Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
Fuck Yeah 666

Μπορείς κι εσύ τώρα να αποκτήσεις ένα αυθεντικό print του Larry Clark

Για όσους βρίσκονται στο Λονδίνο αρχές Ιουλίου, και με 100 μόλις ευρώ

 

 

Τα εκατό ευρώ (κάτι περισσότερο από 100 ευρώ για την ακρίβεια, μιας που μιλάμε για λίρες Αγγλίας) μπορεί να μην ακούγονται πολύ δελεαστική προσφορά για μία φωτογραφία.

 

Το πράγμα όμως αλλάζει όταν μιλάμε για μία αυθεντική φωτογραφία τραβηγμένη από τον πατέρα του προβοκατόρικου youth κινηματογράφου Larry Clark, του οποίου οι φωτογραφίες πωλούνται εδώ και χρόνια σε εκθέσεις και γκαλερί για χιλιάδες δολάρια.

Αρκετές χιλιάδες δολάρια.

 

 

 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

 

Το τελευταίο χρόνο ο 71χρονος σκηνοθέτης πέρασε ένα εξαιρετικά επίπονο και επικίνδυνο χειρουργείο, εξαιτίας θεμάτων υγείας που είχαν να κάνουν με τον αυχένα και την σπονδυλική του στήλη.

 

Μόλις ανέρρωσε πήρε την απόφαση να βγάλει προς πώληση όλες σχεδόν τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει στα γυρίσματα των ταινιών του από το 1992 μέχρι το 2010, προς το 'συμβολικό' ποσό  των 100 δολαρίων/λιρών την καθεμία.

 

Μιλάμε για φωτογραφίες από τα γυρίσματα του Kids, του Ken Park, του Bully, του Wassup Rockers, κτλ.

Το αρχείο του Clark εκτιμάται ότι φτάνει τα δέκα χιλιάδες prints συνολικά.

Δέκα χιλιάδες φωτογραφίες που αποπνέουν εφηβικό σεξ, βία, επίσης εφηβικό drug use, τα γνωστά, και εκτυπωμένες πρόχειρα σε βενζινάδικα και αυτόματους θαλάμους.

 

 

 

"Οι φωτογραφίες αυτές είναι για εκείνα τα παιδιά που ερχόταν στις εκθέσεις μου κατά χιλιάδες, όλα αυτά τα χρόνια, και προφανώς δεν μπορούσαν να αποκτήσουν κάποιο print για δέκα ή και δεκαπέντε χιλιάδες δολάρια. Είναι η εκδίκηση όλων των skatόπαιδών και όλων όσων ήθελαν τόσα χρόνια ένα σουβενίρ, για να μπορέσω έτσι να πεθάνω χαρούμενος", δήλωσε ο ίδιος.

 

Μία παρόμοια έκθεση έλαβε χώρα και στις αρχές του έτους στην Νέα Υόρκη. Ένα μεγάλο ξύλινο κουτί γεμάτο φωτογραφίες βρισκόταν στη μέση του της γκαλερί Home Alone 2 γεμάτο και επισκέπτες μπορούσαν να διαλέξουν με την ησυχία τους ανάμεσα στην συλλογή.

 

 

 

Η έκθεση στο Λονδίνο θα πραγματοποιηθεί στην Simon Lee Gallery από την 1η έως τις 6 Ιουλίου.

 

Υ.Γ: Κάποιος να πει στον Larry Clark ότι κανένα skatόπαιδο στη γη δεν πρόκειται να δώσει 100 λίρες ή δολάρια για μία φωτογραφία του, ή τουλάχιστον έτσι νομίζω εγώ.

 

Σε κάθε περίπτωση, όσοι πιστοί..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Άλκηστη Γεωργίου είναι δημοσιογράφος. Ζει στην Θεσσαλονίκη, και αρθρογραφεί στην LIFO με έμφαση στην youth culture θεματολογία.
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ