Εξαμερικανισμένος Ταλιμπάν

Εξαμερικανισμένος Ταλιμπάν Facebook Twitter
Στρατιώτης Ταλιμπάν ποζάρει με αμερικανική στολή, αμερικανικό όπλο, αμερικανικό αυτοκίνητο (Ford και όχι Toyota), και με αλά αμερικανικά το δάκτυλο στη σκανδάλη (Φωτό: Twitter).
0

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ

Οι απαισιόδοξοι υποστηρίζουν ότι η νίκη των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν θα προκαλέσει ένα νέο κύμα τρομοκρατίας διεθνώς. Απεναντίας, οι αισιόδοξοι δεν βλέπουν αναζωπύρωσή της, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Το σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι η μόνη σκληρή κριτική κατά των Ταλιμπάν προήλθε από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ή ό,τι έχει απομείνει από αυτό μετά τη μεγάλη του ήττα.

Σε μήνυμά του στην εβδομαδιαία εφημερίδα al-Naba, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του BBC Mina Al-Lami,  το ΙΚ ισχυρίζεται ότι οι Ταλιμπάν δεν κέρδισαν το Αφγανιστάν με τζιχάντ, αλλά τους προσφέρθηκε στο πιάτο από τις ΗΠΑ. 

Οι «νεο-Ταλιμπάν», υποστηρίζει, είναι ψεύτικη μουσουλμανική ομάδα οργανωμένη από τους Αμερικανούς προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους μουσουλμάνους, εκφράζει δε αμφιβολίες αν θα εφαρμόσουν την πραγματική σαρία στο Αφγανιστάν. Αυτή η κριτική συμπίπτει απολύτως με την πάγια θέση του ΙΚ ότι οι Ταλιμπάν είναι εθνικιστική και πολυθεϊστική ομάδα, θεολογικά προβληματική. 

Το ΙΚ μάλιστα προσθέτει ότι προετοιμάζεται για νέα τζιχάντ, υπονοώντας πιθανόν και το Αφγανιστάν.

Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την απειλή του ΙΚ στο Αφγανιστάν. Χθες, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε στο CNN ότι η απειλή από το ΙΚ ήταν «πραγματική, οξεία, επίμονη και κάτι στο οποίο εστιάσαμε κάθε εργαλείο στο οπλοστάσιό μας». 

Πηγή: The Guardian, Hoover Institution

• • •

ΕΚΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Για έκτη συνεχόμενη βδομάδα, Γάλλοι διαδήλωσαν κατά του υγειονομικού πάσου και του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Πραγματοποιήθηκαν 220 διαδηλώσεις που συγκέντρωσαν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, 175.503 άτομα ― αριθμός ελαφρά μικρότερος από εκείνον της προηγούμενης εβδομάδας με 214.845 διαδηλωτές. Φυσικά, οι αριθμοί που δίνουν οι διαδηλωτές είναι πολύ μεγαλύτεροι.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop, το 34% των Γάλλων υποστηρίζει το κίνημα κατά του υγειονομικού πάσου, ίδιο ποσοστό με εκείνο του Ιουλίου, ενώ το 50% είναι υπέρ.

Παρά ταύτα, η εμπιστοσύνη στον Εμ, Μακρόν αυξήθηκε κατά τρεις πόντους τον Αύγουστο ως προς τον Ιούλιο. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop για τη Le Journal du Dimanche της 22ας Αυγούστου 2021, ο Γάλλος πρόεδρος έχει την εμπιστοσύνη του 41% των ερωτηθέντων ατόμων, ήτοι μεγαλύτερο ποσοστό από εκείνο του Ολάντ (16%) και του Σαρκοζί (33%), στο ίδιο ακριβώς σημείο της θητείας τους.

Πηγή: Le Journal du Dimanche, Le Point

toulon demonstration Facebook Twitter
Διαδήλωση εναντίον του υγειονομικού πάσου στην Τουλόν, το Σάββατο 21 Αυγούστου 2021.

• • •

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΥΡΗ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

Η θρυλική καλλιτέχνης του μιούζικ χολ, Ζοζεφίν Μπέικερ (1906 – 1975), θα εισέλθει στο Πάνθεον με επίσημη τελετή στις 30 Νοεμβρίου.

Η γαλλική προεδρία αποδέχθηκε το αίτημα εισόδου της Μπέικερ στη λαϊκή νεκρόπολη του Παρισιού, το οποίο υποστηρίχθηκε από 39.000 υπογραφές.

Η Μπέικερ θα είναι η πρώτη μαύρη που το κενοτάφιό της θα βρίσκεται δίπλα στον Βολταίρο και τον Ρουσώ. Μόνον πέντε γυναίκες έχουν ταφεί στο Πάνθεον, ανάμεσά τους η Μαρί Κιουρί και τελευταία η Σιμόν Βέιλ το 2018.   

Ταλαντούχα καλλιτέχνιδα, σύμβολο των Τρελών χρόνων (Années folles)· πρώτη μαύρη γυναίκα που πρωταγωνίστησε σε κινηματογραφική ταινία (Σειρήνα των Τροπικών, 1927)· μια γυναίκα που «αγαπούσε τόσο την πατρίδα που την υιοθέτησε, ώστε διακινδύνευσε τη ζωή της μπαίνοντας στην αντίσταση» (Εμ. Μακρόν)· αντιρατσίστρια και ακτιβίστρια των πολιτικών δικαιωμάτων στο πλευρό του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ· αλτρουίστρια που υιοθέτησε 12 ορφανά παιδιά· η Μπέικερ υπήρξε συνεπής αγωνίστρια υπέρ της ελευθερίας και των ατομικών δικαιωμάτων. 

Ζοζεφίν Μπέικερ Facebook Twitter
Παρασημοφόρηση της Ζοζεφίν Μπέικερ με το παράσημο της Λεγεώνος της Τιμής και του Πολεμικού Σταυρού στις 19 Αυγούστου 1961. Φωτ.: KEYSTONE-FRANCE/Gamma-Rapho via Getty Images/Ideal Image

• • •

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ

Το γραφείο του Στάλιν στην ντάτσα Κουντσέβσκαγια, την επονομαζόμενη «Κοντινή», όπου πέθανε, έκρυβε ενδιαφέροντα μυστικά. Μέσα σε ένα συρτάρι, κάτω από μια εφημερίδα, υπήρχαν τρία φύλλα χαρτιού. Το ένα ήταν το τελευταίο γραπτό που του απηύθυνε ο Μπουχάριν και το δεύτερο μια επιστολή του Λένιν που απαιτούσε να ζητήσει συγγνώμη από τη σύζυγό του, Ναντέζντα Κρούπσκαγια, επειδή την είχε προσβάλλει λεκτικά.

Το τρίτο ήταν ένα σημείωμα στο οποίο ο Γιόσιπ Τίτο τού διεμήνυσε τα εξής: 

«Σταμάτησε να στέλνεις ανθρώπους να με δολοφονήσουν. Έχουμε ήδη συλλάβει πέντε από αυτούς, έναν με βόμβα και έναν άλλο με τουφέκι... Αν δεν σταματήσεις να στέλνεις δολοφόνους, θα στείλω έναν στη Μόσχα, και δεν θα χρειαστεί να στείλω δεύτερο.».

Το μήνυμα αναδίδει κάτι από Δον Κορλεόνε, αλλά σίγουρα αυτή ήταν η μόνη γλώσσα που καταλάβαινε ο Στάλιν.

Μόνον ένας πολύ καλός ψυχαναλυτής θα μπορούσε, επίσης, να μας εξηγήσει τι ήταν αυτό που έκανε τον Στάλιν να φυλάγει στο γραφείο του αυτά τα τρία φύλλα χαρτιού, και υποθέτω πότε-πότε να τα διαβάζει.

Πηγή: Robert Service, Stalin: A Biography, Harvard University Press, 2005, σελ. 592

ντάτσα Κουντσέβσκαγια Facebook Twitter
Η ντάτσα Κουντσέβσκαγια, η επονομαζόμενη «Κοντινή», όπου πέθανε ο Στάλιν.

• • •

ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

23 Αυγούστου 1939 ― Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης ή Σύμφωνο Μολότωφ – Ρίμπεντροπ.

23 Αυγούστου 1943 ― Τέλος της μάχης του Κουρσκ, της μεγαλύτερης αρματομαχίας της Ιστορίας, με μεγάλη νίκη των Σοβιετικών επί των Γερμανών.

Φυσικά, άνευ ιδιαίτερης σημασίας σύμπτωση. Η μάχη θα μπορούσε να είχε τελειώσει μια μέρα νωρίτερα ή αργότερα. Απλώς, μας θυμίζει ότι ορισμένα σύμφωνα μη επίθεσης αποτελούν την καλύτερη προετοιμασία για την επερχόμενη πολύ σύντομα αιματοχυσία. 

• • •

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δεν υπάρχει γαλλική φυλή. Η Γαλλία είναι έθνος, δηλαδή ανθρώπινο έργο, ανθρώπινη δημιουργία· ο λαός μας συντίθεται από τόσο διαφορετικά στοιχεία όπως ένα ποίημα ή μια συμφωνία.

Georges Bernanos, Le chemin de la Croix-des-Âmes, Gallimard, 1948

Georges Bernanos Facebook Twitter
Ζωρζ Μπερνανός (1888 – 1948)
Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ