Οι οπαδοί του Τραμπ καλούν σε εμφύλιο πόλεμο

Οι οπαδοί του Τραμπ καλούν σε εμφύλιο πόλεμο Facebook Twitter
Οι συμμετέχοντες στα περίφημα botellones της Βαρκελώνης, τα υπαίθρια πάρτι ποτού που έγιναν δημοφιλή την περίοδο της πανδημίας, θα τιμωρούνται με πρόστιμο έως 600 ευρώ, σε περίπτωση πρόκλησης σοβαρών διαταραχών στην καθημερινή ζωή των πολιτών.
0

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ
Είναι όντως «πρωτοφανής» η εισβολή του FBI στην ιδιωτική κατοικία πρώην προέδρου των ΗΠΑ, εξ ου και ο σάλος που προκάλεσε η έφοδος πρακτόρων του στην οικία του Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα.

Πολλά μένουν να ξεκαθαρίσουν, αλλά η παρατήρηση του πεπειραμένου πρώην επικεφαλής του τμήματος αντικατασκοπείας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, David Laufman, είναι πειστική: «Η εκτέλεση από την υπηρεσία ενός εντάλματος έρευνας στο Μαρ-α-Λάγκο δείχνει ότι η ποσότητα και η ποιότητα των αποδεικτικών στοιχείων που επικαλείται — σε ένα ένταλμα έρευνας και μια ένορκη κατάθεση στην οποία ορκίστηκε ένας πράκτορας του FBI — ήταν πιθανότατα τόσο ισχυρές, ώστε να εκμηδενίζει κάθε άποψη ότι το ένταλμα έρευνας και αυτή η έρευνα είχαν πολιτικά κίνητρα».

Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί χρησιμοποίησαν ήδη την εμπρηστική γλώσσα του Τραμπ για να περιγράψουν μια νόμιμη έρευνα στο σπίτι του, και αναμένεται ότι οι τόνοι θα ανέβουν τις επόμενες μέρες.

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο για την έρευνα στο σπίτι του Τραμπ, οι θερμοκέφαλοι οπαδοί του κάλεσαν ανοιχτά σε ένοπλη απάντηση και τελικά σε εμφύλιο πόλεμο — σε ένα ιδιόρρυθμο μείγμα φαιδρότητας και πραγματικής απειλής, αν αναλογιστεί κανείς την έφοδό τους στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021.

«Ο εμφύλιος πόλεμος 2.0 μόλις ξεκίνησε», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter, ένας άλλος πρόσθεσε «Ένα βήμα πιο κοντά σε έναν κινηματικό εμφύλιο πόλεμο», άλλος ότι «Έτσι ανάβετε το σπίρτο για εμφύλιο πόλεμο», και κάποιος δήλωσε πανέτοιμος για τον εμφύλιο αφού «Αγόρασα ήδη τα πυρομαχικά μου».

Και επειδή δεν γίνεται βίαιη εξέγερση δίχως κομμουνιστική κερασάκι, η ακροδεξιά ακτιβίστρια και υποψήφια για το Κογκρέσο, Laura Loomer, έγραψε στο κανάλι της στο Telegram: «Ήρθε η ώρα. Αν είστε Αμερικανός που αγαπάει την ελευθερία, πρέπει να αφαιρέσετε τις λέξεις ευπρέπεια και πολιτισμός από το λεξιλόγιό σας. Αυτό είναι ΠΟΛΕΜΟΣ! Και ήρθε η ώρα να εξοντώσουμε αυτούς τους κομμουνιστές».

Η πικρή διαπίστωση είναι ότι η ήττα του Τραμπ φαίνεται πως ούτε τα πάθη καταλάγιασε, ούτε τα ακραία στοιχεία περιθωριοποίησε.  

Πηγή: Vice, Politico

ΟΠΑΔΟΙ ΤΡΑΜΠ Facebook Twitter
Φανατικοί οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ διαδήλωσαν έξω από την κατοικία του μετά την έφοδο του FBI, απειλώντας με κήρυξη «εμφυλίου πολέμου». 

• • •

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
Αναμενόμενα λόγω του πολέμου είναι τα πολύ άσχημα οικονομικά της Ουκρανίας. Διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν συρρίκνωση του ΑΕΠ της τάξεως του 40-45% το 2022, και ο πληθωρισμός τρέχει περίπου με 30%. 

Οι τρέχουσες δημοσιονομικές ανάγκες είναι μεγάλες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν επιπλέον 4,5 δισ. δολάρια στην κυβέρνηση της Ουκρανίας, ανεβάζοντας τη συνολική δημοσιονομική τους στήριξη από τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο σε 8,5 δισ. δολάρια, δήλωσε τη Δευτέρα η Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID).

Ουκρανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η χώρα αντιμετωπίζει δημοσιονομικό έλλειμμα 5 δισ. δολαρίων το, μήνα, ήτοι 2,5% του προπολεμικού ΑΕΠ, λόγω του κόστους του πολέμου και της μείωσης των φορολογικών εσόδων. 

Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι το 55% των Ουκρανών θα ζει σε συνθήκες φτώχειας μέχρι το τέλος του 2023, ως αποτέλεσμα του πολέμου και του μεγάλου αριθμού των μετακινηθέντων από τις εστίες τους, σε σύγκριση με το 2,5% πριν από την έναρξη του πολέμου.

Η USAID δήλωσε ότι η στήριξη των ΗΠΑ επέτρεψε στην ουκρανική κυβέρνηση να διατηρήσει τη ροή φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας σε νοσοκομεία, σχολεία και άλλες κρίσιμες υποδομές, να παραδώσει αναγκαίες ανθρωπιστικές προμήθειες στους πολίτες, και να πληρώσει τους δημόσιους υπαλλήλους.

Παράλληλα, στις 26 Ιουλίου, ο κρατικός γίγαντας φυσικού αερίου Naftogaz έχασε την προθεσμία για την αποπληρωμή κεφαλαίου και τόκων ύψους 335 εκατ. δολαρίων, καθώς και μια ξεχωριστή δόση τόκων ύψους 45 εκατ. για άλλο ομόλογο, αφού οι πιστωτές αρνήθηκαν να αναβάλουν τις πληρωμές των ομολόγων για δύο χρόνια, αναφέρει η Kyiv Independent. Η αθέτηση πληρωμής των ομολόγων «στερεί από τη Naftogaz την πρόσβαση στη διεθνή κεφαλαιαγορά», σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Ως αποτέλεσμα, η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει «την πλήρη ευθύνη για την εξεύρεση των κεφαλαίων που απαιτούνται για την εισαγωγή φυσικού αερίου για την επερχόμενη περίοδο θέρμανσης».

Εκτός από τον τεράστιο ανθρώπινο φόρο αίματος που έχει προκαλέσει ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι επιχειρήσεις της χώρας, μικρές και μεγάλες, έχουν υποφέρει σε μεγάλο βαθμό από τη ρωσική εισβολή. Σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας, οι άμεσες απώλειες επιχειρήσεων, κατοικιών και υποδομών έφτασαν τα 100 δισ. δολάρια από τον Φεβρουάριο, ποσό ίσο με το 50% του ΑΕΠ το 2021.

Πηγή: Reuters, The Kyiv Independent

• • •

Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΕ 
Ο ντε φάκτο ηγέτης της Πολωνίας, Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα λάβει περαιτέρω μέτρα για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κράτος δικαίου, προκειμένου να ξεκλειδώσει επιχορηγήσεις και δάνεια ύψους 35 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Κατσίνσκι θεωρεί το θέμα ως μέρος μιας ευρύτερης συνωμοσίας με στόχο την υπονόμευση της Πολωνίας, και κατηγόρησε την Επιτροπή ότι προσπαθεί «να κάμψει την Πολωνία και να την αναγκάσει σε πλήρη υποταγή στη Γερμανία». «Δεν ταιριάζουμε στα γερμανορωσικά σχέδια για την κυριαρχία της Ευρώπης», προειδοποίησε. «Μια ανεξάρτητη, οικονομικά, κοινωνικά και στρατιωτικά ισχυρή Πολωνία αποτελεί εμπόδιο γι' αυτούς».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο γενικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), Krzysztof Sobolewski, προειδοποίησε ότι «αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθήσει να μας σπρώξει στον τοίχο, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να βγάλουμε όλα τα κανόνια που έχουμε στο οπλοστάσιό μας και να ανοίξουμε πυρ». 

Η Βαρσοβία θα υιοθετήσει μια στρατηγική «οδόντος αντί οδόντα», ασκώντας βέτο στις πρωτοβουλίες της ΕΕ, δημιουργώντας έναν συνασπισμό για την απόλυση της φον ντερ Λάιεν και την αποπομπή ολόκληρης της Επιτροπής, καθώς και με νομικές ενέργειες κατά των Βρυξελλών για να πάρει τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, συμπλήρωσε ο Sobolewski.

Το πολωνικό κοινοβούλιο ψήφισε ορισμένες νομοθετικές αλλαγές τον περασμένο, που έκαναν κάποια βήματα προς την κατεύθυνση αυτών των στόχων, αλλά τα μέτρα αυτά δεν έχουν προχωρήσει αρκετά, δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε πολωνική εφημερίδα.

Η πολεμοχαρής και ακραία ρητορεία των Πολωνών εθνικιστών προκαλούν φόβους για ισχυρές τριβές στην ΕΕ, ακόμη και για ενδεχομένο Polexit, η οποία αντιμετωπίζει τεράστιες και δύσκολα διαχειρίσιμες προκλήσεις. 

Πηγή: Politico, The Guardian  

• • •

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ
Από το περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους που πεθαίνουν κάθε χρόνο στη Γερμανία, σχεδόν τα τρία τέταρτα αποτεφρώνονται. Έχοντας τις ρίζες της στην πρώην ανατολική Γερμανία, η επιλογή αυτή έχει γενικευτεί, διότι οι οικογένειες δεν μπορούν να επισκέπτονται και να συντηρούν τους τάφους.

Όσο μακάβριο κι αν ακούγεται, τα αποτεφρωτήρια πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση και να εξορθολογίσουν τη λειτουργία τους. 

Ο πρόεδρος της κοινοπραξίας αποτέφρωσης της Γερμανίας, Svend-Joerk Sobolewski, δήλωσε ότι ο κλάδος χρήζει προτεραιότητας, καθώς παλεύει με τις στρατοσφαιρικές τιμές του φυσικού αερίου και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο η Ρωσία να διακόψει εντελώς την προμήθειά του. 

Υπ’ αυτές τις συνθήκες, τα περισσότερα κρεματόρια δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν, διότι «δεν μπορείς να απενεργοποιήσεις τον θάνατο», δήλωσε.

Άμεσα, μια δυνατότητα θα ήταν να περιοριστεί η μέση θερμοκρασία των κλιβάνων στους 750 από τους 850 βαθμούς Κελσίου που ισχύει σήμερα, μείωση που θα μπορούσε να εξοικονομήσει από 10% έως 20% του φυσικού αερίου. 

Μια δεύτερη, θα ήταν να απενεργοποιούνταν ορισμένοι κλίβανοι, ενώ οι υπόλοιποι να διατηρούνται σε συνεχή λειτουργία, ώστε να μην κρυώνουν και να μην απαιτούν περισσότερο αέριο για να ξαναζεσταθούν.

Πάντως, πολλά αποτεφρωτήρια δύσκολα μπορούν να προσαρμοστούν σε τέτοιες αλλαγές λόγω της περιορισμένης τους ζήτησης. 

Πηγή: Business Insider, Reuters

ΚΑΥΣΗ ΝΕΚΡΩΝ Facebook Twitter
Τα αποτεφρωτήρια στη Γερμανία προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις στρατοσφαιρικές τιμές του φυσικού αερίου και το ενδεχόμενο η Ρωσία να διακόψει εντελώς την προμήθειά του.

• • •

ΜΠΡΕΞΙΤΙΚΟΣ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ
Το μεταφέρω όπως το διάβασα.

«Σε αντίθεση με τα παλιά βρετανικά διαβατήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μπορντό χρώμα, τα οποία κατασκευάζονταν στο Γκέιτσχεντ από βρετανική εταιρεία, η νέα έκδοση μετά το Brexit κατασκευάζεται βάσει σύμβασης από τη γαλλική εταιρεία Thales (η οποία είναι εν μέρει κρατική) και εκτυπώνεται στο Tczew της Πολωνίας».

• • •

ΚΑΙ ΑΛΛΗ «ΑΔΙΚΙΑ»
Πολλές είναι οι «αδικίες» στην ανθρώπινη ιστορία. Μία από αυτές αφορά τους περίφημους παναμάδες.

Ανέκαθεν, οι παναμάδες κατασκευάζονταν στον Ισημερινό, αλλά πήραν την ονομασία τους από τους εργαζόμενους που τους φορούσαν στη διάνοιξη της διώρυγας τους Παναμά.

Στον Ισημερινό κατασκευάζονται οι αυθεντικοί και καλύτεροι παναμάδες, και αυτοί έχουν περιληφθεί στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO.

ΚΑΠΕΛΑΔΕΣ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ Facebook Twitter
Καπελάδες και καπελούδες στον Ισημερινό προετοιμάζουν το υλικό για τους φημισμένους παναμάδες.
Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ