Aρχίζουν τα δύσκολα για τη Ρωσία

Flight Radar Facebook Twitter
Αεροπλάνο που ξεκίνησε από τη Μόσχα για να παραλάβει απελαθέντες Ρώσους διπλωμάτες από την Ελλάδα και την Ισπανία, αναγκάστηκε να κάνει εκτροπή 15.000 χιλιομέτρων λόγω της απαγόρευσης υπερπτήσεων πάνω από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Πηγή: FlightRadar24)
0

ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΣΗ
«Είναι κόλαση. Η επίθεση για την οποία γινόταν λόγος τις προηγούμενες βδομάδες άρχισε», έγραψε στο Facebook ο Ουκρανός κυβερνήτης της περιοχής του Λουγκάνσκ, Serhi Haïdaï. 

Το Γενικό Επιτελείο και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επιβεβαίωσαν ότι άρχισε η δεύτερη φάση του πολέμου, η «μάχη του Ντονμπάς».

Η εκατέρωθεν πολύ μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων προμηνύει τεράστια αιματοχυσία. 

Ο Ζελένσκι και στρατιωτικοί αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι η μάχη πιθανόν θα κρίνει την έκβαση του πολέμου.

Ας ελπίσουμε να μην πάει χαμένο το αίμα που θα χυθεί, και να ξεκινήσει μια διαδικασία η οποία θα οδηγήσει τουλάχιστον στην κατάπαυση του πυρός. Η Ρωσία βαρύνεται ήδη με την εισβολή. Αν συνεχίσει την επιθετικότητά της, είτε νικήσει είτε χάσει στη μάχη του Ντονμπάς, η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να την αφήσει να πάρει ανάσα.   

tanks Facebook Twitter
Ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Ρωσία αύξησε σε μία βδομάδα κατά 11 τάγματα τις δυνάμεις της στα ανατολικά και τον νότο της Ουκρανίας.

• • •

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε χθες ότι οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας οδήγησαν σε «επιδείνωση της οικονομίας στη Δύση», «η Ρωσία έχει αντέξει πρωτοφανείς πιέσεις», ο πληθωρισμός σταθεροποιείται και η ζήτηση έχει επανέλθει στο κανονικό επίπεδο. Παρά ταύτα, αναγνώρισε την απότομη αύξηση των τιμών καταναλωτή στο 17,5%. 

Πριν από την ομιλία του Πούτιν, ωστόσο, η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Ελβίρα Ναμπιούλινα, παρουσίασε μια λιγότερη ρόδινη κατάσταση.

Η Ναμπιούλινα είπε ότι θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια για να μειωθεί ο πληθωρισμός στον στόχο του 4% που είχαν καθορίσει οι αρχές, και ότι οι κυρώσεις έχουν επηρεάσει μέχρι στιγμής κυρίως τις χρηματοπιστωτικές αγορές, «αλλά τώρα θα αρχίσουν να επηρεάζουν όλο και περισσότερο την οικονομία».

Η ρωσική οικονομία δεν μπορεί να επιβιώσει επ’ αόριστον με τα χρηματοοικονομικά της αποθέματα και «οι ρωσικές μεταποιητικές εταιρείες θα χρειαστεί να προσαρμοστούν, πρόσθεσε η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας. 

Οι εταιρείες φυσικά είναι δυνατόν να προσαρμοστούν, αλλά μάλλον θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να αλλάξουν. Δεν φημίζονται οι Ρώσοι ούτε για το μάνατζμεντ ούτε για το καινοτομικό πνεύμα τους.

Πηγή: Les Echos

• • •

Ο ΜΑΚΡΟΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ 
Ο Εμανουέλ Μακρόν εξήγησε, το βράδυ της Δευτέρας στο France 5, ότι ο διάλογος με τον ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, ήταν μεν λιγότερο «εντατικός» τις τελευταίες ημέρες, αλλά δεν αποκλείει να «μιλήσει ξανά μαζί του».

Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε την πάγια θέση του: «Πρέπει πάντα να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, για την ειρήνη, και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς να συζητήσουμε με την άλλη πλευρά. Έχουμε την αποστολή να είμαστε μεταξύ των εγγυητών αυτής της επόμενης ημέρας. Είναι σημαντικό να είναι εκεί οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις. Η Ρωσία βρίσκεται εκεί, στην Ευρώπη... Η επόμενη ημέρα δεν θα είναι επιστροφή στην κανονικότητα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο, χωρίς να διεξάγουμε πόλεμο, επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία... Δεν είμαστε εμπόλεμοι, δεν θα πολεμάμε εναντίον της Ρωσίας».

Αυτή είναι η μόνη ορθολογική στάση για την Ευρώπη. Ανορθολογισμός είναι να κόβεις κάθε δίαυλο επικοινωνίας, όπως θέλουν ορισμένα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άποψη που δεν υποστηρίζει καν η ίδια η ουκρανική ηγεσία.  

Πηγή: Le Monde

• • •

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ
Δύο Βρετανοί μαχητές, ο Shaun Pinner και ο Aiden Aslin, που αιχμαλωτίστηκαν στην Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις, παρουσιάστηκαν στη ρωσική κρατική τηλεόραση ζητώντας από τον Μπόρις Τζόνσον να βοηθήσει στην απελευθέρωσή τους.

Παρομοίως, Ρώσοι αιχμάλωτοι είχαν εμφανιστεί, ιδίως τις πρώτες μέρες του πολέμου, να κάνουν δηλώσεις μπροστά στις ουκρανικές κάμερες.

Το άρθρο 13 της 3ης Σύμβασης της Γενεύης αναφέρει ότι οι αιχμάλωτοι πολέμου πρέπει να προστατεύονται από «προσβολές της προσωπικής αξιοπρέπειας, ιδίως ταπεινωτική και εξευτελιστική μεταχείριση».

Οι εικόνες αυτές κατά περίπτωση αναπαράγονται μαζικά στα κοινωνικά μέσα, συνοδευόμενες με υβριστικά και χλευαστικά σχόλια, πολλαπλασιάζοντας τη δημόσια διαπόμπευση των αιχμαλώτων.

Ο εξευτελισμός ανθρώπων σε εμφανή αδυναμία και υπό τον διαρκή φόβο επιπτώσεων και η δημόσια διαπόμπευσή τους είναι αθλιότητες.

• • •

Η ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΕ
Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατηγόρησε τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας και μιας χώρας της ΕΕ που δεν κατονόμασε ότι βρίσκονται πίσω από σειρά ψεύτικων απειλών για βόμβες σε αεροσκάφη της Air Serbia.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, περισσότερες από 12 πτήσεις της Air Serbia αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο Βελιγράδι ή στη Μόσχα λόγω απειλών για βόμβες, ενώ το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου εκκενώθηκε τουλάχιστον τρεις φορές.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, Όλεγκ Νικολένκο, απέρριψε τις δηλώσεις του Βούτσιτς ως «αβάσιμες» και «αναληθείς».

Η υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, Σερβία, που εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο, καταδίκασε μεν τη ρωσική εισβολή, αλλά αρνείται να επιβάλει κυρώσεις κατά του Κρεμλίνου και διατηρεί τακτικές πτήσεις προς τη Μόσχα.

Πηγή: The Jerousalem Post

air serbia Facebook Twitter
Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατηγόρησε την Ουκρανία και μια χώρα της ΕΕ που δεν κατονόμασε ότι βρίσκονται πίσω από σειρά ψεύτικων απειλών για βόμβες σε αεροσκάφη της Air Serbia.

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ