνης με πορτοκάλι αλλά και εκπληκτικές πίτες! Τα πιάτα συνοδεύονται με φρέσκιες σαλάτες –must η σαλάτα ντάκος αβοκάντο– και φυσικά με κάποια ετικέτα από τα κρασιά της wine list που ταιριάζουν ιδανικά με ένα πλατό αλλαντικών ή τυριών αλλά και με τα πεντανόστιμα πεϊνιρλί. Στην κατηγορία «επιδόρπιο», όποια πρόταση κι αν δοκιμάσεις θα νιώσεις τη φροντίδα του σπιτικού γλυκού. Μην παραλείψεις με τίποτα τη γαλατόπιτα ή τη μοναδική τούρτα κoκ. Στο 6 Cafe Bistro θα απολαύσεις breakfast ή brunch, με τις διάσημες ομελέτες να πρωταγωνιστούν, όπως η ομελέτα με αβοκάντο, ντοματίνια και λαδοτύρι Μυτιλήνης. Από το μενού δεν λείπουν φυσικά τα vegan πιάτα και τα smoothies. Οι εκπληκτικές, χειροποίητες σοκολάτες, ο αρωματικός καφές αλλά και οι ξεχωριστές γεύσεις σε τσάι συνοδεύονται από ολόφρεσκα κρουασανάκια, ενώ χαλαρώνεις με ήχους τζαζ και σόουλ, και καθώς χαλαρώνεις το βραδάκι τα vibes ανεβαίνουν με ένα ποτάκι ή κοκτέιλ. Όλα τα υλικά είναι βιολογικά και η υψηλή τους ποιότητα κάνει τη διαφορά. Το 6 Cafe Bistro σε καλωσορίζει σε έναν χώρο όπου η εντυπωσιακή τοιχογραφία του ζωγράφου Μανώλη Αναστασάκου κλέβει τα βλέμματα, παραμένοντας ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια του Θησείου. 

Τριών Ιεραρχών 21, 210 3451813, Facebook: 6 Café-Bistro,  Instagram: 6_cafebistro 

Γεύση
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ