Αβεβαιότητα για το εμβόλιο Sputnik V

jennifer rocha Facebook Twitter
Περήφανη για την καταγωγή της και ευγνώμων για τις θυσίες και την υποστήριξη των μεταναστών γονιών της, η Jennifer Rocha αποφάσισε να γιορτάσει την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Σαν Ντιέγκο μαζί τους στα χωράφια φράουλας όπου εργάζονται.
0

ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ SPUTNIK V

Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν άσκησαν αυστηρή κριτική στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες που εξαρτώνται από τον τουρισμό, για την υποδοχή επισκεπτών που έχουν εμβολιαστεί με τα εμβόλια της Κίνας και της Ρωσίας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής η Μέρκελ αναφέρθηκε στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως η χώρα μας επέτρεψε τα ταξίδια σε ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί με το ρωσικό Sputnik, το οποίο είναι ακόμη υπό αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ). 

Παράλληλα, o Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε ανησυχίες την Τετάρτη σχετικά τις χρησιμοποιούμενες μεθόδους σε ένα εργοστάσιο παραγωγής του εμβολίου Sputnik V. Ο ΠΟΥ μαζί με τον ΕΟΦ, στο πλαίσιο της επιθεώρησης του Sputnik V για ενδεχόμενη έγκριση, ανέφεραν σε έκθεσή τους ότι υπάρχουν ζητήματα όσον αφορά τον έλεγχο ποιότητας, και ανέφεραν ότι σε ένα εργοστάσιο γεμίζουν τα φιαλίδια με εμβόλιο που παράγεται αλλού. 

Εκτός από την αβεβαιότητα για την ποιότητα του ρωσικού εμβολίου και το πολύ χαμηλό ποσοστό των Ρώσων εμβολιασμένων, η χώρα μας θα πρέπει να συνυπολογίσει τη ζήτηση για το Sputnik V βαλκανικών χωρών (Αλβανία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία).

Sputnik V Facebook Twitter
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εκφράζουν επιφυλάξεις για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

• • •

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ

Είκοσι οκτώ Κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη, καταδιωκτικά και βομβαρδιστικά με ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών βομβών, εισήλθαν στη Ζώνη Αναγνώρισης Αεράμυνας (Air Defense Identification Zone, ADIZ) της Ταϊβάν, την περασμένη βδομάδα. Πρόκειται για τον μέχρι σήμερα μεγαλύτερο αριθμό αεροσκαφών που συμμετείχαν σε ανάλογη επιχείρηση.

Η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Κινέζος υπουργός Άμυνας προοιωνίζεται κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας: «Η ανεξαρτησία της Ταϊβάν σημαίνει πόλεμο... Οι ΗΠΑ θα πρέπει να καταλάβουν πλήρως ότι καμιά δύναμη δεν μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη και μεγέθυνση της Κίνας... Οι αρχές του [κυβερνώντος] Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος πρέπει να έχουν πλήρη επίγνωση ότι το μέλλον της Ταϊβάν βρίσκεται στην εθνική επανένωση».   

Σημειωτέον, η Κίνα θεωρεί αφενός την Ταϊβάν κόκκινη γραμμή που δεν θα πρέπει να περάσουν οι ΗΠΑ και αφετέρου ουδέποτε αποκήρυξε τη χρήση βίας προκειμένου να διασφαλίσει ενδεχόμενη επανένωση.

Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι βρισκόμαστε στην αρχή μεγάλων εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, που μάλλον θα δεσπόσουν στη διεθνή πολιτική τους προσεχείς μήνες.

Πηγή: Reuters 

• • •

ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΥΡΑΝΝΟΣΑΥΡΟΥ ΡΕΞ

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Παλαιοντολογίας Σπονδυλωτών και Παλαιοανθρωπολογίας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών ανακάλυψαν απολιθωμένο σκελετό ενός μικροσκοπικού εξαφανισμένου πτηνού, ηλικίας 120 εκατομμυρίων ετών, που χωράει στην παλάμη και διαθέτει κρανίο με μικτά χαρακτηριστικά δεινόσαυρου και πουλιού.

Το δύο εκατοστών κρανίο διαθέτει πολλά κοινά δομικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά με τον γιγάντιο Τυραννόσαυρο Ρεξ, που υποδεικνύουν ότι τα πρώτα πτηνά κληρονόμησαν πολλά χαρακτηριστικά από τους προγόνους τους δεινόσαυρους και τα κρανία τους λειτουργούσαν περισσότερο όπως εκείνα των δεινόσαυρων παρά των πτηνών. 

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο Nature Communications στις 23 Ιουνίου.

Πηγή: Phys.Org

Αβεβαιότητα για το εμβόλιο Sputnik V Facebook Twitter
Ψηφιακή ανακατασκευή του νέου μεσοζωικού απολιθωμένου σκελετού πτηνού.

• • •

ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Στην επόμενη εικόνα αποτυπώνεται η δημοφιλία των γραμμάτων του ελληνικού αλφάβητου στη Wikipedia.

Απολύτως κατανοητή η πρωτιά του «π», αφού χρησιμοποιείται για το 3,14 (λόγος της περιφέρειας προς τη διάμετρο).

Το κακόμοιρο το «ν» πάτωσε, ίσως επειδή δύσκολα διακρίνεται από το λατινικό «ν».

Καταλαβαίνω, επίσης, το υψηλό σκορ των «α» και «ω», αλλά όχι τη σχετικά υψηλή δημοτικότητα των «η» και «φ».

Wikipedia greek letters Facebook Twitter
Δημοφιλία των ελληνικών γραμμάτων στη Wikipedia.

• • •

ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ «ΝΑΥΑΡΧΕΙΟ»

Μέσα στο τελευταίο 15μερο, το Παρίσι εμπλουτίστηκε με δύο στολίδια, το Samaritaine και το Ναυαρχείο (l’Hôtel de la Marine).

Έχοντας απέναντί του την πλατεία Κονκόρντ, το Ναυαρχείο είναι ένα αρχιτεκτονικό σύνολο που δημιουργήθηκε από τον 18ο αιώνα από τον πρώτο αρχιτέκτονα του Λουδοβίκου 15ου, Ανζ-Ζακ Γκαμπριέλ. Μέχρι το 1789 στέγασε τη φύλαξη επίπλων της μοναρχίας, και κατόπιν το γενικό επιτελείο του Ναυτικού μέχρι το 2015. 

Ανανεώνοντας την παρισιάνικη τουριστική προσφορά, άνοιξε τις πόρτες στις 12 Ιουνίου στους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να ανακαλύψουν τον αρχιτεκτονικό και διακοσμητικό πλούτο του 18ου αιώνα στην καρδιά του Παρισιού. 

Όλο το έργο της ανακαίνισης πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του Κέντρου Εθνικών Μνημείων, και ενεπλάκησαν πολλές εταιρείες στην αποκατάσταση του κτηρίου και των επίπλων. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στα υφάσματα (κουρτίνες και έπιπλα), στη σκηνογραφία και τον φωτισμό.

Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 130 εκατομμύρια ευρώ, αναμένονται 700.000 επισκέπτες ετησίως, και το μνημείο εκτιμάται ότι θα αυτοχρηματοδοτεί τη λειτουργία του από το 2022.

Το επόμενο βίντεο είναι μια σύντομη περιήγηση στο νέο αυτό μουσείο.

• • •

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

«Η συκοφαντία του Απελλή» του Σάντρο Μποτιτσέλι θα μπορούσε να θεωρηθεί πίνακας – δοκίμιο για τη συνωμοσιολογία. 

Αριστερά, βρίσκεται η γυμνή Αλήθεια και με τα μαύρα η Μετάνοια. 

Στο κέντρο, η Συκοφαντία κρατάει στο αριστερό της χέρι έναν αναμμένο δαυλό και με το δεξί σέρνει έναν αθώο, ημίγυμνο νέο από τα μαλλιά, δίπλα της η Μοχθηρία (Συνωμοσία) και η Απάτη την ενθαρρύνουν, ενώ προπορεύεται ο Φθόνος με τεντωμένο το χέρι του προς τα μάτια του βασιλιά.

Δεξιά, η Άγνοια στο βάθος και η Υποψία σε πρώτο πλάνο ψιθυρίζουν φήμες στα γαϊδουρινά, σαν του Μίδα, αυτιά τού βασιλιά, ο οποίος τείνει το χέρι του προς τη Συκοφαντία, αλλά με στραμμένα τα μάτια του προς τα κάτω.  

Μποτιτσέλι Facebook Twitter
Σάντρο Μποτιτσέλι, «Η Συκοφαντία του Απελλή», 1494 – 1495, Μουσείο Ουφίτσι , Φλωρεντία.
Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ