Όταν η κοινωνική αλληλεγγύη και η βιώσιμη ανάπτυξη γίνονται καθημερινή δέσμευση
Ομαδική φωτογραφία από τη δράση «Cook for Good» με τον σεφ Σταύρο Βαρθαλίτη.

Όταν η κοινωνική αλληλεγγύη και η βιώσιμη ανάπτυξη γίνονται καθημερινή δέσμευση

Η KPMG επενδύει καθημερινά στην έννοια της προσφοράς μέσα από δράσεις που στηρίζουν τους συνανθρώπους μας, την εκπαίδευση και τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας.

Aν κάτι μας έμαθαν οι δύο τελευταίες χρονιές, είναι η σημασία της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης. Μάθαμε πως όταν θέτουμε όλοι μαζί έναν κοινό στόχο, έχουμε τη δύναμη να τον πετύχουμε. Μάθαμε, επίσης, πως το να προσφέρουμε τόσο στους συνανθρώπους μας όσο και στο περιβάλλον μας μπορεί να έχει εξαιρετικά θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής της κοινωνίας μας. 

 

Αυτή είναι η φιλοσοφία μιας εταιρείας όπως η KPMG, η οποία από το ξεκίνημά της έχει επενδύσει στην έννοια της προσφοράς. Η αλληλεγγύη είναι χαραγμένη στο DNA της, αλλά και σε καθετί που κάνει, μέσα από σημαντικές δράσεις που έχουν σκοπό να δημιουργήσουν μια καλύτερη κοινωνία που θα βασίζεται στην ισορροπία του νου και της καρδιάς μας. Ταυτόχρονα, η στρατηγική της κοινωνικής ευθύνης, όπως και οι δράσεις της εταιρείας, είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και βασίζονται σε τέσσερις πυλώνες: τους ανθρώπους, το περιβάλλον, την κοινότητα και τη διά βίου μάθηση.

 

Όταν η κοινωνική αλληλεγγύη και η βιώσιμη ανάπτυξη γίνονται καθημερινή δέσμευση
Ο Αλκιβιάδης Σιαράβας, Marketing & Communication Manager, KPMG στην Ελλάδα τοποθετεί βιβλία στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας.

 

Κοινωνική και ανθρώπινη αλληλεγγύη

Σε ό,τι αφορά την κοινωνία και τους ανθρώπους, η KPMG στηρίζει τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ σταθερά και με συνέπεια μέσα από μια μακροχρόνια και πολυεπίπεδη συνεργασία. Συγκεκριμένα, τα τελευταία έξι χρόνια, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους και τη δράση Back to School, οι εργαζόμενοι της KPMG συλλέγουν νέα σχολικά, είδη χειροτεχνίας και βιβλία και τα δωρίζουν στα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ και στους εκπαιδευτικούς τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, σε κάθε συνέδριο της εταιρείας παρέχεται δωρεάν χώρος για το στήσιμο του περιπτέρου με υλικό της ΕΛΕΠΑΠ. Σε αυτό φιλοξενούνται οι εκπρόσωποί της, ενώ οι άνθρωποι της KPMG τρέχουν στον Μαραθώνιο της Αθήνας με «συνοδοιπόρο» την ΕΛΕΠΑΠ, για καλό σκοπό. Στις γιορτές, Χριστούγεννα και Πάσχα, τα γραφεία της εταιρείας γεμίζουν με προϊόντα που έχουν φτιάξει τα παιδιά και οι δάσκαλοι της ΕΛΕΠΑΠ για τα ετήσια μπαζάρ και τα έσοδα από τις πωλήσεις προσφέρονται στον οργανισμό.

 

Καθώς, όμως, οι γιορτές πολλές φορές μπορούν να γίνουν πολύ μοναχικές για μερικούς ανθρώπους, η KPMG έχει αναλάβει να πραγματοποιεί τα Χριστούγεννα εορταστικές επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας της γειτονιάς της. Συγκεκριμένα, επισκέπτεται τη μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων με άνοια «Άκτιος» και τη Στέγη Γερόντων στην Αγία Παρασκευή. Ομάδα εθελοντών τραγουδάει τα κάλαντα και κρατάει συντροφιά στους μοναχικούς ηλικιωμένους. 

 

Μία από τις μακροβιότερες δράσεις που πραγματοποιεί η KPMG στην Ελλάδα είναι η πρωτοβουλία «Πέραμα», η οποία ξεκίνησε το 2005. Από τότε και κάθε χρόνο, σε τακτά χρονικά διαστήματα, η KPMG παρέχει σε πάνω από 120 οικογένειες της περιοχής, οι οποίες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, είδη πρώτης ανάγκης, προσωπικής υγιεινής, ρουχισμού καθώς και παιχνίδια. Μάλιστα, η πρωτοβουλία έχει βραβευτεί στα Hellenic Responsible Business Awards 2018.

 

Σε μία ακόμα σημαντική δράση αλληλεγγύης οι εθελοντές της KPMG μαγειρεύουν για καλό σκοπό με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας. Μέσα από τη δράση «Cook for Good» και σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μπορούμε» ετοιμάζουν, με την καθοδήγηση γνωστών σεφ, γεύματα για άτομα που τα έχουν ανάγκη και τους τα μοιράζουν.

 

Όταν η κοινωνική αλληλεγγύη και η βιώσιμη ανάπτυξη γίνονται καθημερινή δέσμευση
Στιγμιότυπο της παράδοσης των σχολικών ειδών στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ στην Αθήνα από τους εκπροσώπους της KPMG, Μαρία Καστρησίου, Senior Advisor, και τον Αλκιβιάδη Σιαράβα, Μarketing & Communications Manager, KPMG στην Ελλάδα.

 

Στήριξη στο δικαίωμα δια βίου μάθησης και της εκπαίδευσης

Καθώς η μάθηση και η εκπαίδευση αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, η KPMG έχει αναλάβει να προσφέρει τη σημαντική αυτή δυνατότητα στους συνανθρώπους μας μέσα από διάφορες δράσεις. Σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Μπορούμε» η KPMG στηρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μπορούμε στο Σχολείο». Στόχοι του προγράμματος είναι η ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τη σημασία και τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων, η συλλογική προσπάθεια για τη μείωση αυτού του φαινομένου και η στήριξη συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη. Από το 2019 μέχρι σήμερα έχουν ενημερωθεί 2.188 μαθητές από τα συνολικά 96 προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν με τη συμβολή της KPMG.

 

Τον Οκτώβριο του 2018 η KPMG ξεκίνησε τη διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «KPMG Global Cyber Day» (Ημέρα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο) με αφορμή τον Ευρωπαϊκό Μήνα Κυβερνοασφάλειας (ECSM). Πρόκειται για μια κοινωνική πρωτοβουλία παγκόσμιας εμβέλειας της εταιρείας, με στόχο την εκπαίδευση μαθητών δημοτικού και γυμνασίου, αλλά και των ενηλίκων του περιβάλλοντός τους, σχετικά με τη σημασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Το πρόγραμμα έχει αποσπάσει αργυρό βραβείο στα Hellenic Responsible Business Awards. 

 

Καθώς η αγορά εργασίας αλλάζει συνεχώς, περισσότερα από 20 στελέχη της KPMG συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα mentoring αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ΜΚΟ Job Pairs, η οποία επικεντρώνεται στην επαγγελματική ενδυνάμωση νέων αποφοίτων έτσι ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν επιτυχώς στον τομέα που τους ενδιαφέρει. 

 

Επιπλέον, στο ίδιο πλαίσιο η KPMG συνεργάζεται και με την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου με σκοπό να δημιουργήσει και να εμπλουτίσει δανειστικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα. Η πρώτη δράση ξεκίνησε από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος, ενισχύοντας την υποστήριξη που η KPMG παρέχει στην τοπική κοινότητα από το 2003. Από το 2018 μέχρι σήμερα έχει προσφέρει βιβλία και έπιπλα βιβλιοθήκης σε 10 σχολεία, 2.170 μαθητές και 241 εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για 1.065 ποιοτικά βιβλία συνολικά.

 

Όταν η κοινωνική αλληλεγγύη και η βιώσιμη ανάπτυξη γίνονται καθημερινή δέσμευση
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση στο σχολείο Campion, στο πλαίσιο της δράσης KPMG Global Cyber Day. Ομιλητής ο Νίκος Αναγνωστόπoυλος, Supervising Senior Advisor στο τμήμα κυβερνοασφάλειας της KPMG στην Ελλάδα.

 

Με στόχο έναν βιώσιμο πλανήτη

Το περιβάλλον βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της KPMG, καθώς έχει δεσμευτεί να πετύχει μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα έως το 2030. Γι’ αυτό πραγματοποιεί ένα πλέγμα δράσεων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ανθρώπων και του ευρύτερου περιβάλλοντός της έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας καλύτερος, πιο βιώσιμος πλανήτης για όλους μας.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, συμμετέχει δύο φορές τον χρόνο στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2021 του Ocean Conservancy, που συντονίζει για την Ελλάδα η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA), και, σε συνεργασία με τον οργανισμό We4all, θα φυτέψει 1.000 δέντρα στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας. Σε ό,τι αφορά την εσωτερική της πολιτική, έχει καταργήσει τα πλαστικά μίας χρήσης, ενώ έχει μειώσει την κατανάλωση χαρτιού εκτυπώσεων στα γραφεία της. Τέλος, κάθε κτίριο της εταιρείας περιλαμβάνει ειδικό χώρο ανακύκλωσης για διαφορετικά υλικά, καθώς η καθημερινή ανακύκλωση αποτελεί μία από τις βασικές πολιτικές της KPMG.

 

Προγράμματα/Δράσεις 

• Στηρίζουμε τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ 

• Εορταστικές επισκέψεις στη Στέγη Γερόντων Αγ.Παρασκευής και στον Άκτιο 

• Πρωτοβουλία «Πέραμα»

• «Cook for Good»

• «Μπορούμε στο Σχολείο»

• «KPMG Global Cyber Day»

• Mentoring με το Job Pairs

• Ενίσχυση Σχολικών Δανειστικών Βιβλιοθηκών

• Καθαρισμός Παραλιών

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ