ΥΛΙΚΑ
- 6 τρίγωνες χοντρές φέτες καρπούζι χωρίς το πράσινο μέρος του
- 200 γρ. μέλι
- 150 γρ. φέτα τριμμένη
- 50 γρ. γιαούρτι
- 20 ml γάλα φρέσκο
- 30 γρ. δυόσμος
- 30 γρ. μέντα
- Για το μείγμα πούδρας περγαμόντου:5 γρ. ανθός μοσχοκάρυδΟ, 1 κ. περγαμόντο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μαρινάρουμε τις φέτες καρπουζιού με το μέλι για 1 ώρα.
- Για το μείγμα περγαμόντου, με έναν πατατοκαθαριστή αφαιρούμε τη φλούδα από το περγαμόντο, τη βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε φούρνο προθερμασμένο στους 80ºC και αφήνουμε μέχρι να ξεραθεί.
- Χτυπάμε σε μούλτι τον ανθό μοσχοκάρυδου και τις φλούδες μέχρι να γίνουν πούδρα.
- Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε τα υλικά της φέτας και ζυμώνουμε καλά.
- Βουτώντας το χέρι μας σε νερό φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες από φέτα και τις κυλάμε μέσα στο μείγμα της πούδρας περγαμόντου.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
- Έχουμε κάψει πολύ καλά τη σχάρα μας ή το σχαροτήγανο και βάζουμε το καρπούζι να ψηθεί μέχρι να πάρει γραμμές και από τις δύο πλευρές.
- Το ζουμί που έχει μείνει από το μαρινάρισμα του καρπουζιού το βράζουμε μέχρι να γίνει ένα σιρόπι.
- Σερβίρουμε ζεστό το καρπούζι στο πιάτο, ρίχνουμε επάνω το σιρόπι και δίπλα βάζουμε κρύα τα τυρομπαλάκια.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Balcony στο Κουκάκι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα