Μουσικό Μενού

Μουσικό Μενού Facebook Twitter
0
Μουσικό Μενού Facebook Twitter
Αλέξανδρος Μυράτ

Λίγοι άνθρωποι της τέχνης έχουν συνδέσει τόσο πολύ το όνομα τους με τη γαστρονομία όσο ο θρυλικός συνθέτης του Κουρέα της Σεβίλλης, Τζοακίνο Ροσίνι, που φαίνεται πως είχε μεγάλο πάθος για το καλό φαγητό.

Έτσι, την Τετάρτη, 3 Απριλίου και ώρα 20:30, μπορείτε να απολαύσετε με την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τον Αλέξανδρο Μυράτ, τέσσερις λυρικούς τραγουδιστές και να γευθείτε τις γαστριμαργικές δημιουργίες του σεφ Ζαν Λουί Καψαλάς στην Αίθουσα Banquet.

Ο Ζαν Λουί Καψαλάς εμπνέεται από τη μουσική του Ροσίνι και δημιουργεί ένα μενού τριών πιάτων, τα οποία οι ακροατές θα μπορούν να γευθούν κατά τη διάρκεια των δύο διαλειμμάτων. Το μενού περιλαμβάνει: για αρχή γαρίδες και λαβράκι μαριναρισμένο με λεμονανθούς, ζουλιέν κολοκυθάκια με μελισσόχορτα, μέλι και μους γιαουρτιού. Στήθος κοτόπουλο σχάρας με κρεμμυδάκια κονφί και σάλτσα από μπαλσάμικο και τζίντζερ συνοδευόμενο από πατατούλες φούρνου με πορτοκάλι και φινόκιο για κυρίως και ως επιδόρπιο πανακότα με μάνγκο και μους σοκολάτα.

Το «μουσικό μενού» με τις ωραιότερες μουσικές από δημοφιλείς του όπερες συνοδεύεται από ένα ποτήρι λευκό κρασί «Μέτρον Άριστον», χορηγία της οινοποιίας Παπαντώνη. Η ξεχωριστή βραδιά πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Μετατροπίες», που στόχο έχει να προτείνει στο κοινό εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με τη μουσική.

Τιμή 35 ευρώ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 7282333.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ