Η πρόταση για τον Ράμμο και τα κομματικά παιχνίδια

Η πρόταση για τον Ράμμο και τα κομματικά παιχνίδια Facebook Twitter
Ο Χρήστος Ράμμος έγινε αγαπητός και εγκωμιάζεται από τους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ μόνο όταν τα έβαλε (και) με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Μέχρι τότε ήταν ενοχλητικός  ακροκεντρώος. Φωτ.:Eurokinissi
0

ΤO MIKΡΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ Νέας Αριστεράς, που προέκυψε από την προηγούμενη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί αγωνιωδώς να επιβιώσει, αναζητούσε, ευλόγως, εδώ και καιρό έναν τρόπο για να βρεθεί στην επικαιρότητα. Η ηγετική του ομάδα συμφώνησε ότι ήταν καλή ιδέα να σπεύσουν να προτείνουν πρώτοι υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δίνοντας στη δημοσιότητα το όνομα του Χρήστου Ράμμου, για το οποίο υπήρχαν συζητήσεις κι εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως, η πρόταση της Νέας Αριστεράς δεν έχει κάποια θεσμική βαρύτητα, τα στελέχη της όμως εκτιμούν ότι μπορεί να τους αποφέρει πολιτικά οφέλη. Πρώτα από όλα, θεωρούν ότι αυτή  ήταν ήδη μία επιτυχημένη κίνηση, αφού είναι η μόνη πρόταση τους που κερδίζει λίγη δημοσιότητα μετά από πολύ καιρό. Το άλλο που θεωρούν ότι πέτυχαν, ήταν να αιφνιδιάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έδειξαν ότι εκείνοι έχουν την πρωτοβουλία, και να στριμώξουν το ΠΑΣΟΚ με μία πρόταση στην οποία πιστεύουν πως δεν θα μπορούσε να πει όχι.  

Τον αιφνιδιασμό τους τον χάλασε λίγο, ενδεχομένως χωρίς να έχει αυτή την πρόθεση, ο Θόδωρος Μαργαρίτης (μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και γραμματέας της Ανανεωτικής Αριστεράς), ο οποίος τους πρόλαβε  γνωστοποιώντας ότι γίνονται ιδιωτικές συζητήσεις στην αριστερά για τη θέση του ΠτΔ, αναφερόμενος συγκεκριμένα στο όνομα του Χρήστου Ράμμου. 

«Ο Ράμμος ήταν μία εξαιρετική επιλογή, κάηκε όμως από τη διαχείριση της. Έπρεπε να είναι αποτέλεσμα συνεννόησης και των τριών. Να είναι μία κοινή πρόταση».

Η Νέα Αριστερά δεν πτοήθηκε ωστόσο από τον κ. Μαργαρίτη και ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον πρόεδρο της Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών, κ. Χρήστο Ράμμο, τον οποίο χαρακτήρισε ως άνθρωπο που υπερασπίστηκε με σθένος τους θεσμούς και ενέπνευσε εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου.

Όταν ο Ράμμος ενοχλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ

Είχαν πάντα αυτή την εκτίμηση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς για το πρόσωπο του κ. Ράμμου; Η απάντηση είναι όχι, ειδικά την περίοδο που βρέθηκαν στην κυβέρνηση. Ο κ. Ράμμος είναι στενός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον οποίο συμφωνούν στην κριτική περί λαϊκισμού και σε πολλά άλλα, εξαιτίας των οποίων χαρακτηρίζονταν ως «ακροκεντρώοι» από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Χρήστος Ράμμος όμως, ήταν φίλος και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την οποία είχαν παραιτηθεί μαζί από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ το 2016, διαμαρτυρόμενοι για τους χειρισμούς στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και το κακό κλίμα που είχε διαμορφωθεί στη δικαιοσύνη. Εκείνη την περίοδο πολλοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ τον έβλεπαν ως «θεσμικό εμπόδιο» και μιλούσαν μόνο αρνητικά για εκείνον. 

Ο κ. Ράμμος είχε ενοχλήσει κι άλλες φορές με τη στάση του τον ΣΥΡΙΖΑ. Η θέση που είχε πάρει π.χ για τους οκτώ Τούρκους φυγάδες, τους οποίους ζητούσε να του παραδωθούν ο Ερντογάν (και η κυβέρνηση Τσίπρα ήθελε να διευκολύνει), ήταν μία θέση που είχε δυσαρεστήσει πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία  σήμερα του πλέκουν το εγκώμιο. 

Τον Νοέμβριο του 2019, ο Χρήστος Ράμμος ως πρόεδρος της ΑΔΑΕ, είχε πει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τη διετία 2017-2018, επί κυβέρνησης Τσίπρα, ότι οι επικοινωνίες ήταν διάτρητες. Μιλώντας για τα διαβόητα «βαλιτσάκια» παρακολούθησης της ΕΥΠ είχε πει ότι κανένας δεν γνώριζε πόσα κυκλοφορούσαν, δίνοντας την εικόνα ενός ανεξέλεγκτου τοπίου, ενώ ανέφερε και σημαντική αύξηση των παρακολουθήσεων. Ούτε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε παρουσιάσει ποτέ θετική την κατάσταση δηλαδή, αλλά τότε δεν ασχολούνταν κανείς με τις παρακολουθήσεις (παρότι και ίχνη Pegasus είχαν εντοπιστεί και οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ είχαν αυξηθεί, με μειωμένες ασφαλιστικές δικλείδες). 

Ο Χρήστος Ράμμος έγινε αγαπητός και εγκωμιάζεται από τους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ μόνο όταν τα έβαλε (και) με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Μέχρι τότε ήταν ενοχλητικός ακροκεντρώος.  

Γιατί κάποιοι θεωρούν ότι η πρόταση για τον Ράμμο μπορεί να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά πιο κοντά

Η πρόταση για τον Ράμμο και τα κομματικά παιχνίδια Facebook Twitter
πρόταση για τον Ράμμο στριμώχνει λίγο τον Ανδρουλάκη, γιατί είναι πολύ δύσκολο να απορρίψει το πρόσωπο, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συρθεί πίσω από ένα κόμμα του 1,5%. Φωτ.: Eurokinissi

Σήμερα ο Αλέξης Χαρίτσης δηλώνει ότι η πρόταση τους για τον Χρήστο Ράμμο «είναι μια ευκαιρία για όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης να ενώσουν τη φωνή τους». Στελέχη της Νέας Αριστεράς όμως, επιχαίρουν επειδή, όπως λένε, κατάφεραν να βγουν μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ και να έχουν αυτοί την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ  ταυτόχρονα θεωρούν ότι με την κίνηση αυτή πιέζουν το ΠΑΣΟΚ και το φέρνουν σε δύσκολη θέση. 

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο σήμερα δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, λέει στη LiFO την εκτίμηση του ότι  «η πρόταση για τον Ράμμο στριμώχνει λίγο τον Ανδρουλάκη, γιατί είναι πολύ δύσκολο να απορρίψει το πρόσωπο, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συρθεί πίσω από ένα κόμμα του 1,5% και λογικά θα μιλήσει θεσμικά μόνο όταν ανοίξει τα χαρτιά του ο Μητσοτάκης». Σχολιάζει ωστόσο, ότι «αν  στη Νέα Αριστερά εννοούσαν τη συνεργασία και δεν την ανέφεραν απλώς για να την επικαλεστούν, θα είχαν φροντίσει πρώτα να συνεννοηθούν μεταξύ τους» και να συμφωνήσουν πριν μιλήσουν δημόσια. «Έτσι όπως έγινε η πρόταση για τον Ράμμο, εξυπηρετεί μόνο μικροκομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες και αυτό είναι γενικά το μεγαλύτερο πρόβλημα της συνεννόησης του ευρύτερου χώρου» υποστηρίζει. «Ο Ράμμος ήταν μία εξαιρετική επιλογή, κάηκε όμως από τη διαχείριση της. Έπρεπε να είναι αποτέλεσμα συνεννόησης και των τριών. Να είναι μία κοινή πρόταση». Τώρα, εκτιμά, πως το μόνο θετικό που μπορεί να βγει από αυτή την πρόταση, είναι να φέρει κοντά τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Αριστερά. Αν η Κουμουνδούρου ανταποκριθεί θετικά σε αυτό και κάνει άλλο ένα βήμα με το να μην υπερψηφίσουν τις αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό, ώστε να φανεί ότι μπορούν  να συμπορευτούν, τότε η Νέα Αριστερά, πιστεύει ο ίδιος ότι θα μπορούσε να επιστρέψει. Όπως και αρκετοί άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύει ότι  ο μόνος τρόπος για να διασωθεί το κόμμα τους είναι να ξαναγίνει αξιωματική αντιπολίτευση και  «να μην αφήσει το ΠΑΣΟΚ να πάει σε μια κατάσταση ηγεμονίας». 

Αφορμή για να ενωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή μικροκομματικό παιχνίδι;

Η πρόταση για τον Ράμμο και τα κομματικά παιχνίδια Facebook Twitter
Για το θέμα όμως, θέλησε να παρέμβει και ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από το συνέδριο του Οικονομικού Ταχυδρόμου, δηλώνοντας πως ο Χρήστος Ράμμος είναι ένας εξαίρετος λειτουργός της δικαιοσύνης και τον τιμά. Φωτ.: Eurokinissi

Σύμφωνα με τη Νέα Αριστερά ο Χρήστος Ράμμος είχε ενημερωθεί από πριν για την πρόταση που θα έκαναν χωρίς να εκφράσει κάποια αντίρρηση. Ο Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας πρόσφατα στο κανάλι Attica TV, δήλωσε ότι ο Χρήστος Ράμμος προφανώς ήταν ενήμερος. «Εγώ παρουσίασα στον κ. Ράμμο το πολιτικό πλαίσιο και το σκεπτικό πίσω από αυτήν την πρόταση, κάναμε μια πολύ καλή συζήτηση και σε πολύ θερμό κλίμα» είπε, προσθέτοντας όμως, ότι δεν θέλει να μιλήσει εξ ονόματος του και ότι «όταν κρίνει ο ίδιος, θα τοποθετηθεί δημοσίως». Εκείνος, ανέφερε, παρουσίασε την πρόταση της Νέας Αριστεράς «η οποία προφανώς έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον άμεσα  εμπλεκόμενο, τον κ. Ράμμο».

Για το θέμα όμως, θέλησε να παρέμβει και ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από το συνέδριο του Οικονομικού Ταχυδρόμου, δηλώνοντας πως ο Χρήστος Ράμμος είναι ένας εξαίρετος λειτουργός της δικαιοσύνης και τον τιμά. Στη συνέχεια επιτέθηκε με ένταση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως «με ευθύνη του γίνεται μια συζήτηση που υποβαθμίζει τον θεσμό. Διότι, όπως είπε, «έχουμε πρόεδρο  που λήγει η θητεία της σε λίγους μήνες. Και έχει δικαίωμα ανανέωσης θητείας. Δεν την επέλεξα εγώ όπως γνωρίζετε, ως πρωθυπουργός επέλεξα τον κ. Παυλόπουλο». 

Αφήνοντας στην άκρη το μετριοπαθές προφίλ που προσπαθούσε να υιοθετήσει το προηγούμενο διάστημα στο πλαίσιο του rebranding, μιλώντας για το θέμα αυτό, θύμιζε πολύ τον Τσίπρα από τα παλιά,  όταν είπε ότι «Έκανε δήθεν τον ενοχλημένο (σ.σ ο Κυρ. Μητσοτάκης) όταν ο κ. Σαμαράς πρότεινε τον κ. Καραμανλή», ενώ «οι διαρροές για τον κ. Δένδια προέρχονται από το Μαξίμου». 

Στην ερώτηση αν το θέμα είναι πρόωρο, απάντησε ότι «Πρόωρο ξε-πρόωρο η συζήτηση έχει ανοίξει με ευθύνη του πρωθυπουργού» και ότι «έχει θεσμική ευθύνη να μην ευτελίζει άλλο αυτόν τον θεσμό, και να μην κάνει πολιτικά παιχνίδια με τους θεσμούς και να μας πει πού απέτυχε. Να κάνει την αυτοκριτική του αν απέτυχε, ή αν δεν απέτυχε, να μας πει ότι θα προτείνει την κυρία Σακελλαροπούλου, για τη δεύτερη θητεία». Ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε επίσης ότι «η στάση του πρωθυπουργού οδηγεί σε θεσμική παρεκτροπή που προσβάλει τον θεσμό».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης πάντως, θεωρεί πρόωρη τη συζήτηση και αρνείται να τοποθετηθεί ως τώρα. Απαντά πως η συζήτηση αυτή θα γίνει όταν θα έρθει η ώρα και τότε θα πρέπει όλοι να σταθούν με ευπρέπεια και σοβαρότητα στο ζήτημα αυτό. Σε ερώτηση που του έγινε  για τον Χρήστο Ράμμο απάντησε πως τον τιμά απεριόριστα, ενώ για το αν θα κάνει δική του πρόταση το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ θα σταθεί με πολύ μεγάλη σοβαρότητα σε αυτό το θέμα, εγώ τιμώ και την κυρία Σακελλαροπούλου, όλα πρέπει να γίνονται στον καιρό τους, δεν είναι πεδίο για μικροκομματικά παιχνίδια η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ή για εσωκομματικές διευθετήσεις. Όταν έρθει η ώρα θα τοποθετηθούμε με ευθύτητα και σοβαρότητα».

Όσο για τον πρωθυπουργό, σε πρόσφατη συνέντευξή του απάντησε όταν ρωτήθηκε: «Έχω ξαναπεί ότι είναι άκομψη αυτή η συζήτηση ενώ είναι Πρόεδρος της Δημοκρατία η Κατερίνα Σακελλαροπούλου». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης για άλλη μια φορά ότι θα κάνει την πρότασή του την κατάλληλη ώρα, φανερώνοντας ωστόσο πως ένα βασικό κριτήριο του θα είναι το πρόσωπο που θα προταθεί να μπορεί να πάρει όσες το δυνατόν περισσότερες ψήφους στη Βουλή. 

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Χρήστος Ράμμος η πρόταση Νέας Αριστεράς για Πρόεδρο της Δημοκρατίας - «Όχι» από ΚΚΕ

Πολιτική / Ο Χρήστος Ράμμος η πρόταση Νέας Αριστεράς για Πρόεδρο της Δημοκρατίας - «Όχι» από ΚΚΕ

Ο κ. Χαρίτσης κάλεσε τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις να στηρίξουν την πρότασή του, υπογραμμίζοντας ότι «η εκλογή του κ. Ράμμου θα στείλει ένα μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας και του δικαίου»
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αλλαγές που φέρνουν στο μεταναστευτικό η πρόσφατη απόφαση της Λειψίας και η νέα πολιτική του Μερτς/ Μεταναστευτικό: Από τη Μέρκελ στον Μερτς και η αλλαγή που φέρνει η απόφαση της Λειψίας

Βασιλική Σιούτη / Μεταναστευτικό: Πώς επηρεάζει την Ελλάδα η αλλαγή πολιτικής της Γερμανίας;

Μετά την εκλογή του Φρίντριχ Μερτς, η Γερμανία αυστηροποιεί τη μεταναστευτική πολιτική της και αναζητά τρόπους για να εξαιρεθεί από την υποχρέωση εφαρμογής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ώστε να μην κάνει δεκτά νέα αιτήματα ασύλου.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Becca Bloom: Γιατί θεοποιούμε τις ζάπλουτες; 

Οπτική Γωνία / Becca Bloom: Γιατί θεοποιούμε τις ζάπλουτες ενώ δεν έχουμε να φάμε;

Αν νομίζετε ότι η επίδειξη πλούτου προκαλεί σήμερα κοινωνική κατακραυγή, πλανάστε. Άνθρωποι που δυσκολεύονται οικονομικά, αντί να βιώσουν ταξική αφύπνιση, βλέποντας πώς ζει η δισεκατομμυριούχος σταρ του TikTok, θέλουν να μάθουν τα πάντα γι' αυτήν.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ανήλικοι στην πρώτη γραμμή: Το νέο πρόσωπο της ακροδεξιάς στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα / 13χρονα παιδιά σε νεοναζιστικές συμμορίες: Πώς φτάσαμε εδώ;

Όλο και περισσότεροι έφηβοι και νέοι φαίνεται να γοητεύονται από ακροδεξιές ιδεολογίες. Τι σηματοδοτεί η έκρηξη αυτού του επικίνδυνου φαινομένου; Μιλά στη LiFO ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Άρης Στυλιανού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
« Βρίσκω πολύ πιθανό να δούμε κάποια στιγμή μη λευκό Πάπα»

Οπτική Γωνία / «Βρίσκω πολύ πιθανό να δούμε κάποια στιγμή μη λευκό Πάπα»

Ο επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας της Θρησκείας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διδάκτορας των πανεπιστημίων Βοστώνης και Λουβέν Χαράλαμπος Βέντης μιλά για την εκλογή του νέου Πάπα, την «επιστροφή» της θρησκείας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα η Καθολική και η Ορθόδοξη Εκκλησία.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η αντιπολίτευση που υποδύεται πως δεν καταλαβαίνει…

Οπτική Γωνία / Η αντιπολίτευση που υποδύεται πως δεν καταλαβαίνει

Την τελευταία δεκαετία, όλα σχεδόν έχουν αλλάξει στην ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα σε εκείνο το κομμάτι της που βρισκόταν παραδοσιακά και ιστορικά απέναντι στη συντηρητική παράταξη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ
Επίδομα ανεργίας: Όταν το κράτος αποφασίζει πως θα το ξοδέψεις

Ρεπορτάζ / Επίδομα ανεργίας: Όταν το κράτος αποφασίζει πώς θα το ξοδέψεις

Η απόφαση της κυβέρνησης να καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας και άλλες κοινωνικές παροχές σε προπληρωμένη κάρτα, με πλαφόν 50% στην ανάληψη μετρητών, προκαλεί την αγανάκτηση των δικαιούχων. Σχολιάζουν στη LIFO άνεργοι πολίτες, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και εκπρόσωποι κλάδων που πλήττονται.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
«Empty the Tanks»: Σώστε τα δελφίνια!

Ρεπορτάζ / «Empty the Tanks»: Πότε θα σταματήσει η αιχμαλωσία των δελφινιών;

Η παγκόσμια καμπάνια «Empty the Tanks» εναντιώνεται στην αιχμαλωσία και την εκμετάλλευση των δελφινιών. Πώς εκφράζεται η κινητοποίηση στην Ελλάδα και ποια η τύχη των δελφινιών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου; Μιλούν στη LIFO εκπρόσωποι οργανώσεων, αλλά και ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Υψηλοί τόνοι για τα Τέμπη, χαμηλοί για τα ελληνοτουρκικά 

Οπτική Γωνία / Υψηλοί τόνοι για τα Τέμπη, χαμηλοί για τα ελληνοτουρκικά 

Τα Τέμπη συνεχίζουν να πυροδοτούν εντάσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αντιθέτως στα ελληνοτουρκικά και στο θέμα της πώλησης των Eurofighter στην Τουρκία που απασχόλησε την επικαιρότητα, η κριτική για τη στάση της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σε χαμηλούς τόνους.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Οδός Βύρωνος: Ένας δρόμος-ντροπή για τον δημόσιο χώρο

Aθήνα / Οδός Βύρωνος: Ένας δρόμος-ντροπή για τον δημόσιο χώρο

Τα πεζοδρόμια στην καρδιά της πόλης έχουν παραδοθεί στα τουριστικά καταστήματα, αποκλείοντας τους πιο ευάλωτους πολίτες, ενώ η Αθήνα χάνει τον βασικό λόγο ύπαρξής της: να είναι μια πόλη για ανθρώπους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Έχετε «επιστροφή φόρου»: Οι συχνότερες περιπτώσεις phishing

Οπτική Γωνία / «Έχετε επιστροφή φόρου, πατήστε εδώ»: Πώς να γλιτώσεις από το phishing

Παραπλανητικά μηνύματα, αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων, χακάρισμα τραπεζικών λογαριασμών. Το phishing είναι πιο συχνό και πολύ πιο επικίνδυνο πιο επικίνδυνο απ' ό,τι νομίζουμε. Μιλά στη LiFO ο καθηγητής Κυβερνοασφάλειας στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επικεφαλής της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας, Χρήστος Ξενάκης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Το χρονικό των χαμένων βίντεο των Τεμπών

Οπτική Γωνία / Το χρονικό των χαμένων βίντεο των Τεμπών

Η υπόθεση των χαμένων βίντεο των Τεμπών αναδεικνύει, για ακόμη μία φορά, λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν σε κρίσιμες φάσεις της ανακριτικής διαδικασίας, αφήνοντας πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
ΕΠΕΞ Ιλιρίντα Μουσαράι: «Ο πατέρας μου κατάφερε φέτος για πρώτη φορά να ψηφίσει και να αισθανθεί πολίτης όχι στην Ελλάδα, όπου ζει εδώ και τριάντα χρόνια, αλλά στην Αλβανία»

Πολιτική /  Ιλιρίντα Μουσαράι: «Η Αλβανία δεν είναι η “Κολομβία της Ευρώπης”»

Με αφορμή τις αλβανικές κοινοβουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου, μία επίκαιρη συζήτηση με την Ιλιρίντα Μουσαράι, την αλβανικής καταγωγής πολιτική επιστήμονα και υποψήφια διδάκτορα στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Πόσο κοστίζει σήμερα το μεγάλωμα ενός παιδιού στην Ελλάδα;

Ρεπορτάζ / Είσαι γονιός στην Ελλάδα; Θα γονατίσεις οικονομικά

Πόσο κοστίζει το μεγάλωμα ενός παιδιού στην Ελλάδα και πώς σχετίζεται με το δημογραφικό προβλημα; Τα έξοδα ξεκινούν από τη βρεφική ηλικία και αυξάνονται σταδιακά. Τι αναφέρουν οι ίδιοι οι γονείς, τι συμβουλεύουν οι ειδικοί επιστήμονες και τι μέτρα έχει λάβει η κυβέρνηση;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Φυλακές Κορυδαλλού: Πότε θα πάνε στον Ασπρόπυργο και ποιο είναι το σχέδιο για την τύχη των παλιών κτιρίων

Ρεπορτάζ / Πότε θα φύγουν τελικά οι φυλακές από τον Κορυδαλλό;

Η απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού και η μεταφορά τους στον Ασπρόπυργο αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και είναι ένα έργο βαρύνουσας σημασίας. Πότε θα γίνει η μετεγκατάστασή τους και πώς θα αξιοποιηθούν τα παλιά κτίρια;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ