— Πες μου μερικά πράγματα για σένα.

Είμαι 46, οστεοπαθητικός, αλλά, πάνω απ' όλα, καλλιτέχνης στην ψυχή. Έζησα 16 χρόνια στο Λονδίνο και τα τελευταία δυόμισι επέστρεψα στην Αθήνα, που ανθεί, επιτέλους, ως πόλη.


— Πώς προέκυψε το alter ego σου, η Kangela Tromokratisch;

Εντελώς στην τύχη και για πλάκα ένας φίλος ζωγράφος μού ζωγράφισε τη μούρη μια μέρα και ξαφνικά βρέθηκα να χρησιμοποιώ όλα μου τα ταλέντα σε ένα πρότζεκτ.


— Ποιες είναι οι αναφορές σου;

Η γιαγιά μου, ο Leigh Bowery, η λαϊκή της γειτονιάς μου και το φολκλόρ κάθε είδους.


— Μπορείς να μου περιγράψεις τι κάνεις συνήθως στα drag shows στα οποία εμφανίζεσαι;

Τραγουδάω, χοροπηδάω, κοροϊδεύω τον κόσμο, τσαλακώνομαι, αλλά, κυρίως, αισθάνομαι θεά.

 

Είναι αστείο να νομίζουν κάποιοι ότι με το να σε κοροϊδέψουν σου λένε κάτι που δεν έχεις ξανακούσει χιλιάδες φορές.


— Τι είδους μουσική επιλέγεις;

Τραγούδια από τα νιάτα μου αλλά και μυστήριους πειραγμένους ήχους κάθε είδους. Είμαι πολύ ελιτίστρια και σιχαίνομαι την ποπ.


— Έχεις αντιμετωπίσει ποτέ τη χλεύη του κόσμου;

Ως παιδί και έφηβος ζούσα μ' αυτήν καθημερινά. Χτίζει χαρακτήρα, σου λέει! Αυτόν τον καιρό ή είναι πολύ λιγότερη ή εγώ δεν τη βλέπω πια.

 

Άγγελε, μας αρέσει πολύ η φούστα σου


— Πώς την αντιπαρέρχεσαι;

Τώρα πια γελάω όσο πιο δυνατά γίνεται. Είναι αστείο να νομίζουν κάποιοι ότι με το να σε κοροϊδέψουν σου λένε κάτι που δεν έχεις ξανακούσει χιλιάδες φορές.


— Ποιο είναι, κατά τη γνώμη σου, το μεγαλύτερο ταμπού σήμερα;

Δυστυχώς, ακόμα πιστεύω πως το HIV έχει παρά πολύ δρόμο να κάνει, ενώ, αν ο κόσμος ενημερωνόταν, το στίγμα θα είχε μειωθεί κατά πολύ.


— Μου αρέσει η φούστα σου.

Σ' ευχαριστώ, μ' αρέσει πολύ να φοράω φούστες. Τη συγκεκριμένη την έφτιαξα από υφάσματα που έχω ψωνίσει από διάφορες χώρες, υφάσματα που έχω βρει στον δρόμο, ρούχα που δεν φορούσα, γενικά κουβαλάει μεγάλη ιστορία πάνω της.


— Τι σου αρέσει στην Αθήνα σήμερα;

Η αγορά του Ελαιώνα, ειδικά στο τέλος, που βρίσκεις φανταστικά πράγματα στα σκουπίδια, το Communitism, που είναι το δεύτερό μου σπίτι, οι λαϊκές, τα λιμανάκια της Βουλιαγμένης και αυτή η ενέργεια που νιώθω όταν περπατάω στο κέντρο, που μου λέει ότι τα πράγματα αλλάζουν.


— Τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει;

Η μπλούζα απεικονίζει φυσικά την Kangela και κοστίζει μόνο 10 ευρώ, η φούστα είναι ανεκτίμητη φυσικά, και οι μπότες είναι από ένα φανταστικό μαγαζί στη γειτονιά μου με επώνυμα second hand παπούτσια και τις πήρα με 20 ευρώ.


— Πού πηγαίνεις τώρα;

Να μαγειρέψω, να πάρω αγκαλιά τον γάτο μου και να δω «Big bang theory».


Instagram: angelenterprises, Facebook: Kangela Tromokratisch