Ρομπότ που φτιάχνουν νουντλς

Ρομπότ που φτιάχνουν νουντλς Facebook Twitter
1

Υπάρχουν ρομπότ που κόβουν κρέας, αναποδογυρίζουν κρέπες, ψήνουν κέικ. Τώρα έχει δημιουργηθεί ένας στρατός που κόβει κινέζικα νουντλς.

Το ρομπότ λέγεται Chef Cui, είναι δημιούργημα του ιδιοκτήτη εστιατορίων Cui Runguan ο οποίος βρήκε τη λύση (;) στα ωρομίσθια των εργατών της Κίνας που παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις.

Κάθε ρομπότ κοστίζει 1.800 ευρώ ενώ ένας εργάτης-μάγειρας κοστίζει 4.300 το χρόνο. Η εφεύρεση του Cui κατακτά την Κίνα μέρα με τη μέρα.

Το ψητό μαρούλι δεν είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό, κι όμως, όταν ψηθεί γίνεται απολαυστικό και θυμίζει φρέσκο σπανάκι:

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Κάπως θλιβερό, θα έλεγα αυτό με τα ρομπότ.. Από την εποχή που μαθαίναμε απ'έξω εκθέσεις για ξενόγλωσσα πτυχία (κάπου εκεί το '96!) θυμάμαι την κλισέ φράση οτι τα κομπιούτερ και τα ρομπότ θ'αντικαταστήσουν τον άνθρωπο κι έτσι θα χάνονται θέσεις εργασίας, φάνταζε κάπως γραφικό.. η εικόνα όμως ξεπερνά τις λέξεις ..!