21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter

21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι

0

Geppetto The Bar

Το νέο στέκι του Παγκρατίου ξέρει από ωραία κοκτέιλ και αγαπά τη μουσική.

Μετρά μόλις λίγους μήνες παρουσίας στην κοσμοπολίτικη πλατεία Βαρνάβα, όμως γρήγορα το Geppetto ξεχώρισε κι έχει πια αποκτήσει φανατικούς θαμώνες. Ο νέος all day χώρος που βρήκε στέγη σε ένα απ' τα παλιότερα και πιο εμβληματικά νεοκλασικά κτίρια του Παγκρατίου έχει όλα τα χαρακτηριστικά του μαγαζιού που θες για στέκι: από εξειδικευμένο καφέ και καλό φαγητό μέχρι εμπνευσμένα κοκτέιλ και ωραίες μουσικές.

Σε υποδέχεται από νωρίς το πρωί με μονοποικιλιακούς καφέδες και διάφορα χαρμάνια, ενώ καθημερινά (9-5) σερβίρουν άπαιχτο brunch με πιάτα όπως Croque Madame και Croque Monsieur, αυγά Benedict και pancakes. Απ' την κουζίνα, βέβαια, βγαίνουν όλη μέρα κι άλλα πιάτα, όπως ριζότι, μακαρονάδες και κάποιες πίτσες, καθώς και πλατό τυριών-αλλαντικών, μπρουσκέτες και τάρτες που είναι ιδανικά για τσιμπολόγημα συντροφιά με ένα ποτό ή ένα ποτήρι κρασί.

Όσο η ώρα προχωράει, στο παιχνίδι μπαίνουν τα ποτά και τα signature cocktails υπό τους ήχους fun μουσικών από όλες τις δεκαετίες, ενώ κάθε Πέμπτη τα decks αναλαμβάνει ο Harry Varzabetian από τον Εν Λευκώ με old school, soul και disco διάθεση. Μην παραλείψεις τη γνωριμία με το «Dominicana» που φτιάχνεται με βάση το ρούμι Sailor Jerry και πουρέ greer apple, κανέλα, lime, pink pepper και ginger, ενώ, αν προτιμάς τις πιο γλυκές γεύσεις, δοκίμασε το «Cheesecake» με βάση Smirnoff vanilla, raspberry jam, lime, cookie syrup και cheesecake cream.

Geppetto The Bar, Στίλπωνος 2, Παγκράτι, 210 7525665, Facebook

21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Extra tip: Συντονίσου στη σελίδα του Geppetto στο FB για τα events και κράτα κατά νου πως κάθε Κυριακή η μουσική παίζει δυνατά από νωρίς το απόγευμα. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Extra tip: Συντονίσου στη σελίδα του Geppetto στο FB για τα events και κράτα κατά νου πως κάθε Κυριακή η μουσική παίζει δυνατά από νωρίς το απόγευμα. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Βασίλαινας

Το θρυλικό εστιατόριο μαγεύει και στη νέα του εποχή, αποτελώντας έναν κλασικό πια γαστρονομικό προορισμό στο κέντρο της Αθήνας.

Ο θρυλικός Βασίλαινας, που ξεκίνησε απ' τον Πειραιά το 1920 και από τα τραπέζια του έχουν περάσει απ' τον Χατζιδάκι και τον Καζάν μέχρι τον Τσόρτσιλ, συνεχίζει μέχρι σήμερα την παράδοση που τον καθιέρωσε στη συνείδηση των καλοφαγάδων και αναμφίβολα έχει προσθέσει το δικό του λιθαράκι στη γαστρονομία της πόλης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα τελευταία δέκα χρόνια βραβεύεται από τους Χρυσούς Σκούφους.

Το παλιότερο εστιατόριο της Αθήνας, που άλλαξε στέγη πριν από περίπου έναν χρόνο, επενδύει στην ποιότητα των πρώτων υλών και στην καθαρότητα των γεύσεων, δίνοντας όμως έμφαση και στο κρασί, κι αυτό το διαπιστώνεις κάνοντας μια βόλτα στη φουλ ενημερωμένη walk in κάβα του με 170 ετικέτες κυρίως του ελληνικού αλλά και του διεθνούς αμπελώνα.

Στο μοντέρνας αισθητικής νέο του χώρο, δίπλα στο Χίλτον, που όμως αποτυπώνει με μαεστρία την ιστορία του εστιατορίου και συγχρόνως του προσδίδει μητροπολιτική αύρα, ο Βασίλαινας κάνει αυτό που ξέρει εδώ και 100 χρόνια: μαγειρεύει καλά και προσφέρει μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία. Με έμφαση κυρίως στο ψάρι και τα θαλασσινά, χωρίς ωστόσο να λείπουν και προτάσεις με κρέας, το μενού του Βασίλαινα ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Πιάτα όπως τα μπαρμπούνια Σαβόρο, η σαλάτα με φακές, καπνιστό χέλι και πολύχρωμα παντζάρια, και το αυγό ποσέ με απάκι Κρήτης, πουρέ πατάτας και φρέσκια τρούφα είναι μερικές μόνο απ' τις μεμονωμένες προτάσεις, αν δεν επιλέξεις το θεϊκό menu degustation με επτά πιάτα, μεταξύ των οποίων θα βρεις λαβράκι σχάρας με σταμναγκάθι φρικασέ, ταρτάρ από γαρίδες Κοιλάδας, γιουβέτσι με γαρίδες αλλά και τη φημισμένη ταραμοσαλάτα του.

Βασίλαινας, Βρασίδα 13, Αθήνα, 210 7210501, www.vassilenas.gr, Facebook

21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Ο Βασίλαινας κάνει αυτό που ξέρει εδώ και 100 χρόνια: μαγειρεύει καλά και προσφέρει μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Ο Βασίλαινας κάνει αυτό που ξέρει εδώ και 100 χρόνια: μαγειρεύει καλά και προσφέρει μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία.

Κατσούρμπος

Όλη η κρητική κουζίνα στο πιάτο σου.

Η κρητική ταβέρνα, που χαρακτηρίστηκε η «αναγέννηση της κρητικής Κουζίνας» και αντλεί το όνομά της απ' τον ομώνυμο ήρωα της αναγεννησιακής κρητικής κωμωδίας του Γεωργίου Χορτάτση, είναι αναμφίβολα ένα απ' τα καλύτερα spots στην Αθήνα για να φας σαν να βρίσκεσαι στην Κρήτη.

Το απλό και φιλόξενο μαγειρείο, με το παλιό ψυγείο-βιτρίνα να θυμίζει το μπακάλικο που λειτουργούσε παλιά εκεί, δίνοντας μια νοσταλγική διάθεση στον χώρο, αλλά και με τα καδράκια με μεγάλες φυσιογνωμίες της Κρήτης να γεμίζουν όμορφα τους τοίχους, συνθέτουν ένα σύγχρονο χώρο που μοιάζει να έρχεται απ' τα παλιά, τιμώντας την παράδοση.

Ο Κατσούρμπος, που πρόσφατα έκλεισε 13 χρόνια λειτουργίας, κουβαλά όλη την κρητική παράδοση στο μενού του, τόσο με τα πιάτα του όσο και με τις πρώτες ύλες που επιλέγει από παραγωγούς του νησιού αλλά και με το αγνό παρθένο ελαιόλαδο δικής του παραγωγής απ' το Λευκοχώρι Μονοφατσίου. Εδώ θυμήσου ότι θα φας χειροποίητα ζυμαρικά, αν τα τραβάει η όρεξή σου, και κράτα ότι μέχρι και το ψωμί είναι χειροποίητο.

Αρχή με κρητικό ντάκο, απάκι καπνιστό με τριμμένο καρύδι, καλιτσούνια με άγρια χόρτα ή χοχλιούς μπουμπουριστούς με δεντρολίβανο και στη συνέχεια μια σειρά πιάτων από την οποία δύσκολα μπορείς να επιλέξεις μόνο ένα, αφού θα βρεις από αρνί λεμονάτο με σταμναγκάθι, γαμοπίλαφο ανωγειανό με αρνί και γίδα ή με κόκορα ελευθέρας βοσκής μέχρι μακαρούνες με σάλτσα ντομάτας και ξηρό ανθότυρο, για να αναφέρουμε μόνο κάποια απ' τα πιάτα του μενού.

Κατσούρμπος, Αμύντα 2, πλ. Προσκόπων (έναντι αγάλματος Τρούμαν), Παγκράτι, 210 7222167, Facebook

21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Ο Κατσούρμπος, που πρόσφατα έκλεισε 13 χρόνια λειτουργίας, κουβαλά όλη την κρητική παράδοση στο μενού του. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Ο Κατσούρμπος, που πρόσφατα έκλεισε 13 χρόνια λειτουργίας, κουβαλά όλη την κρητική παράδοση στο μενού του. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

To Μαύρο Πρόβατο του Press Café

Το εστιατόριο που απογείωσε την έννοια του μεζέ.

Απ' το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις ότι κάτι διαφορετικό παίζει εδώ και το διαπιστώνεις με το που μπεις στο Μαύρο Πρόβατο και σε κεράσουν ένα ποτηράκι ρακή. Είναι η ιδιαίτερη αισθητική του χώρου με το μαύρο χρώμα να κυριαρχεί, οι ενδιαφέρουσες και συνήθως πολύ διαφορετικές φάτσες που θα δεις – εδώ χωράνε όλοι, από φοιτητές και παρέες, καλλιτεχνών και μη, μέχρι οικογένειες.

Το μαγαζί που αποτέλεσε τη συνέχεια του θρυλικού Press Café στο Κολωνάκι απέδειξε γρήγορα πως δεν είναι απλώς άλλο ένα μεζεδοπωλείο. Για την ακρίβεια, αν και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σύγχρονο μεζεδοπωλείο, ξεφεύγει αρκετά απ' αυτό το πλαίσιο. Παρ' ότι στο μενού του έχουν βασικό λόγο οι μεζέδες, αποτελεί ένα καθαρόαιμο εστιατόριο με ελληνική δημιουργική κουζίνα.

Η φιλοσοφία πίσω απ' το Μαύρο Πρόβατο, που μοιράζονται οι εμπνευστές του Ευδοξία Πάντου και Νίκος Κρασσάς, και, όπως αποδεικνύεται το μυστικό της επιτυχίας, είναι η έμφαση στην ποιότητα, με ψηλά τον πήχη στη γεύση και στις τιμές value for money.

Συκωτάκι μοσχαρίσιο με καπνιστή πάπρικα, κριθαρότο λαχανικών, αρνάκι γαμοπίλαφο με πατάτες φούρνου, πιτάκια Καισαρείας με παστουρμά, σαρικόπιτα με μέλι, χουνκιάρ μπεγεντί αλλά και πληθωρική μπριζόλα Tomahawk είναι μερικές μόνο απ' τις γευστικές προτάσεις στο Μαύρο Πρόβατο. Θα τα συνοδεύσεις ιδανικά με κάποιο κρασί που θα βρεις σε τιμές κάβας, ενώ ίσως πετύχεις κάποια παρουσίαση στον δεύτερο χώρο των Μελισσίων, καθώς συχνά φιλοξενούν οινοποιούς με ειδικό συνοδευτικό μενού από διάφορες γωνιές της Ελλάδας.

To Μαύρο Πρόβατο του Press Café, Αρριανού 31, Παγκράτι, 210 7223466, Facebook, www.tomauroprovato.gr

21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Το μαγαζί που αποτέλεσε τη συνέχεια του θρυλικού Press Café στο Κολωνάκι απέδειξε γρήγορα πως δεν είναι απλώς άλλο ένα μεζεδοπωλείο.
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Το μαγαζί που αποτέλεσε τη συνέχεια του θρυλικού Press Café στο Κολωνάκι απέδειξε γρήγορα πως δεν είναι απλώς άλλο ένα μεζεδοπωλείο.

Cupola

Μια διαφορετική πρόταση στα ιταλικά εστιατόρια.

Αν πηγαίνεις στο Cupola περιμένοντας να συναντήσεις ένα ακόμη ιταλικό εστιατόριο, τότε κάνεις λάθος, γιατί στο Cupola όλα όσα ξέραμε για την ιταλική κουζίνα παρουσιάζονται διαφορετικά. Αυτός είναι και ο λόγος που μόλις μέσα σε έναν χρόνο λειτουργίας κατάφερε να ξεχωρίσει και να κερδίσει τις καρδιές όσων αγαπάνε την ιταλική γαστρονομία.

Σε έναν ζεστό και προσεγμένο χώρο, το ευγενικό προσωπικό και η φιλική ατμόσφαιρα του μαγαζιού δημιουργούν το κατάλληλο, comfort περιβάλλον για να απολαύσεις το γεύμα σου. Ο σεφ Stefano Rossi μαγειρεύει καθημερινά μπροστά σου υπέροχα πιάτα που κατακτούν τον ουρανίσκο και το στομάχι.

Οι original εκτελέσεις κλασικών και μη ιταλικών πιάτων εγγυώνται ότι θα γίνει το αγαπημένο σου στέκι για ποιοτικό, ιταλικό φαγητό. Στο μενού του θα βρεις πιάτα από όλη την Ιταλία με εξαιρετικά υλικά αλλά και πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται καθημερινά. Φυσικά, την παράσταση κλέβει η αυθεντική Pizza Napoletana σε κλασικές εκτελέσεις.

Ψημένη σε παραδοσιακό χτιστό ιταλικό φούρνο, αποτελεί από μόνη της μια απίθανη γευστική εμπειρία. Και επειδή το καλό φαγητό πρέπει να συνδυάζεται και με ανάλογης ποιότητας κρασί, στο Cupola θα βρεις μια μεγάλη λίστα κρασιών με 50+ επιλογές από ελληνικούς και ιταλικούς αμπελώνες. Αν, λοιπόν, ψάχνεις για μια διαφορετική εμπειρία ιταλικής γαστρονομίας, τότε το Cupola είναι το μέρος σου.

Cupola, Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, 211 4117444, www.cupola.gr, Instagram, Facebook

21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Σε έναν ζεστό και προσεγμένο χώρο, το ευγενικό προσωπικό και η φιλική ατμόσφαιρα του μαγαζιού δημιουργούν το κατάλληλο, comfort περιβάλλον για να απολαύσεις το γεύμα σου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Extra Tip: Περάστε μια βόλτα από την μπάρα για να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά aperitivi και κοκτέιλ του μαγαζιού.

Sapou

Κάτι από Αντίπαρο στο Παγκράτι.

Ο Γιάννης Σαπουντζής ασχολούνταν χρόνια με την Υποβρύχια Αρχαιολογία, όμως το μεγάλο του πάθος ήταν πάντα η μαγειρική. Έτσι, το καλοκαίρι του 2015 αποφάσισε να αφοσιωθεί αποκλειστικά σε αυτήν και άνοιξε το πρώτο μαγαζί Sapou στην Αντίπαρο.

Τον Απρίλιο του 2017, και μετά τη μεγάλη επιτυχία του μαγαζιού εκεί, ανοίγει το Sapou στο Παγκράτι, όπου και μεταφέρεται η ίδια ομάδα για τη χειμερινή σεζόν. Εκεί δημιούργησαν έναν ζεστό και άνετο χώρο με διακόσμηση που αποτελείται από mix and match επιλογές και έπιπλα, με μια ρετρό διάθεση στα σερβίτσια, που ως επί το πλείστον είναι αντίκες.

Το μενού, που επιμελείται προσωπικά ο ίδιος ο Γιάννης Σαπουντζής με μεγάλο μεράκι, βασίζεται σε μία μείξη διεθνών συνταγών. Όμως, πέρα από τις fusion επιλογές, γι' αυτούς που προτιμούν πιο παραδοσιακές γεύσεις υπάρχουν πολλά πιάτα που εκτελούνται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην παράδοση. Η ομάδα του Sapou φροντίζει ώστε τα υλικά που χρησιμοποιούνται να είναι πάντα φρέσκα και εποχικά.

Εκεί, όμως, όπου δίνεται η μεγάλη έμφαση είναι τα ψάρια. Αποφεύγουν προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας και επιλέγουν είδη που υπάρχουν ελεύθερα και δεν είναι υπό εξαφάνιση. Τα περισσότερα κρέατα είναι εισαγωγής, κυρίως από την Αμερική και την Αυστραλία αλλά και από την Ελλάδα. Κατά περιόδους γίνεται in house ξηρή ωρίμανση (dry aging) σε συγκεκριμένες κοπές βοοειδών για διαστήματα 28-36 ημερών.

Sapou, Ναϊάδων 2, Παγκράτι, 210 7230626, Facebook

21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Extra Tip: Στο Sapou λειτουργεί και ένα εξαιρετικό μπαράκι με ποικιλία σε ποτά, κοκτέιλ αλλά και κρασιά. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Extra Tip: Στο Sapou λειτουργεί και ένα εξαιρετικό μπαράκι με ποικιλία σε ποτά, κοκτέιλ αλλά και κρασιά. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Βυρίνης

Ταβέρνα στο Παγκράτι που έχει μεγαλώσει τρεις γενιές Αθηναίων.

Πίσω από το Καλλιμάρμαρο βρίσκεται ο Βυρίνης, μια ταβέρνα που άνοιξε αρχικά το 1940 και έκτοτε διατηρεί όλη την παράδοση και το άρωμα της παλιάς Αθήνας. Σε έναν χώρο με έντονα νοσταλγικά στοιχεία, όπως τα βαρέλια που κοσμούν το μαγαζί, και μια μαγευτική αυλή για τους καλοκαιρινούς μήνες, θα βρεις ένα εξαιρετικό μενού, ικανό να ευχαριστήσει και τον πιο απαιτητικό, και ένα άψογο σέρβις που θα σε κάνει να νιώσεις σαν στο σπίτι σου.

Στον Βυρίνη δίνουν έμφαση στις πρώτες ύλες, γι' αυτό και θα βρεις σε μεγάλη ποικιλία εποχικά προϊόντα. Τα φημισμένα μαγειρευτά τους πιάτα κλέβουν τις εντυπώσεις με την ποιότητα αλλά και την πίστη στις παραδοσιακές συνταγές που χρησιμοποιούν. Εκπληκτικό αρνάκι λαδορίγανη, κεφτεδάκια της γιαγιάς και υπέροχοι λαχανοντολμάδες είναι μερικές μόνο από τις εξαιρετικές επιλογές που θα βρεις εκεί.

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και το σουβλάκι αγριόχοιρου, ένα φανταστικό πιάτο που θα σου μείνει αξέχαστο. Φυσικά, το φαγητό σου θα το συνδυάσεις με εξαίσιο κρασί από ετικέτες μικρών παραγωγών αλλά και επιλεγμένο χύμα κρασί άριστης ποιότητας.

Βυρίνης, Αρχιμήδους 11, Παγκράτι, 210 7012153, Instagram

21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Extra Tip: Μην ξεχνάς ότι τις γιορτές ο Βυρίνης είναι πάντα ανοιχτός, με ειδικά διαμορφωμένα πιάτα για την εκάστοτε γιορτή. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Extra Tip: Μην ξεχνάς ότι τις γιορτές ο Βυρίνης είναι πάντα ανοιχτός, με ειδικά διαμορφωμένα πιάτα για την εκάστοτε γιορτή. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Πιάτσα Τσιπουράκι

Το στέκι του μεζέ για γευστικές τσιπουροκαταστάσεις.

Εκλεκτοί μεζέδες, καλό τσίπουρο και φιλικό περιβάλλον. Τι άλλο θες από ένα παραδοσιακό καφενείο; Το Πιάτσα Τσιπουράκι, στην πλατεία Βαρνάβα, τα έχει και τα τρία, γι' αυτό έχει κερδίσει μια θέση στις καρδιές των κατοίκων και όχι μόνο.

Ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας για καφέ, μια κρύα μπίρα και φυσικά τσιπουράκι που θα συνοδεύσετε με νόστιμους μεζέδες όπως ο γαύρος μαρινάτος, τα ρεβίθια και η μελιτζανοσαλάτα, που έρχονται από τις ιστορικές Μουριές, ακριβώς δίπλα, που είναι αδελφάκι του.

Πιάτσα Τσιπουράκι, Πλατεία Βαρνάβα 11, Παγκράτι, 210 7016100, Facebook

21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Εκλεκτοί μεζέδες, καλό τσίπουρο και φιλικό περιβάλλον. Τι άλλο θες από ένα παραδοσιακό καφενείο;

Μουριές

Παραδοσιακά μαγειρευτά με οικογενειακό μεράκι.

Με παράδοση στο καλό σπιτικό φαγητό που μετρά πια 40 χρόνια, αυτή η οικογενειακή ταβέρνα είναι από μόνη της ένας λόγος να πας στην πλατεία Βαρνάβα.

Φημισμένες για την τεράστια ποικιλία σε μαγειρευτά φαγητά (λαδερά, ψητά και άλλα) καθώς και για τα πιάτα της ώρας που φτιάχνονται από προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες και συνταγές που τιμούν την παράδοση, οι Μουριές θα σας εκπλήξουν ευχάριστα. Αν σας αρέσει η μαγειρίτσα, εδώ θα βρείτε ίσως την καλύτερη της Αθήνας.

Μουριές, Πλατεία Βαρνάβα & Κρησίλα, Παγκράτι, 210 7016100, Facebook

21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Extra tip: Μπορείτε να πάρετε σε πακέτο ό,τι τραβάει η όρεξή σας ή να σας τα φέρουν στο σπίτι.

Trattoria Italia d' Onofrio

Η κουζίνα της Ιταλίδας γιαγιάς.

Αν θέλετε αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, η Trattoria Italia είναι το μέρος που ψάχνετε. Με συνταγές πιστές στην παράδοση, φέρνει στο τραπέζι μας τα φαγητά της Ιταλίδας γιαγιάς. Δοκιμάστε εξαιρετικές μακαρονάδες με φρέσκα και χειροποίητα ζυμαρικά, θαλασσινά με φρέσκια ζυμωμένη πάστα με μελάνι σουπιάς και, φυσικά, την παραδοσιακή ιταλική πίτσα με τη λεπτή, τραγανή ζύμη.

Στο μενού θα βρείτε επίσης saltimbocca alla romana, κοτόπουλο κ.ά. Συνοδεύστε τα πιάτα σας με ιταλικές μπίρες, σιτσιλιάνικα αναψυκτικά και κρασιά ιταλικών ετικετών. Και για να κλείσει γλυκά το γεύμα σας, δοκιμάστε αφράτη χειροποίητη τιραμισού, παγωτό με φράουλες και balsamico ή σπιτικό limoncello.

Trattoria Italia d' Onofrio, Ηρώνδα 6, Καλλιμάρμαρο, 210 7252003, Facebook

21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Extra Tip: Δοκιμάστε την υπέροχη καρμπονάρα του μαγαζιού, που είναι η αυθεντική με χειροποίητο guanciale.
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Extra Tip: Δοκιμάστε την υπέροχη καρμπονάρα του μαγαζιού, που είναι η αυθεντική με χειροποίητο guanciale.

Oliver Nuts & Flavors

Το νέο κατάστημα στη Βαρνάβα θα γίνει ο σύμμαχός σου στην υγιεινή διατροφή.

Κάτι πολύ νόστιμο παίζει τελευταία στην πλατεία Βαρνάβα κι αν δεν το έχετε ανακαλύψει ακόμα, ειδικά όσοι μένετε στην περιοχή, σπεύσατε. Ο λόγος για το Oliver Nuts & Flavors, έναν μικρό «ναό» με ξηρούς καρπούς και εκλεκτό βιολογικό καφέ για τον οποίο αξίζει να κάνετε μια μικρή στάση καθημερινά.

Με μότο την υγιεινή διατροφή και την υψηλή ποιότητα, το Oliver Nuts & Flavors προσφέρει μεγάλη ποικιλία ξηρών καρπών και καρπών της γης όπως και μια μεγάλη γκάμα προϊόντων χωρίς ζάχαρη, αποξηραμένων φρούτων, οσπρίων και δημητριακών.

Εδώ θα βρείτε χειροποίητες μπάρες χωρίς προσθήκη ζάχαρης για το τέλειο συνοδευτικό του πρωινού σας, διάφορα superfoods αλλά και μια τεράστια ποικιλία σε χειροποίητες σοκολάτες και σοκολατάκια που, μόλις τα δοκιμάσετε, θα σας κάνουν να έρχεστε ξανά και ξανά.

Oliver Nuts & Flavors, Eμπεδοκλέους 20, Αθήνα, 210 7525543, olivernuts.business.site, Facebook, Instagram

21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Ένας μικρός «ναός» με ξηρούς καρπούς και εκλεκτό βιολογικό καφέ για τον οποίο αξίζει να κάνετε μια μικρή στάση καθημερινά.
Ένας μικρός «ναός» με ξηρούς καρπούς και εκλεκτό βιολογικό καφέ για τον οποίο αξίζει να κάνετε μια μικρή στάση καθημερινά.

Tapasbar & kitchen

Το αγαπημένο στέκι πίσω από το Χίλτον ανανεώνεται και μας προσφέρει περισσότερες και ακόμα γευστικότερες επιλογές.

To Tapas Bar, εδώ και 4 χρόνια, είναι μια εναλλακτική επιλογή στην περιοχή του Χίλτον. Ο χώρος, ιδιαίτερος, ζεστός και με cozy ατμόσφαιρα, σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή που θα μπεις μέσα. Οι DJs, που βρίσκονται καθημερινά στις επάλξεις, με τις ψαγμένες μουσικές επιλογές τους απογειώνουν τη διάθεση, ενώ οι bartenders Δημήτρης Στέφος και Γιώργος Χασιώτης χρησιμοποιούν όλο το μεράκι και τις γνώσεις που διαθέτουν για να δημιουργήσουν ευφάνταστα κοκτέιλ που κάνουν τη διαφορά στην περιοχή.

Οι καιροί, όμως, αλλάζουν και οι χώροι εστίασης εξελίσσονται διαρκώς, γι' αυτό και το αγαπημένο tapasbar & kitchen ανανεώνεται. Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Παπαδάτος ενώνει τις δυνάμεις του με τον executive σεφ Δημήτρη Πολίτη και μαζί δημιουργούν έναν χώρο έτοιμο να ανταποκριθεί σε all day bar-restaurant καταστάσεις.

Το Tapas Kitchen Bar, όπως θα είναι πλέον το νέο του όνομα, εμπλουτίζεται με μια ανανεωμένη κουζίνα που θα κινείται σε ισπανικούς-λατινοαμερικάνικους ρυθμούς. Quesadillas, burritos, patatas bravas, paella valenciana και churros είναι μερικές μόνο από τις γευστικότατες επιλογές που θα περιλαμβάνονται στο νέο μενού.

Και αν θέλεις ένα χαλαρωτικό και απολαυστικό διάλειμμα, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις το Lunch Break, που προσφέρεται καθημερινά στο μαγαζί από τις 11 πρωί.

Tapasbar & kitchen, Κωνσταντίνου Βεντήρη 7, Παγκράτι, 210 7212080, Facebook

21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Extra Tip: Κάθε Κυριακή από τις 10 το πρωί και μετά σερβίρεται ένα ξεχωριστό brunch που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Extra Tip: Κάθε Κυριακή από τις 10 το πρωί και μετά σερβίρεται ένα ξεχωριστό brunch που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.

My PastaFlora

Ένα μικρό café-bar στον Βύρωνα έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες τα τελευταία 3 χρόνια!  

Από νωρίς το πρωί σε περιμένει με καλοφτιαγμένο ΤΑF espresso για να ξεκινήσει όμορφα η ημέρα! Αν είσαι και γλυκατζής, συνόδευσε τον καφέ σου με το ομώνυμο γλυκό σε διαφορετικές γεύσεις (μήλο, βερίκοκο, βύσσινο, σοκολάτα). Αν πεινάσεις, μη χάσεις τα ολόφρεσκα σάντουιτς με ψωμί προζυμένιο και διάφορες επιλογές στα υλικά!

Από νωρίς το βράδυ τα ρετρό καναπεδάκια γεμίζουν κόσμο που επιλέγει κρασιά από την ανανεωμένη wine list που έχει επιμεληθεί η Mr Vertigo. Καιρού επιτρέποντος, όλος ο κόσμος μεταφέρεται στην αυλή για δροσερά κοκτέιλ και παγωμένα κρασιά. Αν βρεθείς εκεί Παρασκευή βράδυ, θα πετύχεις μία από τις βραδιές πιάνου που διοργανώνουν.

My PastaFlora, Φρυγίας 11 & Λυδίας, Βύρωνας, 213 0314568, Facebook, www.mypastaflora.gr

21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Extra Tip: Σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν απογεύματα aperitivo με ιταλικά finger food και επιλεγμένες ετικέτες κρασιού. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Extra Tip: Σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν απογεύματα aperitivo με ιταλικά finger food και επιλεγμένες ετικέτες κρασιού. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Επήρεια

Ένας δημιουργικός πολυχώρος με τον αέρα της αυθεντικής παλιάς Αθήνας.

Στην πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι, όπου άλλοτε στεγαζόταν η γκαλερί τέχνης «Titanium» φιλοξενώντας εκδηλώσεις και εκθέματα σπουδαίων καλλιτεχνών, βρίσκεται η Επήρεια, ένας all-day πολυχώρος που σέβεται το ύφος της ιστορικής αυτής πλατείας.

Κάθε γωνιά κρύβει και τη δική της ιστορία. Το ισόγειο, με θέα στην πλατεία, είναι ό,τι πρέπει για τις μεσημεριανές ώρες. Το πατάρι, με τα έργα τέχνης και την πλούσια βιβλιοθήκη, αποτελεί σωστό ησυχαστήριο, ιδανικό για διάβασμα ή συσκέψεις. Στον δε κάτω όροφο, τον αποκαλούμενο, λόγω διακόσμησης, «panic room», οδηγείται κανείς από το άρωμα των χειροποίητων σαπουνιών ελαιόλαδου «Valania», τα οποία μπορεί και να προμηθευτεί.

Όπως είναι φυσικό, η Επήρεια δεν θα μπορούσε να μη σας ταξιδέψει και γευστικά. Open face σολομού, μπιφτέκι αγριόχοιρου, ταλιάτα μόσχου αλλά και γλυκίσματα, όπως fondant σοκολάτας με παγωτό, είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις του σεφ Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου που υπόσχονται να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Η απόλαυση πολλαπλασιάζεται όταν τη σκυτάλη παίρνουν τα ευφάνταστα κοκτέιλ του Αλέξανδρου Κουνινιώτη (δοκιμάστε το Jack Sparrow, το ζεστό Winter Sushi και το ομώνυμο Epirei@) καθώς και η κάβα με τη μεγάλη ποικιλία κρασιών και αλκοολούχων επιλογών από όλο τον κόσμο, που θα σας ενθουσιάσουν!

Το νέο στέκι που θα «επηρεάσει» μαγικά κάθε σας αίσθηση! #getaffected

Επήρεια, Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι, 210 7254594, Facebook, Instagram

21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Extra tip: Απολαύστε το υπέροχο Epireia Brunch Menu που σερβίρεται από τις 12:00 ως τις 16:00.
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Extra tip: Απολαύστε το υπέροχο Epireia Brunch Menu που σερβίρεται από τις 12:00 ως τις 16:00.

Ohh Boy

Τα σπιτικά γλυκά του αξίζουν την προσοχή σου.

Με όνομα που θα μπορούσε να είναι απλώς η ατάκα που σκέφτεσαι τρώγοντας την πρώτη κουταλιά cheesecake ή banoffee, το Ohh Boy στο Παγκράτι αξίζει τουλάχιστον μία επίσκεψη για να πειστείς ότι εδώ θες να επιστρέφεις. Όχι μόνο για τις γεύσεις του αλλά και γιατί είναι τόσο κουλ όσο το σπίτι σου.

Με έμφαση στα αγνά υλικά, το Ohh Boy παρουσιάζει, εκτός των άλλων, και μια ενδιαφέρουσα ποικιλία σε γλυκά άνευ ζωικών συστατικών και ζάχαρης, χωρίς να λείπουν και αλμυρές προτάσεις, όπως τάρτες και σάντουιτς, ενώ ανάλογα με την εποχή μπορεί να βρεις διαφορετικά πιάτα.

Ειδικά τώρα που κάνει κρύο ενδείκνυται να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ένα ζεστό porridge με φρούτα και ξηρούς καρπούς ή έναν χυμό ρόδι.

Ohh Boy, Αρχελάου 32, Παγκράτι, 211 183 8340, Facebook

21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Extra tip: Το μαγαζί είναι dog friendly και οι τετράποδοι φίλοι του πάντα απολαμβάνουν το μπισκότο τους.
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Extra tip: Το μαγαζί είναι dog friendly και οι τετράποδοι φίλοι του πάντα απολαμβάνουν το μπισκότο τους.

Flamingo

Το νέο all day στέκι του Παγκρατίου ξέρει από brunch και «ψαγμένα» κοκτέιλ.

Έναν νέο προορισμό στο Παγκράτι απέκτησαν πριν από λίγους μήνες οι λάτρεις του brunch και των κοκτέιλ, που ακούει στο όνομα Flamingo. Ο φωτεινός χώρος, με αρκετά εξωτικά και industrial στοιχεία στη διακόσμηση, έχει όλα αυτά που απαιτεί ένα στέκι: ωραίο φαγητό, καλοφτιαγμένο καφέ, special cocktails και χαλαρή ατμόσφαιρα.

Το σχετικά νέο all day spot της περιοχής σε υποδέχεται μετά τις 9 το πρωί με ποιοτικό καφέ από την taf sustainability blends και σερβίρει καθημερινά πιάτα brunch με πολλές λαχταριστές επιλογές. Όσο η ώρα προχωράει, στο παιχνίδι μπαίνουν οι φοβερές προτάσεις aperitivo, twisted & signature cocktails που δημιουργούν ο Μάριος Ηλιόπουλος και ο Δημήτρης Ρούσσος , έχοντας στήσει το δικό τους εργαστήριο στη κουζίνα του Flamingo.

Όλα συνδυάζονται ιδανικά με τα ζεστά και κρύα πιάτα που φτιάχνονται με έμφαση σε τοπικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς, όπως τα μίνι μπεργκεράκια με βιολογικό μοσχαρίσιο κιμά Νάξου. Το μενού επιμελείται ο Γιαννης Πολυζωίδης.

Flamingo, Ευφράνορος 22-24 & Κρησίλα, Παγκράτι, 211 4104639, Facebook

21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Extra tip: Κάθε Παρασκευή Aperitivo Fridays με δωρεάν μπουφέ 17:30-20:30.
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Extra tip: Κάθε Παρασκευή Aperitivo Fridays με δωρεάν μπουφέ 17:30-20:30.

Medez Café

Ένα φιλόξενο all day στέκι στη καρδιά του Παγκρατίου.

Αν θέλεις έναν όμορφο και ζεστό χώρο με μια χαμογελαστή ομάδα να σε υποδέχεται με κέφι και να σου φτιάχνει τη διάθεση, τότε το Medez Cafe είναι το μέρος σου. Με μουσική σε funky, soul και ροκ ρυθμούς, είναι το ιδανικό all day στέκι για τους Παγκρατιώτες αλλά και αγαπημένος προορισμός για τους απανταχού λάτρεις της απόλαυσης.

Στο μενού του θα βρεις εξαιρετικούς καφέδες , αρωματισμένα τσάγια, γλυκά πρωινά και υπέροχες σοκολάτες. Το βράδυ θα απολαύσεις καθαρά ποτά (από 5 ευρώ) και εκπληκτικά ζεστά και κρύα κοκτέιλ. Επιπλέον, θα βρεις εκπληκτική κρητική ρακή και άφθονη βαρελίσια μπίρα. Κι αν πεινάσεις, δοκίμασε τα λαχταριστά ταρτάκια του μαγαζιού.

Κι επειδή στο Medez Café αγαπάνε τους τετράποδους φίλους μας, απόλαυσε τον καφέ σου και το ποτό σου παρέα με το σκυλάκι σου.

Medez Cafe, Φρύνης 2, Παγκράτι, 210 7513925, [email protected], Facebook, Instagram

21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Extra Tip: Συντονιστείτε και ενημερωθείτε για τα live και DJ events που διοργανώνονται κάθε εβδομάδα.

Τρίγωνο

Ένα στέκι που το νιώθεις δικό σου από την πρώτη στιγμή.

Το Παγκράτι εδώ και χρόνια έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε hot περιοχή για φαγητό και διασκέδαση. Υπάρχει, όμως, και ένα bistro café bar που, παρά τις αλλαγές στην περιοχή, συνεχίζει εδώ και 8 χρόνια να αποτελεί σταθερή αξία για τους κατοίκους του Παγκρατίου και όχι μόνο. Το Τρίγωνο είναι κάτι περισσότερο.

Ξεχωρίζει κυρίως για τη ζεστή ατμόσφαιρα που φροντίζουν να δημιουργούν οι ιδιοκτήτες του αλλά και για τους υπέροχους μεζέδες του. Ανοιχτό από το πρωί ως το βράδυ, είναι το κατάλληλο μέρος για έναν πρωινό καφέ με τους φίλους σου αλλά και για μεζέδες και απίστευτη κρητική ρακή.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι η φιλική ατμόσφαιρα και η παρεΐστικη διάθεση που σου μεταδίδουν αμέσως. Ακόμα και αν πας μόνος σου για έναν καφέ το πρωί, το πιθανότερο είναι να γίνεις μια παρέα με όλους στο μαγαζί και να φύγεις αργά το βράδυ.

Τρίγωνο, Αρχελάου 23 & Αμύντα 15, Παγκράτι, 210 7243085, Facebook

21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Ξεχωρίζει κυρίως για τη ζεστή ατμόσφαιρα που φροντίζουν να δημιουργούν οι ιδιοκτήτες του αλλά και για τους υπέροχους μεζέδες του.

Pink Freud

Τι θα γινόταν αν οι Pink Floyd συναντούσαν τον Φρόιντ;

Αυτή την απορία είχε η Μαρίζα Παπασμύρη και αποφάσισε να την απαντήσει, δημιουργώντας το Pink Freud στο Παγκράτι, έναν ζεστό χώρο με μίνιμαλ διακόσμηση και ξύλινα στοιχεία που είναι ιδανικός τόσο για εκείνους που θέλουν να χαλαρώσουν, να πιούν έναν καφέ μόνοι τους και να διαβάσουν αλλά και για όσους θέλουν να διασκεδάσουν με την παρέα τους ως το πρωί.

Με εξαιρετικό καφέ, υπέροχα signature cocktails, ρακή, μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες αλλά και γευστικότατα σνακ, είναι το τέλειο μέρος για όλες τις ώρες της ημέρας και αγαπημένο στέκι πολλών καλλιτεχνών. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο residence DJs αναλαμβάνουν να απογειώσουν τη διάθεσή μας.

Pink Freud, Αρχελάου 7, Παγκράτι, 210 7227272. Ανοιχτά Δευτ.-Τρ. από τις 17:00, Τετ.-Κυρ. από τις 11:00, Facebook

21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Extra Tip: Κάθε Πέμπτη απόλαυσε τον καφέ σου με 2 ευρώ και το ποτό σου με 5.

Καφέ Αρκούδα

Ένα μπαρ για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Πριν από 27 χρόνια, στην Ελάτη Τρικάλων, ένα μπαράκι έφερε την κλασική ροκ, τζαζ και μπλουζ μουσική στην Πίνδο κι έγινε στέκι για ανθρώπους από όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία πέντε χρόνια μετακόμισε σε μια νέα όαση πρασίνου, στο Άλσος Παγκρατίου, διατηρώντας τη ζεστή ατμόσφαιρα και τη φιλική διάθεση που το έκανε διάσημο.

Εκεί η μέρα ξεκινά με καφέ και τζαζ ήχους, το μεσημέρι είναι ώρα για μπίρα, κρασί η ρακή και σνακ ή πίτσα με ιταλική ζύμη και όταν βραδιάζει το ροκ και τα μπλουζ σε συντροφεύουν με ένα ποτό.

Τα καθαρά ποτά, οι καλές τιμές, το φιλικό κλίμα και οι απίστευτες μουσικές επιλογές είναι ο λόγος που δεν θα ξεκολλάς από εκεί.

Kαφέ Αρκούδα, Σπύρου Μερκούρη & Εριφύλης 2, Άλσος Παγκρατίου, 697 6895291, 215 5050730, Facebook

21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Extra tip: Δοκιμάστε τη μοναδική λιωμένη σοκολάτα και θα εθιστείτε.

Εκλεκτή

Όχι άλλο ένα απλό ζαχαροπλαστείο.

Μια όμορφη ιστορία σαν παραμύθι ξεκίνησε πριν από χρόνια στο Παγκράτι. Ένα όμορφο, μικρό ζαχαροπλαστείο, η «Εκλεκτούλα», έκανε την εμφάνισή του, φτιάχνοντας υπέροχα πολίτικα γλυκά και παγωτά. Τα χρόνια κύλησαν και μετά από πολλές χαρές, μα και δύσκολες στιγμές, η μικρή μας «Εκλεκτούλα» ενηλικιώθηκε κι έγινε «Εκλεκτή», δίχως να χάσει ούτε στιγμή την αθωότητά της.

Τέσσερα παιδιά, η Αγγελική, ο Αλέκος, ο Νίκος και ο Ντίνος, έφτιαξαν έναν χώρο ονειρικό, γεμάτο αρώματα, όπου η γλυκιά Ανατολή και οι παραδόσεις της συναντούν τη Δύση και τον μοντερνισμό της. Τα γλυκά της «Εκλεκτής» είναι όλα χειροποίητα από τα χεράκια της Αγγελικής, η οποία εξακολουθεί να τα φτιάχνει με τον ίδιο τρόπο, την ίδια ποιότητα και το ίδιο μεράκι που τα φτιάχνει χρόνια τώρα για την οικογένειά της.

Εδώ συνδυάζονται αρμονικά το προφιτερόλ με το καζαν ντιπί, το βυζαντινό με τη lemon pie, τα εκμέκ με τα cheesecakes αλλά και τα brownies με τα πολίτικα τσουρέκια με μαχλέπι και μαστίχα. Θα βρείτε όλο τον χρόνο παγωτό που γίνεται με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο, πλούσιο σε γάλα και αρώματα.

Όμως η «Εκλεκτή» δεν είναι ένα απλό ζαχαροπλαστείο αλλά ένας ξεχωριστός χώρος σε μια αυθεντική γειτονιά που προσφέρεται και για μπίρα ή ποτό, συνδυασμένα με διαλεχτούς μεζέδες.

Εκλεκτή, Αστυδάμαντος 15, Παγκράτι, πλ. Μεσολογγίου, 210 7243193

21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Extra Tip: Δοκιμάστε τη φημισμένη μουστάρδα αλλά και ένα από τα καλύτερα καϊμάκια της πόλης. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
21 μαγαζιά για να περάσεις καλά στο Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Extra Tip: Δοκιμάστε τη φημισμένη μουστάρδα αλλά και ένα από τα καλύτερα καϊμάκια της πόλης. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Γεύση
0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα τέσσερα εστιατόρια

Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα 4 εστιατόρια

Είναι κοινό μυστικό ότι η Θεσσαλονίκη έχει μια ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή. Κι αυτό γιατί τέσσερα εστιατόρια δημιουργούν κάτι πραγματικά μοναδικό, επιδεικνύοντας εκπληκτικό ταλέντο για σύγχρονα πιάτα που αντλούν έμπνευση από την παράδοση.
ΓΕΥΣΗ
Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»

Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»

Από το 1876, η μπίρα ΜΑΜΟΣ έχει καταγράψει μια ιστορική πορεία. Ο Παναγής Μάμος μιλά για την επανακυκλοφορία της, τη συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και το όραμα της οικογένειας Μάμου.
ΓΕΥΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ