Σπίτι που δεν κατοικείται 1

 Σπίτι που δεν κατοικείται 1 Facebook Twitter
7

Οι ένοικοι αυτού του σπιτιού μετακόμισαν στο χωριό και άφησαν αυτή την μονοκατοικία στην πόλη όπως ήταν.  Το σπίτι δεν κατοικείται πια. Όπως συνέβαινε συχνά παλαιότερα σε περιπτώσεις μετακόμισης το σπίτι στην αρχή χρησιμοποιούταν ελἀχιστα αλλά σιγά σιγά μετατράπηκε σε αποθήκη με την ελπίδα κάποτε να ξαναχρησιμοποιηθεί. Μετά τα χρόνια πέρασαν, δεν έτυχε να μείνει κάποιος εκεί και το σπίτι έμεινε όπως ήταν. Τα παλιά πράγματα που δεν χρειάζοταν πια έμειναν πίσω. Έτσι ο δίσκος της Αρλέτας έχει το αποτύπωμα σκόνης απο το σεμεδάκι, τα πορσελάνινα ζωάκια βρίσκονται στην βιβλιοθήκη και οι ρετρό ήρωες κρέμονται ακόμα στα παιδικά δωμάτια.

 

 Σπίτι που δεν κατοικείται 1 Facebook Twitter
 Σπίτι που δεν κατοικείται 1 Facebook Twitter
 Σπίτι που δεν κατοικείται 1 Facebook Twitter
 Σπίτι που δεν κατοικείται 1 Facebook Twitter
 Σπίτι που δεν κατοικείται 1 Facebook Twitter
 Σπίτι που δεν κατοικείται 1 Facebook Twitter

 

 Σπίτι που δεν κατοικείται 1 Facebook Twitter
 Σπίτι που δεν κατοικείται 1 Facebook Twitter

Από καιρό σε καιρό οι ιδιοκτήτες επισκέπτονται το κτίριο, προκειμένου να καθαρίσουν και να απολυμάνουν τον χώρο. εγώ το φωτογράφισα λίγο πριν το καθάρισμα. Υπάρχουν ακόμα κλειστές συσκευασίες ρυζιού και κονσέρβες που δεν ανοίχτηκαν ποτέ. Υπἀρχει και αλκοόλ σε ρετρό διακοσμητικά μπουκάλια. Δεν αλλάζουν όμως κάτι από τη διακόσμηση του σπιτιού και δεν περιποιούνται τον κήπο. Κουστούμια κρέμονται ακόμα στις ντουλάπες και καλλυντικά στο μπάνιο. Κάποια στιγμή ελπίζουν να το πουλήσουν όταν αλλάξει η κατάσταση με τα ακίνητα.

 

 

 Σπίτι που δεν κατοικείται 1 Facebook Twitter

 

Αρχείο
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

5 σχόλια
Ξέρω ότι πολλοί θα γελάσουν με αυτό που λέω, αλλά εκείνα τα πλεκτά με βελονάκι στο χέρι (ένα στο πικάπ κι ένα στρόγγυλο που φαίνεται σε άλλη φωτογραφία) γιατί δεν τα μαζεύουν... Θυμάμαι τη γιαγιά μου να πλέκει τέτοια και έχουν τόσο μα τόσο κόπο. Είναι πολύ κρίμα...
Πολύ ατμοσφαιρικό το σπίτι, αλλά δεν καταλαβαίνω πως γίνεται και δεν το αδειάζουν τουλάχιστον από τρόφιμα... Τα αφήνουν να κάθονται εκεί στο ψυγείο και στα ντουλάπια; Ποιός ο λόγος; Βαριούνται να πάρουν μια σακουλίτσα και να πετάξουν μέσα πέντε συσκευασίες;