ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  • 190 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 280 γρ. αυγά
  • 80 γρ. ασπράδι
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μίξερ με το φτερό ρίχνουμε την πούδρα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και τα αυγά, χτυπάμε και τα διογκώνουμε ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη λιωμένη σοκολάτα και τέλος τα ασπράδια με τη ζάχαρη, τα οποία έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα.
  3. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 20x30 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  • 180 γρ. γάλα
  • 5 γρ. ζελατίνη
  • 300 γρ. σοκολάτα μπίτερ
  • 350 γρ. σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το γάλα, προσθέτουμε τη ζελατίνη και μόλις το μείγμα φτάσει στους 32-35 βαθμούς το προσθέτουμε σε 3 δόσεις στη σαντιγί.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΣΤΑΝΟ

  • 370 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. μασκαρπόνε
  • 35 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. κρέμα κάστανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΒΕΡΜΙΤΣΕΛΙ ΚΑΣΤΑΝΟ

  • 200 γρ. κρέμα κάστανο
  • 100 γρ. πάστα κάστανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το σύρμα έως ότου δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα.

 

ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

  1. Επάνω στο κέικ σοκολάτας απλώνουμε μια στρώση μους σοκολάτας ύψους 2 εκ.
  2. Αφήνουμε να παγώσει για μια ώρα στο ψυγείο και απλώνουμε στο ίδιο ύψος τη σαντιγί κάστανο.
  3. Παγώνουμε για 2 ώρες και κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.
  4. Λιώνουμε μια ποσότητα σοκολάτας γάλακτος περίπου 400 γρ. και προσθέτουμε 50 γρ. ηλιέλαιο και 100 γρ. σπασμένο αμύγδαλο.
  5. Ανακατεύουμε και επικαλύπτουμε τα κομμάτια.
  6. Τέλος, βάζουμε το βερμιτσέλι κάστανο σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μικρό στρογγυλό κορνέ Νο 4 και προσθέτουμε επάνω σε κάθε κομμάτι.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Wine Library του GB Corner.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα