Η στρατηγική του ποντικιού

Η στρατηγική του ποντικιού Facebook Twitter
0

Σκατά, σκατά,σκατά. Και σκατά. Δεν μπορούσα να αποκτήσωπαιδί από τον Ροντρίγκο. Όχι γιατίεκείνος είχε άλλα πράγματα να κάνειπριν γίνει μπαμπάς, άλλωστε μόνο τοσπέρμα του θα μου έδινε και θα έφευγε.Την «πατρική παρουσία» κ.λπ. θατην έπαιζε ο πρώην μου ο Φτεροπόδαρος,ο οποίος είχε ήδη κάνει παιδί κι είχεπάρει το κολάι, οπότε θα του φόρτωνα καιτο δικό μου. Μου ήρθε όμως ξαφνικά φλας:Έπαιρνα αντισυλληπτικά (για να μη μεσυλλάβουν πάντα, η μεγαλύτερη φοβίαμου). Πήρα το κουτί στα χέρια μου, διάβασα,«τα χάπια καλύπτουν 99%». Άρα είχα1% πιθανότητες να μείνω έγκυος. Να γιατίοι γυναίκες πρέπει να βάζουν σπιράλ.Έχεις σπιράλ, αλλά σου καρφώθηκε ξαφνικάαπόψε να μείνεις έγκυος; Κάνεις έναδεκάλεπτο powerplate.Το ξέρω από έρευνες που είχα κάνει μετη βοήθεια της PussyMurderer.Περιμέναμε τη σειρά μας στο powerplateκαι, όσες ήταν πριν από εμάς, κατέβαινανξαφνικά κι έτρεχαν τουαλέτα. «Spiral»μουέλεγε βαρεμένη η P.M.«Και spiral».«Και spiral.».Έτσι κάπως έβγαλα τα ποσοστά ότι τέσσεριςστις δέκα Ελληνίδες χρησιμοποιούνσπιράλ. (Τώρα που η P.M.ήταν Ν.Υ., η καριέρα μου πήγαινε κατάδιαόλου. Ο Σαλαμάς βέβαια γράφτηκεξαφνικά στους ΕΛΛΠΡΟΒΡΑ και ήθελε τοχειμώνα να έρθει κι εκείνος Βραζιλία.Υπολόγιζα να τον εξαφανίσω για πάντασε μια φαβέλα και να πάρω επιτέλους καιτη διπλανή στήλη, αλλά λόγω των εκτάκτωνγεγονότων οι ΕΛΛΠΡΟΒΡΑ δεν πήγαινανΒραζιλία! Τίποτα δε μπορείς ναπρογραμματίσεις σε αυτήν τη ζωή. Εκτόςαπό την εγκυμοσύνη). «1% πιθανότητα»μουρμούριζα στο αμάξι. Την τύχη μου.

Το άλλο πουπρόσεξα στον δρόμο της επιστροφής ήτανότι δεν σκεφτόμουν τον Ροντρίγκο.Σκεφτόμουν Εκείνον. Δεν έπρεπε κάποτενα πάω να του πω «το ξέρεις ότι είμαιερωτευμένη μαζί σου απ' τα δεκάξι μου;»Γιατί ο Μεγάλος Ανεπλήρωτος Έρωτας δενέχει ιδέα για όλα αυτά τα τρομερά πουέχουν συμβεί μεταξύ σας. Η σχέση αυτήείναι δική σου παραγωγή. Σενάριο,σκηνοθεσία, φωτισμός, κάστινγκ καιμεταγλώττιση σε ξένες γλώσσες - στο δικόμου μυαλό ζούσαμε και σε άλλη χώρα κάθεφορά. Ξέρω ότι όλοι έχουν τέτοιεςπαραγωγές στη ζωή τους, αλλά η δική μουήταν ο Πόλεμος των Άστρων και ο Καιρόςτων Τσιγγάνων μαζί. Απ' τα δεκάξι! Πόσεςπιθανότητες είχα να μου πει εκείνος «κιεγώ είμαι ερωτευμένος μαζί σου»καικαπάκι να παρατούσε τη φίλη του και ναχορεύαμε βαλς; 0,00001%; Άρα λιγότερες απ΄το χάπι. Κι όμως, κι όμως... Μπορεί να ήταντο κάρμα μου. Το κάρμα μου που περίμενεόλα αυτά τα χρόνια να ωριμάσω γιατίΕκείνος θα ήταν ο τελευταίος άντρας τηςζωής μου. Ο Ροντρίγκο ήταν... ήταν... οσύζυγος πρώτο πιάτο. (Σύζυγος πρώτοπιάτο: Σου τα 'χει πρήξει η μάνα σου ναπαντρευτείς. Αλλά είναι δυνατόν ναξέρεις αν σου αρέσει ο γάμος, αν δεν τονδοκιμάσεις πρώτα; Οπότε βρίσκεις κάποιονκαι παντρεύεσαι άρον άρον, κι αν τελικάσ' αρέσει ο γάμος, διαλέγεις τον κανονικόσύζυγο, μετά από ώριμη σκέψη.) Θα τονδεχόταν όμως ο Ζαμπονοτυροπιτούλης τοδεύτερο μπαμπά; Ήταν ο γάτος του Ροντρίγκο.

«Τς, τς,τς» είπα στον εαυτό μου, «απλά παςνα εφαρμόσεις τη στρατηγική τουποντικιού». Έβαλαν οι επιστήμονεςκάποτε δυο ποντίκια σε ένα λαβύρινθο.Μόλις τελείωσε το τυρί, άρχισαν κατευθείαννα ψάχνουν για άλλο κομμάτι. Το έναχάθηκε στο λαβύρινθο. Το άλλο, όμως,βρήκε άλλο κομμάτι με τυρί. Το αναφέρουνκαι τα βιβλία ψυχολογίας. Όταν κάτιτελειώνει, μια δουλειά, μια σχέση, μιαοικογένεια, δεν πρέπει να κολλάς στοχθες. Πρέπει να γίνεις ποντίκι. Ναστρώσεις κατευθείαν άλλη δουλειά, άλλησχέση, άλλη οικογένεια. Πρέπει να πεις«με τον άντρα μου Ροντρίγκο ΑλμπέιροΝτε Λα Κόστα Σάντος και πενήντα ακόμηεπίθετα ζήσαμε ευτυχισμένοι πολλάχρόνια. Μετά συναντηθήκαμε». That'sit, και τον πούλο πίσω γιατο λαβύρινθο. Αλλά να δεις που εγώ θαήμουν το ζαβό ποντίκι που χάθηκε.

Όχι, όχι, θασυνέχιζα την πορεία μου στον αυτοκινητόδρομο.Θα συναντούσα τον Ροντρίγκο, θα έμεναέγκυος με θαύμα, θα κρατούσαμε οικογένειαεξ αποστάσεως, μετά από χρόνια εκείνοςθα επέστρεφε και... Έστριψα σε μια έξοδο.Σταμάτησα στον παράδρομο. Αυτό ήτανλοιπόν; Επέστρεφα πίσω; Πού; Σε Εκείνον;Ακολουθούσα τη στρατηγική του ποντικού;Άρα θα έπρεπε αμέσως μετά από αυτή τηνπρόταση να γράψω...

ΤΕΛΟΣ;

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ