ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. ασπράδια αυγών
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 ροδάκινα κομμένα σε κύβους
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Λίγο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης για γαρνίρισμα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ ανακατεύουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τα βάζουμε σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να κρυώσει.
- Στρώνουμε τη μαρέγκα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον φούρνο στους 160 βαθμούς για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Χτυπάμε στο μίξερ χειρός στη μεσαία ταχύτητα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.Όταν διογκωθεί κι έχει σταθερή δομή, είναι έτοιμη.
- Βγάζουμε τη μαρέγκα από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και ξύσμα λεμονιού.
- Απλώνουμε τη σαντιγί και μετά ροδάκινα.
- Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό, πιάνοντας το αντικολλητικό χαρτί από την άκρη.
- Σερβίρουμε κόβοντας ροδέλες.
- Τip: Μπορούμε να προσθέσουμε πάνω στη μαρέγκα καβουρντισμένα αμύγδαλα με τη φλούδα τους ή φουντούκια καθώς και όποιο φρούτο εποχής θέλουμε, αρκεί να μην είναι πολύ όξινο.
- Γαρνίρουμε το ρολό μαρέγκας με τριμμένο μπισκότο ή καραμέλα ρευστή.