To Project Future διανύει τον 7ο κύκλο του

To Project Future διανύει τον 7ο κύκλο του

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να επενδύει στην εκπαίδευση, προσφέροντας στους νέους τα εφόδια που χρειάζονται.

H μελλοντική επιτυχία είναι ένα πρότζεκτ που πρέπει να σε απασχολήσει στο παρόν. Γιατί τώρα είναι η στιγμή να κάνεις τις κατάλληλες κινήσεις που θα γίνουν οδηγός για την ένταξή σου στην αγορά εργασίας. Η Τράπεζα Πειραιώς, μέσα από το Project Future, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι νέοι να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες στους πιο σύγχρονους τομείς της αγοράς. 

 

Το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποιεί από το 2018 η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με το ReGeneration παρέχει την κατάλληλη εκπαίδευση σε πτυχιούχους έως 29 ετών με μικρή ή καθόλου εργασιακή εμπειρία ώστε να αποκτήσουν τα εφόδια που θα τους ανοίξουν τον δρόμο στην αναζήτηση εργασίας. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως οι εκπαιδευόμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, έρχονται σε επαφή με επιχειρήσεις-μέλη του προγράμματος και έχουν την ευκαιρία να κάνουν το επόμενο βήμα, δίνοντας συνεντεύξεις που γίνονται εισιτήριο για να εισέλθουν στον χώρο της εργασίας.

 

Mε νέες εκπαιδεύσεις σε επίκαιρα πεδία όπως το sustainability και κλάδους με μεγάλη ζήτηση, όπως ο τουρισμός, το Project Future διανύει τον 7ο κύκλο του, καταγράφοντας υψηλές επιδόσεις τόσο στη συμμετοχή νέων πτυχιούχων όσο, κυρίως, στην απορρόφηση των αποφοίτων του από την αγορά εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι από 1.700 νέοι που αποφοίτησαν βρήκαν ήδη θέση στην αγορά εργασίας μέσα από μια δυναμική και συνεχιζόμενη διαδικασία. Οι συμμετέχοντες αποκτούν γνώσεις και εξειδίκευση σε τομείς αιχμής, ενώ ταυτόχρονα αποκτούν soft skills και έρχονται σε επαφή με στελέχη επιχειρήσεων και ειδικούς του πρώτου μέρους των εκπαιδεύσεων που από αυτόν τον 7ο κύκλο, είναι τετραήμερο.

 

Το Project Future, που υλοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης νέων στην Ελλάδα φιλοξενεί εκπαιδευτικούς συνεργάτες από σημαντικά ονόματα του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου

 

Το Project Future, που υλοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης νέων στην Ελλάδα φιλοξενεί εκπαιδευτικούς συνεργάτες από σημαντικά ονόματα του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου: Google, Facebook, LinkedIn Learning, ΕΥ, Code.Hub, Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, BCA College, Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενώ σημαντική είναι η συμβολή της ΕΑΣΕ και του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.)

 

Οι νέοι που έζησαν την εμπειρία του προγράμματος αλλά και όσοι συμμετέχουν τώρα στον 7ο κύκλο μπορούν να περιγράψουν καλύτερα και με μεγαλύτερη ουσία όσα αντιπροσωπεύει για εκείνους το Project Future της Τράπεζας Πειραιώς.

 

kelly
Κέλλυ Μιχελιουδάκη,
απόφοιτος του 1ου κύκλου. Εργάζεται ως e-commerce coordinator στη Nestlé Nespresso SA

«Η συμμετοχή μου στον πρώτο κύκλο του Project Future αποτέλεσε για μένα εφαλτήριο για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία στον ανερχόμενο τομέα του e-commerce. Προερχόμενη από τον κλάδο του marketing, μέσω του Project Future εξειδικεύτηκα πάνω στα πολλαπλά εργαλεία του digital marketing, γνώση που με βοήθησε όχι μόνο να αντεπεξέλθω αλλά και να εξελιχθώ στην πρώτη μου εργασιακή εμπειρία. Απέκτησα επαφές από ένα δίκτυο ανθρώπων με την ίδια κλίση και επαγγελματικά ενδιαφέροντα, αλλά και φίλους σε προσωπικό επίπεδο. Το πιο σημαντικό συστατικό επιτυχίας για εμένα, όμως, ήταν η γνώση του τρόπου λειτουργίας της αγοράς, στοιχείο που δίνεται απλόχερα μέσω του προγράμματος με τα σεμινάρια και τις εργασίες πάνω στη διαμόρφωση του προσωπικού brand κάθε υποψηφίου, προκειμένου να είναι σε θέση να διαμορφωθεί στον επαγγελματία που προορίζεται να γίνει».

 

Tomer Li-ran απόφοιτος του 4ου κύκλου. Εργάζεται ως software engineer στη Noema Consulting 
Tomer Li-ran, απόφοιτος του 4ου κύκλου. Εργάζεται ως software engineer στη Noema Consulting.

«Λόγω του diverse και του international background μου, επιστρέφοντας στην Ελλάδα δεν γνώριζα κατά πόσο θα μου ήταν εύκολο να βρω δουλειά και σε ποιον τομέα θα επιθυμούσα να εργαστώ. Το Project Future με καλωσόρισε στην “ξένη” για μένα ελληνική αγορά με τον πιο ομαλό, σύγχρονο και επαγγελματικό τρόπο, προσφέροντάς μου όλα όσα χρειαζόμουν, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Η εκπαίδευση που παρέχει το Project Future δεν αποκλίνει από ρεαλιστικές συνθήκες εργασίας, πάντα όμως συνδυαστικά, με τη βοήθεια και την επίβλεψη μέντορα. Έτσι, με την πρακτική εξάσκηση, τα soft skills αλλά και την αυτοπεποίθηση που μου πρόσφερε το πρόγραμμα και οι άνθρωποι που το στελεχώνουν μπόρεσα να κάνω το πρώτο επαγγελματικό βήμα στον τομέα μου». 

 

ευαγγελία βλαχοπαναγιώτη παίρνει μέρος στον 7ο κύκλο  του προγράμματος
Eυαγγελία Bλαχοπαναγιώτη, παίρνει μέρος στον 7ο κύκλο του προγράμματος

«Σε μια περίοδο όπου η ελληνική κοινωνία βομβαρδίζεται από αρνητικές ειδήσεις, το Project Future κάνει τη διαφορά. Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα βοηθά νέους στην Ελλάδα να αναπτύξουν δεξιότητες απαραίτητες για τη σύγχρονη αγορά εργασίας. Ανυπομονώ να γίνω μέλος αυτής της κοινότητας, να γνωρίσω νέα εργαλεία και τεχνικές του digital marketing, εξελίσσοντας παράλληλα την προσωπικότητά μου!». 

 

 

Tο Project Future διευρύνεται και απευθύνεται σε μαθητές από 14 έως 17 ετών. To Project Future Junior δίνει σε μαθητές και μαθήτριες δημόσιων σχολείων της χώρας την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες του αύριο, να εξοικειωθούν με τις έννοιες και πρακτικές του σύγχρονου επιχειρείν και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους σχετικά με τις δυνατότητες επιλογής επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε σύγχρονους τομείς απασχόλησης, σε συνεργασία με το Junior Achievement Greece. Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται έως τις 6 Δεκεμβρίου στο https://www.projectfuture.gr/project-future-junior.

 

Στον 7ο κύκλο του Project Future, που πραγματοποιείται ψηφιακά, προσφέρεται εκπαίδευση στους τομείς:

• Digital Marketing & eCommerce powered by EY

• Sustainable Entrepreneurship and Sustainability Reports by UNIPI 

• Tourism - Front Office Certificate powered by BCA College

• Tourism - Food & Beverages Certificate powered by BCA College 

• Java - Spring – Microservices powered by Code.Hub 

• Mobile Apps Development powered by Code.Hub 

• Financial Technology (Fintech) Academy powered by Code.Hub.
 

Όλες οι πληροφορίες για το Project Future, το οποίο πραγματοποιείται τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο κάθε έτους, στην ιστοσελίδα www.projectfuture.gr

 

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ