ΥΛΙΚΑ

  • 1 ρέβα
  • 200 γρ. σολομός καπνιστός
  • 50 γρ. μπρικ (αυγά του σολομού)
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 1 κλωναράκι μάραθο
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Φύλλα τρυφερά παντζαριού για γαρνίρισμα
  • Σάλτσα ψητής ντομάτας
  • 1 ντομάτα
  • Λίγο θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • Ροζ πιπέρι για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε τη ρέβα, την περνάμε από το μαντολίνο και την κόβουμε σαν λινγκουίνι.
  2. Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τη ρέβα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σβήνουμε με χυμό λεμόνι.
  3. Για τη σάλτσα ντομάτας, κόβουμε την ντομάτα σε τέσσερα κομμάτια, την ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.
  4. Μόλις κρυώσει τη χτυπάμε στο μούλτι και προσθέτουμε 1 κ.σ. μαγιονέζα.
  5. Σερβίρουμε τα λινγκουίνι ρέβας σε πιατέλα, προσθέτουμε επάνω τον καπνιστό σολομό, τα αυγά του σολομού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε με φυλλαράκια παντζαριού και συνοδεύουμε με σάλτσα ψητής ντομάτας και ροζ πιπέρι.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα