Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κοινωνική υπευθυνότητα και έργα με αξία για όλους

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κοινωνική υπευθυνότητα και έργα με αξία για όλους

Η βιώσιμη ανάπτυξη στην καρδιά της εταιρικής και επιχειρηματικής κουλτούρας του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Όταν η επιχειρηματική δραστηριότητα βασίζεται σε σημαντικές αξίες, όπως η προσφορά στην οικονομία και στην κοινωνία, τότε μιλάμε για μια διαφορετική κουλτούρα που βρίσκει τη θέση που της αξίζει και παραμένει σε αυτήν σταθερά και αμετάκλητα μέσα στον χρόνο.

 

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει αποδείξει σε όλη τη διάρκεια της μακράς πορείας του ότι η παρουσία του στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή χαρακτηρίζεται από πολιτικές που αφορούν τον σεβασμό στον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον, τη δημιουργία αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, την αξιοπιστία και την κοινωνική προσφορά. Κι αυτά είναι τα χαρακτηριστικά μιας στρατηγικής που χρόνια τώρα συμβάλλουν στην επιχειρηματική υπεροχή του.

 

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα για τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Γι’ αυτό εδώ και δεκαετίες πρωτοπορεί στην παραγωγή καθαρής ενέργειας από ΑΠΕ και υλοποιεί καινοτόμα περιβαλλοντικά έργα, συμβάλλοντας σημαντικά στην εθνική προσπάθεια απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και μετάβασης στην πράσινη ενέργεια.

 

Είναι λογικό, μέσα στο πλαίσιο μιας τέτοιας φιλοσοφίας, το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να αποτελεί δομικό υλικό του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο οποίος με προσήλωση στις ανθρώπινες αξίες, το περιβάλλον και την Ελλάδα επιστρέφει μέρος της αξίας που δημιουργεί και εκφράζει έμπρακτα το «ευχαριστώ» του στις τοπικές κοινωνίες, την πολιτεία και την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται. 

 

Στο πλευρό της κοινωνίας με πλήθος δράσεων

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ΕΚΕ, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας, υλοποιώντας πλήθος δράσεων και χορηγικών προγραμμάτων για την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, των νέων –φοιτητών και επιστημόνων–, των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, των Ενόπλων Δυνάμεων, της πολιτικής προστασίας και του συστήματος υγείας. Είναι χαρακτηριστικό πως οι δωρεές προς το ΕΣΥ μέχρι σήμερα υπερβαίνουν τα 600.000 ευρώ, με ένα μεγάλο πρόγραμμα που περιλαμβάνει δωρεές εξοπλισμού ΜΕΘ και αναλώσιμων υλικών σε νοσοκομεία αναφοράς και κέντρα υγείας, στην πρωτεύουσα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

 

Παράλληλα, ο Όμιλος και οι εταιρείες που τον συναποτελούν βρίσκονται σε διαρκή και ουσιαστική επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες στις περιοχές που δραστηριοποιούνται, όχι μόνο με την καθημερινή τους παρουσία αλλά και με την προσφορά βοήθειας όποτε χρειαστεί. Πρόσφατα παραδείγματα οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Αττική και στην Εύβοια, κατά τις οποίες οι εταιρείες του Ομίλου διέθεσαν στην Πολιτική Προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα πόρους και μηχανήματα, αλλά και ο καταστροφικός σεισμός τον Μάρτιο στη Θεσσαλία. Το κάλεσμα για την κατασκευή ενός νέου σχολείου στο σεισμόπληκτο Δαμάσι Τυρνάβου βρήκε άμεση ανταπόκριση και ο Όμιλος, μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες, παρέδωσε στους μαθητές και στους δασκάλους ένα νέο, σύγχρονο και ασφαλές σχολικό κτίριο, προσφορά που ξεπέρασε τα 1,2 εκατ. ευρώ. 

 

Συνολικά, κατά το 2020 το άμεσο οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υπερέβη το 1 δισ. ευρώ, αξία που διαμοιράστηκε άμεσα στα ενδιαφερόμενα μέλη του.

 

Πρωτοποριακές δράσεις για το περιβάλλον

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα για τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Γι’ αυτό εδώ και δεκαετίες πρωτοπορεί στην παραγωγή καθαρής ενέργειας από ΑΠΕ και υλοποιεί καινοτόμα περιβαλλοντικά έργα, συμβάλλοντας σημαντικά στην εθνική προσπάθεια απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και μετάβασης στην πράσινη ενέργεια. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως το 2020 η παραγωγή καθαρής ενέργειας μέσα από τη θυγατρική του Ομίλου, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια μεγαβατώρες. 

 

Ο Όμιλος, όμως, δεν σταματά να παίρνει καίριες πρωτοβουλίες για την προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος και της στήριξης του αγώνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Σημαντική, όσο και πρωτοπόρα, υπήρξε η πρωτοβουλία της θυγατρικής ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, που θα μετατρέψει το στρατιωτικό αεροδρόμιο της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα σε «πράσινη» εγκατάσταση, καλύπτοντας τις ανάγκες του 100% από ΑΠΕ, με δωρεά ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία από τις πρώτες εγκαταστάσεις παγκοσμίως που θα λάβουν τις σχετικές πιστοποιήσεις, ενώ το ετήσιο όφελος της μονάδας από την πλήρη απαλλαγή του κόστους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και κάλυψης των αναγκών θέρμανσης θα ξεπεράσει τα 400.000 ευρώ. 

 

Παράλληλα, η θυγατρική του Ομίλου έχει αναλάβει ένα εξίσου σημαντικό έργο, τη μετατροπή του Άη-Στράτη στο πρώτο και μοναδικό, μέχρις στιγμής, πράσινο ελληνικό νησί, με το πρωτοποριακό υβριδικό έργο που εξασφαλίζει διείσδυση ΑΠΕ άνω του 85%, αποθήκευση ενέργειας, τηλεθέρμανση και παροχή ζεστού νερού στους κατοίκους της κοινότητας του ιστορικού ακριτικού αυτού νησιού, σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ και τη δημοτική αρχή.

 

Βιώσιμη ευημερία για όλους

Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα και αυξημένο το αίσθημα ευθύνης, που αποτελεί βασικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης και στήριξης της κοινωνίας, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνεχίζει τη δυναμική εκτέλεση ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, στους τομείς της καθαρής ενέργειας και των υποδομών, με στόχο τη δημιουργία 20.000 νέων θέσεων εργασίας την προσεχή πενταετία, τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Η ευημερία όλων αποτελεί προτεραιότητα και παραμένει στόχος του Ομίλου, καθώς διαγράφει την πορεία του στο μέλλον.

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ