Τα μυστικά του δάσους

Τα μυστικά του δάσους Facebook Twitter
0

 Η Disney μετά από αιώνες κατάφερε να βγάλει από τη ναφθαλίνη τα αγαπημένα παραμύθια των αδερφών Γκριμ και να τους δώσει μία νέα πνοή. «Τα μυστικά του δάσους» είναι ένα θαρραλέο εγχείρημα που τελικά κατάφερε να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Το αριστοτεχνικό δέσιμο του κλασικού με το σύγχρονο, το πολύ καλό καστ (Τζόνι Ντεπ, Μέριλ Στριπ, κ.α) και φυσικά η εκπληκτική μουσική ήταν τα δυνατά χαρτιά που έχουν αναδείξει την ταινία ήδη σε μία από τις πιο σύγχρονες κλασικές ταινίες φαντασίας.

Όσο για τις μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες on and off camera που έδωσαν αυτό το κάτι παραπάνω; Διαβάστε τα επόμενα μικρά μυστικά της ταινίας και ετοιμαστείτε για τη μεγάλη πρεμιέρα αυτής της Κυριακής στα κανάλια Novacinema, με δυνατότητα εγγραφής στον αποκωδικοποιητή NovaBox+.

1.

2 εβδομάδες διήρκεσε η ηχογράφηση της μουσικής της ταινίας και έγινε στα Angel Studios του Λονδίνου με μία ορχήστρα που αποτελούνταν από 56 όργανα. Στην ορχήστρα έλαβαν μέρος μερικοί από τους καλύτερους μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Φιλαρμονικής Λονδίνου.

2.

2.000 τόνοι χώματος, πάνω από 600 φτέρες και αμέτρητα τετραγωνικά χλοοτάπητα χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της ταινίας. Επίσης, το 95% των δέντρων που χρησιμοποιήθηκαν για τα σκηνικά ήταν αληθινά. Μόνο το 5% ήταν τεχνητά που δημιουργήθηκαν από γύψο, στις αντίστοιχες διαστάσεις των πραγματικών. Τα σκηνικά της ταινίας ήταν πραγματικά μία υπερπαραγωγή που επιμελήθηκαν τα Shepperton Studios. 

Τα μυστικά του δάσους Facebook Twitter

3.  

Περίπου 200 εντυπωσιακά κοστούμια σχεδιάστηκαν ειδικά για την ταινία αυτή, που αν και ακούγονται πολλά, μέχρι ενός σημείου δικαιολογούνται από το συνολικό αριθμό των ηθοποιών που συμμετείχαν πολύ ή λίγο στην ταινία. Πάντως σίγουρα τα κοστούμια δε χρειάστηκαν στις 4 αγελάδες που εμφανίστηκαν στα «Μυστικά του δάσους».

4.

Περίπου τα 6 μέτρα φτάνει η πλεξούδα της Ραπουνζέλ η οποία κατασκευάστηκε από φυσικά μαλλιά και ζυγίζει σχεδόν 6 κιλά. Η εμμονή της παραγωγής για αληθοφάνεια μέσα στη φαντασία τους έκανε να ασχοληθούν ακόμα και με... τρίχες!

Τα μυστικά του δάσους Facebook Twitter

5.

Ο Σκηνοθέτης Ρομπ Μάρσαλ έχει επίσης σκηνοθετήσει τη κινηματογραφική μεταφορά του Μιούζικαλ «Σικάγο», κάτι που σίγουρα του χάρισε ακόμα περισσότερη εμπειρία και διεισδυτική ματιά για να επιμεληθεί τα αγαπημένα παραμύθια των αδερφών Γκριμ.

5+1.

Τα κανάλια Novacinema που αυτή την Κυριακή θα προβάλλουν σε πρώτη προβολή την ταινία, δίνουν τη δυνατότητα εγγραφής της ταινίας μέσω του εξελιγμένου αποκωδικοποιητή NovaBox+. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν δεν προλάβουμε να δούμε on time το  φανταστικό κόσμο του Τζόνι Ντεπ, της Μέριλ Στριπ και της  παρέας τους μπορούμε να το δούμε οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Και ακόμα καλύτερα να το βάλουμε και αυτό στην ταινιοθήκη μας που αυτό το χειμώνα θα μεγαλώσει πολύ με τις πρεμιέρες που αναμένουμε. Καλή προβολή!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM