ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. ασπράδια αυγών
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 ροδάκινα κομμένα σε κύβους
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Λίγο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης για γαρνίρισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τα βάζουμε σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να κρυώσει.
  3. Στρώνουμε τη μαρέγκα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον φούρνο στους 160 βαθμούς για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ χειρός στη μεσαία ταχύτητα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.Όταν διογκωθεί κι έχει σταθερή δομή, είναι έτοιμη.
  5. Βγάζουμε τη μαρέγκα από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και ξύσμα λεμονιού.
  6. Απλώνουμε τη σαντιγί και μετά ροδάκινα.
  7. Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό, πιάνοντας το αντικολλητικό χαρτί από την άκρη.
  8. Σερβίρουμε κόβοντας ροδέλες.
  9. Τip: Μπορούμε να προσθέσουμε πάνω στη μαρέγκα καβουρντισμένα αμύγδαλα με τη φλούδα τους ή φουντούκια καθώς και όποιο φρούτο εποχής θέλουμε, αρκεί να μην είναι πολύ όξινο.
  10. Γαρνίρουμε το ρολό μαρέγκας με τριμμένο μπισκότο ή καραμέλα ρευστή.