ΥΛΙΚΑ

  • 1 λίτρο γάλα
  • 10 φύλλα μέντας
  • 70 γρ. κρόκος αυγού
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 64%

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε στο multi μια κούπα γάλα, τα φύλλα μέντας και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
  2. Προσθέτουμε τον πολτό μέντας στο υπόλοιπο γάλα, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε 1 ημέρα στο ψυγείο, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  3. Την επόμενη ημέρα σουρώνουμε το γάλα και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τον κρόκο αυγού.
  4. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
  5. Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα, την αναμειγνύουμε με ένα μέρος από το μείγμα του γάλακτος και την προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει, ρίχνουμε σε μπολ, σκεπάζουμε και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  8. Μετά από 2 ώρες το χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός.
  9. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2-3 φορές έως ότου το παγωτό αποκτήσει κρεμώδη υφή και δεν παρουσιάζει κρυστάλλους από την ψύξη.
  10. Σερβίρουμε μια μπάλα παγωτό και γαρνίρουμε με ζεστή σοκολάτα και φύλλα μέντας.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα