— Γιώργο, με τι ασχολείσαι;

Ασχολούμαι κυρίως με το animation. Δουλεύω σε διαφορετικά κάθε φορά πρότζεκτ, από explainer videos μέχρι ντοκιμαντέρ. Άλλοτε σχεδιάζω και κάνω το art direction, άλλοτε κάνω μόνο το animation, αλλά συχνά συνδυάζω και τα δύο.

 

— Πώς είναι να ζεις μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας;

Αισθάνομαι πολύ τυχερός.

 

— Βρίσκεις ότι έχουν κοινά αυτές οι δύο πόλεις;

Νομίζω πως ναι. Σίγουρα το Βερολίνο δεν είναι η πιο χαρακτηριστική γερμανική πόλη και υπάρχει μια παραπάνω ελευθερία ή και αναρχία σε ορισμένα πράγματα, κι αυτό μου θυμίζει ως έναν βαθμό τη ζωή στην Αθήνα.

 

— Ποιο θα έλεγες ότι είναι το βασικό γνώρισμα του στυλ σου;

Θα έλεγα ότι το στυλ μου είναι προϊόν αγάπης για κομμάτια που έχουν έναν παιχνιδιάρικο χαρακτήρα ή ότι ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο τα συνδυάζω μπορεί είναι παιχνιδιάρικος. Μου αρέσουν, για παράδειγμα, τα παπιγιόν και οι γραβάτες συνδυασμένες ακόμα και με αθλητικά ρούχα, τα έντονα patterns με σακάκια κ.λπ.

 

Θεωρώ μάλλον κακόγουστο ή χωρίς γούστο το να ντύνεται κανείς μόνο με ό,τι είναι hot κάθε σεζόν. Βλέπει κανείς κλώνους και αυτό στα μάτια μου είναι κακόγουστο, ακόμα και στις πιο αρμονικές επιλογές.

 

— Ποια είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έχεις κάνει σε σχέση με την εμφάνισή σου;

Γενικά, αποφεύγω να δίνω πολλά χρήματα για ρούχα. Ίσως ένα δερμάτινο μπουφάν, το οποίο αρχικά κόστιζε 500 ευρώ και το αγόρασα στη μισή τιμή.

 

— Και η πιο φθηνή;

Άπειρες. Έχω ένα σωρό πουκάμισα τα οποία έχω αγοράσει για ένα ευρώ.

 

— Σου αρέσει να συνδυάζεις τα ασυνδύαστα;

Ναι, το κάνω συχνά και με ρίσκο να κάνω συνδυασμούς που είναι υπερβολικοί, αλλά δεν με πειράζει αυτό. Νομίζω ότι όταν δοκιμάζει κανείς διαφορετικούς συνδυασμούς μαθαίνει από τα λάθη του και ανακαλύπτει πράγματα που του αρέσουν και, στο κάτω-κάτω, ίσως είναι πολύ καλές ιδέες.

 

Γιώργο, ωραία η γραβάτα σου!
Νομίζω ότι όταν δοκιμάζει κανείς διαφορετικούς συνδυασμούς μαθαίνει από τα λάθη του και ανακαλύπτει πράγματα που του αρέσουν και, στο κάτω-κάτω, ίσως είναι πολύ καλές ιδέες. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 

— Μπορείς να μου πεις μία από τις μυστικές διευθύνσεις, από τις οποίες αγοράζεις πράγματα που σου αρέσουν;

Αγοράζω αρκετά πράγματα από το eΒay. Νομίζω πως εκεί βρίσκω τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια, τόσο από ιδιώτες όσο και από καταστήματα. Αλλά μου αρέσουν αρκετά τα καταστήματα COS, όπου βρίσκω αρκετά «ήσυχα» και απλά κομμάτια που στην πορεία μπορώ να συνδυάσω με πιο ιδιαίτερα ρούχα και να φτιάξω ένα ύφος που δεν θυμίζει σε τίποτα το ύφος του συγκεκριμένου brand.

 

— Υπάρχει κάποιο ρούχο στην ντουλάπα σου το οποίο έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για σένα;

Ναι, είναι ένα ροζ βελούδινο σακάκι, που όμως δεν μου κάνει πια. Έχω σκεφτεί να το χαρίσω, αν και έχει συναισθηματική αξία για μένα. Θα χαρώ να δω να το φορά κάποιος που θα το ευχαριστηθεί.

 

— Πες μου μια κακογουστιά που βλέπεις συχνά.

Δεν είναι ακριβώς κακογουστιά, αλλά θεωρώ μάλλον κακόγουστο ή χωρίς γούστο το να ντύνεται κανείς μόνο με ό,τι είναι hot κάθε σεζόν. Βλέπει κανείς κλώνους και αυτό στα μάτια μου είναι κακόγουστο, ακόμα και στις πιο αρμονικές επιλογές.

 

— Τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει;

Φοράω πουκάμισο Hugo Boss, γραβάτα Castelbajac, παπούτσια Camper, παντελόνι Uniqlo, camper hat Burton. Όλα μαζί στοίχισαν περίπου 170 ευρώ.

 

— Πού πηγαίνεις τώρα;

Στο γραφείο φίλων στο κέντρο, απ' όπου δουλεύω όταν βρίσκομαι στην Αθήνα.

 

Instagram: @yokanima