Όχι, δεν αντεπιτίθεται η Εφορία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιτίθεται!

Όχι, δεν αντεπιτίθεται η Εφορία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιτίθεται! Facebook Twitter
7

Συμπαθώ στ'  αλήθεια την ΕφΣυν. Είναι καλή εφημερίδα. Αλλά αυτός ο τίτλος είναι πονηριές για ιθαγενείς.

Δεν αντεπιτίθεται η εφορία από μόνη της, ούτε αυτενεργεί.  Απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει το σκληρότατο μνημόνιο που συμφώνησε. Τώρα αρχίζει να φαίνεται πόσο ανακόλουθη, ταξικά άδικη και αμοραλιστική είναι η πολιτική που συνειδητά αποφάσισε να ακολουθήσει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκειμένου να μη χάσει την εξουσία.

Πολλές, σχεδόν όλες οι ελληνικές εφημερίδες κάνουν τα ίδια κόλπα, ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Τροποποιούν την γλώσσα τους, ανάλογα με την ερμηνεία που θέλουν να φορεθεί υποσυνείδητα στην είδηση.

Η είδηση όμως είναι είδηση. Η εφορία πήρε την εντολή της κυβέρνησης να επιτεθεί με σαρωτικό σχεδόν τρόπο στους φτωχούς ανθρώπους. Αυτό είναι η είδηση. Ασχέτως αν κυβερνούν αριστεροί, δεξιοί ή καραγκιόζηδες.

Η πλάκα είναι ότι οι αναγνώστες είναι πια πιο έξυπνοι από τα media που τους απευθύνονται. Με κάθε τέτοιο πταίσμα, μπορεί να γίνονται καλοί υπηρέτες στα κόμματα που υποστηρίζουν (αλήθεια γιατί οι δημοσιογράφοι πρέπει να υποστηρίζουν κόμματα και όχι ανεξάρτητα να καταγράφουν την πραγματικότητα;), χάνουν όμως όλο και περισσότερο τον βηματισμό της νέας εποχής, που περισσότερο παρά ποτέ απαιτεί να λέμε απροκατάληπτα την αλήθεια, όσο κι αν πονάει.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK ΜΑΡΙΑ ΕΠΕΞ Ιμπραϊμ Τραορέ: Είναι άραγε ο φιλόδοξος πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο ο «Αφρικανός Τσε Γκεβάρα του 21ου αιώνα» ή ένας ακόμα δικτατορίσκος με πολύ προσεγμένη δημόσια εικόνα;

Οπτική Γωνία / Ιμπραΐμ Τραορέ: O «Τσε Γκεβάρα της Αφρικής» ή ένας ακόμα δικτατορίσκος;

Για κάποιους είναι η «φωνή των κολασμένων» της Μαύρης Ηπείρου και η ενσάρκωση του αντιαποικιοκρατικού ιδεώδους. Για άλλους, πάλι, ένας ακόμα τυχοδιώκτης στρατιωτικός που έγινε «λαϊκός ήρωας» με τη συνδρομή της AI.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Κουράστηκα να τη φροντίζω, λυτρώθηκε»: Ποιος δικαιούται να δολοφονεί από οίκτο; 

Οπτική Γωνία / «Κουράστηκα να τη φροντίζω, λυτρώθηκε από τα βάσανά της»: Ποιος δικαιούται να δολοφονεί από οίκτο; 

Το πότε και υπό ποιες συνθήκες κατανοούμε και συμπάσχουμε με έναν δολοφόνο αποκαλύπτει πολλά για τις αξίες και τις προτεραιότητές μας. 
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
ΔΟΥΝΕΙΚΑ

Ρεπορτάζ / Σκάνδαλο παιδεραστίας στα Δουνέικα: Το αποκρουστικό πρόσωπο της «αγίας» ελληνικής κοινωνίας

Η υπόθεση παιδεραστίας στα Δουνέικα, ένα χωριό 900 κατοίκων κοντά στην Αμαλιάδα, τη δεκαετία του ’80, φέρνει στο φως όχι μόνο τα φρικιαστικά εγκλήματα «ευυπόληπτων πολιτών», αλλά και τη συνωμοσία της σιωπής και την υποκρισία που επικρατεί σε κλειστές κοινωνίες.
ΝΙΚΟΣ ΤΣΕΦΛΙΟΣ
σιούτη

Οπτική Γωνία / ΟΠΕΚΕΠΕ, μεταναστευτικό και Τέμπη ζορίζουν ξανά την κυβέρνηση

Το σκάνδαλο των αγροτικών επιδοτήσεων και η πιθανή επιστροφή προσφύγων από τη Γερμανία στην Ελλάδα έρχονται να προστεθούν στα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο ντετέκτιβ της Σεβίλλης και οι πλαστοί πίνακες του Ελ Γκρέκο

Ρεπορτάζ / Ο ντετέκτιβ της Σεβίλλης και οι πλαστοί πίνακες του Ελ Γκρέκο

Στο βιβλίο του «Ο πλαστογράφος του Φράνκο», ένας ντετέκτιβ από τη Σεβίλλη ισχυρίζεται πως μεγάλα μουσεία, μεταξύ των οποίων και η ελληνική Εθνική Πινακοθήκη, έχουν αγοράσει πιστά αντίγραφα έργων του Ελ Γκρέκο.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Σήμερα, όταν δεν είσαι σίγουρος τι ακριβώς επαγγέλλεσαι, πιθανότατα λες πως είσαι creative director

Κοκέτα / Σήμερα, όταν δεν είσαι σίγουρος τι ακριβώς επαγγέλλεσαι, πιθανότατα λες πως είσαι creative director

Ένας σιωπηλός ιός, μια πανδημία για την οποία δεν μιλά κανείς: μανάδες, κρύψτε τα παιδιά σας από τη μάχη του creative direction. Η Δανάη Ιωάννου σε μια επιτόπια έρευνα για το επάγγελμα που σαρώνει γύρω μας τους ανθρώπους σαν κρυφή πανδημία.
ΔΑΝΑΗ ΙΩΑΝΝΟΥ
Μεταναστευτικό: Η ισπανική απάντηση

Οπτική Γωνία / Μεταναστευτικό: Η ισπανική απάντηση

Χώρες που υποδέχτηκαν σχετικά φιλικά μετανάστες είχαν οφέλη σε οικονομικό επίπεδο. Μια από αυτές είναι η Ισπανία, που τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε θετικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν τους τρόπους ένταξής τους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Γαϊδούρια : Ζώα εργασίας ή σιωπηλά θύματα;/ Ιπποειδή: Ζώα εργασίας ή σιωπηλά θύματα;

Ρεπορτάζ / Γαϊδούρια: Ζώα εργασίας ή θύματα κακοποίησης;

Είναι τα ιπποειδή στην Ελλάδα εργάτες χωρίς δικαιώματα; Ποιες είναι οι συνθήκες διαβίωσής τους, ποια μέριμνα υπάρχει για τη φροντίδα τους και γιατί η νομοθετική προστασία τους βρίσκεται σε μια γκρίζα ζώνη; Μιλούν στη LiFO εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων και τοπικοί φορείς.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Η ανάγκη μιας σκαλωσιάς: Μεταμορφώσεις και φεμινισμοί

Guest Editors / Η ανάγκη μιας σκαλωσιάς: Μεταμορφώσεις και φεμινισμοί

Η πατριαρχία είναι παντού: στην οικονομία, στην κοινωνία, στην ψυχολογία, στην αισθητική, στον πολιτισμό, σε ολόκληρη την ανθρώπινη κατάσταση. Όταν σκεφτόμαστε το πολιτικό, δεν γίνεται να μη σκεφτόμαστε το φεμινιστικό.
ΝΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
«Ζούμε στην εποχή της ισορροπίας του ισχυρού»

Οπτική Γωνία / «Ζούμε στην εποχή της ισορροπίας του ισχυρού»

Οι παγκόσμιες και περιφερειακές επιπτώσεις της σύγκρουσης στη Γάζα και τα αδιέξοδα του Παλαιστινιακού. Μιλά στη LiFO ο δρ. Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και Νέων Απειλών και κύριος ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Τριαντάφυλλος Καρατράντος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μια ομάδα μαθητών κατασκεύασε ρομπότ που καθαρίζει τις θάλασσες

Περιβάλλον / Πώς μια ομάδα μαθητών από τον Άλιμο έφτιαξε ρομπότ που καθαρίζει τον βυθό;

Το Greek Seabot είναι το υποβρύχιο ρομπότ που δημιούργησε μια μαθητική ομάδα από το ΕΠΑΛ Αλίμου για να βοηθήσει στον καθαρισμό των βυθών από πλαστικά και απορρίμματα. Μιλούν στη LIFO οι μαθητές για τα κίνητρά τους και το όραμά τους για ένα πιο καθαρό περιβάλλον.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

5 σχόλια
Το πιο σωστό είναι "η κυβένηση αντεπιτίθεται". Γιατί πραγματικά κάποιος αξιωματούχος κάπου βάζει μια υπογραφή και εκδίδει την διαταγή που θα εφαρμοστεί σε όλη την χώρα. Ιστορικά, πραγματικά το κάνει σε κάποιο σημείο του χωροχρόνου και ασκεί νομοθετική και κυβερνητική εξουσία στην χώρα.Επίσης σωστό και ιδιαίτερα πιασάρικο είναι και το "η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται" εννοώντας ευθέως το αυταρχικό Διευθυντήριο των Βρυξελλών. Όμως κάτι τέτοιο το θεωρώ μετάθεση ευθύνης, ξεκάθαρη δήλωση ετερονομίας, ραγιαδισμού και υποτέλειας.Επίσης σωστό και το "η πραγματικότητα αντεπιτίθεται" του Δον. Ειδικά αν αναλογιστούμε πως μια άλλη κυβέρνηση που θα επιχειρούσε να δώσει στην χώρα μας περισσότερη αυτονομία, αυτοδικία και αυτοτέλεια θα κρινόταν ίσως από τους ίδιους γράφοντες πολύ πιο σκληρά. Καποιοι βέβαια την αντεπίθεση της πραγματικοτητα την τρώνε καιρό και πως αντεχουν ακόμη...Θεωρώ πως όσο οι πολίτες δεν θα ελέγχουν άμεσα με αποφασιστικές και όχι συμβουλευτικές θεσμισμένες εξουσίες την διακυβέρνηση τότε "η κυβέρνηση πάντα θα αντεπιτιθεται" αφήνωντας βέναια πάντα τα περιθώρια να αναπνεύσεις γιατί νεκρό το ζώο δεν οργώνει.
Σιχαίνομαι την σειρά των Star Wars όσο λίγα πράηματα ωστόσο ήταν προφανές ακόμα και σε μένα ότι ο τίτλος επιλέχθηκε ώστε να αντανακλά το "Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται" της γνωστής σειράς. Και βέβαια αυτό από μόνο του έχει μια ειρωνική χροιά. Δεν έχει?
Η εφορία αντεπιτίθεται.... σε ποιον ακριβώς; Στην καλή κυβέρνηση;Αχ τι ωραία! Η καλή κυβέρνηση τα βάζει με την κακιά εφορία! Μακάρι να νικήσει! Να απαλλαγούμε μια για πάντα από την κωλοεφορία!Πραγματικά σιχαμερή προπαγάνδα....
Εγώ φίλε ξέρω οτι ο Χαρδούβελης είχε μέτρα 2 δις αλλά ο σοφός Ελληνικός Λαός ήθελε 20. (μνημόνιο + 4 έξτρα δις στον προυπολογισμό)Αλλά όσοι λέγαμε το προφανές, οτι τα παιδιά είναι τσίρκο, ήμασταν φιλελέ
Δεν πειράζει, τώρα οι βλάκες θα πληρώσουν. Κι αν δεν πληρώσουν έρχονται φυλακίσεις και κατασχέσεις. Πολύ θα το χαρώ. Αλλά δυστυχώς η χώρα θα καταστραφεί εντελώς, που πλέον με στεναχωρεί αλλά δεν με αφορά. Όσοι άνθρωποι αξίζουν κι έχουν μείνει εδώ θα φύγουν κι αυτοί. Όσοι άνθρωποι μείνουν εδώ θα βιώσουν μία ιστορικά ασύλληπτη κατάσταση.Ας πρόσεχαν.