Ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια βράβευσε τους Παραολυμπιονίκες της χώρας μας

Ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια βράβευσε τους Παραολυμπιονίκες της χώρας μας

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση ανέδειξε τα μαθήματα ζωής που γίνονται πηγή έμπνευσης.

A ν υπάρχει ένα παράδειγμα θάρρους και δύναμης που γίνεται πηγή έμπνευσης για όλους μας, αυτό είναι ο αγώνας των αθλητών της παραολυμπιακής αποστολής, που για άλλη μια φορά μάς έκαναν εθνικά υπερήφανους με τις επιδόσεις τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αποσπώντας 11 μετάλλια για την Ελλάδα, οι αθλητές αυτοί παραδίδουν μαθήματα ζωής σε όλους μας και μας κάνουν να αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα με μεγαλύτερη αισιοδοξία και δύναμη.

 

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, που εδώ και χρόνια υποστηρίζει την προσπάθεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ως Μέγας Χορηγός διοργάνωσε μια εκδήλωση αφιερωμένη στους αθλητές-πρωταγωνιστές με στόχο τη βράβευση της υπεράνθρωπης προσπάθειάς τους και της πορείας τους προς την κορυφή. Η ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με φυσική και διαδικτυακή συμμετοχή, προσφέροντας σε όσους την παρακολούθησαν χαμόγελα χαράς και στιγμές συγκίνησης. 

 

Ένα εξαιρετικό βίντεο αφιερωμένο στους Έλληνες αθλητές της φετινής παραολυμπιακής αποστολής στο Τόκιο αλλά και ευχαριστήριες ομιλίες με ουσιαστικό περιεχόμενο προς όλους τους αθλητές μας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, των θεσμικών εκπροσώπων και της διοίκησης του Ομίλου ήταν όσα προηγήθηκαν της βράβευσης, η οποία υπογράμμισε τον θαυμασμό με τον οποίο στεκόμαστε απέναντι στα μέλη της εθνικής μας παραολυμπιακής ομάδας. Οι αθλητές με αναπηρία δεν είναι αθλητές με αδυναμία. Αντιθέτως, είναι ισχυρές και δυναμικές προσωπικότητες, με τεράστια ψυχικά αποθέματα και αστείρευτη θέληση. Αποδεικνύουν πως μια φαινομενική «αδυναμία» μπορεί να μετατραπεί ακόμα και σε κινητήριο δύναμη για να πετύχει κανείς τους στόχους του. Δίνουν στην πράξη το παράδειγμα μιας διαφορετικής στάσης ζωής, που δεν επιτρέπει στα προβλήματα και στις δυσκολίες να την αποπροσανατολίσουν. 

 

Η Παραολυμπιακή Ομάδα κατάφερε να αποσπάσει 11 μετάλλια για την Ελλάδα και να μας κάνει όλους υπερήφανους με τις επιδόσεις της. Σε μια εποχή που βάλλεται από ζητήματα αξιών, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, σύμμαχος στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την ανάδειξη του «ευ αγωνίζεσθαι», αποτελεί ένα ξεχωριστό και συμβολικό παράδειγμα.

 

Τα θέματα της ισότητας, της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης είναι διαχρονικά, ωστόσο μας απασχόλησαν ιδιαιτέρως τη χρονιά που διανύουμε, ενισχύοντας την ανάγκη για διάχυση και εδραίωση αυτών των αξιών στην κουλτούρα και στην καθημερινότητα όλων μας. Σε μια εποχή που βάλλεται από ζητήματα αξιών, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, σύμμαχος στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την ανάδειξη του «ευ αγωνίζεσθαι», αποτελεί ένα ξεχωριστό και συμβολικό παράδειγμα. 

 

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, μέσα από την εκδήλωση-βράβευση, θέλησε να αναδείξει αυτές τις αξίες και να στρέψει το βλέμμα όλων μας στην προσπάθεια των αθλητών μας για να νιώσουμε τη δύναμη και το πείσμα που μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχία. Για να αντλήσουμε την έμπνευση που χρειαζόμαστε τόσο πολύ και να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. 

 

Ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια βράβευσε τους Παραολυμπιονίκες της χώρας μας

 

Γι’ αυτούς τους λόγους, εξάλλου, ο Όμιλος στηρίζει την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή από το 2018, αναβαθμίζοντας τη χορηγική του υποστήριξη ως Μεγάλου Χορηγού για τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στην ομάδα μέχρι και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024. Στόχος του είναι να ενισχύσει με κάθε τρόπο τη σπουδαία προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών αλλά και να προωθήσει με κάθε αφορμή το μήνυμα για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών για όλους. Μια κοινωνία όπου η διαφορετικότητα δεν παίζει ρόλο και η σωματική δύναμη ορίζεται από το ψυχικό σθένος.

 

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος των ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γιάννης Παπαθανασίου, κατά την προσφώνησή του στους αθλητές μας: «Tο πάθος και το πείσμα που επιδείξατε για να κατακτήσετε τις δικές σας κορυφές, τους δικούς σας στόχους, μας αποκάλυψε ότι καθετί που φαίνεται αδύνατο μπορεί στο τέλος να γίνει κατορθωτό με σκληρή δουλειά, προσήλωση και προσπάθεια. Αποτελείτε πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό και πρότυπο για όλους μας και, πάνω απ’ όλα, για τη νέα γενιά. Μας δείχνετε τον δρόμο της επιτυχίας, μιας επιτυχίας που υπερνικά τις αντιξοότητες και μετατρέπει τις δυσκολίες σε κινητήρια δύναμη με εντυπωσιακά αποτελέσματα, τα οποία μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας μας». 

 

Η αισιοδοξία, η πίστη στις δυνάμεις που έχουμε, το θάρρος και η πίστη στην επιτυχία είναι ίσως εκείνα τα στοιχεία που λείπουν από τη ζωή μας σήμερα και τελικά μπορούν να την κάνουν καλύτερη. Και ένα καλύτερο σήμερα είναι σίγουρο ότι μπορεί να οδηγήσει σε ένα επιτυχημένο αύριο.

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ