ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 125 γρ. γάλα light
  • 5 γρ. καφές φίλτρου φουντούκι
  • 50 γρ. κρόκος αυγού
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 190 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • Μπισκότα Digestive με αποξηραμένα φρούτα (της επιλογής σας)
  • Μπισκότο Οreo τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυγίζουμε τη σοκολάτα σε βαθύ σκεύος και την αφήνουμε στην άκρη.
  2. Βάζουμε την κρέμα με το γάλα και τον καφέ φίλτρου σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί, χωρίς να πάρει βράση.
  3. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά, να βγάλει ο καφές τα αρώματά του.
  4. Περνάμε από σήτα ψιλή για να αφαιρεθούν τα υπολείμματα του καφέ.
  5. Σε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με σύρμα χειρός.
  6. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το γάλα και την κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει.
  7. Βάζουμε στη φωτιά για 3 έως 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας διαρκώς έως ότου αποκτήσει κρεμώδη υφή ή έως ότου φτάσει η θερμοκρασία του στους 82 βαθμούς.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  9. Καλύπτουμε με εφαπτόμενη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει η κρέμα.
  10. Για την παρουσίαση, βάζουμε ένα μπισκότο Digestive στη βάση του πιάτου ή του ποτηριού, προσθέτουμε μια ικανοποιητική ποσότητα κρέμας, γαρνίρουμε με μπισκότο Οreo και πουδράρουμε με λίγο κακάο.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Noel (Κολοκοτρώνη 59Β).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα