LIVE!

4 ιταλικά εστιατόρια που ξεχωρίζουν στην Αθήνα

4 ιταλικά εστιατόρια που ξεχωρίζουν στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Tre Sorelle

Ένα concept διασκέδασης με έμπνευση από την Ιταλία.

Όταν μια ιδέα βασίζεται στην πρωτοτυπία και όχι στο αμπαλαρισμένο copy paste, όταν είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στον τρόπο που ζούμε σήμερα και όταν υλοποιείται με μεγάλη προσοχή, μακριά από την προχειρότητα, τότε αυτή η ιδέα μπορεί να απολαύσει την επιτυχία της αυθεντικής έμπνευσης. Το Tre Sorelle είναι η αθηναϊκή συνέχεια του θεσσαλονικιώτικου Pizza Poselli και φέρνει στο Παγκράτι την αισθητική της ιταλικής πιτσαρίας στην πιο elegant εκδοχή της.

Με ένα μενού που περιλαμβάνει 10 προτάσεις πίτσας, οι οποίες συνεχώς ανανεώνονται, και μια λίστα κοκτέιλ με classic και signature επιλογές, το Tre Sorelle αποτελεί το ξεχωριστό concept spot όπου μπορείς να συνοδεύσεις το ποτό σου με εξαιρετικές γεύσεις που βασίζονται στην ιταλική παράδοση και εμπλουτίζονται με την ποιότητα των ολόφρεσκων υλικών σε αναπάντεχους συνδυασμούς. Το ζυμάρι που ωριμάζει για 48 ώρες και η χειροποίητη προζύμη δημιουργούν από μόνα τους τη διαφορά στη γεύση της κάθε συνταγής.

Η πίτσα Πάρμα, με σάλτσα ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα, ρικότα και σαλάμι βετριτσίνα, και η Ταρτούφο, με φρέσκια μοτσαρέλα, τρούφα, ντοματίνια, βουβαλίσια μοτσαρέλα και βασιλικό, είναι από τις must επιλογές, ενώ η Πεσκετέριαν, με ζυμάρι ενεργού άνθρακα και ελαφριά σάλτσα ντομάτας με γαρίδες, ημίλιαστα ντοματίνια, μουστάρδα, αρωματικά και ρόκα, αποκαλύπτει μια νέα πρόταση της ιταλικής γαστρονομίας. Όλες οι πίτσες ψήνονται στον ιταλικό χτιστό φούρνο στους 450 βαθμούς για 90 δευτερόλεπτα, διατηρώντας την αυθεντική γεύση των ιταλικών υλικών και την τραγανή υφή του ιδιαίτερου ζυμαριού.

Όσο για τα ποτά, αυτά καταλαμβάνουν τη δική τους θέση στην μπάρα, είτε πρόκειται για ένα κλασικό aperitivo Spritz είτε για ένα signature cocktail με φρουτώδη γεύση. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το Tre Sorelle θα σ' το σερβίρει σωστά, υποστηρίζοντας ότι αυτή η ιδέα ήρθε για να κάνει τη διαφορά στην καθημερινή σου διασκέδαση.

Tre Sorelle, Αρχελάου 19, Παγκράτι, 211 4072172, FB: tresorellepizza, Instagram: tre_sorelle_pizza

 

Granello

Φωτιά και φυσική προζύμη αλλάζουν την έννοια του street food.

4 ιταλικά εστιατόρια που ξεχωρίζουν στην Αθήνα Facebook Twitter

Η κουζίνα είναι ένας τόπος δημιουργίας και έκφρασης. Και όταν δεν περιλαμβάνει αυτά τα δύο στοιχεία, τότε μάλλον... θα πρέπει να αλλάξεις κουζίνα. Αυτό έκανε ο Κυριάκος Λιοδάκης όσο βρισκόταν στο εξωτερικό, για να ανακαλύψει τελικά ότι ο ξυλόφουρνος αποτελεί ένα γαστρονομικό εργαλείο που μπορεί να κάνει τη διαφορά στη γεύση. Η φωτιά και η φυσική προζύμη είναι εκείνα τα στοιχεία που κάνουν την Granello Pizza να ξεχωρίζει και να δημιουργεί τη δική της πρόταση στον χώρο του street food.

Βάση είναι τα φρέσκα υλικά που έρχονται από διαφορετικά μέρη, ανάλογα με τον ρόλο που παίζουν σε κάθε συνταγή. Αλλαντικά και τυριά από την Ιταλία, λάδι από τη Μάνη, τρούφα από ένα χωριό έξω από τη Λαμία και φρέσκα λαχανικά από έναν μικρό παραγωγό της γειτονιάς, όλα συναντιούνται στη φιλοσοφία της υψηλής ποιότητας. Η Piccante Pizza με mozzarella, παρμεζάνα, πικάντικο σαλάμι, μέλι με chili και φρέσκο βασιλικό και η Truffa με μανιτάρια και μαύρη αυθεντική τρούφα είναι από τις προτάσεις που θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις την έννοια του street food, ενώ κάποιες από τις συνταγές προσφέρονται και σε κομμάτι, αν θέλεις κυριολεκτικά να τις απολαύσεις περπατώντας στον δρόμο.

Όλες οι πίτσες φτιάχνονται με τη ζύμη από φρέσκια προζύμη (την οποία ανανεώνει καθημερινά ο Κυριάκος με όλη την απαραίτητη φροντίδα που χρειάζεται ένας ζωντανός οργανισμός) και η γεύση τους είναι ξεχωριστή χάρη σε αυτήν τη φροντίδα. Στο βάθος του Granello θα δεις το ανοιχτό παρασκευαστήριο με τον εντυπωσιακό χειροποίητο ξυλόφουρνο που έχει κατασκευαστεί στη Νάπολη μετά από ειδική παραγγελία και αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα σε ένα πεντακάθαρο και ευχάριστο περιβάλλον. Άλλωστε, στο Granello η ευχαρίστηση του σεφ μετατρέπεται σε ευχαρίστηση για τον καθέναν από εμάς.

Granello, Περικλέους 18, Αθήνα, 210 3226542, FB: granellopizza, Instagram: granellopizza

 

L' Artigiano

Το νέο talk of the town, το πρώτο dine in κατάστημα της L' Artigiano.

4 ιταλικά εστιατόρια που ξεχωρίζουν στην Αθήνα Facebook Twitter

Το νέο talk of the town, το πρώτο dine in κατάστημα της L' Artigiano στην Ακρόπολη, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της πόλης, υποδέχεται από νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ το κοινό που θέλει να απολαύσει μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία. Με κίνητρο το πάθος και τη δημιουργικότητα, το μενού του καταστήματος προσφέρει νέες γεύσεις, διευρύνοντας την απόλαυση. Ο φιλόξενος, ζεστός και συνάμα μοντέρνος χώρος του καταστήματος με χωρητικότητα 30 ατόμων διαθέτει αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που υιοθετεί όλα τα στοιχεία του casual dining με open space κουζίνα. Το εμπλουτισμένο μενού περιλαμβάνει επιλογές πρωινού και καφέ, γευστικά σνακ, όπως μπρουσκέτες και τσιαπάτες με βάση τη χαρακτηριστική χειροποίητη ζύμη L' Artigiano που ωριμάζει φυσικά για 24 ώρες, ξεχωριστές ομελέτες με αλλαντικά και τυριά, αλλά και την τραγανή και φρεσκοψημμένη φοκάτσια, ακολουθώντας τη φιλοσοφία της L' Artigiano για ιδιαίτερες προτάσεις με ποιοτικές πρώτες ύλες. Από το μενού δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι χαρακτηριστικές και άκρως απολαυστικές πίτσες της L' Artigiano αλλά και οι περίφημες ιταλικές μακαρονάδες της που, συνδυάζοντας ποιοτικά υλικά, υπόσχονται υψηλή απόλαυση μέσα από εμπνευσμένα, μοντέρνα και δημιουργικά πιάτα.

L' Artigiano, Συγγρού 1 & Αθανασίου Διάκου 20, Αθήνα, 210 9233303, www.l'artigiano.gr, www.facebook.com/lartigiano.gr

 

smak.

Από καλαμάκι μέχρι κρέμα τρούφας, το street food σερβίρεται σε... ναπολιτάνικο πεϊνιρλί.

4 ιταλικά εστιατόρια που ξεχωρίζουν στην Αθήνα Facebook Twitter

Λένε πως η υπομονή είναι μεγάλη αρετή στη ζωή. Η αλήθεια είναι πως το ίδιο ισχύει και για τη γεύση και μια παρέα από τη Δράμα το γνωρίζει καλά. Η Μαίρη, ο Μηνάς, ο Άκης και η Σάντυ, μετά τις περιπλανήσεις τους εντός και εκτός Ελλάδας, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το smak., ένα ιδιαίτερο street food point που επανασυστήνει το γνωστό μας πεϊνιρλί, με μια εντελώς διαφορετική ζύμη αργής ωρίμανσης, βασισμένο στη ναπολιτάνικη σχολή πίτσας. Το smak. αποτελεί περίτρανη απόδειξη του το πώς η υπομονή που κρύβεται πίσω από κάθε ζυμαράκι αλλά και η επιμονή με τους αμέτρητους πειραματισμούς μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα πρόταση γρήγορου φαγητού.

Το γεγονός ότι για το ζυμάρι δεν χρησιμοποιείται λάδι ή βούτυρο είναι η πρώτη και βασική διαφορά που αντιλαμβάνεσαι όχι μόνο με την πρώτη αλλά και με την τελευταία μπουκιά, αφού η ανάλαφρη γεύση σε εκπλήσσει ευχάριστα. Όσο για τις συνταγές, αυτές ετοιμάζονται μπροστά στα μάτια σου τη στιγμή που παραγγέλνεις και ψήνονται σε φούρνο με ειδική πέτρα. Τρία λεπτά είναι αρκετά για να κρατήσεις στα χέρια σου κάποια από τις εξαιρετικές προτάσεις του smak., οι οποίες περιλαμβάνουν παραδοσιακά πεϊνιρλί με mix τυριών και σουτζούκι Δράμας, αλλά και πιο ιδιαίτερους συνδυασμούς, όπως κρέμα τρούφας, μανιτάρια Πορτομπέλο και φύλλα σπανάκι ή χούμους παντζαριού, μυρωδικά και σος γιαουρτιού.

Στα new entries είναι το πεϊνιρλί με καλαμάκι κοτόπουλο, τυριά, λεμόνι και ρίγανη, ενώ στις γλυκές παραλλαγές ξεχωρίζει η επιλογή με ρικότα, μέλι και χειροποίητο γλυκό πορτοκάλι. Το smak. στη Ρόμβης είναι εκείνο το μέρος που σε κάνει να αισθάνεσαι πως η παρέα σου ανάβει τον φούρνο κάθε πρωί για να μαγειρέψει κάτι ιδιαίτερο και σε περιμένει να το δοκιμάσεις.

smak., Ρόμβης 21, Αθήνα, 211 4097046, FB: smakathens, Instagram: smakathens

Γεύση
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ