Η Ελληνικός Χρυσός ανακοινώνει τον Στρατηγικό Οδικό Χάρτη

Η Ελληνικός Χρυσός ανακοινώνει τον Στρατηγικό Οδικό Χάρτη

Μια σειρά από επενδύσεις με ισχυρό τοπικό πολλαπλασιαστή.

Kάποιες φορές, ό,τι λάμπει είναι χρυσός. Κι αυτή η λάμψη αφορά την αξία σημαντικών κινήσεων ή δράσεων που στόχο έχουν την ανάπτυξη αλλά και την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, άρα ολόκληρης της κοινωνίας.

 

Μια τέτοια κίνηση είναι ο Στρατηγικός Οδικός Χάρτης 2021-2024 που πρόσφατα ανακοίνωσε η Ελληνικός Χρυσός. Ο Οδικός Xάρτης αποτελείται από ένα σύνολο λειτουργικών και οικονομικών βημάτων που οδηγούν στην πλήρη ανάπτυξη των μεταλλείων Κασσάνδρας, μίας από τις μεγαλύτερες απευθείας ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία αλλά και την εθνική οικονομία.

 

Μετά την πρόσφατη επενδυτική συμφωνία μεταξύ της Ελληνικός Χρυσός και της ελληνικής κυβέρνησης, ο Στρατηγικός Οδικός Χάρτης έρχεται, ως μέρος της εφαρμογής αυτής της συμφωνίας, να σηματοδοτήσει μια σειρά από κεφαλαιακές επενδύσεις που ξεπερνούν τα 808 εκατομμύρια ευρώ και δρομολογούνται για την προσεχή τετραετία. 
Με πρώτη προτεραιότητα την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών στις Σκουριές, ένα μεταλλείο παγκόσμιας κλάσης, ακολουθούν περαιτέρω επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, ώστε να εφαρμοστούν σύγχρονες πρακτικές με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας, την ψηφιοποίηση των εργασιών των μεταλλείων και την αύξηση της παραγωγικότητας του μεταλλείου Ολυμπιάδας. Ταυτόχρονα, προωθούνται οι γεωλογικές έρευνες για βιώσιμα κοιτάσματα στην περιοχή του μεταλλείου των Μαύρων Πετρών.

 

Το κέντρο θα προσφέρει στους εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός, αλλά και σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, πρόσβαση σε σύγχρονη τεχνογνωσία και υψηλής ποιότητας κατάρτιση.

 

Η υπεύθυνη μεταλλευτική δραστηριότητα και οι αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης γίνονται βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί ο μετασχηματισμός των λειτουργιών της εταιρείας. Στόχος είναι η δημιουργία των πιο ασφαλών συνθηκών εργασίας αλλά και η αύξηση της παραγωγικής δύναμης μέσα από την αύξηση της απασχόλησης. Για την ακρίβεια, η ολοκλήρωση της επένδυσης στα μεταλλεία Κασσάνδρας θα οδηγήσει στη δημιουργία συνολικά 3.000 άμεσων θέσεων εργασίας. Εξάλλου, για τις κατασκευαστικές εργασίες στο έργο στις Σκουριές εκτιμάται ότι θα προκύψουν 1.000 νέες θέσεις και παράλληλα το ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει ως έσοδα το ποσό των 314 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Μια τέτοια επενδυτική κίνηση δεν θα μπορούσε παρά να λειτουργήσει σε όφελος των τοπικών κοινοτήτων και της ευημερίας των κατοίκων τους. Στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Οδικού Χάρτη υπολογίζεται πως θα διατεθούν 15 εκατομμύρια ευρώ για τοπικά αναπτυξιακά έργα στον δήμο Αριστοτέλη, και μάλιστα μετά τη διαμόρφωση ενός αμοιβαία αποδεκτού πλαισίου υλοποίησης του προγράμματος σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές της περιοχής. Άλλωστε, οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Η νέα επενδυτική συμφωνία προβλέπει επένδυση συνολικά 70 εκατομμύριων ευρώ στη ΒΑ Χαλκιδική και ειδικά στον δήμο Αριστοτέλη, γεγονός που την αναδεικνύει ως το μεγαλύτερο πρόγραμμα τοπικών επενδύσεων στην Ελλάδα που γίνεται στα όρια ενός και μόνο δήμου. 

 

Η Ελληνικός Χρυσός ανακοινώνει τον Στρατηγικό Οδικό Χάρτη

 

Η επένδυση στην εκπαίδευση δεν λείπει από τον Στρατηγικό Οδικό Χάρτη. Η Ελληνικός Χρυσός, στο πλαίσιο υλοποίησής του, θα δημιουργήσει ένα πρότυπο Κέντρο Τεχνικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης στο Στρατώνι της Χαλκιδικής, προκειμένου να εκπαιδεύσει σε νέες δεξιότητες το εργατικό δυναμικό, ώστε να είναι έτοιμο για τη λειτουργία του νέου μεταλλείου στις Σκουριές. Ένα μεταλλείο που πλέον θα είναι απολύτως ηλεκτρικό και θα εφαρμόζει τεχνολογίες αιχμής, ειδικά σχεδιασμένες για να προσφέρουν, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα απομακρυσμένης εξόρυξης. 

 

Το κέντρο θα προσφέρει στους εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός, αλλά και σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, πρόσβαση σε σύγχρονη τεχνογνωσία και υψηλής ποιότητας κατάρτιση. Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα νέα δεδομένα στη σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, ώστε να ανταποκριθούν στο άκρως απαιτητικό έργο των Σκουριών. Άλλωστε, το σύνολο του εκπαιδευτικού προγράμματος θα βρίσκει άμεση πρακτική εφαρμογή στα ίδια τα μεταλλεία και ταυτόχρονα οι εκπαιδευόμενοι θα λαμβάνουν πιστοποίηση για τις γνώσεις τους, κάτι που θα τους χαρίσει ουσιαστική αναγνώριση στην αγορά.

 

H Ελληνικός Χρυσός, πιστή στην αξία της υπεύθυνης μεταλλευτικής δραστηριότητας, μέσα από τον Στρατηγικό Οδικό Χάρτη δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης που αφορούν ολόκληρη τη χώρα, καθώς, μέσα από αυτόν, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε κορυφαίο παραγωγό χρυσού στην Ευρώπη.

 

___________________

808 εκατομμύρια ευρώ σε κεφαλαιακές επενδύσεις για την προσεχή τετραετία 

• 3.000 νέες θέσεις εργασίας

• 15 εκατομμύρια ευρώ για τοπικά αναπτυξιακά έργα στον δήμο Αριστοτέλη

• 70 εκατομμύρια ευρώ η συνολική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική

• 314 εκατομμύρια ευρώ έσοδα του ελληνικού Δημοσίου

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ