ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

8 μέρη που αγαπάμε στο Κουκάκι

8 μέρη που αγαπάμε στο Κουκάκι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Το Κουκί

Ψαγμένες γεύσεις για δυνατούς μύστες στον πεζόδρομο.

Η εμπειρία ενός κοκτέιλ είναι μεγάλη υπόθεση. Κι αν κάποιος είναι γνώστης και μύστης αυτής της εμπειρίας, δεν μπορεί παρά να επισκεφτεί το Κουκί στο Κουκάκι. Σε ένα alternative ατμοσφαιρικό περιβάλλον, με τον Ρέι Τσαρλς να σε καλεί να κινηθείς στον ρυθμό του, απολαμβάνεις το βράδυ ένα κοκτέιλ «Naxos», που σε ταξιδεύει σε καλοκαιρινές γεύσεις με αλμύρα στο κορμί, ή ένα «Okiya», για τους πιο ψαγμένους... Ταυτόχρονα, οι γαστρονομικές επιλογές είναι πολλές και όλες διαλεγμένες! Pulled pork sandwich με σιγοψημένο χοιρινό, stripes κοτόπουλου με ξηρούς καρπούς, γαρίδες τυλιχτές σε μπέικον και φύλλο ρυζιού πάνω σε sweet chilli sauce, φιλέτο χοιρινό μαγειρεμένο σε κενό αέρος με πουρέ γλυκοπατάτας και μια δροσερή σαλάτα με παξιμάδι χαρούπι, ντοματίνια, αβοκάντο και κρίταμο είναι η ιδανική πρόταση για να συνοδεύσεις το ποτό ή το κρασί σου. Κι όλα αυτά από νωρίς το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, μια και το πρωί μπορείς να επιλέξεις τον καφέ σου μέσα από μια ποικιλία, σε συνδυασμό με κλασικές μαμαδίστικες αυγοφέτες, scrambled eggs με σολομό, γιαούρτι με φρέσκα φρούτα και γκρανόλα ή –γιατί όχι;–, μια αποδομημένη μηλόπιτα.

Γ. Ολυμπίου 5-9, Αθήνα, 211 4114705

Λόλος

Μια ιστορία 100 χρόνων στο Κουκάκι.

8 μέρη που αγαπάμε στο Κουκάκι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Εάν δε ξέρεις τον Λόλο, σίγουρα δεν έχεις ζήσει την απόλυτη εμπειρία του τι εστί Κουκάκι. Το πιο γνωστό και παλιό τσιπουράδικο στη Γεωργίου Ολυμπίου μετρά κοντά 100 χρόνια ιστορίας! Με τον αέρα της παράδοσης, ο Λόλος έχει το προβάδισμα σε γεύση και απόλαυση, με τα ψητά και τα ψαρικά να συναγωνίζονται τα μαμαδίστικα μαγειρευτά της κυρίας Κατερίνας που όλοι αγαπάμε! Εδώ η ατμόσφαιρα έχει την ιδιαιτερότητα μιας άλλης εποχής, με τους θαμώνες Κουκακιώτες να κάθονται δίπλα σε τουρίστες, φοιτητές και οικογένειες με παιδάκια. Όλη μια μεγάλη παρέα, με μυρωδιές από κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι! Από νωρίς το πρωί κλασικός ελληνικός καφές και τσίπουρα, ενώ από το μεσημέρι και μετά τα τραπέζια γεμίζουν ζωή, και φαΐ βεβαίως βεβαίως! Κουτσομούρες στο τηγάνι, φρέσκο χταπόδι σχάρας, μύδια αχνιστά, θράψαλο γεμιστό ολόκληρο και σαρδελίτσες δίπλα σε λουκάνικα Τρικάλων, σεφταλιά κυπριακή και μοσχαρίσιες μπριζόλες, όλα λουκούμι! Κι αν πεις για τα μαγειρευτά; Θα βρεις από αγριογούρουνο σαλμί και μελιτζάνα φούρνου μέχρι τα κλασικά κοκκινιστά φασολάκια και τις πατροπαράδοτες φακές! Μια πανδαισία από γεύσεις και μυρωδιές, μια κατάνυξη στον βωμό της κλασικής ελληνικής γαστρονομίας!

Γ. Ολυμπίου 5, Αθήνα, 211 4114705

KoukArt taste 'n' more

Το νέο στέκι που φέρνει τη δική του γοητεία σε μία από τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας.

8 μέρη που αγαπάμε στο Κουκάκι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Είναι κάποιες περιοχές, κάποιες στιγμές, κάποιες βόλτες, που μπορεί να γίνουν έμπνευση και να σε παρασύρουν σε μια κατεύθυνση που ίσως δεν είχες σκεφτεί. Για τους δημιουργούς του KoukArt όλα αυτά συνδυάστηκαν με έναν τρόπο καρμικό και η βραδινή τους βόλτα στο
Κουκάκι έγινε έρωτας για underground φωτογράφιση. Ας πούμε, λοιπόν, ότι το νέο all-day spot είναι καρπός αυτού του έρωτα,, ένα όνειρο που βρήκε τη θέση του ανάμεσα στα σοκάκια της ιστορικότερης και πιο τουριστικής περιοχής της Αθήνας. Και παρότι η μετα-covid εποχή δεν είναι ίδια με αυτή που γνωρίζαμε όταν βολτάραμε ελεύθερα, το KoukArt ήρθε ακριβώς τώρα, μετά το καλοκαίρι του κορωνοϊού, για να αποδείξει πως μπορούμε ακόμα να περνάμε καλά σε όμορφα στέκια που έχουν φτιαχτεί με αγάπη. Στο σταυροδρόμι Μισαραλιώτου, Τσάμη Καρατάσου και Βεΐκου θα βρεις το new-entry της περιοχής που ανεβάζει ρολά κάθε μέρα στις 7 το πρωί για να προσφέρει τις γεύσεις αλλά και το χαμόγελο των ανθρώπων του. Και η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από αρωματικό καφέ και σνακ για να ξεκινήσεις τη μέρα σου, μέσα σε μια ατμόσφαιρα που σου φτιάχνει τη διάθεση και μοσχομυρίζει λαχταριστές γεύσεις, όπως τα κρουασάν βουτύρου, τα μίνι μηλοπιτάκια, τα τρομερά σουφλεδάκια με βέλγικη σοκολάτα και τα brownies σοκολάτας. Στα must-try, τα smoothies Lila Pause αλλά και τα σάντουιτς με σολομό ή κοτόπουλο. Σύντομα στο KoukArt θα βρεις τρομερό brunch αλλά και μια λίστα κρασιών από τους ελληνικούς αμπελώνες, που συνοδεύονται από πλατό με ελληνικά προϊόντα. Το KoukArt ήρθε για να ενσωματωθεί στην πιο γοητευτική γειτονιά της Αθήνας, αλλά τελικά καταφέρνει να προσθέσει σε αυτήν τη δική του γοητεία.

Μισαραλιώτου 1, Κουκάκι, 210 9222029, Facebook

 

Νερατζιά

Η elegant εκδοχή της διασκέδασης στο Κουκάκι.

8 μέρη που αγαπάμε στο Κουκάκι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

H Νερατζιά είναι ένα όνομα που μυρίζει αριστοκρατική Αθήνα και σου θυμίζει το κέντρο της πόλης από άλλες δεκαετίες. Κάπως έτσι αισθάνεσαι στο εξαιρετικό café-bistro που βρίσκεται στη γωνία Ζαν Μωρεάς και Βεΐκου, στο Κουκάκι. Το νεοκλασικό κτίριο του 1930 αποπνέει μια elegant ατμόσφαιρα που αναδεικνύεται σε κάθε λεπτομέρεια, από τις γύψινες ροζέτες στο ταβάνι και τη διακόσμηση με τα vintage στοιχεία μέχρι τον εντυπωσιακό πέτρινο τοίχο και την μπάρα από μάρμαρο και ξύλο. Η Νερατζιά δεν σε κερδίζει μόνο με την αισθητική του χώρου, σε κερδίζει και με την αισθητική των γεύσεων που επιμελείται ο σεφ Νίκος Νίκου, δημιουργώντας πιάτα για κάθε στιγμή της ημέρας. Το πρωινό περιλαμβάνει εξαιρετικές συνταγές με αβγά, pancakes και φυσικά αρωματικό καφέ, ενώ στις must-try επιλογές brunch θα βρεις το περίφημο πλέον μπέργκερ με κοτόπουλο ή μοσχάρι αλλά και το open sandwich, σε διαφορετικές εκδοχές. Η Νερατζιά γίνεται ιδανικός προορισμός για lunch break ή για μια εξαιρετική dining εμπειρία, προσφέροντας γευστικά πιάτα που θα συνοδεύσεις με κάποιο από τα εκλεκτά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα. Η προσεγμένη λίστα περιλαμβάνει μια σειρά από προτάσεις που ανανεώνονται συνεχώς, προσφέροντας ό,τι καλύτερο από τον οινικό χώρο. Την ίδια φιλοσοφία με εκλεκτές ετικέτες θα βρεις και στην κάβα της Νερατζιάς, με premium αποστάγματα ή δροσιστικά signature cocktails, σε ένα μενού που έχει επιμεληθεί ο Ali Yassine, ενώ οι ήχοι μπλουζ και τζαζ συνοδεύουν το ποτό σου. Σύντομα θα απολαύσεις το ανανεωμένο μενού που έχει δημιουργηθεί για να επιβεβαιώσει την υψηλή αισθητική του χώρου, την προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια αλλά και την προσιτή πλευρά της πολυτέλειας.

Ζαν Μωρέας 6 & Βεΐκου, 210 9243025, Facebook, Instagram

Park Bench gastro pub

Εκλεκτές γεύσεις στην πιο χαλαρή εκδοχή διασκέδασης.

8 μέρη που αγαπάμε στο Κουκάκι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

To «Comfort drinking, Easy dining» είναι μια εμπειρία που δημιουργεί καθημερινά το Park Bench. Το minimal all-day spot που βρίσκεται στο Κουκάκι σε υποδέχεται σε μια άκρως χαλαρή και φιλική ατμόσφαιρα για να σου προσφέρει μοναδικές γεύσεις σε πιάτα που θα σε εκπλήξουν με την εμφάνισή τους, χωρίς να ακυρώνει στο ελάχιστο την οικειότητα που αισθάνεσαι από την πρώτη στιγμή. Ο σεφ Δημήτρης Σούτσος εμπνέεται συνταγές από τη διεθνή κουζίνα και τις υλοποιεί με έναν τρόπο που κλείνει το μάτι στα υλικά της Μεσογείου, ενώ ο ανοιχτός σχεδιασμός σού δίνει τη δυνατότητα να έχεις άμεση σχέση με την ομάδα της κουζίνας με έναν τρόπο που, όπως περιγράφει ο σεφ, «βγαίνει και μπαίνει συναίσθημα». Άλλωστε, εδώ θα βρεις πιάτα που πρώτα απ' όλα αρέσουν στους ίδιους τους ανθρώπους του Park Bench κι αυτό είναι που κάνει το μενού τόσο προσιτό και ταυτόχρονα προσεγμένο. Στα must-try είναι το ταρτάρ τόνου με τζίντζερ, είτε στην καλοκαιρινή είτε στη χειμερινή του εκδοχή, στις νέες προτάσεις θα βρεις τα λινγκουίνι με θαλασσινά, πέστο παντζαριού και κάσιους, ενώ η ψαρόσουπα βελουτέ είναι στις σταθερές επιλογές που πρέπει να δοκιμάσεις χειμώνα - καλοκαίρι. Το σούσι είναι αρκετός λόγος για να βρεθείς στο Park Bench και σύντομα ετοιμάζεται ο καινούργιος κατάλογος με ξεχωριστές προτάσεις. Όσο για τα γλυκά, η namelaka πικρής σοκολάτας και το κανταΐφι με κρέμα μαστίχας είναι σταθερές αξίες. Εξίσου σταθερή αξία είναι και το Park Bench, ένα μέρος όπου θα συναντηθείς από το πρωί για καφέ και brunch, θα επικοινωνήσεις, πίνοντας ένα ποτό ή δοκιμάζοντας μια εκλεπτυσμένη γεύση, και κυρίως θα νιώσεις καλά, χωρίς περιττές τυπικότητες.

Πραμάντων 10, Κουκάκι, 212 1065303, Facebook, Instagram

Tiki Bar

Σταθερή αξία που δεν αλλάζει, ό,τι κι αν γίνει.

8 μέρη που αγαπάμε στο Κουκάκι Facebook Twitter
Φωτ.: Ελένη Τζαβάρα

Όταν πρέπει να μιλήσεις (ή να γράψεις) για το Tiki, σου έρχονται τόσες στιγμές στο μυαλό από εκείνες που έχεις ζήσεις στο ιστορικό και πρώτο exotica bar της Αθήνας, που δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις. Κι αυτό ίσως είναι το στοιχείο που κάνει το Tiki να διαφέρει, το ότι μέσα στα χρόνια παραμένει σταθερή αξία (από αυτές που έχεις τόσο ανάγκη) και σου προσφέρει με έναν τρόπο αυθόρμητο και αληθινό στιγμές που θα θυμάσαι για καιρό. Η τροπική ατμόσφαιρα, οι μουσικές που απευθύνονται στην πιο χορευτική πλευρά σου –ακόμα κι αν δεν τη γνώριζες μέχρι τότε– αλλά και τα μοναδικά κοκτέιλ που σε ταξιδεύουν σε μέρη μακρινά δημιουργούν την εμπειρία Tiki. Μια εμπειρία που μπορείς να ζήσεις όλη την ημέρα, αφού ο πρωινός καφές εδώ σε γεμίζει ενέργεια και οι γεύσεις γίνονται μια καλή αφορμή για να επιστρέφεις στο αγαπημένο σου στέκι, είτε για το μεσημεριανό lunch break είτε για τη βραδινή βόλτα που συνδυάζει ποτό με φαγητό. Στο μενού, που έχει το άρωμα της έθνικ κουζίνας, θα βρεις πιάτα εύκολα και πεντανόστιμα που αναδεικνύουν τις γαστρονομίες του κόσμου. Tα tiki fries με χαλούμι, γλυκοπατάτα, plantain και κέτσαπ από μάνγκο είναι στα must-try, όπως άλλωστε και το popcorn κοτόπουλο με καυτερή μαγιονέζα. Εκτός από τις ιδιαίτερες σαλάτες, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μια σειρά από τρομερά τάκος (πρέπει να δοκιμάσεις το κοτόπουλο panko), μπέργκερ (εκπληκτικό το Hoola Hoop) ή πίτσες που θα σε ενθουσιάσουν. Ό,τι κι αν διαλέξεις, το Tiki Bar έχει πάντα να σου προσφέρει στιγμές που ορίζουν τη διασκέδαση. Κι αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει, ό,τι κι αν γίνει!

Φαλήρου 15, Μακρυγιάννη, 210 9236908, Facebook, Instagram

Umami Panda

Γευστικές ιστορίες από τα βάθη της Ασίας.

8 μέρη που αγαπάμε στο Κουκάκι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Αν περπατώντας στο Κουκάκι νιώσεις έναν αέρα εξωτικό να σε παρασύρει, τότε βρίσκεσαι έξω από το Umami Panda, το ασιατικό spot που από την όψη του κιόλας έχει να σου πει ιστορίες από τα βάθη της Ασίας. Ιστορίες που μεταφράζονται σε γευστικές απολαύσεις μέσα από πιάτα που αποτελούν μια δημιουργική προσέγγιση στην πολυασιατική κουζίνα. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το flap steak –αν είσαι λάτρης του κρέατος– αλλά και το αυθεντικό Pad Thai, ενώ θα σε ενθουσιάσουν τα περίφημα bao buns (σε οποιαδήποτε εκδοχή τους) αλλά και το σούσι, που είναι από τα καλύτερα που έχεις δοκιμάσει. Το Umami Panda είναι ένα από τα στέκια που ξεχωρίζουν στο Κουκάκι και όχι άδικα, αφού έχει να προτείνει ξεχωριστές γεύσεις μέσα σε μια ατμόσφαιρα που θα σε ταξιδέψει μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Γεωργάκη Ολυμπίου 8, Κουκάκι, 210 9218522, Facebook, Instagram

Η Αυλή

Ένα σύγχρονο καφενείο με άκρως παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

8 μέρη που αγαπάμε στο Κουκάκι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Το παραδοσιακό καφενείο αναβιώνει σε μια γειτονιά που της ταιριάζει η αυθόρμητη διασκέδαση, χωρίς τυπικότητες και επισημότητες. Το καφενείο «Η Αυλή» είναι πλέον σήμα κατατεθέν στο Κουκάκι για κάθε στιγμή της ημέρας, αφού εδώ ο ελληνικός καφές συναντά τα δροσιστικά κοκτέιλ, προσφέροντας ό,τι καλύτερο σε μια εντελώς παρεΐστικη ατμόσφαιρα με πολύχρωμες καρέκλες και χαμογελαστούς ανθρώπους. Από τον αρωματικό καφέ για όλα τα γούστα που θα συνοδεύσεις με πεντανόστιμες προτάσεις για brunch μέχρι τα ελληνικά αποστάγματα, τις μπιρίτσες ή τα κοκτέιλ που θα απολαύσεις το βράδυ με χειροποίητους μεζέδες, στην Αυλή όλα γίνονται για να σε κάνουν να νιώσεις όμορφα μέσα σε έναν χώρο που τον αισθάνεσαι τόσο οικείο, όσο την αυλή στο σπίτι του καλύτερού σου φίλου.

Γεωργάκη Ολυμπίου 4, Κουκάκι, 211 4051412, Facebook, Instagram

 

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ