Βγες έξω επιτέλους / Βγες έξω επιτέλους!Τα νέα τραπέζια της πόλης. Facebook Twitter ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 6.11.2013 | 21:15 6.11.2013 | 21:15 Facebook Twitter E-mail 0 Διαβάστε τις γευστικές προτάσεις της Νίκης Μηταρέα, στον city guide του LiFO.grQ:Με γεύσεις από τη Νότια Αφρική.Athens beer: Μπίρα forever.Και να που μαθαίνουμε το brunch.Παιχνίδια με το κρασί. Facebook Twitter E-mail 0 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΟλική έκλειψη σελήνης σήμερα: Πότε κορυφώνεται το φαινόμενο – Αναλυτικά οι ώρες ΠΟΛΙΤΙΚΗΔΕΘ: Η ερώτηση που δεν απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ΔΙΕΘΝΗΣκηνικό χάους στο Λονδίνο: Σχεδόν 900 συλλήψεις σε διαμαρτυρία για την Palestine Action ΠΟΛΙΤΙΚΗΜητσοτάκης: «Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης» ΕΛΛΑΔΑΠέθανε η φωτορεπόρτερ Μαρία Μαρόγιαννη ΤECH & SCIENCEΓιατί η σελήνη γίνεται κόκκινη στην ολική έκλειψη; - Απόψε η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Γεύση / Και οι θεοί έπλασαν τα κεμπάπ του MirloΜέσα στη γαστρονομική ρουτίνα της Αθήνας, ένα μικρό κεμπαπτζίδικο κατάφερε να γίνει η πιο σπιρτόζικη νέα πρόταση της πόλης.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 7.9.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Μπούμπα: Η καλύτερη οινοχόος της Αγγλίας είναι Ελληνίδα Από τα σοκάκια του Μετσόβου μέχρι τις αίθουσες γευσιγνωσίας του Λονδίνου, η Μαρία Μπούμπα απέδειξε ότι το πάθος και η επιμονή μπορούν να σε οδηγήσουν στην κορυφή.THE LIFO TEAM 1.9.2025 Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 31.8.2025 Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 30.8.2025 Γεύση / Έτσι μαγείρευαν στην αρχαία ΚρήτηΗ αρχαιολόγος Τζέρολιν Ελίζαμπεθ Μόρισον μελετά τον τρόπο που μαγείρευαν οι αρχαίοι Κρήτες και δημιουργεί εκ νέου μαγειρικά σκεύη όμοια με αυτά που έχουν βρεθεί σε ανασκαφέςM. HULOT 24.8.2025 Γεύση / «Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά» στην Καλαμάτα … όπως διάβασα σε μία από τις κριτικές του TripAdvisor για την ταβέρνα του Βάγια, και νομίζω πως o χαρακτηρισμός περιγράφει ιδανικά αυτά που δοκιμάσαμε. ΑΓΛΑΪΑ ΚΡΕΜΕΖΗ 18.8.2025 Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και ΚάρπαθοΑκολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 15.8.2025 Γεύση / Ο Fin θέλει να δοκιμάσει όλους τους freddo cappuccino που κυκλοφορούνΈνα καλοκαιρινό safari στις καφετέριες της πόλης, με TikTok reviews που είναι ό,τι πιο satisfying και φρέσκο θα δεις φέτος το καλοκαίρι.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 10.8.2025 Γεύση / Τα γεμιστά του ΤσαρούχηΟ σπουδαίος ζωγράφος μας κληροδότησε δυο συνταγές: μια επίσημη, γιορτινή· και μια απλή, καθημερινή - που σήμερα θα λέγαμε ότι θυμίζει αποδομημένα γεμιστά.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 9.8.2025 Γεύση / Το hangover είναι πια πασέ – ζήτω τα mocktails!Το πιο πολυσυζητημένο μπαρ αυτήν την περίοδο, το Bar Ideal των Εξαρχείων, μας δίνει τις συνταγές για τα πιο δροσιστικά cocktails χωρίς αλκοόλ, ιδανικά για τις πιο καυτές μέρες στην πόλη.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 7.8.2025 Γεύση / Καλοκαίρι στο ποτήρι: Πέντε νησιά μιλούν μέσα από το κρασί τουςΑπό τη Σαντορίνη μέχρι την Ικαρία και από τη Ζάκυνθο μέχρι την Πάτμο, πέντε ελληνικά νησιά δίνουν κρασιά που εκφράζουν το άρωμα, το τοπίο και την ιστορία του τόπου τους.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ 5.8.2025 Γεύση / Ο Δημήτρης Λαβίδας έχει έναν από τους καλύτερους φούρνους της πόληςΚουρού με μέλι και γιαούρτι, αραβική πίτα και άλλες μοναδικές γεύσεις σε ένα μαγαζί που αγαπάμε στην Άνω Γλυφάδα.M. HULOT 4.8.2025 Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήραΣε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 24.7.2025 Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίναςΤα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 22.7.2025 Γεύση / Αμυγδαλωτά. Tα γλυκά της χαράςΚάτασπρα, αρωματικά, ολόγλυκα, συνοδεύουν πάντα στιγμές μεγάλης χαράς: αρραβώνας, γάμος, βάπτιση, καλωσόρισμα.ΠΑΟΛΑ ΨΑΡΡΟΥ 21.7.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίησηΠώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ 20.7.2025 Γεύση / Topa: Το καφενείο της Κυψέλης που έχει γίνει talk of the townΣτα τραπέζια του, στη Φωκίωνος Νέγρη, συναντιούνται η Κρήτη με τη Χώρα των Βάσκων – η τορτίγια Bilbao με το τσιγαριαστό και το ξύγαλο, η τσικουδιά με το βερμούτ.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 18.7.2025 Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του ΑιγαίουΟι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 11.7.2025 Γεύση / To ζουμερό smash burger του Smashtag ξεκίνησε από ένα ταξίδι δυο Ιταλών στην ΑμερικήO συνιδιοκτήτης Ηρακλής Ζησιμόπουλος μιλά για το success story της επιχείρησης από τη Ρώμη στη Μύκονο και στην Αθήνα, μέσω της συνεργασίας με το efood.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 7.7.2025 Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ 7.7.2025 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
ΤECH & SCIENCEΓιατί η σελήνη γίνεται κόκκινη στην ολική έκλειψη; - Απόψε η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου
Γεύση / Και οι θεοί έπλασαν τα κεμπάπ του MirloΜέσα στη γαστρονομική ρουτίνα της Αθήνας, ένα μικρό κεμπαπτζίδικο κατάφερε να γίνει η πιο σπιρτόζικη νέα πρόταση της πόλης.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 7.9.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Μπούμπα: Η καλύτερη οινοχόος της Αγγλίας είναι Ελληνίδα Από τα σοκάκια του Μετσόβου μέχρι τις αίθουσες γευσιγνωσίας του Λονδίνου, η Μαρία Μπούμπα απέδειξε ότι το πάθος και η επιμονή μπορούν να σε οδηγήσουν στην κορυφή.THE LIFO TEAM 1.9.2025
Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 31.8.2025
Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 30.8.2025
Γεύση / Έτσι μαγείρευαν στην αρχαία ΚρήτηΗ αρχαιολόγος Τζέρολιν Ελίζαμπεθ Μόρισον μελετά τον τρόπο που μαγείρευαν οι αρχαίοι Κρήτες και δημιουργεί εκ νέου μαγειρικά σκεύη όμοια με αυτά που έχουν βρεθεί σε ανασκαφέςM. HULOT 24.8.2025
Γεύση / «Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά» στην Καλαμάτα … όπως διάβασα σε μία από τις κριτικές του TripAdvisor για την ταβέρνα του Βάγια, και νομίζω πως o χαρακτηρισμός περιγράφει ιδανικά αυτά που δοκιμάσαμε. ΑΓΛΑΪΑ ΚΡΕΜΕΖΗ 18.8.2025
Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και ΚάρπαθοΑκολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 15.8.2025
Γεύση / Ο Fin θέλει να δοκιμάσει όλους τους freddo cappuccino που κυκλοφορούνΈνα καλοκαιρινό safari στις καφετέριες της πόλης, με TikTok reviews που είναι ό,τι πιο satisfying και φρέσκο θα δεις φέτος το καλοκαίρι.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 10.8.2025
Γεύση / Τα γεμιστά του ΤσαρούχηΟ σπουδαίος ζωγράφος μας κληροδότησε δυο συνταγές: μια επίσημη, γιορτινή· και μια απλή, καθημερινή - που σήμερα θα λέγαμε ότι θυμίζει αποδομημένα γεμιστά.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 9.8.2025
Γεύση / Το hangover είναι πια πασέ – ζήτω τα mocktails!Το πιο πολυσυζητημένο μπαρ αυτήν την περίοδο, το Bar Ideal των Εξαρχείων, μας δίνει τις συνταγές για τα πιο δροσιστικά cocktails χωρίς αλκοόλ, ιδανικά για τις πιο καυτές μέρες στην πόλη.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 7.8.2025
Γεύση / Καλοκαίρι στο ποτήρι: Πέντε νησιά μιλούν μέσα από το κρασί τουςΑπό τη Σαντορίνη μέχρι την Ικαρία και από τη Ζάκυνθο μέχρι την Πάτμο, πέντε ελληνικά νησιά δίνουν κρασιά που εκφράζουν το άρωμα, το τοπίο και την ιστορία του τόπου τους.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ 5.8.2025
Γεύση / Ο Δημήτρης Λαβίδας έχει έναν από τους καλύτερους φούρνους της πόληςΚουρού με μέλι και γιαούρτι, αραβική πίτα και άλλες μοναδικές γεύσεις σε ένα μαγαζί που αγαπάμε στην Άνω Γλυφάδα.M. HULOT 4.8.2025
Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήραΣε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 24.7.2025
Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίναςΤα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 22.7.2025
Γεύση / Αμυγδαλωτά. Tα γλυκά της χαράςΚάτασπρα, αρωματικά, ολόγλυκα, συνοδεύουν πάντα στιγμές μεγάλης χαράς: αρραβώνας, γάμος, βάπτιση, καλωσόρισμα.ΠΑΟΛΑ ΨΑΡΡΟΥ 21.7.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίησηΠώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ 20.7.2025
Γεύση / Topa: Το καφενείο της Κυψέλης που έχει γίνει talk of the townΣτα τραπέζια του, στη Φωκίωνος Νέγρη, συναντιούνται η Κρήτη με τη Χώρα των Βάσκων – η τορτίγια Bilbao με το τσιγαριαστό και το ξύγαλο, η τσικουδιά με το βερμούτ.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 18.7.2025
Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του ΑιγαίουΟι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 11.7.2025
Γεύση / To ζουμερό smash burger του Smashtag ξεκίνησε από ένα ταξίδι δυο Ιταλών στην ΑμερικήO συνιδιοκτήτης Ηρακλής Ζησιμόπουλος μιλά για το success story της επιχείρησης από τη Ρώμη στη Μύκονο και στην Αθήνα, μέσω της συνεργασίας με το efood.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 7.7.2025
Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ 7.7.2025
σχόλια