Βγες έξω επιτέλους / Βγές έξω επιτελους!Προτάσεις για μια γευστική εβδομάδα. Facebook Twitter ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 19.6.2013 | 16:37 19.6.2013 | 16:37 Facebook Twitter E-mail 0 Facebook Twitter Διαβάστε τις προτάσεις της Νίκης Μηταρέα στον νέο city guide του LiFO.gr. Facebook Twitter E-mail 0 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΕΘΝΗΤι είναι οι κούκλες Labubu - Ο λόγος που αποσύρονται από τα καταστήματα ΔΙΕΘΝΗΤι θέλει να πετύχει ο Φειδίας Παναγιώτου; ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΟ Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη Μονακό στο Final Four ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠέθανε ο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, που κατέγραψε σε ασπρόμαυρο φιλμ την ομορφιά και τους κινδύνους του περιβάλλοντος ΔΙΕΘΝΗΒόρεια Κορέα: Νέες δορυφορικές εικόνες από το κατεστραμμένο πολεμικό πλοίο του Κιμ Γιονγκ Ουν LIVINGMorning Wood: Η Αθήνα ξυπνάει ερεθισμένη. Ανάγνωση με το ποτήρι γάλα σου… ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μαςΕίναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 23.5.2025 Γεύση / 19 εστιατόρια για κάθε γούστο και στιγμή Από ψάρι και steak μέχρι fusion και ιταλικές γεύσεις: Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες διευθύνσεις στην Αθήνα για να φάτε καλά, σε κάθε περίσταση.THE LIFO TEAM 23.5.2025 Γεύση / 6 τζελατερίες και μοντέρνα ζαχαροπλαστεία για να υποδεχτούμε το καλοκαίριΜε χειροποίητες κλασικές συνταγές αλλά και πειραματισμούς σε νέες γεύσεις, τα παγωτατζίδικα της Αθήνας ξέρουν όλα τα μυστικά του καλού παγωτού.THE LIFO TEAM 22.5.2025 Γεύση / 5 στάσεις για απολαυστικό street food εντός (και εκτός) ΑθηνώνΛαχταριστά burgers και καλοκαιρινές μακαρονάδες που αποδεικνύουν ότι το γρήγορο γεύμα δεν είναι πάντα και πρόχειρο.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 21.5.2025 Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 21.5.2025 Γεύση / Στο Talking Breads, ο Χρήστος Τάχιας σερβίρει συνταγές του κόσμου μέσα σε αφράτο βουτυρένιο ψωμίΤο στριτφουντάδικο που εδώ και 7 χρόνια «μπαίνει» στα σπίτια του κόσμου μέσω του efood γράφει τη δική του ιστορία μια ζύμη τη φορά.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 20.5.2025 Γεύση / 6 all day μαγαζιά στην Αθήνα για αξέχαστες εμπειρίεςΑπό νωρίς για καφέ και brunch, μέχρι αργά το βράδυ με λαχταριστά πιάτα, cocktails και ανεβασμένους ρυθμούς. Τα νέα στέκια της πόλης για όλες τις ώρες της μέρας.THE LIFO TEAM 20.5.2025 Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόληςΕξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 19.5.2025 Γεύση / Έτσι τρώμε τώρα: Οι νέες γαστρονομικές συνήθειες της ΑθήναςΚι όμως, το πώς τρώμε και πώς πίνουμε έξω δεν ορίζεται μόνο από το TikTok, ή τουλάχιστον όχι ακόμα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 18.5.2025 Γεύση / 7 μεζεδοπωλεία στην Αθήνα για μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρίαΤαβέρνες, ρακάδικα και γαστροκαφενεία που δίνουν νέα πνοή στις ελληνικές γεύσεις και αξίζει να επισκεφθείς.THE LIFO TEAM 17.5.2025 Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ 17.5.2025 Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70sΤο σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ 17.5.2025 Γεύση / To Madame Ginger’s Kitchen μαγειρεύει καθημερινά το healthy αλλά και cool delivery της πόληςΧορταστικά, θρεπτικά γεύματα που φτάνουν ζεστά, γεμίζουν τον χώρο αρώματα και σου δίνουν ενέργεια για να συνεχίσεις τη μέρα σου.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 15.5.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίεςΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.THE LIFO TEAM 11.5.2025 Γεύση / Η τελετουργία του take away καφέΑπό το κατάλληλο spot μέχρι τα συνοδευτικά σνακ και τη σχέση με τους baristas, η on the go απόλαυση μπαίνει στο μικροσκόπιο. 5 άνθρωποι της πόλης μιλούν για την αγαπημένη τους συνήθεια.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 5.5.2025 Nothing Days / Πόσο «γκουρμέ» μπορεί να είναι ο καφές και το τσάι από κόπρανα ζώων και εντόμων; Στον πανάκριβο καφέ από κόπρανα μοσχογαλής ήρθε πρόσφατα να προστεθεί το τσάι από κόπρανα κάμπιας. Αξίζει, όμως, αυτή η μανία με τα αφεψήματα από «γκουρμέ» περιττώματα;M. HULOT 2.5.2025 Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 30.4.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώναΣε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.THE LIFO TEAM 27.4.2025 Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zenΤο εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 26.4.2025 Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 22.4.2025 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠέθανε ο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, που κατέγραψε σε ασπρόμαυρο φιλμ την ομορφιά και τους κινδύνους του περιβάλλοντος
Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μαςΕίναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 23.5.2025
Γεύση / 19 εστιατόρια για κάθε γούστο και στιγμή Από ψάρι και steak μέχρι fusion και ιταλικές γεύσεις: Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες διευθύνσεις στην Αθήνα για να φάτε καλά, σε κάθε περίσταση.THE LIFO TEAM 23.5.2025
Γεύση / 6 τζελατερίες και μοντέρνα ζαχαροπλαστεία για να υποδεχτούμε το καλοκαίριΜε χειροποίητες κλασικές συνταγές αλλά και πειραματισμούς σε νέες γεύσεις, τα παγωτατζίδικα της Αθήνας ξέρουν όλα τα μυστικά του καλού παγωτού.THE LIFO TEAM 22.5.2025
Γεύση / 5 στάσεις για απολαυστικό street food εντός (και εκτός) ΑθηνώνΛαχταριστά burgers και καλοκαιρινές μακαρονάδες που αποδεικνύουν ότι το γρήγορο γεύμα δεν είναι πάντα και πρόχειρο.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 21.5.2025
Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 21.5.2025
Γεύση / Στο Talking Breads, ο Χρήστος Τάχιας σερβίρει συνταγές του κόσμου μέσα σε αφράτο βουτυρένιο ψωμίΤο στριτφουντάδικο που εδώ και 7 χρόνια «μπαίνει» στα σπίτια του κόσμου μέσω του efood γράφει τη δική του ιστορία μια ζύμη τη φορά.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 20.5.2025
Γεύση / 6 all day μαγαζιά στην Αθήνα για αξέχαστες εμπειρίεςΑπό νωρίς για καφέ και brunch, μέχρι αργά το βράδυ με λαχταριστά πιάτα, cocktails και ανεβασμένους ρυθμούς. Τα νέα στέκια της πόλης για όλες τις ώρες της μέρας.THE LIFO TEAM 20.5.2025
Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόληςΕξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 19.5.2025
Γεύση / Έτσι τρώμε τώρα: Οι νέες γαστρονομικές συνήθειες της ΑθήναςΚι όμως, το πώς τρώμε και πώς πίνουμε έξω δεν ορίζεται μόνο από το TikTok, ή τουλάχιστον όχι ακόμα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 18.5.2025
Γεύση / 7 μεζεδοπωλεία στην Αθήνα για μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρίαΤαβέρνες, ρακάδικα και γαστροκαφενεία που δίνουν νέα πνοή στις ελληνικές γεύσεις και αξίζει να επισκεφθείς.THE LIFO TEAM 17.5.2025
Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ 17.5.2025
Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70sΤο σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ 17.5.2025
Γεύση / To Madame Ginger’s Kitchen μαγειρεύει καθημερινά το healthy αλλά και cool delivery της πόληςΧορταστικά, θρεπτικά γεύματα που φτάνουν ζεστά, γεμίζουν τον χώρο αρώματα και σου δίνουν ενέργεια για να συνεχίσεις τη μέρα σου.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 15.5.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίεςΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.THE LIFO TEAM 11.5.2025
Γεύση / Η τελετουργία του take away καφέΑπό το κατάλληλο spot μέχρι τα συνοδευτικά σνακ και τη σχέση με τους baristas, η on the go απόλαυση μπαίνει στο μικροσκόπιο. 5 άνθρωποι της πόλης μιλούν για την αγαπημένη τους συνήθεια.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 5.5.2025
Nothing Days / Πόσο «γκουρμέ» μπορεί να είναι ο καφές και το τσάι από κόπρανα ζώων και εντόμων; Στον πανάκριβο καφέ από κόπρανα μοσχογαλής ήρθε πρόσφατα να προστεθεί το τσάι από κόπρανα κάμπιας. Αξίζει, όμως, αυτή η μανία με τα αφεψήματα από «γκουρμέ» περιττώματα;M. HULOT 2.5.2025
Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 30.4.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώναΣε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.THE LIFO TEAM 27.4.2025
Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zenΤο εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 26.4.2025
Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 22.4.2025
σχόλια